NY Rangers – NY Islanders 0:2 (kon.) | Ottawa – Edmonton 1:3 (kon.) | Toronto – Vancouver 3:1 (kon.)
Columbus – Carolina 3:2 (kon.) | Nashville – Tampa 1:4 (kon.) | St. Louis – Arizona 3:4 (1:2 po s.n.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Carolina Hurricanes
Úterý 09.02.2021, 01:07 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:47)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 22 – 24 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Joonas Korpisalo (CBJ) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%, odchytal 60:00
    Alex Nedeljkovic (CAR) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 58:15

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Joonas Korpisalo (CBJ) – 22 zákroků, 2 OG, úspěšnost 91,7%
    2. Jack Roslovic (CBJ) – 1+0
    3. Seth Jones (CBJ) – 0+1
     
    Columbus v odvetném utkání porazil Carolinu 3:2 a úspěšně jí tak vrátil dva dny starou porážku. Domácí tahali od úvodu za delší konec provazu. Do vedení se dostali v 19. minutě, kdy si střelu Scotta Harringtona smolně srazil do vlastní brány Svečnikov. Hosté odpověděli v úvodní desetiminutovce druhé třetiny, kdy se prosadil Nino Niederreiter střelou nad levé rameno brankáře. Modrokabátníci si vzali náskok zpět ve 31. minutě, kdy nařízené trestné střílení proměnil Cam Atkinson, jenže o minutu později bylo znovu srovnáno, trefil se Brock McGinn. Rozhodující úder přišel v 56. minutě. Jack Roslovic se protáhl mezi dvěma obránci a skvěle provedenou akci zakončil bekhendovou kličkou a střelou mezi betony gólmana. Na třetí zásah soupeře již Hurikáni odpověď nenašli.

    Svěřenci kouče Tortorelly se díky vítězství vyšvihli na druhou příčku Centrální divize. Carolina spadla na čtvrtou příčku právě za svého dnešního přemožitele.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    To se nestalo. Jack Roslovic finského soka přetlačil a kotouč posunul za sebe na Setha Jonese a americký bek jemným obloučkem vyhodil černou gumu do středního pásma.
     
    59:48
    S Columbusem to vypadá velmi dobře. Dougie Hamilton napálil touš do Jennera, jenž, podobně jako spoluhráč před malou chvílí, vyhodil kotouč přes všechny čáry. Hosté mají poslední šanci, Aho ale musí uspět na vhazování.
     
    59:14
    Zakázané uvolnění vrátí hru před bránu domácího mužstva. Michael Del Zotto pod tlakem volil sázku na jistotu, nad konstruktivní rozehrávkou vůbec nepřemýšlel.
     
    58:47
    Hokejisté v bílých dresech se vlastní chybou připravili o pevnou pozici v útočné třetině. Prudký pas Teräväinena zpracoval Hamilton až za modrou.
     
    58:15
    Carolina se probojoval do útočného pásma a to je signál pro Alexe Nedejlkovice, jenž sprintuje na střídačku. Hosté hrají v šesti!
     
    57:47
    Pěknou kličkou se Sebastian Aho na polovině dostal za Grigorenka. Následně hledal za obranu najíždějícího Svečnikova, ale dobře myšlenou žabičku zachytil Kukan.
     
    57:26
    Brett Pesce chtěl hrát dopředu, jenže neměl komu. Proto nahrál jen vedle sebe Gardinerovi, jenž probruslil alespoň do středního pásma.
     
    56:58
    Domácí hrají hodně vysoko. Cam Atkinson vypíchl kotouč Svečnikovovi a hru otočil na druhou stranu, od levého mantinelu vystřelil příklepem těsně nad.
     
    56:31
    Čas teď hraje proti Carolině. Ta sice dokázala dvakrát skóre dotáhnout, ale nyní má na odpověď necelé čtyři minuty.
    55:24 Jack ROSLOVIC - 3:2
     
    55:24
    Columbus právě vstřelil branku!
    JACK ROSLOVIC krásnou individuální akcí přibližuje Blue Jackets vítězství! Puk si bruslí kopl mezi Dzingela a Pesceho a rázem byl sám před gólmanem. Zvolil bekhendovou kličku, čímž si Nedeljkovice roztáhl a puk má vzápětí poslal zkušeně mezi betony. Asistence: Vladislav Gavrikov a Seth Jones.
     
    55:05
    Joonas Korpisalo mohl rozehrávat, ale po úspěšném zákroku proti střele Aha raději podržel puk v lapačce a přerušil hru. Niederreiter se nebezpečně přibližoval.
     
    54:44
    Souboj v rohu mantinelu v útočném pásmu Columbusu dopadl lépe pro hosty. Ti využili početní převahy, kotouč vydoloval z pod brusle Stenlunda Fleury.
     
    54:09
    Francouzský forward Alexandre Texier nahrál na modrou čáru Jonesovi. Ten chtěl vypálit, jenže puk mu přeskočil přes čepel až do středního pásma.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Harrington (Stenlund, Texier), 31. Atkinson (TS), 56. Roslovic (Gavrikov, S. Jones) – 27. Niederreiter, 33. B. McGinn (Foegele, Martinook)


    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Johnson) – S. Jones, Gavrikov, D. Savard, Harrington, Kukan, Del Zotto – Atkinson (A), Roslovic, Laine – Bjorkstrand, Jenner (A), Domi – Grigorenko, Stenlund, Texier – Robinson, Riley Nash, N. Foligno (C).
    Carolina Hurricanes: Nedeljkovic (Reimer) – Pesce, Slavin (A), D. Hamilton, Skjei, H. Fleury, Gardiner – B. McGinn, Aho, Svečnikov – Foegele, J. Staal (C), Dzingel – T. Teräväinen, Martinook (A), Niederreiter – Fast, Geekie.

    Rozhodčí: Hebert, Rooney – Baker, Murray
    thejrc.org