Chrudim – Helas Brno 8:1 (kon.) | Česká Lípa – Interobal Plzeň 0:2 (kon.)
konec
FK Chrudim
8:1 (3:0)
Helas Brno
Středa 10.02.2021, 19:00 • Sportovní hala Města Chrudim • 1. Futsal liga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Konec zápasu! Po třígólové první půli padlo ve druhém poločasu dalších šest branek. Celkově osm z nich dali hráči Chrudimi, kteří porazili Helas Brno 8:1. (20:34:07)
     
    Konec zápasu.
    38:10 POUL - 8:1
     
    38:10
    Helas Brno právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen dočkali čestného úspěchu! David Presl z levé strany poslal míč před branku, kde byl TOMÁŠ POUL a ten pohlednou patičkou snížil na 1:8! Asistence: David Presl.
     
    37:53
    Max si z nepřímého volného kopu vyměnil míč s Felipem a vystřelil, trefil ale jen dobře postaveného obránce v pokutovém území.
     
    37:51
    Brankář Klímek dostal přihrávku, i když nesměl hrát a tak následuje zajímavá situace, před kterou si domácí tým bere oddechový čas.
     
    37:21
    Hosté si berou oddechový čas.
    37:21 MAX - 8:0
     
    37:21
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A další přesná kombinace Chrudimi, která vyústila v osmou branku! Matěj Slováček z pravé strany našel před bránou MAXE, který svým druhým gólem v utkání navýšil vedení svého celku! Asistence: Matěj Slováček.
    36:22 Drozd D. - 7:0
     
    36:22
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Brankář Klímek musí poprvé vyndávat míč ze své sítě. Felipe zprava našel DAVIDA DROZDA, který přidal sedmý zásah v síti Helasu Brno. Asistence: Felipe.
     
    36:01
    Tomáš Koudelka (FK Chrudim) dostává žlutou kartu za zahození míče na tribunu. To znamená stopku v pátečním utkání s Českou Lípou.
     
    35:20
    Presl v protiútoku našel z pravé strany Milana Svobodu, který byl sám proti Danu Javorskimu, kterého sice překonal, míč ale nakonec skončil vedle branky Chrudimi!
     
    34:20
    Střídání brankářů v týmu Helas Brno: ze hřiště odchází Andrej Mykytjuk, přichází Václav Klímek.
    34:20 Drozd P. - 6:0
     
    34:20
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Další gól v bráně Helasu, tentokrát se o něj postarali bratři Drozdové! David Drozd našel svého bratra PAVLA DROZDA a ten zakončil přesně k levé tyči brány Mykytjuka. Asistence: David Drozd.
     
    34:07
    Filip Havrda zakončil protiútok střelou, jeho bývalý spoluhráč Daniel Javorski si ale poradil.
     
    32:30
    Střídání brankářů v týmu FK Chrudim: ze hřiště odchází Dimitrij Litviněnko, přichází Daniel Javorski.
     
    31:31
    Kubát mohl přidat třetí asistenci. Dominik Balog se ocitl s míčem na hranici pokutového území, dostat míč do sítě ale nezvdládl.
     
    30:49
    Na druhé straně podobná situace. David Presl obešel Dominika Baloga a vystřelil z podobné pozice, jako před chvílí Mužík. I hostující kapitán nezamířil přesně, střelu nasměroval vedle.
     
    29:57
    Na pravém křídle si Jiří Mužík poradil s Šarközym, kterého obešel. Poté už byl domácí hráč sám proti Mykytjukovi, střelu ale bodlem nasměroval vysoko nad břevno.
     
    29:35
    Šarközy hledal nabíhajícího Špičku, ten ale na vzdušný pas nedosáhl. Chrudim tak může znovu kombinovat.
    28:35 MAX - 5:0
     
    28:35
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Pátý gól v síti Helasu! Vše začalo zaváháním Andreje Mykytjuka, který neudržel střelu a následoval roh. Ten rozehrál Matěj Slováček přímo na nohu MAXE a jeho zakončení skončilo v bráně. Asistence: Matěj Slováček.
     
    27:52
    David Presl se provinil proti pravidlům a to znamená druhý faul hostů. Chrudim má na svém kontě jeden.
     
    26:45
    Litviněnko z půlící čáry přihrál Felipemu. Ten si rychle míč píchl kolem bránícího hráče a vyzkoušel pozornost Mykytjuka, jenž byl tentokrát úspěšný.
    26:01 DOŠA - 4:0
     
    26:01
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Tak to byla nádherná akce domácího celku! Max dostal přihrávku před bránu, k té ale byl zády. Chytrou patičkou tak posunul míč na MARTINA DOŠU, který levou nohou prostřelil brankáře Mykytjuka! Asistence: Max.
     
    24:26
    Po rohu Pavla Drozda zakončoval jeho bratr David. Jeho zakončení levou nohou zamířilo nad břevno.
     
    24:04
    Dimitri Litviněnko se i ve druhé půli zapojuje do kombinace Chrudimi na útočné polovině. Teď našel na levé straně Pavla Drozda, jehož střelu zablokoval Havrda.
     
    22:52
    Vojtěch Kamenský (Helas Brno) u postranní čáry fauloval soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    22:30
    Balog hledal poslal z pravé strany míč na zadní tyč, kam si nabíhal Jiří Mužík. Jeden z hostů ovšem zasáhl včas, hráči v bílém ale budou mít roh.
     
    21:56
    Právě Šarközy to teď vyřešil o mnoho lépe. Vyvezl míč na polovinu soupeře a levou nohu chtěl snížit náskok Chrudimi, přízemní střelu ale Litviněnko vyrazil na roh.
     
    20:52
    Roman Mareš se snažil využít zaváhání Šarközyho, jeho střela z úhlu trefila brankáře Mykytjuka do hrudi.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Konec prvního poločasu! Chrudim na svého soupeře nastoupila ve velkém stylu, když už po třech minutách vedla 2:0. V 8. minutě přidal svou druhou branku Roman Mareš, který upravil na poločasové skóre 3:0.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    18:47
    Na druhé straně se domácí dopustili třetího faulu, tato statistika je tedy vyrovnaná.
     
    18:43
    Své štěstí nyní zkusil i Litviněnko, který se znovu zapojil do kombinace na útočné polovině. Jeho přízemní střela ale zamířila vedle.
     
    17:55
    Martin Doša tlačil na soupeře v držení míče tak moc, že ho donutil zakopnout míč do zámezí. Vzápětí si domácí celek bere oddechový čas.
     
    16:53
    Chytré zakončení ze své poloviny zkusil Tomáš Koudelka, vyběhnutý Mykytjuk se ale stihl vrátit do branky a vyrazit míč na roh.
     
    16:00
    David Presl se nyní dostal přes obránce až příliš lehce, což znepokojilo trenéra Condeho. Kapitán hostujícího celku následně vystřelil, jeho pokus vykryl Litviněnko.
     
    15:44
    Jiří Mužík (FK Chrudim) ztratil balón a potenciální protiútok Helasu zastavil za cenu žluté karty.
     
    15:06
    Zajímavě rozehraný roh v podání Helasu. Kapitán David Presl byl před brankou Litviněnka a mířil na něj prudce zahraný roh, balón ale nakonec netrefil.
     
    14:59
    Další dlouhý výhoz Andreje Mykytjuka. Tentokrát míč doputoval na hlavu Jaroslava Kubáta, který si neporozuměl s Litviněnkem a jeho hlavička zamířila na roh.
     
    13:22
    Balog znovu zrychlil akci Chrudimi, když z vlastní půle dloubáčkem hledal Romana Mareše. Ten ovšem v krkolomné pozici nedokázal dostat míč pod kontrolu.
     
    12:30
    Na levé straně se v těžké situaci osvobodil Pavel Drozd, který následně hledal před bránou Maxe. Ten se k míči dostal, přes obránce Havrdu ho však nedokázal protlačit do sítě.
     
    11:29
    Ke střele z dálky nyní napřáhl Max, trefil ovšem jen prostředek brány. Gólman Mykytjuk se snažil rozjet rychlý protiútok dlouhým výhozem, ten ale byl nepřesný.
     
    09:48
    Skvěle načasovaným obranným zákrokem se nyní prezentoval kapitán Helasu Presl. Zasáhl tak proti přihrávce Evertona mířené na Felipeho.
     
    08:23
    Jaroslav Kubát má dnes na svém kontě dvě asistence a teď k nim chtěl přidat i vstřelenou branku. Zkoušel to z pravé strany, tvrdá střela ale skončila na tyči.
     
    08:09
    Oddechový čas pro Helas Brno.
    07:46 MAREŠ - 3:0
     
    07:46
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Zatímco na jedné straně Kamenský neproměnil, na straně druhé ROMAN MAREŠ proměňuje! A to už podruhé v tomto utkání. Tentokrát si našel nástřel Jaroslava Kubáta, jenž našel domácího veterána a ten hlavou zakončil přesně. Asistence: Jaroslav Kubát.
     
    06:37
    Helas mohl snížit poté, co jeden z hráčů v bílém ztratil míč u postranní čáry! Vojtěch Kamenský běžel z pravé strany sám na gólmana, Litviněnko ale zatím drží čisté konto!
     
    06:13
    Kombinaci domácího týmu chytře zrychlil Dominik Balog. Jeho přihrávka z prvního dotyku našla Jiřího Mužíka, jeho zakončení vystihl brankář.
     
    05:20
    Litviněnko se teď zapojil do útočné kombinace. Následně skvělým lobem na pravé křídlo našel Evertona, ten ale nezakončil přesně. Tlak Chrudimi pokračuje.
     
    04:57
    Litviněnko v brance Chrudimi musel poprvé zasahovat. Z levé strany totiž vystřelil jeden z hráčů Helasu a domácí brankář musel vytáhnout míč na rohový kop.
     
    03:49
    Rychlý útok Chrudimi vedl Pavel Drozd a chtěl najít na levé straně svého kapitána. Max se ovšem na balón nedostal po dobrém zásahu obránce.
     
    03:02
    Zbyněk Špička dostal přihrávku u postranní čáry, byl ale zády k bráně a tak žádné nebezpečí pro soupeře nepředstavoval. I tak ale dokázal vybojovat alespoň aut na polovině soupeře.
    02:20 MAREŠ - 2:0
     
    02:20
    Chrudim právě vstřelila branku!
    A rázem se náskok domácích navyšuje! Kubát na pravé straně přihrál ROMANU MAREŠOVI, jenž se tentokrát proměnil v střelce a přízemní ranou zakončil přesně! Asistence: Jaroslav Kubát.
    01:36 BALOG - 1:0
     
    01:36
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Domácí celek se po minutě a půl dostávají do vedení! Roman Mareš na levé straně přiťukl balón DOMINIKU BALOGOVI, který zakončil přesně k tyči! Asistence Roman Mareš.
     
    01:04
    Rychlá akce hostů zakončením neskončila. Filip Havrda se sice natahoval na přihrávku z pravé strany, žádné nebezpečí pro domácí z toho ale nebylo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Chrudim: Litviněnko (Javorski) – Everton, Mužík, Mareš, Kubát, Max (C), Koudelka, Drozd D., Drozd P., Doša, Balog, Slováček, Felipe

    Helas Brno: Mykytjuk (Klímek) – Cupák, Svoboda, Šarközy, Presl (C), Zatloukal, Lukšija, Kamenský, Poul, Špička, Havrda

    Rozhodčí: Filipský, Markovský.
     
    Helas Brno je po deseti odehraných zápasech na osmém místě prvoligové tabulky, doposud posbíral 10 bodů za tři výhry a jednu remízu. Trenér Tomáš Galia své svěřence v posledním kole dovedl k remíze 3:3 v brněnském derby – Helas se totiž postavil Žabinským Vlkům. Helas v tomto utkání sice vedl 3:1, hosté ale manko dotáhli a zápas nakonec skončil remízou 3:3.
     
    Chrudim má na svém kontě po deseti zápasech 26 bodů za 8 výher a dvě remízy. Svěřenci trenéra Felipe Condeho navíc bojují i v Lize Mistrů, kde vyřadili finské Akaa a lucemburské Differdange. Ve čtvrtfinále se vydají do Portugalska, kde se střetnou se Sportingem.
    V lize teď Chrudim měla dvě těžká utkání za sebou. V krátkém sledu se totiž utkala s Teplicemi a Plzní. V pátek doma přivítala teplický Svarog, udržela čisté konto a po výhře 3:0 si připsala všechny body. V pondělí Východočeši dohrávali zápas na půdě Interobalu Plzeň. První půle byla bezbranková, ve druhém dějství se ale oba týmy dokázaly třikrát prosadit. Byla z toho tedy remíza 3:3.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 15. kola 1. FUTSAL ligy, ve kterém se utkají týmy FK Chrudim a Helas Brno. Výkop utkání je naplánován na 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Klier

    Branky: 2. Balog (Mareš), 3. Mareš (Kubát), 8. Mareš (Kubát), 27. Doša (Max), 29. Max (Slováček), 35. Drozd P. (Drozd D.), 37. Drozd D. (Felipe), 38. Max (Slováček) – 39. Poul (Presl)

    Karty:   16. Mužík (CHR), 37. Koudelka (CHR) – 23. Kamenský (HEL)


    FK Chrudim: Litviněnko (33. Javorski) – Everton, Mužík, Mareš, Kubát, Max (C), Koudelka, Drozd D., Drozd P., Doša, Balog, Slováček, Felipe
    Helas Brno: Mykytjuk (35. Klímek) – Cupák, Svoboda, Šarközy, Presl (C), Zatloukal, Lukšija, Kamenský, Poul, Špička, Havrda

    Rozhodčí: Filipský, Markovský
    thejrc.org