Olomouc – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:3 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:5 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 4:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
HC Energie Karlovy Vary
5:4 (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)
HC Kometa Brno
Středa 17.02.2021, 17:30 • KV Arena, Karlovy Vary • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tomáš RACHŮNEK - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
    TOMÁŠ RACHŮNEK svou kličkou překonal Vejmelku, a rozhodl tak dnešní zápas.
     
    65:00
    Před rozstřelem se trenéři Karlových Varů rozhodli pro výměnu v brankovišti. Ze hřiště tedy odchází Filip Novotný a nastupuje Vladislav Habal.
     
    62:44
    Kohout upadl při průniku do pásma a následně srazil jednoho z hráčů Komety. Sudí ale nakonec trest odvolali.
     
    59:09
    Mueller dostal nabito k levé tyči, do prázdné brány ale kotouč nasměrovat nedokázal.
    49:45 Petr HOLÍK - 4:4
     
    49:45
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je znovu vyrovnáno. Mueller našel v předbrankovém prostoru PETRA HOLÍKA, který z otočky poslal puk za Novotného. Asistence: Peter Mueller, Petr Zámorský.
     
    46:07
    Václav Skuhravý mohl zajistit svému celku dvoubrankový náskok. Z pravého kruhu se opřel do odraženého kotouče, rána nakonec propadla až za Vejmelku, smolně pro karlovarského kapitána se ale odrazil o tyč mimo.
     
    42:33
    Petr Koblasa (KVA) si od sudích vyslechl trest na dvě minuty za podrážení. S verdiktem ale nesouhlasil a ohradil se směrem k rozhodčím, kteří neměli slitování a poslali karlovarského útočníka pod sprchy kvůli nesportovnímu chování. Dvouminutový trest odpyká Martin Osmík.
     
    38:12
    Václav Skuhravý (KVA) si svým jednáním vysloužil dvě minuty za držení.
    37:29 Tomáš RACHŮNEK - 4:3
     
    37:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se znovu ujímá vedení. Po Vejmelkově zaváhání se dostal ke kotouči Jakub Flek, který našel najíždějícího si TOMÁŠE RACHŮNKA, ten následně z mezikruží vymetl pravý horní roh brněnské klece. Asistence: Jakub Flek.
     
    29:34
    Rhett Holland (KOM) si vysloužil dvě minuty za podrážení.
    28:54 Martin KOHOUT - 3:3
     
    28:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Je znovu srovnáno! Petr Koblasa nabil zpoza brány MARTINU KOHOUTOVI, který z přebrankového prostoru poslal puk za Vejmelku. Asistence: Petr Koblasa, Dalimil Mikyska.
     
    27:50
    Kusko obdržel puk do levého kruhu, odkud chtěl z první překonat přesouvajícího se Novotného, kotouč ale netrefil, a tak akce hostí skončila.
     
    24:16
    Karlovarská střídačka podle verdiktu sudích hrála v šesti. S rozhodnutím dosti nevybíravým způsobem nesouhlasil trenér Pešout, ani po jeho reklamaci trest odvolán nebyl. Na dvě minuty na trestnou lavici tak míří Martin Osmík (KVA).
     
    22:02
    První přesilovka čeká i na Kometu. Petr Šenkeřík (KVA) si odpyká dvouminutový trest za sekání.
    21:35 Tomáš VINCOUR - 2:3
     
    21:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    A hosté se ujímají vedení. Daniel Rákos zasprintoval za nahozeným kotoučem, a z úhlu našel před bránou připraveného TOMÁŠ VINCOURA, ten jednoduše doklepl puk do sítě. Asistence: Daniel Rákos, Michal Gulaši.
     
    16:41
    Skuhravý se dostal do střelecké pozice za kruhy, tvrdá rána karlovarského kapitána ale skončila za bránou Brna.
    11:31 Dávid BONDRA - 2:2
     
    11:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Stanislav Svozil obalamutil karlovarské hráče kličkou, po níž okamžitě vypálil. Novotný dokázal jeho ránu vyrazit betonem, na dorážku DÁVIDA BONDRY z předbrankového prostoru už ale nedosáhl. Asistence: Stanislav Svozil.
     
    09:30
    Jakub Flek znovu zahrozil před klecí Komety. Nejprve se karlovarská devítka dostala ke střele z mezikruží, ta ale skončila ve Vejmelkově lapačce. Puk ale hostujícímu gólmanovi vypadl, a tak se Flek dostal ještě k dorážce, tu ale zastavilo břevno.
    08:16 Peter MUELLER - 2:1
     
    08:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byl famózní únik! Brněnští se dostali v oslabení ke kotouči a využili příležitosti. Martin Zaťovič vyslal do úniku PETERA MUELLERA, ten přebruslil všechny a následně poslal z mezikruží puk Novotnému nad levý beton. Asistence: Martin Zaťovič, Rhett Holland.
     
    07:36
    Nejukázněnější tým extraligy je v dnešním zápase prvním potrestaným. Vojtěch Střondala (KOM) míří na dvě minuty na trestnou lavici za vysokou hůl.
     
    04:50
    Neskutečný nátlak předvádí karlovarští hráči před bránou hostí. Vondráček se vydal do útoku tentokrát sám a vypálil zleva, další brance ale tentokrát zabránila tyč.
    04:00 Petr KOBLASA - 2:0
     
    04:00
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Stejné duo jako u první branky si nyní vyměnilo role, a Energie tak míří do dvoubrankového vedení. Martin Kohout nabil doleva připravenému PETRU KOBLASOVI, ten z úhlu vypálil a s pomocí Karla Vejmelky, kterému se kotouč odrazil o brusli do brankoviště navýšil na dvoubrankový náskok. Asistence: Martin Kohout.
     
    03:41
    Podobnou akci té, která skončila gólem teď předvedla podobná sestava. Koblasa tentokrát mířil na Mikúše, ten ale minul.
    01:51 Martin KOHOUT - 1:0
     
    01:51
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Parádní akce domácího celku končí v brněnské síti. Petr Koblasa si sjel s toušem do levého kruhu, odkud přesně našel na druhé straně připraveného MARTINA KOHOUTA, který poslal puk přesně do odkryté sítě. Asistence: Petr Koblasa, Jiří Černoch.
    Marken.cz

    Jakub Mahr

    Branky a nahrávky: 2. Kohout (Koblasa, Černoch), 4. Koblasa (Kohout), 29. Kohout (Koblasa, D. Mikyska), 38. T. Rachůnek (Flek), rozh. náj. T. Rachůnek – 9. Mueller (Zaťovič, Holland), 12. Bondra (Svozil), 22. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. P. Holík (Mueller, Zámorský)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Václav Skuhravý (KVA)
    0:0   Vojtěch Němec (KOM)
    2. série:
    0:0   Jakub Flek (KVA)
    0:0   Petr Holík (KOM)
    3. série:
    1:0   Tomáš Rachůnek (KVA)
    1:0   Peter Schneider (KOM)
    4. série:
    2:0   Jiří Černoch (KVA)
    2:0   Peter Mueller (KOM)


    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (náj. Habal) – Weinhold, Šenkeřík, D. Mikyska, Plutnar, Zábranský, Pulpán (A), Kowalczyk – T. Rachůnek, T. Mikúš, Flek – Hladonik, Kulich, Osmík – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček (A).
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Klimeš) – F. Král, Zámorský, Kučeřík, Holland, Gulaši, Svozil – Zaťovič (C), P. Holík, Mueller (A) – Schneider, V. Němec, Klepiš (A) – Valský, Rákos, Vincour – Kusko, Střondala, Bondra – Plášek ml..

    Rozhodčí: Kika, Sýkora – Hynek, Votrubec
    thejrc.org