Opava – Příbram 0:0 (kon.) | Brno – Zlín 0:0 (kon.) | Slavia – Pardubice 3:0 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
3:0 (2:0)
FK Pardubice
Sobota 13.02.2021, 16:00 • SINOBO STADIUM, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Slavia potvrdila papírové předpoklady a znovu zvítězila, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (17:54:21)
     
    Slavia odčinila zaváhaní z Příbrami a po velmi dobrém výkonu zapisuje do tabulky tři body. Sešívaní střetnutí ovládali, vypracovali si několik šancí a mezi střelce se dvakrát zapsal Jan Kuchta, kterého ještě doplnil Nicolae Stanciu. Naopak Pardubice na soupeře nestačily v osobních soubojích a problémy jim dělaly náběhy po stranách. Navíc se Východočechům nedařilo předvést větší kvalitu na polovině soupeře, a tak v devatenáctém kole favorita nezaskočili.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Pouze šedesát vteřin se bude hrát nad rámec normální hrací doby!
     
    90
    Akci Pardubic si pohlídal Simon Deli, který přispěchal k míči a poté jej o soupeře poslal mimo hrací plochu. Od branky pak mohl rozehrát Ondřej Kolář.
     
    89
    Ve středu pole si se spoluhráčem narazil Lukáš Provod, který se pokusil o další kolmici za obranu. Jenomže Ondřej Lingr a Ibrahim Benjamin Traoré se nedomluvili a balonu se v klidu chopil Marek Boháč.
     
    88
    Po souboji, který absolvoval Ibrahim Benjamin Traoré vyletěl balon do vzduchu, a tak k němu přispěchal slavistický kapitán. Zakončení Jana Bořila ale mířilo jen vysoko nad branku.
     
    86
    Přihrávkou za obranu se chtěl prezentovat Ibrahim Benjamin Traoré, který viděl v náběhu Masopusta. Ovšem Pardubičtí si kolmici pohlídali a tentokrát akci Slavie překazili.
     
    85
    Na levé straně kombinovali Jan Bořil a Alexander Bah a právě dánský obránce odcentroval. Jeho prudký centr našel Ibrahima Benjamina Traorého, který neměl čas mířit, a tak poslal balon daleko od branky Pardubic.
     
    83
    Je tu další žlutá karta, kterou uviděl Michal Surzyn (Pardubice), jenž vletěl do Ondřeje Lingra.
    82. Brazilská souhra, Kolář se vytasil s parádním zákrokem
     
    82
    Centr z levé strany odvrátil Simon Deli, avšak akce Pardubic dál trval! Z hranice vápna přišlo zakončení, které po zemi mířilo do branky. Jenomže Ondřej Kolář míč konečky prstů vyrazil vedle pravé tyče!
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, alespoň normální hrací doby. Na hranici vápna se nacházel Ondřej Lingr, který si patou chtěl míč stáhnout, avšak ten mu utekl k soupeři.
     
    79
    Ondřej Kúdela okamžitě sundal kapitánskou pásku, kterou předal Janu Bořilovi!
     
    79
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Peter Olayinka, přichází Jan Bořil.
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Nicolae Stanciu, přichází Ibrahim Benjamin Traoré.
     
    78
    Pardubice rozehrávaly volný kop z levé strany a balon padal do nebezpečných míst, kde byl nejaktivnější Ondřej Kúdela. Slavia je dál pod tlakem a brání se.
    76. Stanciu zbabral obrovskou šanci, nenašel Olayinku!
     
    76
    Po obrovské chybě Pardubic se sám na brankáře řítil Nicolae Stanciu, který počkal na spoluhráče a přihrával doleva, kde se nacházel Peter Olayinka. Ovšem před ním zasáhl ve skluzu Filip Čihák, Rumun teď nejspíš pohrdl vstřeleným gólem.
    75. Lingr nachystal míč Stanciovi, ten překopl bránu

    Michal Luxa

    Branky: 19. Kuchta, 27. Kuchta (Provod), 52. Stanciu (Provod)

    Karty:   17. Sima (SLA) – 31. F. Čihák (PCE), 39. T. Čelůstka (PCE), 48. Šejvl (PCE), 83. Surzyn (PCE)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 14:14.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela (C), Deli, Oscar – Holeš (70. Hromada), Provod – Sima (70. Masopust), Stanciu (79. Traoré), Olayinka (79. Bořil) – Kuchta (70. Lingr).
    Náhradníci: Kovář – Bořil, Hromada, Lingr, Masopust, Traoré, Zima.

    FK Pardubice: Boháč – Surzyn, Šejvl (61. Ewerton), Toml (C), T. Čelůstka (43. Prosek) – F. Čihák – Tischler, Hlavatý (43. Solil), D. Kostka (61. Huf), Cadu – P. Černý (46. Jeřábek).
    Náhradníci: Letáček – Huf, Jeřábek, Ewerton, Pfeifer, Prosek, Solil.

    Rozhodčí: Ginzel – Nádvorník, Podaný
    thejrc.org