Ufa – Chabarovsk 4:0 (kon.) | Magnitogorsk – Barys 3:2 (kon.) | Čeljabinsk – CSKA Moskva 2:3 (2:3 po s.n.)
Kunlun – Viťaz 4:5 (kon.) | Soči – Minsk 3:4 (kon.) | Omsk – Nižněkamsk 4:2 (kon.)
Čerepovec – Dynamo Moskva 2:5 (kon.) | Petrohrad – Jokerit 3:2 (kon.) | Riga – Spartak Moskva 1:2 (kon.)
konec
HK Soči
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
HC Dinamo Minsk
Neděle 07.02.2021, 15:00 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dinamo Minsk vyhrálo na ledě Rigy, i když dvakrát prohrávalo, a bere důležité dva body, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (17:59:48)
     
    Minsk se tak po výhře posouvá na šesté místo s 61 body a stíhá Jokerit, jenž má také 61 bodů. Sedmý je pak Čerepovec, jenž má o bod méně. Osmí Viťaz je na 56 bodech a pokud Spartak Moskva vyhraje v Rize, dostane se také na 56 bodů.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-4
    Střely na branku: 21-29
    Zásahy gólmanů: 25-18
    Zblokované střely: 13-8
    Vyhraná buly: 23-39
    Hity: 16-15
    Vyloučení: 5-6
    Využití: 2-2
    V oslabení: 1-0.
     
    Na první třetinu bude chtít Dinamo co nejrychleji zapomenout, neboť hrálo špatně a ve čtrnácté minutě inkasovalo z hole Nikity Točického, na jehož střelu přes beka Furch neviděl. Zkraje druhé části ale hráli hosté přesilovku a Rob Klinkhammer i zády k brance procedil puk do sítě pod betonem Treťjaka.

    Závěr druhé třetiny byl pořádně dramatický. Nejprve se v přesilové hře svižnou střelou z pravého kruhu radoval Alexej Protas a poté šli hosté do dvouminutové přesilovky pět na tři, kterou ale nevyužili a navíc Menell dostal dvě a dvě minuty za držení a nesportovní chování. V oslabení tří proti čtyřem pak srovnal Vladislav Kurbatov, když překonal Furcha bekhendem.

    Vstup do třetí části vyšel domácím skvěle a Igor Ruděnkov z levého kruhu zužitkoval přihrávku Miromanova od modré a napálil puk do šibenice. V čase 53:25 ale bylo srovnáno, když Menellovu ránu od modré tečoval před brankou Stěpan Falkovskij. Třetí obrat v zápasu byl na světe za další tři a půl minuty, když Zack Mitchell po vynikajícím napadání a přihrávce Usova zpoza branky rychlou střelou trefil šibenici. Závěrečný tlak Soči již srovnání nepřinesl. Domácí měli sice výhodu přesilovky, ale brzy sami faulovali a stav tak zůstal 3:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Tou dobou už je Minsk v pěti.
     
    59:47
    Soči zkouší zřejmě poslední útočnou akci.
     
    59:10
    Příliš času již domácí nemají. Proto se jim úplně nehodí, že Daniil Miromanov se s pukem neodhodlal proti jednomu protihráči ve středním pásmu a zacouval zpátky.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:20
    Klinkhammer po buly hned nasměřoval puk před branku a získal další buly.
     
    58:06
    Jenže přesilovka Soči trvala jen 23 sekund, neboť dnes výborně hrající Kirill Peťkov udělal zřejmě první chybu – dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    57:37
    Nepříjemnost pro Dinamo. Ačkoliv to původně vypadalo, že na trestnou půjdou domácí, má právě Soči výhodu přesilovky po faulu Menella, jenž vystřelil puk mimo kluziště. Sbírá tak již třetí dnešní vyloučení a šest trestných minut.
    56:54 Zack MITCHELL - 3:4
     
    56:54
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Třetí obrat je na světě. Usov v pravém rohu za brankou výborně získal kotouč a posunul jej přímo za branku Treťjaka. U puku byl první, dojel jej a poslal na ZACKA MITCHELLA, který bleskovou střelou vymetl levý horní růžek branky Treťjaka, jenž s touto střelou nemohl nic dělat. Jeho lapačka sice máchla, ale fyzicky prostě nebylo možné tvrdou a přesnou ránu zastavit. Asistence: Ilja Usov.
     
    56:17
    V dnešním utkání už byly k vidění dvě otočky a Dinamo by samozřejmě chtělo dokončit třetí, čímž by zápas dovedlo ke dvěma bodům.
    53:21 Stěpan FALKOVSKIJ - 3:3
     
    53:21
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Další vyhrané buly Dinama již přineslo hostím úspěch! Francis Paré byl na buly úspěšný, poslal puk na Gorbunova a ten jej rychle přihrál Menellovi. Jasně nejproduktivnější forvard Minsku se opřel z první o puku a před brankou clonící STĚPAN FALKOVSKIJ usměrnil puk do sítě za bezmocného Treťjaka. Asistence: Brennan Menell, Roman Gorbunov.
     
    53:21
    Rob Klinkhammer čekal před brankou na odražený puk po střele Menella, ale ještě než kotouč vypadl Treťjakovi z výstroje, tak sudí přerušili hru.
     
    52:43
    Maxim Treťjak pohodlně zachytil střelu soupeře hned po buly. Bude se opět vhazovat po jeho pravici.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 14. Točickij (Peťkov), 40. Kurbatov, 42. Ruděnkov (Miromanov, Glotov) – 22. Klinkhammer (Prince, Menell), 38. Protas (Almqvist, Z. Mitchell), 54. Falkovskij (Menell, Gorbunov), 57. Z. Mitchell (Usov, Šinkevič)


    HK Soči: Treťjak (Krasikov) – Rundblad, Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Batyršin, Pogorišnyj, Sedov – Točickij (A), Peťkov, Šmeljov – Rubcov, J. Karjalainen, Ruděnkov (A) – Kolgotin, Volodin, Glotov – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov.
    HC Dinamo Minsk: Furch (D. Taylor) – Falkovskij, Menell, Almqvist, Znacharenko (A), Děrjabin, Šinkevič, Denisov – Z. Mitchell, Alistrov, Prince (A) – Klinkhammer (C), Protas, Kozun – Gorbunov, Paré, Mosaljov – Usov, K. Voronin, Kogalev – Děmkov.

    Rozhodčí: Alexej Bělov, Jurij Oskirko – Alexander Černyšjov, Dmitrij Šišlo
    thejrc.org