Olomouc – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:3 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:5 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 4:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Středa 17.02.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:27:12)
     
    Ve třetí třetině jsme byli svědky opět dvou branek a opět od obou mančaftů. Předtím ale přišlo hned po 19 vteřinách vyloučení Řezníčka, díky kterému mohl na pár chvil napočítat jenom tři své spoluhráče na ledě. I přes takovou výhodu se hokejistům Mladé Boleslavi nepodařilo skórovat. Poté přišli další dvě vyloučení tentokrát ze strany hostů. I přes větší tlak v průběhu celé třetiny si připsali první branku této dvacetiminutovky Berani, o kterou se zasloužil Jan Dufek. Pouhých sedm sekund před koncem přišla přece jenom branka i za záda Hufa, žádné překvapení se ale pak nekonalo a zápas tak skončil 3:2 pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Oddechový čas pro domácí.
    59:53 David ŠŤASTNÝ - 3:2
     
    59:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom tu máme drama v samotném závěru utkání! Postaral se o něj DAVID ŠŤASTNÝ, který po opravdu dlouhém tlaku prostřelil Hufa. Asistence: Martin Ševc.
     
    59:15
    Zbývá 45 vteřin do konce utkání a boleslavští jsou v útoku. Po vhazování se jim podařilo získat kotouč opět pro sebe, střelu Zbořila zastavil Huf, pokus Kotala rovněž.
     
    58:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:19
    Hosté se snaží zuby nehty, drží soupeře pod opravdu kvalitním zámkem a téměř je ani nepouští z jejich obranného pásma. Pořád se jim ale nedaří prosadit.
     
    56:20
    Do konce základní hrací doby zbývá méně než čtyři minuty a pro Boleslav to vypadá opravdu bledě. Ti by si tak mohli připsat první zápas bez bodů po přes měsíci a to navíc proti druhému nejhoršímu týmu.
    55:21 Jan DUFEK - 3:1
     
    55:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přes veškerý tlak už od začátku třetiny přece jenom přichází další branka ze strany ševců! O tu se postaral JAN DUFEK, který dorážel kotouč, který se odrazil od betonů Růžičky po střele Gazdy. Asistence: Daniel Gazda a Tomáš Žížka.
     
    54:33
    Tato početní výhoda se ke smůle hostů navíc jejich soupeři nad míru daří. Sice se k moc střelám nedostali, ale drží kotouč, tahají čas a hrají na jistotu, což je přesně to co oni potřebují.
     
    53:34
    Tak toto je opravdu velký zásah pro veškeré naděje Mladé Boleslavi. Těm jde nyní opravdu o každou vteřinu a po konci oslabení budou mít už jenom něco málo přes pět minut.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Cienciala – 2 min., podrážení).
     
    52:33
    Po vhazování se dostali ke kotouči ševci, kteří se dokonce dostali i ke střele. Ta byla ale spíše taková prověřovací, jestli Růžička za těch několik minut bez zákroku už náhodou nespí.
     
    51:34
    A je tu další útok hostů ve kterém se postaral o střelu od levého kruhu pro změnu Strnad. Ani on ale neprostřelil brankáře domácího týmu.
     
    50:35
    Kdo se naopak dostal ke střele byl po vhazování před Hufem Šidlík. Tomu střela od modré ale vůbec nesedla, k tomu všemu navíc uletěla sotva metr, jelikož zasáhla jednoho z defenzivních hráčů domácích.
     
    49:36
    Po delší době se podařilo i ševcům dostat se do útočného pásma. Ti se nicméně ani ke střele nedostali. To jim zatím stačí, ale jenom za podmínky, že je podrží obrana a hlavně brankář.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Řezníček (Gazda), 25. Köhler (Sebera), 56. Dufek (Gazda, Žižka) – 24. Ševc (Šťastný, A. Zbořil), 60. Šťastný (Ševc)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Dufek, Köhler, Dobiáš – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Vacík – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – G. Szturc, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Pešek, Malý
    thejrc.org