Toronto – Vancouver 5:1 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 4:3 (kon.) | Anaheim – San Jose 2:1 (2:1 po s.n.)
Calgary – Edmonton 6:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 4:7 (kon.) | Vegas – Los Angeles 4:3 (kon.)
Dallas – Chicago 1:2 (po pr.) | Florida – Detroit 1:4 (kon.) | Columbus – Carolina 5:6 (kon.)
konec
New York Islanders
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 07.02.2021, 01:07 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi New Yorkem Islanders a Pittsburghem Penguins.
     
    New York Islanders

    Hokejisté Islanders mají na co navazovat. Loni odehráli parádní sezónu, kterou neovlivnil ani koronavirus. Skvělá jízda vyřazovací částí skončila až v semifinále, kde přišla stopka v podobě Tampy Bay, s pozdějšími vítězi prohrál celek z New Yorku v poměru 2:4 na zápasy. Ani vstup do letošní sezóny nebyl vůbec špatný. Svěřenci kouče Trotze zvítězili ve třech z prvních čtyřech utkání, jenže pak se New Jersey povedla odveta a následovali čtyři prohry, po dvou s Washingtonem a Philadelphií. Týmovou produktivitu vede s Kanaďan Mathew Barzal s deseti body.
     
    Pittsburgh Penguins

    Jestli mají Islanders na co navazovat, tak Tučňáci rozhodně mají co zlepšovat. Loni se sice probojovali do play-off, jenže v něm se loučili už v prvním kole. Jako pátý tým Východní konference chytli dvanáctý Montreal, ale pořadí v tomto případě nehrálo vůbec žádnou roli, Pittsburgh vypadl poměrně jednoznačně 1:3 na zápasy. Průběh nového ročníku jde z pohledu Sullivanovy družina hodnotit jako průměrný. V deseti zápasech pětkrát vyhrála a připsala stejný počet porážek. V poslední době převažuje spíše negativní statistika, Tučňáci prohráli třikrát z předešlých čtyř střetnutí. Nejproduktivnějším hráčem je s osmi body tahoun Sidney Crosby.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee – Eberle, B. Nelson (C), Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, McCann – Lafferty, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, McCauley – Sericolo, Alphonso.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Islanders a Penguins byl odstartován! Úvodní buly ovládl domácí centr Mathew Barzal a tak je to celek z New Yorku, který bude útočit jako první.
     
    00:21
    Hokejisté v tmavě modrých dresech se dostali do útočného pásma, ale pobyli v něm malou chvíli. Přes všechny čáry posléze vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    01:11
    Na druhé straně musel být Semjon Varlamov v pozoru. Ruský gólman si hravě poradil se zakončením Jevgenije Malkina, Pokus krajana lapil v rukavici.
     
    01:49
    Po levém mantinelu projel do útočné třetiny obránce Scott Mayfield. Prakticky z nulového úhlu ještě zkusil vypálit, Jarry zasáhl pravým ramenem.
     
    02:15
    Svěřenci kouče Trotze zahájili utkání hodně aktivním způsobem. Mathew Barzal nahodil za bránu soupeře a sám chtěl touš dojet, ale nedokázal se probojovat přes Marina.
     
    02:36
    Za Tučňáky se ukázal ofenzivně laděný bek Kris Letang. Místo střely ještě hledal v levém kruhu Zuckera, jemuž kotouč přeskočil přes čepel hole.
     
    03:11
    Pravou stranou nabral velkou rychlost Jordan Eberle. Nevymýšlel nic složitého a zápěstím vypálil, Jarry puk dostal nad bránu.
     
    03:46
    Znovu o sobě dal vědět Jevgenij Malkin. Narazil si s Kapanenem, načež se ocitl v útočné třetině, rána přes obránce trefila Leddyho do chráničů.
     
    04:00
    Střelecký pokus zapisuje do statistik Adam Pelech. Jeho střela byla spíše pobídkou na teč, kterou ztlumil Matheson, Jarry měl o to snazší práci.
     
    04:46
    Semjon Varlamov si výborně povyjel proti Markovi Jankowskému, jenž si vytvořil prostor na vrcholku levého kruhu. Střelou nad beton neuspěl.
     
    05:05
    Sidney Crosby byl z bodu pro vhazování vykázán, jeho místo zaujmul Jake Guentzel. Proti Barzalovi neměl šanci, Leddy vzápětí obloučkem poslal puk do středního pásma.
     
    05:33
    Důrazný kapitán Anders Lee přišpendlil na mantinel Jankowského a získal tak útočnou třetinu pro Islanders. Odvážná otočka kolem brány se nevydařila, gólman si prostor u pravé tyčky pokryl.
     
    06:12
    Postavení mimo hru zastavilo slibnou příležitost Tučňáků. Sam Lafferty nastartoval motory brzo, nahrávku přebíral až za modrou čárou.
     
    06:47
    Hra je opět přerušena. Nahození Marina ze středního pásma totiž zblokoval Michael Dal Colle a černá guma se od jeho hole odrazila do ochranné sítě.
     
    07:06
    Velmi zkušeně to nyní zahrávali domácí hokejisté. Unavený Mayfield vyhodil tak, aby kotouč ještě tečoval Nelson. O icingu nemůže být řeč a Islanders mohou vystřídat.
     
    07:58
    Pozor na Tedyho Bluegera! Lotyšský útočník si mezi kruhy najel pro nahrávku od Taneva, ale zápěstím vypálil svižný projektil těsně vedle levé tyčky.
     
    08:08
    Na modré čáře si puk vyměnil Sidney Crosby s Guentzelem. Hosté nyní mají menší výhody, neboť Leddy hraje bez zlomené hole.
     
    08:40
    S problémy, ale přece se mužstvo z New Yorku ubránilo. Obránce dostal hokejku od Pageaua, bez náčiní tak hrál centr třetí lajny. Právě jeho forčekink nakonec donutil McCanna zacouvat.
     
    9:22
    Zajímavou pozici si vytvářel Matt Martin. Z levého křídla se zkusil natlačit před bránu a uspěl, ale na Jarryho z bezprostřední blízkosti nevyzrál.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    9:45
    Hra má spád. Již více jak čtyři minuty se nepřerušovalo, více ze hry má v této pasáži Pittsburgh. Skóre ovšem zatím zůstává bezbrankové.
     
    10:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Svěřenci trenéra Trotze se ujímají vedení! JORDAN EBERLE nabral velkou rychlost po levém mantinelu, načež se natlačil před Ceciho a bekhendem zvedl puk nechytatelně pod břevno. Asistence: Michael Dal Colle a Noah Dobson.
    10:22 Jordan EBERLE - 1:0
     
    11:23
    Hosté sice byli v posledních chvílích aktivnějším týmem, ale jsou to momentálně oni, kteří musí po pěkné individuální akci Eberleho stahovat manko.
     
    11:43
    Za vyrovnáním se hnal Sidney Crosby. K jeho smůle měl ale ještě větší rychlost bez puku jedoucí Guentzel, jenž hvězdného spoluhráče vystavil ofsajdu.
     
    12:00
    Leddy našel jenom Malkina a dopředu tak mohlo jít znovu Tučňáci. Ruský útočník rozvinul akci na Zuckera, jenž v souboji jeden na jednoho ztroskotal na Mayfielovi.
     
    12:32
    Postavení mimo hru odpískáno i na druhé straně. Autor dosud jediného gólu Jordan Eberle udělal před modrou jednu zbytečnou kličku navíc, čímž překvapil Nelsona.
     
    13:11
    Druhá útočná formace Penguins ujela do přečíslení tří proti dvěma. Malkin bekhendovým pasem našel v pravém kruhu Kapanena, jehož střelu na lapačku Varlamov kryl práv v rukavici.
     
    13:43
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! PIERRE-OLIVIER JOSEPH si vyměnil kotouč s Guentzelem, aby posléze vypálil zápěstím z levého kruhu nechytatelně do protějšího horního rohu. Jednadvacetiletý kanadský obránce vstřelil svůj první gól v NHL, Crosby mu okamžitě sebral cenný puk do sbírky. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.
    13:43 Pierre-Olivier JOSEPH - 1:1
     
    14:27
    Domácí měli velké problémy dostat puk ze třetiny. Po boji u mantinelu se jim to ve finále podařilo, jmenovitě Leddymu, jenž po mantinelu vystřelil puk mimo dosah Letanga.
     
    14:55
    Zaváhání v rozehrávce vyplynulo v zakázané uvolnění. Jake Guentzel očekával nahrávku na střed, jenže Matheson hledal spoluhráče chybně po lajně.
     
    15:32
    Co chybělo, aby Kasperi Kapanen dokonal obrat. Stejně jako Joseph dostal poměrně dost prostoru na levém kruhu, ale jeho projektil Varlamov pokryl lapačkou.
     
    15:45
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders si berou zpět ztracený náskok! Zucker přišel ve středním pásmu o puk a do útoku se vydali domácí. Od mantinelu obdržel nahrávku mezi kruhy Nelson, jehož pokus Jarry vyrazil pouze k JORDANOVI EBERLEMU, který bez problémů zametl touš do odkryté svatyně. Asistence: Brock Nelson a Michael Dal Colle.
    15:45 Jordan EBERLE - 2:1
     
    16:37
    Gólová první třetina měla blízko čtvrtému zásahu. Obránce Maino natáhl k dělovce z levého kruhu, jež se od břevna odrazila mimo hrací plochu.
     
    16:53
    Signalizovaný ofsajd nepustil hostující mužstvo do útočné třetiny. Crosby společně s Guentzelem musel vyklidit pásmo.
     
    17:21
    Druhý přechod už byl úspěšná. Elitní útočná trojice Pittsburghu ale nic zajímavého vymyslet nedokázal, Crosbyho za brankou čistým způsobem odstavil Pulock.
     
    17:59
    Velmi šikovně si nyní počínal Noah Dobson. Své vyhození otřel o kalhoty blokujícího Letanga, kotouč se následně odrazil na domácí střídačku.
     
    18:28
    Rozehrával Ryan Pulock, avšak jeho pas si našel Kris Letang. Kanadský bek si protáhl střídání, kluziště opustil krátce po nahození do útočného pásma.
     
    18:57
    Hosté se udrželi v obranné třetině Islanders. Jenže Brandonu Tanevovi trvalo zpracování déle, než by bylo zdrávo. Varlamov se stihl přesunout a proti střele zápěstím vytasil vyrážečku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Rozhodčí vhodil puk zpátky do hry po pravici Semjona Varlamova. Crosby byl na buly úspěšnější, ale ke střele se Tučňáci neprobojovali, na bekhendový pas Guentzela totiž Joseph na modré nedosáhl.
     
    19:46
    Zřejmě poslední útok první části patřil Islanders. Nahození Pulocka jemně pozměnil Lee, ale teč nebyla tak dostatečně efektivní, Jarry vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Statistiky po 1. třetině:

    Střely na branku – 9:9
    Zblokované střely – 2:4
    Vyhraná vhazování – 46%:54%
    Trestné minuty – 0:0
    Hity – 8:7
     
    Hokejisté New Yorku Islanders po první třetině vedou nad Pittsburghem 2:1. Do vedení se svěřenci kouče Trotze dostali v 11. minutě, kdy se bekhendovou střelou pod břevno trefil Jordan Eberle. Hosté na úder kanadského forwarda dokázali zareagovat o tři minuty později, Pierre-Olivier Joseph střelou zápěstím do pravé šibenice vstřelil svůj první gól v nejlepší hokejové lize světa. Ale vyrovnané skóre nevydrželo, neboť o sobě dal podruhé vědět Jordan Eberle, který dorazil do sítě střelu Nelsona. Na druhý zásah Tučňáci zatím odpověď nenašli.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    První třetiny z druhého dějství jsou minulostí. Na buly byl proti Barzalovi tentokráte úspěšnější Sidney Crosby, útočí Pittsburgh.
     
    20:33
    V před brankovém prostoru se ke kotouči probojoval Jake Guentzel. Těsně bráněný Pelechem ale nevystřelil dostatečně razantně, puk ukryl v lapačce Varlamov.
     
    21:04
    Sidney Crosby si protáhl střídání. Z vrcholku levého kruhu pálil na zadní tyčku, úspěšným a důležitým blokem se proti jeho střele prezentoval Jean-Gabriel Pageau.
     
    21:32
    Dvojice Malikn, Kapanen se za brankou srdnatě bila o puk. A nakonec byla úspěšná. Druhý jmenovaný nabil na modrou Letangovi, jenž poslal kotouč do zadního mantinelu.
     
    22:09
    Útočí Islanders. Nelson zpoza brány nahrával Jordanovi Eberlemu, ten si ještě bude muset na hattrick počkat. Bekhendem provětral levý beton Jarryho.
     
    22:54
    Ruhwedel se hlásil o nahrávku, avšak Cody Ceci vzal střelu za sebe. Houf hokejistů stojících před brankou ovšem prostřelit nedokázal.
     
    23:22
    Poté, co Ryan Pulock přejel středovou čáru, tak vyhodil a branku a šel střídat. Bek to zahrál velmi zkušeně, hra pokračuje bez odpískání icingu.
     
    23:43
    Velmi pěknou akcí se předvedl Anders Lee. Člen elitní útočné formace mužstva z New Yorku se natlačil před bránu, ale bekhendem kotouč vedle betony brankáře nezametl.
     
    24:16
    Rozhodčí poprvé vylučují, ale žádný z týmů nebude hrát přesilovku, hra bude probíhat ve čtyřech na obou stranách. Současně jsou totiž vyloučeni Casey Cizikas a Michael Matheson.
     
    24:29
    Buly proběhlo v útočném pásmu Islanders. Zakončení si znovu vzal na starosti vytěžovaný Jordan Eberle, zápěstím vypálil kousek nad horní tyčku.
     
    25:16
    Sidney Crosby měl na holi vyrovnání! Před brankou jej našel Guentzel, načež šel kanadský forward do forhendové kličky. Varlamov však předvedl výborný zákrok, natáhl pravý beton a zasáhl koncem brusle.
    25:16 Crosby na Varlamova nevyzrál
     
    25:57
    Na druhé straně se ukázal Mathew Barzal. Nejproduktivnější hráč Islanders v sezóně švihem poslal černou gumu vysoko nad.
     
    26:17
    Oba celky hrají v plném počtu. Matheson a Cizikas se ihned zapojili do hry a nechybělo mnoho, aby spolu zase skončili v potyčce.
     
    26:46
    Ruhwedelovo nahození si Lee stáhl do lapačky, Guentzel čekal za jeho zády bez úspěchu. Levé křídlo vzápětí rozehrálo dozadu na Pelecha.
     
    27:31
    Nahrávka Clutterbacka se málem dostala ž k Cizikasovi, který by v tom případě šel do úniku. V poslední chvíli pas zastavil nataženou holí Rust.
     
    27:47
    Nick Ledy si jakožto obránce vyjel na vrcholek levého kruhu a vyzkoušel střelu na protější tyč. Jarry zasahovat nemusel, puk se mezi tři tyče nevešel.
     
    28:03
    Parádním hitem za vlastní brankou se prezentoval Michael Matheson. Cal Clutterbuck s nárazem nepočítal a upadl na led. Ukázková hra tělem.
     
    28:35
    Brock Nelson si netradičně sjel až na pozici obránce k modré čáře. Napadající Guentzel forwarda viditelně vystrašil, ten volil sázku na jistotu, po mantinelu nahodil za bránu.
     
    29:00
    Za vlastní brankou si s pukem zahrál domácí gólman Semjon Varlamov. Rus zachoval chladnou hlavu a středem našel volného Baileyho.
     
    29:36
    Hra se rychle přesunula před branku Pittsburghu. Dělovku Dobsona gólman vyrazil před sebe, s dorážkou následně neuspěl Lee ani Bailey.
     
    30:12
    Odvážný průnik Mathewa Barzala nebyl úspěšný. Kanadský útočník si troufl vyzkoušet souboj proti třem protihráčům, podle očekávání o kotouč přišel.
     
    30:55
    Příkladně zabojoval do defenzivy Brandon Tanev. Útočník zachytil pohyb Clutterbacka a v důležitý okamžik mu vložil hokejku pod brusle, aby mu vypíchl touš.
     
    31:11
    Mezi střelce se chtěl zapsat defenzivě laděný Andy Greene. Rána nepostrádala razanci, nýbrž přesnost, Jarry si připsal jeden ze snazších zákroků.
     
    31:44
    Bryan Rust si bekhendem chtěl hodit kolem těla Dobsona. Domácí obránce se ale nachytat nenechal a ze vzduchu odpálil puk do středního pásma.
     
    32:14
    Na útočný výlet se vydal Nick Leddy, avšak v souboji dvou obránců byl úspěšnější Michael Matheson. Soka za záda nepustil.
     
    32:52
    Varlamov po zásahu pravým betonem proti střele Rusta nevěděl, kam se černá guma odrazila. To věděl Marino, ten ale dorážku namířil mimo tři tyče.
     
    33:23
    O vyrovnání stavu se následně pokusil Kasperi Kapanen. Finský útočník střílel bekhendem pod horní tyč, kde byla připravena lapačka brankáře.
     
    33:57
    Leo Komarov si najížděl na dlouhou nahrávku Dobsona, jenže puk mu přeskočil přes hokejku a hrát tak může Chad Ruhwedel.
     
    34:20
    Nick Leddy odcouval z útočného pásma a dobře udělal. Spoluhráč Bailey totiž o kotouč přišel a byl to právě Leddy, kdo zabránil Crosbymu ujet do úniku.
     
    34:41
    Zakázané uvolnění vrátí hru před domácí svatyni. Cal Clutterbuck ze všech sil natahoval hokejku za výstřelem Pulocka, avšak směr letu puku nezměnil.
     
    35:20
    Adam Pelech místo nahození za bránu volil nahrávku za ni, kde viděl volného Mathewa Barzala. Ten se zkusil vytočit, jenže narazil na pozorného Letanga.
     
    35:45
    Sidney Cosby stále čeká na svůj premiérový gól v sezóně při hře pět na pět. Nedočkal se ani po nahrávce Rusta mezi kruhy, Varlamov jeho pokus forhendem udržel ve výstroji.
     
    36:11
    Oliver Wahlstrom ještě zabojoval, ačkoli na pas Eberleho nedosáhl. Pod velký tlak dostal Marina, který si pomohl nahrávkou kolegovi z obrany Mathesonovi.
     
    36:44
    První útoční formace Pittsburghu je hodně vidět. Nahození Guentzela srazil Pulock k Rustovi, jehož střela z otočky skončila v rukavici Varlamova.
     
    37:33
    Ruský centr Jevgenij Malkin proti přesile neuspěl. Pral se statečně, ale Pelech s Pulockem ho skřípli, jak se říká, do kleští.
     
    37:59
    Zničehonic se sám před gólmanem zjevil Anders Lee. Jako by ani sám nepočítal s takovým odrazem puku od pravého mantinelu, mezeru mezi betony Jarryho nenašel.
     
    38:21
    Zakázané uvolnění se nepíská, protože Guentzel prodloužil vyhození Josepha. Za branku se vydal Varlamov, jenž po mantinelu zapojil do hry Dobsona.
     
    38:40
    Delší dobu se hraje bez přerušení. Joseph chyboval při rozehrávce a trestat mohl Eberle, jenže puk mu projel pod hokejkou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    39:22
    Bekhendovou zadovkou Barzal uvolnil na modré čáře Pelecha. Následovala rychlá střela švihem, kotouč proletěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    39:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci v závěru druhé dvacetiminutovky znovu vyrovnávají! Mayfield místo vyhození na jistotu v obranné třetině nahrával do těžké pozice Nelsonovi, toho obral Kapanen. Následovala nahrávka do lepší pozice najetému JEVGENIJOVI MALKINOVI, zkušený čtyřiatřicetiletý Rus propálil svého krajana v brance domácích projektilem vypáleným ze zápěstí do pravé šibenice. Asistence: Kasperi Kapanen.
    39:44 Jevgenij MALKIN - 2:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Statistiky po 2. třetině:

    Střely na branku – 19:23
    Zblokované střely – 6:6
    Vyhraná vhazování – 47%:53%
    Trestné minuty – 2:2
    Hity – 17:16
     
    Prostřední dějství přinesl jediný gól, který vstřelilo hostující mužstvo a do třetí třetiny se tak půjde za vyrovnaného stavu 2:2. Tučňáci si nechali úder na závěrečnou minutu, patnáct vteřin před sirénou skóroval Jevgenij Malkin, který umístil puk nechytatelně do pravého horního rohu. Sledujeme vyrovnané utkání a dosavadní remíza je spravedlivým vyústěním. V závěrečné dvacetiminutovce může rozhodovat každá menší chybička.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:54.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Začala třetí třetina. Skóre mezi Islanders a Pittsburghem je vyrovnané 2:2. Dočkáme se rozuzlení ve třetí části nebo se bude počtvrté v řadě v rámci soupeření těchto dvou celků prodlužovat?
     
    40:33
    Josh Bailey skvěle přečetl, kam bude Guentzel nahrávat a dobře myšlený pas na Crosbyho dokázal zblokovat. Přesto hosté zůstávají v útočném pásmu.
     
    41:01
    Kombinační akci završil Crosby pasem napříč pásmem, kde byl v nápřahu Rust. Tvrdým výstřelem zasáhl, naštěstí do chráničů, Pulocka.
     
    41:34
    Malkin chtěl Kasperimu Kapanenovi vrátit asistenci na druhý gól. Finský útočník ale z mezikruží recept na Varlamova nenašel.
     
    42:05
    Hru uklidnil Chad Ruhwedel. Následně rozehrál středem na Bluegera, který se pral se zpracováním a rozhodčí posléze odpískali postavení mimo hru.
     
    42:46
    Bekhendové vyhození Letanga zpracoval Dobson až za modrou čárou. Rychle si to uvědomil a za modrou už se nevracel, konstruktivně rozehrál na Greeneho.
     
    43:19
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins poprvé vedou a měla v tom prsty první útočná formace! Crosby bekhendovou nahrávkou poslal puk mezi kruhy na hůl JAKEA GUENTZELA, jenž zamířil mezi Varlamovovu lapačku a pravý beton. Asistence: Sidney Crosby a Bryan Rust.
    43:19 Jake GUENTZEL - 2:3
     
    44:11
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Dobson. Jenže v klíčovou chvíli podklouzl a tak místo zakončení jen bezmocně spadl na ledovou plochu.
     
    44:45
    Na led zase naskočila první formace Pittsburghu. Crosby se krásně obtočil kolem Pulocka, načež nahrál Rustovi. Střelu z voleje gólman pokryl ramenem.
     
    45:23
    Hra se zase přesunula před Jarryho. Jean-Gabriel Pageau hledal prostor k zakončení, avšak přes Letanga jej nenašel. Kanadský bek se stal novým majitelem puku.
     
    45:57
    Anders Lee si rozmyslel zakončení přes Ruhwedela, místo toho nabil na modrou čáru Leddymu. Tvrdý projektil od modrý čáry proletěl vedle pravé tyčky.
     
    46:12
    Souhru druhé útočné trojice Tučňáků zakončoval Jason Zucker bekhendem. Puk nabral moc velkou výšku, břevno minul o pořádný kus.
     
    46:49
    Hru zklidnil za vlastní bránou Nick Leddy. Oba celky rychle střídají, v této fázi se hraje hodně fyzicky náročný hokej a je ještě třeba pošetřit nějaké síly do závěru.
     
    47:30
    O Jordanovi Eberlem po první třetině moc slyšet není. Kanaďan, jenž stále může pomýšlet na hattrick, nyní neuspěl v souboji jeden na jednoho proti Marinovi.
     
    47:46
    Protiútok rozjel na opačnou stranu Brandon Tanev. Středem se pokusil najít Marka Jankowského, ten si neporadil s těžkým zpracováním.
     
    48:23
    Islanders právě vstřelili branku!
    Utkání se dramatizuje, skóre je opět nerozhodné! Cizikas zpoza brány našel v před brakovém prostoru CALA CLUTTERBACKA a ten z bezprostřední blízkosti poslal puk za záda Jarryho. Asistence: Casey Cizikas a Matt Martin.
    48:23 Cal CLUTTERBUCK - 3:3
     
    49:30
    Sledujeme velmi dramatický zápas. Skóre je potřetí srovnané, tentokráte manko úspěšně stáhli Islanders. Psychická výhoda nyní bude na jejich straně.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:16
    Za brankou soupeře se srdnatě a ve finále úspěšně pral o puk Brock Nelson. Americký útočník hledal před cílovým prostorem Barzala, toho pohlídal Malkin.
     
    50:37
    Jevgenij Malkin byl vidět také v ofenzivě. Vyměni si puk s Kapanenem a vzápětí vystřelil příklepem, přičemž těsně minul pravý horní roh.
     
    51:20
    Obránce Marino posunul kotouč za branku, kde Rust v souboji jeden na jednoho sice přetlačil Pulocka, avšak otočka kolem bánu mu nevyšla podle představ.
     
    51:59
    Dobson hledal za obranu najíždějícího Pageuaua. Tomu chybělo pár centimetrů k tomu, aby dosáhl na příliš dlouhý pas spoluhráče.
     
    52:16
    Hraje se dlouho bez přerušení, na obou týmech začíná být znatelná únava. Rust hledal před brankou Crosbyho, jemuž dokázal zblokovat hokejku Pelech.
     
    52:55
    Hosté střídají v průběhu hry a kombinace v útočném pásmu. První lajnu Tučňáků doplnil Tanev a právě on byl na konci akce, příklepem pálil mimo.
     
    53:10
    Od vstřeleného gólu domácích se doposud nepřerušovalo. Na led se vrátil obránce Marino, který podpořil ofenzivu, ale vystřelil jen vedle brány.
     
    53:50
    Leo Komarov obdržel nahrávku od Martina a měl před sebou posledního soupeře. Do kličky proti Josephovi nešel, střelu namířil do jeho chráničů.
     
    54:17
    Jarry se hlásil o zakázané uvolnění, jenže Bailey tečoval vyhození Pelecha. Následně došlo k souboji za bránou, Letang byl úspěšnější jak Martin.
     
    54:44
    Přesto se domácí usadili v útočné třetině, neboť oblouček Kanaďan zachytil v rukavici Pulock. Stejný hráč pálil Ruhwedel ztečoval kotouč nad bránu.
     
    55:19
    Obránce Joseph je při chuti. Premiérový gól v NHL jej viditelně nakopl, na druhý si však ještě bude muset počkat. Puk poslal do zadního mantinelu.
     
    55:36
    Před forčekujícím Guentzelem ujel Greene za vlastní svatyni. Až tam jej americký forward nepronásledoval, raději odjel pošetřit síly, vystřídal.
     
    56:15
    Až v závěru základní hrací doby si jeden z týmů zahraje přesilovou hru. A budou to Islanders. Na lavici hanby putuje Lotyš Teddy Blueger, jenž vyhodil puk z obranného pásma mimo hrací plochu bez odrazu o plexi.
     
    56:47
    Jordan Eberle z vrcholku pravého kruhu nabízel puk před bránu na teč Andersi Leeumu. Američan jen těsně na dobře myšlený pas minul.
     
    57:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku a těsně před koncem základní hrací doby se přibližují vítězství! Pulockova střela propadla Jarrymu mezi betony a touš se kutálel po brankovišti. Nejrychleji zareagoval kapitán ANDERS LEE, který puk v pádu pohotově uklidil do odkryté klece. Asistence: Ryan Pulock a Mathew Barzal.
    57:16 Anders LEE - 4:3
     
    57:47
    Hosté nemají moc času na reakci. Po vhazování se bleskově vrhli do útočení, jenže Crosby vystavil Guentzela do ofsajdu.
     
    58:16
    Casey Cizikas se snažil poslat kotouč z obranného pásma do bezpečí a ve spolupráci s Komarovem se mu to nakonec podařilo. Domácí si mohou odškrtnout další ubráněný útok.
     
    58:45
    Hokejisté Pittsburghu se usadili v útočné třetině a to je jasné znamená pro gólmana Jarryho, ten opouští bránu. Tučňáci zkoušejí powerplay.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:14
    Velké problémy měl na modré čáře Pierre-Olivier Joseph, jenž musel útočnou třetinu opustit a měl co dělat, aby na zádech udržel Baileyho, což se ve finále podařilo.
     
    59:51
    Definitivní razítko na vítězství Islanders mohl dát Casey Cizikas, na nějž zívala prázdná brána, ale útočník ji trestuhodně minul. Avšak střílel na útočné polovině a tak se nepíská zakázané uvolnění. Hosté už nemají čas na útok.
     
    Konec zápasu.
     
    Svižné utkání mezi New Yorkem Islanders a Pittsburghem Penguins skončilo vítězně pro hokejisty domácího celku, kteří zvítězili těsně 4:3 a přerušili tak nelichotivou sérii pěti porážek v řadě.

    Islanders získali vedení do své moci v 11. minutě zásluhou Jordana Eberleho, ale soupeř dokázal odpovědět o pár minut později Pierre-Olivierem Josephem. Posléze si ovšem znovu vzal slovo Jordan Eberle, jenž přidal svůj druhý zásah a do šaten tak šli spokojenější domácí. Ale ve druhé třetině střílel do černého pouze Pittsburgh a to až v samotném závěru, patnáct vteřin před koncem prostředního dějství vyrovnal na 2:2 Jevgenij Malkin.

    Svěřenci kouče Sullivana se ve 44. minutě poprvé dostali do vedení, nahrávku Crosbyho přetavil v gól Jake Guentzel. Přesto Tučňáci odjeli z New Yorku s prázdnou, protože ve 49. minutě vrátil stav do nerozhodné podoby Cal Clutterbuck a necelé tři minuty před koncem využil jedinou přesilovku celého utkání kapitán Anders Lee, který pohotově zareagoval a poslal do sítě puk, který Jarrymu propadl do brankoviště mezi betony po ráně Pulocka.

    Hokejisté New Yorku Islanders se díky vítězství odlepili ze dna tabulky Východní konference na sedmou příčku, o skóre před Buffalo. Pittsburgh zůstává čtvrtý.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 31 | Přesilová hra: 1/1 – 0/0 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3%, odchytal 60:00
    Tristan Jarry (PIT) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 58:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Eberle (NYI) – 2+0
    2. Michael Dal Colle (NYI) – 0+2
    3. Anders Lee (NYI) – 1+0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:39:40)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Eberle (Dal Colle, Dobson), 16. Eberle (B. Nelson, Dal Colle), 49. Clutterbuck (Cizikas, M. Martin), 58. Lee (Pulock, Barzal) – 14. P-O. Joseph (Guentzel, Letang), 40. Malkin (Kapanen), 44. Guentzel (Crosby, Rust)


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Jo. Bailey (A), Barzal, Lee – Eberle, B. Nelson (C), Dal Colle – Wahlstrom, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, Ruhwedel – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, McCann – Lafferty, Jankowski, O'Connor.

    Rozhodčí: Chmielewski, McCauley – Sericolo, Alphonso
    thejrc.org