Turín – Janov 0:0 (kon.) | Neapol – Juventus 1:0 (kon.) | Spezia – AC Milán 2:0 (kon.)
konec
Spezia Calcio
2:0 (0:0)
AC Milán
Sobota 13.02.2021, 20:45 • Alberto Picco • Italská Serie A • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Spezie, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Nováček soutěže vstoupil do druhého poločasu ukázkově, hned po několika minutách hry se totiž dostal do vedení, o což se postaral Maggiore. Spezia dokonce unikla do dvoubrankového vedení, po standardní situaci se pro změnu přesně trefil Bastoni. AC to směrem dopředu dnes vůbec nešlo, za celý zápas se totiž nedostalo ani do jedné vyložené šance, což je pro domácí celek o to cennější vítězství. (22:37:06)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:13.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    K parádní ráně se nyní dostal jeden z domácích hráčů, jehož dělovka orazítkovala břevno!
     
    90+2
    Po standardní situaci se natahoval právě Mandžukić, který na zadní tyči nakonec mířil vedle domácí branky. Provedel ani tentokráte nezasahoval.
     
    90+1
    Další vysoký odkop se znovu snášel na domácí polovinu, kde byl nakonec nedovoleným způsobem zastaven Mandžukić a na řadu tak přijde další standardka.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, do konce zbývají poslední minutky, přesto ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Ani tato standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného, Castillejo totiž našel pouze hlavu domácího Ismajliho, který nadvakrát dostal míč z vápna.
     
    86
    Na centrovanou nabídku si do malého vápna sbíhal Ibrahimović, který měl k míči daleko. Při následném souboji vybojoval standardní situaci Castillejo.
     
    85
    Castillejo se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do napadání akce soupeře. Při ní si hodně podezřele počínal Hernández, pokračuje se ve hře.
     
    83
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Jens Hauge.
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Alexis Saelemaekers, přichází Samuel Castillejo.
    Střídání v týmu ASD Spezia Calcio 2008: ze hřiště odchází Giulio Maggiore, přichází Gennaro Acampora.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Spezia i nadále vede o dvě branky a favorizovaného soupeře celý zápas nepustila do žádné zásadní šance.
     
    81
    Nakonec se jednalo o centr do šestnáctky, po kterém skončil na zemi Ibrahimović. Ten se marně dožadoval penalty, bude se tedy pokračovat odkopem.
     
    80
    Hra byla znovu přerušena, tentokráte za to mohl nedovolený zákrok domácího hráče. Calhanoglu si vezme na starost provedení, je to z velké vzdálenosti.
     
    79
    Ibrahimović si počkal na vysoký centr, po kterém se mu povedlo sklepnout přesně pod sebe na Meïteho. AC se snaží kombinovat na útočné polovině hřiště.
     
    78
    Tomorimu se sice povedlo uspět v dalším hlavičkovém souboji, jenomže prodlužoval pouze na kopačku protihráče. Sám své malé zaváhání ještě napravil.
     
    77
    Milánský celek má stále velké problémy s přechodem na druhou stranu hrací plochy. Nyní byl kousek od středového kruhu čistým způsobem zastaven Kessié.
     
    75
    Dalot si znovu pomohl nedovoleným zákrokem a sledovali jsme tak odkop od domácí branky. Provedel zkoušel najít Saponaru, před kterým zakročil Meïte.

    David Suchý

    Branky: 56. Maggiore, 67. Bastoni (Estevez)

    Karty:   23. Vignali (SPZ), 25. Bastoni (SPZ), 58. Erlić (SPZ) – 66. Dalot (ACM)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 18:13.
    Spezia Calcio: Provedel – Vignali, Erlić, Ismajli, Bastoni – Estevez, M. Ricci, Maggiore (C) (83. Acampora) – Saponara – Agudelo, E. Gyasi.
    Náhradníci: Zoet – Acampora, Agoumé, Dell'Orco, Capradossi, Galabinov, Sena, D. Verde, Ramos, Pobega, Marchizza, Chabot.

    AC Milán: G. Donnarumma – Dalot, Kjaer (64. Tomori), A. Romagnoli (C), Hernández – Kessié, Binnásir (65. Meïté) – Saelemaekers (83. Castillejo), Çalhanoğlu (83. Hauge), Leao (64. Mandžukić) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Castillejo, Tonali, Tomori, Mandžukić, Meïté, Krunić, Kalulu, Hauge, Gabbia.

    Rozhodčí: Chiffi – Mondin, Vecchi
    thejrc.org