Olomouc – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:3 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:5 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 4:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Středa 17.02.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání na shledanou. (19:27:12)
     
    Ve třetí třetině jsme byli svědky opět dvou branek a opět od obou mančaftů. Předtím ale přišlo hned po 19 vteřinách vyloučení Řezníčka, díky kterému mohl na pár chvil napočítat jenom tři své spoluhráče na ledě. I přes takovou výhodu se hokejistům Mladé Boleslavi nepodařilo skórovat. Poté přišli další dvě vyloučení tentokrát ze strany hostů. I přes větší tlak v průběhu celé třetiny si připsali první branku této dvacetiminutovky Berani, o kterou se zasloužil Jan Dufek. Pouhých sedm sekund před koncem přišla přece jenom branka i za záda Hufa, žádné překvapení se ale pak nekonalo a zápas tak skončil 3:2 pro domácí.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Oddechový čas pro domácí.
    59:53 David ŠŤASTNÝ - 3:2
     
    59:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak přece jenom tu máme drama v samotném závěru utkání! Postaral se o něj DAVID ŠŤASTNÝ, který po opravdu dlouhém tlaku prostřelil Hufa. Asistence: Martin Ševc.
     
    59:15
    Zbývá 45 vteřin do konce utkání a boleslavští jsou v útoku. Po vhazování se jim podařilo získat kotouč opět pro sebe, střelu Zbořila zastavil Huf, pokus Kotala rovněž.
     
    58:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    57:19
    Hosté se snaží zuby nehty, drží soupeře pod opravdu kvalitním zámkem a téměř je ani nepouští z jejich obranného pásma. Pořád se jim ale nedaří prosadit.
     
    56:20
    Do konce základní hrací doby zbývá méně než čtyři minuty a pro Boleslav to vypadá opravdu bledě. Ti by si tak mohli připsat první zápas bez bodů po přes měsíci a to navíc proti druhému nejhoršímu týmu.
    55:21 Jan DUFEK - 3:1
     
    55:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak přes veškerý tlak už od začátku třetiny přece jenom přichází další branka ze strany ševců! O tu se postaral JAN DUFEK, který dorážel kotouč, který se odrazil od betonů Růžičky po střele Gazdy. Asistence: Daniel Gazda a Tomáš Žížka.
     
    54:33
    Tato početní výhoda se ke smůle hostů navíc jejich soupeři nad míru daří. Sice se k moc střelám nedostali, ale drží kotouč, tahají čas a hrají na jistotu, což je přesně to co oni potřebují.
     
    53:34
    Tak toto je opravdu velký zásah pro veškeré naděje Mladé Boleslavi. Těm jde nyní opravdu o každou vteřinu a po konci oslabení budou mít už jenom něco málo přes pět minut.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Cienciala – 2 min., podrážení).
     
    52:33
    Po vhazování se dostali ke kotouči ševci, kteří se dokonce dostali i ke střele. Ta byla ale spíše taková prověřovací, jestli Růžička za těch několik minut bez zákroku už náhodou nespí.
     
    51:34
    A je tu další útok hostů ve kterém se postaral o střelu od levého kruhu pro změnu Strnad. Ani on ale neprostřelil brankáře domácího týmu.
     
    50:35
    Kdo se naopak dostal ke střele byl po vhazování před Hufem Šidlík. Tomu střela od modré ale vůbec nesedla, k tomu všemu navíc uletěla sotva metr, jelikož zasáhla jednoho z defenzivních hráčů domácích.
     
    49:36
    Po delší době se podařilo i ševcům dostat se do útočného pásma. Ti se nicméně ani ke střele nedostali. To jim zatím stačí, ale jenom za podmínky, že je podrží obrana a hlavně brankář.
     
    48:37
    Boleslavští dostávají jejich soupeře už poměrně do dost velkého tlaku. Zároveň si ale uvědomují, že prohrávají a do konce jim už nezbývá moc času. Pokud spojíte tyto dvě ingredience a smícháte je do jednoho hrnce, vznikne vám dost hustá atmosféra, která vzniká už i na ledě.
     
    47:38
    K poměrně zajímavé dorážce se dostal Claireaux. Jeho zakončení z bezprostřední blízkosti ale vytlačil skvěle hrající Huf, který mu stejně jako jeho dalším spoluhráčům nedal nejmenší šanci skórovat.
     
    46:39
    Přesilovka Beranům zatím moc nevychází. Až v jejím samotném závěru se jim daří udržet se v útoku. Následně ale stejně přichází o kotouč a do útoku může jít soupeř.
     
    45:40
    Tak po naprosto zbytečné chybě od brankáře hostů, může přijít tlak, který jim určitě neprospěje. Herní projev domácích nám ale říká, že si na něho ještě budeme muset počkat, jelikož se ani nedostali zatím ke střele.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Růžička – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Adam Zbořil.
     
    44:15
    Po delší době tu byl pokus o útok ze strany ševců, ten ale skončil na holi Růžičky, který se pokusil rozehrát. K jeho smůle ale skončil kotouč v ochranné síti a bude se vhazovat po jeho levici.
     
    43:16
    O moc lépe nehrají ani Berani. Dalo by se dokonce říct, že ti hrají naopak ještě hůře a od začátku třetiny se jim snad ani nepodařilo nějak ohrozit svatyni Růžičky.
     
    42:17
    I druhé vyloučení se blíží k samotnému závěru a pro hráče mančaftu z Čech to nevypadá zrovna nadějně, co se týče využiti této početní výhody. Ti by ale potřebovali vsítit branku i kvůli tomu, že po více než dvaceti minutách stále prohrávají.
     
    41:18
    Hostům se podařilo dobrou kombinací naprosto vymíchat celou defenzívu soupeře. Na jejím konci byl Šťastny, kterého ale doslova okradl o gól domácí Huf, který si svým bravurním roztažením připsal další dobrý zákrok.
     
    40:19
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Dalibor Řezníček – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky rovnou dvou branek a to od obou týmů. První přišla po necelých čtyřech minutách po vyloučení Daniela Hufa. Postaral se o ní Martin Ševc po sotva 20 vteřinách početní výhody. O téměř minutu později ale přišla odpověď jménem Bedřich Köhler. O dvě minuty později přišlo vyloučení z řad Beranů, po kterém se začala hra hostů zrychlovat a zrychlovat až do konce této dvacetiminutovky. Šest minut před koncem přišli dvě vyloučení, díky kterým hráli ševci v početní výhodě pět na tři. Toho nevyužili a naopak ještě málem dostali branku. V samotném závěru přišlo vyloučení Köhlera a po něm dost riskantní zákrok Hufa, který překvapivě neskončil gólem.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:34
    Tak toto jsem už dlouho neviděl! Jeden z hráčů hostů vyslal svého spoluhráče do útoku. Ten měl k puku daleko a vypadalo to, že ho dožene až za modrou čarou. Toho využil Huf, který se mu pokusil vypíchnout puk ve stylu ala Hašek. To se mu ale moc nepodařilo, soupeřův hráč byl ale už v takovém úhlu, že minul svatyni soupeře.
     
    38:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Bedřich Köhler – 2 min., sekání).
     
    37:36
    Zhruba od půlky začínají mít čím dál tím víc navrch hokejisté Mladé Boleslavi. Pokud nepočítáme oslabení, ve kterém se nacházeli tak vyslali už poměrně pěkný počet střel na branku týmu z východu republiky.
     
    36:37
    Berani měli pár šancí v poslední přesilovce, ve které byli v početní výhodě dokonce pět na tři. Ani jednu ale nevyužili. Naopak ihned po jejím konci se dostal k zakončení Šťastný, ani on ale nevyzrál na brankáře ševců.
     
    35:38
    Do velice nadějného a ještě více překvapivého přečíslení se dostali Šidlík a jeden z jeho spoluhráčů. První jmenovaný vzal střelu na sebe. Pokus to byl dobře myšlený, v tom případě ale nenachytal zlínského brankáře, který stále hlídá svoji svatyni poměrně úspěšně.
     
    34:39
    Tak sotva přišlo jedno vyloučení ze strany Boleslavy, tak tu máme hnedka další a to za poměrně zbytečnou hrubost po zákroku Hufa. To jeho spoluhráčům vůbec nehraje do karet, jelikož už takto pohrávají o branku. Nyní by mohli dostat další.
     
    33:40
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Conor Allen – 2 min., hrubost).
     
    32:11
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Maris Bičevskis – 2 min., sekání).
     
    32:02
    Domácí se ihned mohli dostat do útoku a možná i předvést ukázkovou situaci nedáš – dostaneš. To by ale museli být aspoň krapet opatrnější při přechodu do útoku.
     
    31:23
    Huf si připisuje další brilantní zákrok, tentokrát po snad ještě lepší střele Najmana. Po vhazování jsou u puku opět hosté a brankář Zlína si okamžitě připisuje další zákrok. Po buly získávají zase puk Boleslavští, tentokrát ale o něho po nepřesné střele přichází.
     
    30:24
    V posledních minutách musí spíše domácí bránit, na což moc v dnešním utkání nejsou zvyklí. Samozřejmě za to může i přesilovka, která skončila doslova před pár minutami. To ale nic nemění na tom, že hráči z Čech hrají pomalu ale jistě lépe a lépe.
     
    29:25
    Beranům se podařilo ihned po konci početní nevýhody dostat do útoku, nakonec z toho nebyla ani střela, protože jejich ofenzivní výpad skončil ofsajdem.
     
    28:26
    Hráčům Mladé Boleslavi se daří dostávat do tlaku a jedna střela střídá druhou. Nyní měl úplně odkrytou bránu Šidlík, ten ale minul svatyni ševců a dokonce i tím předal kotouč domácím.
     
    27:27
    V posledních minutách hlavně po druhé vstřelené brance měli Berani hráli úplně jakoby chytli druhý dech. V tom ale nyní nebudou moct pokračovat, jelikož hrají v další početní nevýhodě. Poslední dokázal soupeř využít.
     
    26:28
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Fořt – 2 min., podrážení).
    24:26 Bedřich KÖHLER - 2:1
     
    24:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak jestli poslední branka bylo velmi rychlé využití přesilovky tak toto je bleskurychlá odpověď, kterou zařídil BEDŘICH KÖHLER. Ten sice se svým prvním zakončením nespěl díky bloku jednoho z obránců. To druhé ale bylo už mnohem úspěšnější. Asisitence: Matěj Sebera.
    23:28 Martin ŠEVC - 1:1
     
    23:28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto je velmi rychlé využití přesilovky. Po pár vteřinách tlaku se dostal k zakončení MARTIN ŠEVC, který se po přihrávkách Zbořila a Šťastného nemýlil a jako první prostřelil domácího Hufa. Asistence: David Šťastný a Adam Zbořil.
     
    23:09
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Huf – 2 min.). Trest odpyká Jan Václavek.
     
    22:42
    A je tu další závar domácích. Tentokrát se pokusil o zakončení Dufek, tomu ale jeden z bránících hráčů nadzvedl hůl a tak se mu nepodařil zpracovat. Do ofenzívy můžou vyrazit hosté.
     
    21:43
    Domácí se hned po bezvýsledném útoku soupeře hrnou vstříc Růžičkově bráně. I oni jsou v útočném pásmu obdobně neúspěšní a ztrácejí kotouč.
     
    20:44
    Po úvodním buly se dostávají ke kotouči opět Boleslavští zásluhou Bičevskise. Ti se sice poměrně dost komplikovaným způsobem dostávají do útoku, i přesto se však dostali k zakončení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině jsou v lehce překvapivém vedení Berani. Do toho mohli jít už po necelých pěti minutách, to by ale museli využít první přesilovky utkání. To se jim však nepodařilo, nicméně je to nemuselo dlouho mrzet, jelikož o necelé čtyři minuty později vsítili první branku utkání. O tu se postaral Dalibor Řezníček jeho jedovatou střelou. Čtyři minuty před koncem přišlo další vyloučení ze strany Mladé Boleslavi. Po minutě ale přišel faul i ze strany domácích a tak se karty s postupem času otočili. Skóre i přesto zůstalo stejné až do konce první dvacetiminutovky 1:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:43
    Ševci se snaží bránit seč jim síly stačí. To se jim zatím daří a i oni už mají blízko ke konci početního oslabení. Mezitím se nám pomalu ale jistě blíží konec utkání.
     
    17:44
    Tak tu máme možnost být svědky i o něco rychlejšího hokeje při hře čtyři na čtyři, to ale jenom na pár vteřin, jelikož do konce vyloučení Kotala zbývá už jenom pár sekund. To už i skončilo a karty se obrací.
     
    16:45
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    16:25
    A je tu další možnost pro Berany tentokrát zvýšit skóre na dvoubrankové vedení. Jejich početní výhoda ale zatím vypadá tak , že se spíš jenom snaží dostat ke kotouči, než že by nějak ohrožovali bránu soupeře.
     
    15:26
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Kotala – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:52
    A je tu další útok domácích, tentokrát se dostal k velice prudkému zakončení Karafiát, ten ale nepřekonal brankáře Růžičku. K dorážce se už nikdo nedostal.
     
    13:53
    Po buly u modré čáry se dostávají k puku hosté, kteří pokračují v tlaku na Ševce. Ti je ale po pár vteřinách zbavují puku.
     
    12:33
    Ofenzivní tažení Boleslavi pořád pokračuje. Domácí obrana ale zatím odvádí bezchybnou práci a připisuje si jeden blok za druhým.
     
    11:34
    Po zablokované přihrávce se dostali do ke kotouči hosté, ti ale skončili jejich tažení ofsajdem, po kterém opět přišli o puk. I přesto se ale dostávají do útoku.
     
    10:35
    Tak přece jenom přišla střela i ze strany Mladé Boleslavi. Tentokrát se o ní postaral Szturc. I on byl neúspěšný a bude se vhazovat před Hufem. Na Buly jsou úspěšnější Berani a tak můžou jít do útoku.
     
    09:36
    U hráčů Zlína je zvykem, že se po brance, která je dostane do vedení stáhnou a už jenom brání. To se ale tentokrát překvapivě neděje, protože tlak na soupeře z Čech neustupuje a naopak to vypadá, že ještě stupňuje.
    08:37 Dalibor ŘEZNÍČEK - 1:0
     
    08:37
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto byla rána jako víno! Před ní však došlo k nádherné přihrávce od Daniela Gazdy, který po souboji u mantinelu našel úplně volného DALIBORA ŘEZNÍČKA. Ten potom vyslal metelici od modré, na kterou už nedokázal Růžička zareagovat. Asistence: Daniel Gazda.
     
    07:37
    A toto vypadá na veliké trable pro domácí mančaft! Po útočném výpadu bruslařů došlo ke střetu Hufa s jedním z jeho spoluhráčů. Ten se jen horkotěžko zvedá, nicméně to vypadá, že je schopný chytat dál.
     
    06:38
    I přes nevyužitou přesilovku se zdá, že by hráči ze Zlína mohli pokračovat v tlaku. V tom jim ale momentálně zabránil špatný přechod přes modrou čáru a následný ofsajd. Po něm zůstávají u puku, ale nedaří se jim udržet se v útoku.
     
    05:39
    Ševci mají jedinečnou šanci na to, otevřít dnešní stav utkání. O to se hned z kraje přesilovky pokusili závarem před svatyní Mladé Boleslavi. Ten ale skončil dalším nezdarem a následná přihrávka nebyla o moc více úspěšná.
     
    04:40
    Domácí se v posledních minutách snaží dostat se do útočného pásma dalekonosnými přihrávkami přes celé střední pásmo. Ty ale obvykle končí nezpracováním přijímajícího hráče.
     
    04:27
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jakub Kotala – 2 min., napadení).
     
    03:41
    I Beranům se podařilo vystřelit, scénář byl však obdobný jako na druhé straně. Pokus mířil mezi betony Růžičky a i on si připsal jeden z prvních zákroků v dnešním zápase.
     
    02:42
    Přichází první střela zápasu ze strany bruslařů Budějovic. Postaral se o ní Kousal, který mířil mezi betony Hufa. Ten byl ale pozorný a připsal si první zákrok.
     
    01:43
    Domácí se v útoku moc dlouho nezabydleli, jelikož i oni téměř okamžitě přišli o puk. Podařilo se jim ale udržet soupeře před vlastní bránou a ti tak nedokázali rozehrát.
     
    00:44
    Úvodní buly dnešního utkání vyhrál pro Boleslav Bičevskis, který ihned posílá své spoluhráče do útoku. Ti ale přichází po pár přihrávkách o kotouč a toho využívají domácí, kteří můžou oplatit předchozí pokus o ofenzívu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Dufek, Köhler, Dobiáš – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Vacík – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – G. Szturc, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Pešek, Malý.
     
    BK Mladá Boleslav

    Oproti domácím zažili hosté z Čech poslední prohru tři utkání zpátky a to navíc po prodloužení. A co víc, utkání bez bodů zažili naposledy přesně před měsícem. Díky jejich velice dobré formě a dobré pohodě po výhře nad Plzní se počítá s tím, že si toto výročí zrovna proti Zlínu nepřipomenou. Přece jenom v posledních pěti utkáních získali až 12 bodů, což je třetina bodů co získali domácí za celou sezónu. I díky tomu si udržují prozatímní 3. místo v tabulce, které zajišťuje postup rovnou až do čtvrtfinále. O to by je ale mohl časem připravit Liberec, který sice ztrácí čtyři body, má ale o zápas méně. I proto by si Boleslavští potřebovali připsat tři body jako sůl. Můžeme akorát hádat, jestli opravdu prokážou roli favorita nebo uvidíme překvapivě napínavý zápas proti týmu z opačného konce tabulky.

    Poslední tři utkání:
    Mladá Boleslav vs. Plzeň – 4:2
    Mladá Boleslav vs. Litvínov – 3:2 po náj.
    Mladá Boleslav vs. Liberec – 1:2 pp
     
    PSG Berani Zlín

    Domácí Berani mají zatím snad nejhorší formu od začátku sezóny. Za posledních pět zápasů nezískali ani jeden jediný bod a samotné dno tabulky se jim blíží rychlejším tempem než asi čekali. Budějovice ztrácí na mančaft ze Zlína už "jenom" šest bodů což by se mohlo jevit jako málo, pokud to ale porovnáme s 30 body, které hráči z jihu Čech získali za tento rok tak je to přece jenom. Přitom měli domácí ještě měsíc zpátky plány úplně jiné. Jejich cílem bylo dostat se před Olomouc, která obsazuje poslední příčku zajišťující play off a pojistit si tak postup do osmifinále. Nyní se však musí strachovat, aby se neskončili úplně poslední. Mají jediné štěstí, že se tento rok nesestupuje. Moc jim v této situaci ani nepomáhá dlouhodobé zranění brankářské jedničky Kašíka. Ševci by určitě chtěli ukončit šňůru šesti proher v řadě, proti Mladé Boleslavi to budou mít ale nesmírně těžké.

    Poslední tři utkání:
    Mountfield HK vs. Zlín – 1:0
    Vítkovice vs. Zlín – 3:0
    Třinec vs. Zlín – 5:2
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport Extraligy, ve které dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti Mladé Boleslavi, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 9. Řezníček (Gazda), 25. Köhler (Sebera), 56. Dufek (Gazda, Žižka) – 24. Ševc (Šťastný, A. Zbořil), 60. Šťastný (Ševc)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Řezníček, Gazda, M. Novotný, Ferenc, Žižka (C), Suhrada, Hamrlík – Kubiš (A), Fořt (A), Vopelka – Sebera, Honejsek, Šlahař – Dufek, Köhler, Dobiáš – Václavek, Karafiát, J. Ondráček.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Ševc (C), Allen, Dlapa, Šidlík, Bernad, Fillman, Vacík – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – G. Szturc, Najman, P. Kousal.

    Rozhodčí: Hodek, Svoboda – Pešek, Malý
    thejrc.org