Montreal – Calgary 1:4 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:3 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:4 (kon.)
Los Angeles – Vegas 2:6 (kon.) | San Jose – Anaheim 1:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Colorado Avalanche
Čtvrtek 15.04.2021, 01:40 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:25:48)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 28 | Přesilová hra: 2/4 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jordan Binnington (STL) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 57:14
    Devan Dubnyk (COL) – 31 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,2%, odchytal 59:30

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Mike Hoffman (STL) – 2+1
    2. Mikko Rantanen (COL) – 1+1
    3. J. T. Compher (COL) – 1+1
     
    Colorado v utkání proti St. Louis potvrdilo roli favorita a na stadiónu soupeře získalo dva body do tabulky za těsné vítězství 4:3.

    Domácí vstupovali do závěrečného dějství s tříbrankovým mankem. Nevzdali se a koncovku duelu pořádně zdramatizovali. Dvakrát se ve třetí třetině prosadil Mike Hoffman, nejprve chytrým nahozením zpoza brány, vzápětí vstřelil gól v přesilové hře. Domácí si v posledních minutách vytvořili místy až drtivý tlak, ale ani při hře bez brankáře čtvrtý puk za Dubnyka nedostali.

    Svěřenci kouče Bednara zvítězili podeváté z posledních deseti zápasů a na čele Západní divize udrželi čtyřbodový náskok na Vegas. St. Louis zůstává čtvrté o bod před Arizonou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Pierre-Édouard Bellemare čistým způsobem obral kapitána Ryana O'Reillyho a bekhendem vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Domácí mají poslední útok, podmínkou je vyhrané buly.
     
    59:21
    Velkou chybu vyrobil Jaden Schwartz, jenž ve snaze nahrát na modrou čáru přihrál mimo dosah Parayka. Hra se na okamžik přesunula do středního pásma.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:57
    Dalším, kdo pokusil štěstěnu, byl David Perron. Střílel pro změnu od levého mantinelu, ale ani on nebyl úspěšný, rozvlnil pouze boční síť.
     
    58:27
    Vyrovnat zkusil Vladimir Tarasenko, avšak pokus z pravé strany postrádal na razanci. Dubnyk betonem vykopl hrací předmět za branku.
     
    57:30
    Hokejisté Blues vybojovali pozici v útočném pásmu, což je signál pro Jordana Binningtona. Gólman opouští bránu, domácí zkouší powerplay!
    56:44 Mike HOFFMAN - 3:4
     
    56:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí využili přesilovku a dostali se na kontakt! MIKE HOFFMAN dostal nahrávku do pravého kruhu, odkud vypálil z první a Dubnyk měl v tomto případě smůlu, protože puk vyrazil za sebe a hrací předmět s odrazem od tyčky doletěl do brány. Asistence: David Perron a Vladimir Tarasenko.
     
    56:20
    Úvod početní nevýhody zvládli hráči v bílých dresech na jedničku. Nejprve vyhodil Cale Makar hned po vhazování, následně do útočného pásma Graves nepustil Tarasenka.
     
    55:46
    Bránění vítězství Coloradu ztížil Tyson Jost. Útočník nebyl pod tlakem, přesto ve vlastním obranném pásmu vyhodil puk mimo hru bez doteku tvrzeného skla.
     
    55:24
    Právě Perron z vrcholku pravého kruhu naznačil střelu, aby ve finále posunul touš na modrou napřáhnuvšímu Paraykovi. Tvrdou ránu zpacifikoval Dubnyk.
     
    55:05
    David Perron je zpět na ledové ploše, snahy St. Louis v honbě za vyrovnáním mohou pokračovat. Domácí získali výhodu útočné třetiny.
     
    54:30
    Při vlastním oslabení vyrazil na zteč Colton Parayko. Po projetí přes útočnou modrou čáru vypálil dělovku, ta ovšem proletěla vysoko nad brankou.
     
    54:18
    Colorado nikam nespěchá a s rozehrávkou si hodně hlídá, což je pochopitelné. Závěr zápasu se blíží a vedení je pouze dvougólové.
     
    53:39
    Po rychlé výměně puku střílel od modré čáry Cale Makar. Jordan Binnington mohl zůstat klidným, černá guma prosvištěla vedle levé tyče.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Dunn (Bozak, Hoffman), 46. Hoffman (Kyrou, Krug), 57. Hoffman (Perron, Tarasenko) – 11. Bellemare (O'Brien, Compher), 23. Compher (O'Brien, Timmins), 26. Rantanen (Makar, MacKinnon), 32. Saad (Jost, Rantanen)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk, Krug, Dunn, Scandella, Parayko, Walman – Tarasenko (A), B. Schenn (A), Schwartz – Perron, R. O'Reilly (C), Blais – Hoffman, Bozak, Sanford – Kyrou, Barbašev, Clifford.
    Colorado Avalanche: Dubnyk (J. Johansson) – Girard, D. Toews, Makar, Graves, Timmins, MacDonald – Rantanen (A), MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Söderberg – Ničuškin, Jost, Saad – Compher, Bellemare, O'Brien.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Baker, Racicot
    ocianews.com