Třinec – Zlín 5:2 (kon.) | Litvínov – K. Vary 3:2 (po pr.) | Sparta – Pardubice 5:4 (1:0 po s.n.)
Mladá Boleslav – Liberec 1:2 (po pr.) | Plzeň – Motor ČB 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Vítkovice 0:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 07.02.2021, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je již z mé strany vše, budu se na vás těšit u některého z dalších zápasů třinecké organizace. Na počtenou! (17:21:12)
     
    Třetí dějství nakonec nabídlo hned tři branky. Erik Hrňa zvýšil náskok Třince na 4:1 v sedmačtyřicáté minutě, jeho spoluhráč Vladimír Dravecký pak dokončil pomyslné bůro, které nakonec zůstalo svítit na straně domácích až do samotného konce střetnutí. Zato stav se kosmeticky upravoval na straně druhé, kde se v devětapadesáté minutě parádně prosadil Zdeněk Okál. To již však bylo pro výčet branek vše, konečný stav celého utkání má totiž hodnotu 5:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Tak ještě to nebude úplně poslední věc, co se dnes ve WERK ARENĚ stane, Patrik Hrehorčák si totiž odpyká zbývající část na lavici hanby, kam byl poslán za hrubost.
    58:38 Zdeněk OKÁL - 5:2
     
    58:38
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak to byla lahůdka z hole ZDEŇKA OKÁLA. Zkušený křídelník se ocitnul v úniku tváří v tvář Štěpánkovi, třicetiletý útočník se v této situaci neobtěžoval ani vystřelit a známou fintou nechal kotouč doputovat mezi betony Jakuba Štěpánka, zatímco holí bez puku naznačoval stahovačku. Asistence: Jakub Svoboda a David Nosek
     
    58:20
    Vránova pětka sice nedokázala přetavit svůj tlak v branku, díky zakázanému uvolnění však zůstává před Kořénkem.
     
    57:49
    Navzdory čtyřbrankového náskoku se Oceláři stále snaží ještě přidat další branku, o to se aktuálně bude pokoušet, již několikrát zmiňovaná, upravená první formace.
    56:07 Vladimír DRAVECKÝ - 5:1
     
    56:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři ještě v posledních čtyřech minutách zápasu zvyšují svůj náskok, když se VLADIMÍR DRAVECKÝ perfektně uvolnil a po úniku s obráncem v zádech si dokázal Kořénka položit. Pak už měl slovenský útočník práci poměrně jednoduchou a zasunul kotouč k pravé tyčce. Asistence: Martin Gernát a Miloš Roman.
     
    55:17
    Václav Varaďa teď šetří Martina Růžičku, kterého tak znovu nahrazuje sedmnáctiletý Ramik. Právě díky němu se ještě na malou chvíli Třinec drží v útočném pásmu.
     
    54:00
    Posledních šest minut nás dělí od konce tohoto střetnutí, Berani se v nich ještě budou snažit něco s výsledkem udělat.
     
    53:16
    Osa Hrehorčák-Marcinko-Kofroň se nyní snaží o zvýšení náskoku, tlak Třince ale obrana Zlína, pro tuto chvíli, zvládá bez menších potíží, celou situaci navíc jistí Michal Kořének.
     
    53:03
    Jen chvíli po tom, co se formace domácích protočily, přichází tlak i ze strany hostů, Tomáš Fořt se však ocitl v ofsajdu a hra se tak přerušuje.
     
    52:29
    Teď již je celá první formace Ocelářů mimo led, domácí celek ale stále pokračuje v útočném snažení.
     
    51:27
    Až nyní se Beranům povedlo přejít do útoku, elitní formace domácích, ve které tentokrát nahradil Martina Růžičku mladý Michal Ramik, však celou situaci řeší po vyhraném vhazování.
     
    50:39
    Oceláři si jsou dobře vědomi svého náskoku, stále jej ale chtějí vylepšit. Přesně proto se aktuálně nachází kotouč na hokejkách ocelářů v pásmu před Kořénkem.
     
    49:53
    Hra nám po komerční pauze pokračuje, na lavici hanby ale stále odpykává svůj desetiminutový trest Jan Václavek, toto vyloučení již však nemá vliv na počet hráčů na ledové ploše.
     
    48:38
    Svoboda teď při vlastním oslabení potrápil třetí obrannou dvojici domácích, Adámek nakonec v celé situaci získal kotouč pod kontrolu a Oceláři tak mohou znovu pokračovat v útočném snažení.
     
    47:44
    Přesilovka Třince ještě pokračuje, Matěj Sebera ještě musí strávit na trestné lavici více, než minutu.
    46:38 Erik HRŇA - 4:1
     
    46:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    A zmatky, které se aktuálně udály na ledové ploše jen přicházejí vhod třineckému mančaftu. ERIK HRŇA totiž skvělým volejem z prostoru pravého kruhu rozvlnil síť v brance Zlína, čímž zvyšuje náskok svého celku na hodnotu tří branek. Asistence: Michael Špaček a Michal Kovařčík.
     
    44:33
    A o malou chvíli se na lavici hanby ocitá i Václavek s Vopelkou, kdy první jmenovaný odpykává dvouminutový trest za sekán í svého kolegy, který odchází s desetiminutovým trestem za nesportovní chování.
     
    44:21
    Dlouhá porada o tom, kdo vlastně nakonec zamíří na lavici hanby ze zlínské střídačky nakonec určila Matěje Seberu, který bude odpykávat pětiminutový trest za sekání, kterým se provinil Jiří Karafiát. Ten už se dnes na ledě nepředstaví, jelikož vyfasoval i trest do konce utkání.
    Na druhé straně byl vyloučen na dvě minuty Michal Kovařčík, který se provinil proti pravidlům, když krosčekoval svého soupeře.
     
    43:28
    Douderovi se teď dlouho nedařilo najít zpoza vlastní branky nikoho ze svých spoluhráčů, celá dlouho trvající akce pak stejně končí ziskem kotouče pro hosty.
     
    42:20
    Adámek teď nahozením od modré zkoušel překvapit zlínského gólmana, ten ale na letící kotouč viděl a následně si s ním bez menších problémů poradil.
     
    41:59
    Erik Hrňa si teď navíc vytvořil dobrou pozici, Michal Kořének však předvádí další skvělý zákrok, po kterém končí kotouč v jeho lapačce.
     
    41:15
    Po vhazování se už ale Třinec osvobozuje od celého tlaku, navíc je to třetí pětka domácích, kdo se snaží o založení útočné akce.
     
    40:48
    Hosté již jsou v pěti a hned se Zlín řítí do útočného pásma, kde Štěpánek nedokázal uhlídat kotouč v náruči.
     
    40:02
    Úvodní vhazování tentokrát vyznívá lépe pro domácí celek, Třinec tak má možnost si hned od úvodu třetiny vytvořit tlak.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Třetina s pořadovým číslem dva byla o poznání chudší, minimálně v otázce vstřelených branek. Jediný úspěšný zářez na pažbu si totiž ve druhé dvacetiminutovce připsal Michael Špaček, který zužitkoval dobrou pozici v mezikruží. Stále však je náskok domácích pouze dvoubrankový, což musí hosty motivovat v pokračování tlaku, který nám Berani již během tohoto zápasu několikrát předvedli.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:14
    Samotný závěr druhé tercie se tedy ponese v duchu přesilové hry domácích, Oceláři ale zatím pouze kombinují ve vlastním pásmu.
     
    38:48
    Tak i tato signalizovaná výhoda končí bez vstřelené branky, Matyáš Hamrlík si proto odpyká dvě minuty na trestné lavici za nedovolené bránění.
     
    38:17
    Další dlouhá signalizovaná výhoda domácích, se kterou přichází i tlak Třince.
     
    37:14
    Nakonec se to Beranům daří v momentu, kdy Třinec vyhazuje na zakázané uvolnění. Hra tak bude pokračovat vhazováním před Štěpánkem.
     
    36:57
    Ale snažení Vránovy pětky je i tentokrát marné, do útoku se totiž znova snaží probojovat zlínská formace vedená Sedláčkem.
     
    36:14
    Ve středu dění je opět pásmo hostů, které aktuálně aktivně okupuje elitní formace Třince.
     
    35:54
    Jen co Adámek naskočil do hry, zkusil Štěpánka překonat David Nosek. Ani devětatřicetiletý bek, který pod Javorovým v minulosti působil však nedokázal na maskovaného Oceláře najít recept.
     
    35:16
    I Tomáš Marcinko teď precizně vyhazuje kotouč ven z pásma, tato početní převaha zatím Ševcům nevychází vůbec dle představ.
     
    34:11
    Pozitivem pro domácí může být to, že Zlín musí svou útočnou akci rozjet zpoza vlastní branky, kde se kotouč ocitl jen krátce po začátku početní výhody.
     
    33:46
    Tady ještě přichází další komplikace pro Oceláře, Marian Adámek totiž je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    32:43
    Doudera sice vyrážel kotouč rukou ven z pásma, Žižka jej však společně s Karafiátem dokázali zachytit a ještě prověřili Štěpánkovu pozornost.
     
    31:27
    I nyní Zlín hodně aktivně napadá svého soupeře, navíc ve hře pět na pět Berani doslova zamkli svého soupeře před brankou Štěpánka.
     
    30:04
    Základní hrací doba se již zlomila přes svou polovinu, stále ale mají hosté dost času na případné srovnání skóre. O snížení náskoku se teď snažil jeden z Beranů z hranice útočného pásma, Štěpánkova vyrážečka tak měla po delší době zase nějakou práci.
     
    29:05
    Růžička teď zkoušel ubránit kotouč na své holi hned proti trojici dotírajících hráčů Zlína, to ale bylo nad jeho síly a puk tak opět putuje do držení hostů.
     
    29:00
    Dravecký se sice srdnatě probíjel kolem mantinelu až do pásma Zlína, tam však slovenský hráč s číslem dvacet dva o puk přichází a hosté tam mohou velet do útoku.
     
    28:07
    Hru teď přerušuje zakázané uvolnění hostů, pozornost Zlínské obrany tak bude mít možnost otestovat i upravené složení třetí útočné formace.
     
    27:40
    Oceláři, až na dva vyhození, strávili celou početní výhodu v pásmu Zlína, navzdory několika střelám se ale tentokrát z gólového úspěchu radovat nemohou.
     
    26:39
    Ani Doudera s Růžičkou nyní nedokázali vyzrát na dvacetiletého strážce zlínské svatyně, Kořének tak zatím čtvrtou střelu za svá záda pustit jen tak nehodlá.
     
    25:47
    Zatím Třinec branku vstřelit nedokáže, hlavní arbitr totiž hlasitým hvizdem přerušuje hru a posílá na lavici hanby Matěje Seberu, který zvedl v průběhu hry svou hůl nebezpečně vysoko.
     
    25:18
    Marcinko teď v signalizované výhodně zaváží kotouč do pásma Zlína, podaří se Ocelářům skórovat?
     
    24:12
    Prudká rána Matěje Stránského z levého kruhu teď skončila pouze na levém betonu Kořénka, stále to však byla hodně nebezpečná střela!
     
    22:37
    Po snažení hostů však přichází hákování Pavla Kubiše, Oceláři tak znovu přebírají iniciativu na svou stranu.
     
    22:00
    Vraťme se ale zpět na led, Zlín totiž zkouší dobývat pásmo Třince. Celé snažení však pro tuto chvíli zastavuje ofsajd.
    21:09 Michael ŠPAČEK - 3:1
     
    21:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Teď již ale proběhlo dle vše regulí a Oceláři slaví navýšení svého vedení. MICHAEL ŠPAČEK se v mezikruží dostal ke kotouči, odkud následně vyslal jedovku za záda Michala Kořénka. Asistence: Ondřej Kovařčík a Ralfs Freibergs.
     
    20:57
    A velmi obětavě se tam nyní řítil i střídající Michael Špaček, ten ale byl v pásmu dříve, než kotouč a píská se tak ofsajd.
     
    20:13
    Kotouč sice na začátku třetiny zamířil do pásma Třince, jsou to ale právě domácí Oceláři, kdo aktuálně kombinuje v pásmu soupeře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Vyrovnaný hokej, který nabízel celý průběh úvodní dvacetiminutovky, nakonec končí stavem 2:1 ve prospěch domácího celku. Vše to začalo ve třetí minutě, kde se třinecký Hrehorčák provlékl mezi několika obránci Zlína a následně vyslal střelu do levého dolního rohu branky. Srovnáno bylo až o sedm minut později, to se v přesilovce prosadil z předbrankového prostoru Tomáš Fořt. Smírný stav ale neplatil příliš dlouho, už ve dvanácté minutě vrátil vedení Třinci David Kofroň.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:12
    Při vhazování si ale počínal nepovoleně Jakub Šlahař, který nedovoleně bránil Milanu Douderovi a odpyká si tak dvě minuty ve společnosti dohlížitele trestné lavice.
     
    19:00
    Celým pásmem hostů teď proskotačil kotouč až na hůl Martina Gernáta, ten jej ale nedokázal zkrotit a celá situace, ve které se musel třinecký bek dokonce zařadit zpátečku, končí zakázaným uvolněním.
     
    18:27
    Nyní již přichází rotace hráčů Třince, kteří tak ofenzivní nápor Zlína zvládli bez ztráty květinky.
     
    18:00
    Obrovský tlak vyvíjí hostující ekipa v momentě, kdy nás od konce třetiny dělí dvě minuty. Oceláři proto raději vyhazují na zakázané uvolnění, čímž si alespoň trochu mohou oddechnout.
     
    17:10
    Teď se ale musí mít na pozoru znovu, na útočné modré totiž několika rychlými odrazy zrychlil jeden z bratří Kovařčíků a dal bránícím Beranům poměrně zabrat.
     
    16:46
    I další situaci vyřešil strážce zlínské svatyně bravurně, kdy pohotově přikryl odražený kotouč a zabránil domácím v navýšení náskoku.
     
    16:10
    Ze stejného prostoru, jako před dvěma minutami , to Martin Růžička zkusil znovu, ani tentokrát však kotouč do odkryté klece nedokázal nasměrovat.
     
    15:16
    Už jsou ale domácí v pěti, Freibergs tak rychle upaluje na střídačku.
     
    14:05
    Nutno zmínit, že celé situaci předcházel skvělý zákrok Michala Kořénka, který rychlým vykopnutím svého betonu vystavil stopku pokusu Martina Růžičky. Místo radosti však musí Oceláři ještě dávat pozor, aby sami branku nedostali.
     
    13:15
    Již to vypadalo, že se ve WERK ARENĚ dočkáme trestného střílení, nakonec ale hlavní arbitr sáhl po sekání Ralfse Freibergse jen po dvouminutovém trestu.
     
    12:05
    Elitní formace domácích má další směnu na třineckém ledě, zatím ale Vránova formace mnoho střel nevyprodukovala.
    11:09 David KOFROŇ - 2:1
     
    11:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že se domácí nechali úvodní brankou ukolébat, DAVID KOFROŇ ale v mezikruží zpracoval nahozený kotouč Davida Musila, se kterým následně vybruslil do pravého kruhu, odkud již přesnou střelou překonal Michala Kořénka. Asistence: David Musil.
     
    10:35
    Pavel Sedláček to tady vzal na sebe a z hranice útočného pásma vyprášil betony maskovaného Oceláře.
    09:13 Tomáš FOŘT - 1:1
     
    09:13
    Zlín právě vstřelil branku!
    A pod Javorovým je srovnáno, TOMÁŠ FOŘT zužitkoval perfektní pas Dalibora Řezníčka a z předbrankového prostoru rozvlnil síť za zády Jakuba Štěpánka. Asistence: Dalibor Řezníček a Jan Dufek.
     
    08:04
    Po sympatickém pokusu Okála z pravé strany kluziště se kotouč ocitl na krátkém výletě v pásmu Zlína, odkud ale bleskovou rychlostí na hokejkách Beranů zamířil zpět před Štěpánka.
     
    07:25
    A po útočném snažení přichází první vyloučení dnešního utkání, za hákování si bude muset odkroutit dvě minuty na lavici hanby Matěj Stránský.
     
    06:50
    Po krátké krizi, kdy se domácí spíš bránili, jsme se dočkali opětovné agrese Třince, Kořének však tentokrát pozorně zasahuje.
     
    06:19
    Hra se nám po několika sekundách znovu rozbíhá, pro přihrávku rukou ale musí Zlín opustit vybojované útočné pásmo.
     
    06:01
    Po zákroku Jakuba Štěpánka probíhá úvodní komerční přestávka, ve které se přítomní sponzoři třineckého celku dozvídají, že dvousté utkání v extralize si dnes zapisuje Ralfs Freibergs.
     
    05:23
    Druhá pětka Beranů zdatně konkuruje třinecké elitní formaci, Vopelka s Okálem a Svobodou si dokonce troufli na útočný výlet, který však končí ofsajdem.
     
    04:59
    David Kofroň teď alespoň díky nahození na Kořénka vybojoval vhazování v útočném pásmu, Třinec tak nemůže být nespokojen.
     
    04:40
    Další útočná snaha Ševců končí až na ochranné síti za Štěpánkem, Václavkovi střela z pravého křídla vůbec nevyšla.
     
    04:10
    V souboji druhých pětek se aktuálně vede lépe té Zlínské, útok Beranů ale zastavuje ofsajd.
     
    03:11
    Další útočná akce Třince, která smrděla brankou. Jeden z forwardů domácího mužstva se ale nachomýtl v brankovišti a hra se tak přerušuje.
    02:07 Patrik HREHORČÁK - 1:0
     
    02:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    O několik sekund později se již ale mohou domácí radovat, David Musil posunul kotouč na rozjetého PATRIKA HREHORČÁKA, který si v mezikruží přikopl kotouč na čepel a sólově se provlíkl až do předbrankového prostru, odkud vymetl levý dolní růžek Kořénkovy klece. Asistence: David Musil a Ondřej Kovařčík.
     
    01:45
    Dobrým pokusem z pravého křídla se teď prezentoval David Musil, ten ale jen vyvětral levý beton Kořénka.
     
    01:07
    Ale ani jejich útok nebyl příliš dlouhý, Vránova pětka tak míří rychle vystřídat.
     
    00:30
    Zlínský útok však neměl příliš dlouhého trvání, hned po půlminutě hry se do pásma soupeře ženou domácí Oceláři.
     
    00:02
    Úvodní vhazování vyznívá lépe pro hosty, Tomáš Fořt tak může se svou formací uhánět do útoku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A na ledě už se prohání i hráči obou celků, Oceláři dnes nastoupí v červené sadě, naopak Zlín pro toto utkání zvolil dresy s převládající žlutou barvou.
     
    Rozhodčí již krouží na ledové ploše, od zahájení zápasu nás tak dělí necelých pět minut.
     
    Tak sestavy už máme za sebou, ale jaké byly ohlasy z obou táborů před samotným startem utkání?

    "Zápas v Třinci bude určitě náročný. Čeká nás těžký soupeř, velmi silný do ofenzivy, 7 zápasů v řadě neprohrál, takže se veze na vítězné vlně. Nám nezbývá než se pokusit Třinec zaskočit, hrát zodpovědně dozadu, vyvarovat se zbytečným vyloučením, protože přesilovku má Třinec sehranou skvěle. Doufáme, že bude k dispozici Tomáš Fořt, vrátil se nám Bedřich, což útoku určitě pomůže," okomentoval dnešní střetnutí hlavní trenér PSG Berani Zlín Robert Svoboda.

    My již víme, že Tomáš Fořt dnes nastoupí jako centr první formace, naopak Bedřich Köhler do dnešního zápasu nezasáhne. Stejně, jako pětatřicetiletého forwarda, na ledě neuvidíme ani Antonína Honejska, kterého do zápasu nepustí zranění ramene. A chybět bude i dvojice Libor Kašík – Jakub Herman. Zlínský gólman zápasí s poraněním třísel, naopak osmadvacetiletého útočníka trápí břišní svalstvo.

    Třinecká redakce vybrala pro předzápasovou analýzu Erika Hrňu, zkušený útočník naskočil v Extralize již do 598 zápasů, v dresu Třince pak odehrál soubojů 528. "Myslím si, že v neděli nás čeká trochu podobný zápas, jak tomu bylo v pátek na ledě Olomouce. Asi to nebude nic krásného, spíš čekám tuhý boj. Zlín zřejmě přijede s dobrou obranou, bude chtít nám to znepříjemnit. Přesto ale věřím, že doma nezaváháme."

    Ani marodka Třince není vůbec malá. Utkání v Olomouci nedohráli Jaroměřský s Kurovským, Ocelářům již dlouhodobě chybí polský útočník Chmielewski a do dnešního zápasu nezasáhne ani kanadská posila – Jack Rodewald. Rozsáhlé ztráty v třinecké ofenzívě tak dnes bude mít za úkol záplatovat, mimo jiné, i Michal Ramik, pro kterého je toto střetnutí druhým startem v tuzemské nejvyšší soutěži.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kofroň – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Ramik.

    PSG Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Dufek – Okál, Vopelka, Svoboda – Sebera, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Komárek, Svoboda.
     
    Ještě jednou Vám přeji pěkné odpoledne, tentokrát již přímo z komentátorského stanoviště ve WERK ARENĚ. Za několik málo minut se dozvíme, v jaké sestavě dnes celky nastoupí. Mé jméno je Jakub Kotajny, a budu Vás dnešním zápasem provázet.
    Také dnešní zápasy jsou věnovány projektu O Kapku lepší hokej!
     
    HC Oceláři Třinec
    Proti Beranům dnes nastoupí celek, který v letošní sezóně zaznamenal historicky nejlepší vstup do sezóny. Po skvělém startu ale přišel strmý pád, kdy svěřenci Václava Varadi nedokázali celý měsíc vyhrát za tři body. naštěstí po Oceláře to už vypadá, že zapadlá třinecká lokomotiva se dostala zpět na koleje a řítí se plnou parou vpřed. S pětaosmdesáti body patří Třinci druhá příčka Tipsport extraligy, na vedoucí spartu navíc Slezané ztrácí pouze dva body, kdy má vedoucí celek odehrán zápas navíc.

    Situace na čele tabulky je tak opravdu velice těsná a Třinec si je toho vědom. Proto družina v čele s Petrem Vránou znovu rozjela sérii vítězství, která aktuálně čítá šest výher v řadě.

    Zatím poslední tříbodový příspěvek putoval na konto Ocelářů připutoval po pátečním triumfu na ledě Olomouce, kde třinečtí hokejisté vyhráli výsledkem 3:2.

    Ani v řadách Třince nesmíme opomenout velmi produktivní hráče. Vůbec tím nejproduktivnějším v lize je Martin Růžička, který měl prsty v třiapadesáti brankách svého týmu (15+38). Další extraligové NEJ drží Třinec i v tabulce střelců, tím nejlepším je totiž ocelářská čtyřiačtyřicítka – Matěj Stránský. Usměvavý křídelník má s dvaceti osmi trefami pohodlný náskok v čele této disciplíny. Jediný otazník, který se tak nad Oceláři vznáší, je ten nad brankovištěm. Třinecká jednička, Jakub Štěpánek, totiž má průměrnou úspěšnost až 17. nejlepší v celé soutěži!
     
    PSG Berani Zlín
    Zlínskému celku se v této sezóně zdaleka nedaří dosáhnout kýžených výsledků, s pouhými šestatřiceti body jim patří předposlední příčka v celé soutěži, na svého dnešního soupeře pak ztrácí devětačtyřicet bodů.

    Pokud se zaměříme na aktuální formu Ševců, ani ta není vůbec růžová. Svěřenci Roberta Svobody aktuálně drží nelichotivou sérii tří porážek v řadě a ani na samotný Třinec ještě letos recept nenašli. Je však již jakousi tradicí, že souboje Beranů s Oceláři jsou vždy velmi vyrovnané a divácky zajímavé.

    Poslední zápas odehráli zlínští hokejisté na domácím ledě s pardubickým Dynamem, na které nestačili poměrem 1:3. O jedinou branku Zlína se postaral třicetiletý útočník Zdeněk Okál.

    Pojďme si na závěr tohoto medailonku ještě představit nejproduktivnější hráče tohoto celku. S dvaadvaceti kanadskými body (6+16) vede zlínskou tabulku produktivity Antonín Honejsek, který je zároveň nejlepším nahrávačem Beranů. Nejlepším střelcem pak je s osmi vstřelenými brankami Bedřich Köhler. Navzdory špatnému postavení celku v tabulce se Zlín může pyšnit dobrou gólmanskou dvojicí Libor KašíkDaniel Huf, kdy oba maskovaní hráči mají průměrnou úspěšnost svých zákroků nad hranicí jednadevadesáti procent.
     
    Příjemné odpoledne z třinecké WERK ARENY! Na programu dne je utkání mezi třineckými Oceláři a zlínskými Berany. Utkání čtyřiačtyřicátého kola začíná v 15:00.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 3. Hrehorčák (D. Musil, O. Kovařčík), 12. Kofroň (D. Musil), 22. Špaček (O. Kovařčík, Freibergs), 47. Hrňa (Špaček, M. Kovařčík), 57. Dravecký (Gernát, Roman) – 10. Fořt (Řezníček, Dufek), 59. Okál (Svoboda, Nosek)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – M. Kovařčík, Špaček, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko, Kofroň – Dravecký (A), Roman, Hrňa – Ramik.
    Berani Zlín: Kořének (Huf) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt, Dufek – Okál, Vopelka, Svoboda – Sebera, P. Sedláček, Šlahař – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

    Rozhodčí: Pešina, Obadal – Komárek, Svoboda
    thejrc.org