Toronto – Vancouver 5:1 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 4:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 2:1 (2:1 po s.n.)
Calgary – Edmonton 6:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 4:7 (kon.) | Vegas – Los Angeles 4:3 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Florida – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – Carolina 5:6 (kon.)
konec
New York Islanders
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 07.02.2021, 01:07 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:39:40)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 31 | Přesilová hra: 1/1 – 0/0 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 60:00
    Tristan Jarry (PIT) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 58:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Eberle (NYI) – 2+0
    2. Michael Dal Colle (NYI) – 0+2
    3. Anders Lee (NYI) – 1+0
     
    Svižné utkání mezi New Yorkem Islanders a Pittsburghem Penguins skončilo vítězně pro hokejisty domácího celku, kteří zvítězili těsně 4:3 a přerušili tak nelichotivou sérii pěti porážek v řadě.

    Islanders získali vedení do své moci v 11. minutě zásluhou Jordana Eberleho, ale soupeř dokázal odpovědět o pár minut později Pierre-Olivierem Josephem. Posléze si ovšem znovu vzal slovo Jordan Eberle, jenž přidal svůj druhý zásah a do šaten tak šli spokojenější domácí. Ale ve druhé třetině střílel do černého pouze Pittsburgh a to až v samotném závěru, patnáct vteřin před koncem prostředního dějství vyrovnal na 2:2 Jevgenij Malkin.

    Svěřenci kouče Sullivana se ve 44. minutě poprvé dostali do vedení, nahrávku Crosbyho přetavil v gól Jake Guentzel. Přesto Tučňáci odjeli z New Yorku s prázdnou, protože ve 49. minutě vrátil stav do nerozhodné podoby Cal Clutterbuck a necelé tři minuty před koncem využil jedinou přesilovku celého utkání kapitán Anders Lee, který pohotově zareagoval a poslal do sítě puk, který Jarrymu propadl do brankoviště mezi betony po ráně Pulocka.

    Hokejisté New Yorku Islanders se díky vítězství odlepili ze dna tabulky Východní konference na sedmou příčku, o skóre před Buffalo. Pittsburgh zůstává čtvrtý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Definitivní razítko na vítězství Islanders mohl dát Casey Cizikas, na nějž zívala prázdná brána, ale útočník ji trestuhodně minul. Avšak střílel na útočné polovině a tak se nepíská zakázané uvolnění. Hosté už nemají čas na útok.
     
    59:14
    Velké problémy měl na modré čáře Pierre-Olivier Joseph, jenž musel útočnou třetinu opustit a měl co dělat, aby na zádech udržel Baileyho, což se ve finále podařilo.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Hokejisté Pittsburghu se usadili v útočné třetině a to je jasné znamená pro gólmana Jarryho, ten opouští bránu. Tučňáci zkoušejí powerplay.
     
    58:16
    Casey Cizikas se snažil poslat kotouč z obranného pásma do bezpečí a ve spolupráci s Komarovem se mu to nakonec podařilo. Domácí si mohou odškrtnout další ubráněný útok.
     
    57:47
    Hosté nemají moc času na reakci. Po vhazování se bleskově vrhli do útočení, jenže Crosby vystavil Guentzela do ofsajdu.
    57:16 Anders LEE - 4:3
     
    57:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku a těsně před koncem základní hrací doby se přibližují vítězství! Pulockova střela propadla Jarrymu mezi betony a touš se kutálel po brankovišti. Nejrychleji zareagoval kapitán ANDERS LEE, který puk v pádu pohotově uklidil do odkryté klece. Asistence: Ryan Pulock a Mathew Barzal.
     
    56:47
    Jordan Eberle z vrcholku pravého kruhu nabízel puk před bránu na teč Andersi Leeumu. Američan jen těsně na dobře myšlený pas minul.
     
    56:15
    Až v závěru základní hrací doby si jeden z týmů zahraje přesilovou hru. A budou to Islanders. Na lavici hanby putuje Lotyš Teddy Blueger, jenž vyhodil puk z obranného pásma mimo hrací plochu bez odrazu o plexi.
     
    55:36
    Před forčekujícím Guentzelem ujel Greene za vlastní svatyni. Až tam jej americký forward nepronásledoval, raději odjel pošetřit síly, vystřídal.
     
    55:19
    Obránce Joseph je při chuti. Premiérový gól v NHL jej viditelně nakopl, na druhý si však ještě bude muset počkat. Puk poslal do zadního mantinelu.
     
    54:44
    Přesto se domácí usadili v útočné třetině, neboť oblouček Kanaďan zachytil v rukavici Pulock. Stejný hráč pálil Ruhwedel ztečoval kotouč nad bránu.
     
    54:17
    Jarry se hlásil o zakázané uvolnění, jenže Bailey tečoval vyhození Pelecha. Následně došlo k souboji za bránou, Letang byl úspěšnější jak Martin.
     
    53:50
    Leo Komarov obdržel nahrávku od Martina a měl před sebou posledního soupeře. Do kličky proti Josephovi nešel, střelu namířil do jeho chráničů.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Eberle (Dal Colle, Dobson), 16. Eberle (B. Nelson, Dal Colle), 49. Clutterbuck (Cizikas, M. Martin), 58. Lee (Pulock, Barzal) – 14. P-O. Joseph (Guentzel, Letang), 40. Malkin (Kapanen), 44. Guentzel (Crosby, Rust)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee – Eberle, B. Nelson (C), Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, McCann – Lafferty, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, McCauley – Sericolo, Alphonso
    thejrc.org