Teplice – Pardubice 0:1 (kon.) | Příbram – Slavia 3:3 (kon.) | Olomouc – Sparta 2:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
2:3 (1:0)
AC Sparta Praha
Neděle 07.02.2021, 18:30 • Andrův stadion, Olomouc • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že David Moberg Karlsson pozvedl Spartu na druhou pozici, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (20:31:10)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou podívanou, která fanoušky musela zvedat ze sedadel! Olomouc už vedla o dva zásahy, ale po trefě Ladislava Krejčího staršího se Letenští zvedli a vyrovnali z pokutového kopu. Ovšem poté také Hanáci zahrávali penaltu, kterou neproměnil Pablo González, když jej vychytal Florin Nita. Tento moment byl rozhodující po vývoj zápasu, jelikož v nastaveném času zahrával druhý pokutový kop v zápase David Moberg Karlsson, který se znovu nemýlil a rozhodl o vítězi.

    Sparta zastavila nepříznivou bilanci z Androva stadionu a zapisuje do tabulky tři body. Vzhledem k průběhu zápasu by si Olomouc zasloužila minimálně bod, ale za posledních třicet minut zaplatila velkou daň přesto, že i ona měla slibné a velké příležitosti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Bořek Dočkal, přichází Filip Souček.
     
    90+4
    Adam Karabec se pokoušel o patičku, ale spoluhráče nenašel. Následně Dávid Hancko sroloval pod sebe Radima Breiteho. Olomouc se pokusila o nákop, jenže došlo k útočnému faulu.
    90+3. David Moberg Karlsson - 2:3
     
    90+3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tento Švéd je pro Spartu aktuálně nepostradatelný, vždyť je nejlepším hráčem a také proměnil obě penalty! DAVID MOBERG KARLSSON zamířil do pravého spodního rohu branky, zatímco Aleš Mandous šel znovu na opačnou stranu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Lukáš Greššák (SK Sigma Olomouc).
    90+2. Další penalta! Greššák se nalepil na Kozáka a pomohl mu k zemi
     
    90+2
    Pokutový kop pro Spartu! Lukáš Greššák si počínal před vlastní brankou nedovoleně, když srazil Libora Kozáka. Tohle muselo být jasné rozhodnutí sudího!
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut! Na začátku nastaveného času přihrával před branku Bořek Dočkal, avšak spoluhráče nenašel. Po chvíli byl faulován David Moberg Karlsson.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Florent Gregoire Poulolo.
     
    90
    Vít Beneš a Pablo González se dlouho domlouvali, ale vše bylo marné, jelikož balon zamířil do zámezí. Olomouc tak může vystřídat!
     
    89
    Nejlepším hráčem Sigmy je Pablo González, který táhl další akci svého celku a navíc vybojoval faul. Hanáci budou rozehrávat další standardní situaci.
     
    88
    Pablo González předvedl dalekonosnou střelu, balon rychle padal, a tak musel brankáře Sparty hodně vyděsit. Ovšem míč šel stejně nad branku a hrát bude pražská Sparta.
     
    87
    Dávid Hancko měl proti sobě dva soupeře, a tak Martin Sladký odcentroval. Jeho střílený centr odvrátil na rohový kop Martin Vitík. Pas od praporku si na zadní tyči pohlídal Florin Nita.
     
    86
    Sledujeme výborné utkání, dnes je to velmi dobrá podívaná! Oba celky hrají na vítězství a jsou od něj stále stejně daleko. Bude se někdo radovat ze tří bodů?
     
    85
    Na levé straně se pohyboval Srdjan Plavšić, který znovu odcentroval. K hlavičce se prodral David Moberg Karlsson, jehož pokus pokryl Aleš Mandous.
     
    83
    Florin Nita je sparťanským hrdinou i dnes! Pablo González zamířil do levého spodního rohu branky, kam také šel rumunský brankář, jenž pokryl i dorážku stejného hráče a následně byl faulován. Poté sice míč poslal do sítě Radim Breite, ale vzrušení Sigmy bylo už zbytečné!

    Michal Luxa

    Branky: 9. Daněk (Zahradníček), 48. P. González (Mandous) – 57. Ladislav Krejčí st. (Vitík), 67. Moberg Karlsson (pen.), 90+3. Moberg Karlsson (pen.)

    Karty:   43. R. Hubník (OLO), 64. P. González (OLO), 90+2. Greššák (OLO) – 59. Ladislav Krejčí ml. (SPA)

    Neproměněná penalta: 83. P. González (OLO), brankář Nita zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 5:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 23:10.
    SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, R. Hubník (C), Beneš, Vepřek (32. Zmrzlý) – Zahradníček (80. Látal), Greššák, Daněk, Breite, P. González – Chytil (90. Poulolo).
    Náhradníci: Macík – Zifčák, Yunis, Štěrba, Zmrzlý, Látal, Poulolo.

    AC Sparta Praha: Nita – Sáček, Vitík, O. Čelůstka, Hancko – Moberg Karlsson, Ladislav Krejčí ml., Pavelka (58. Karabec), Dočkal (C) (90+5. Souček), Ladislav Krejčí st. (63. Plavšić) – Juliš (63. Kozák).
    Náhradníci: Heča – Plechatý, Souček, Kozák, Plavšić, Trávník, Karabec.

    Rozhodčí: Pavel Franěk – Petr Blažej, Radim Dresler
    thejrc.org