Olomouc – Litvínov 4:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 5:3 (kon.)
Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | K. Vary – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.) | Liberec – Sparta 2:5 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 4:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 17.02.2021, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše, budu se na Vás těšit u některého z dalších zápasů třinecké organizace, na počtenou! (19:19:09)
     
    Pod Javorovým vrchem se dnes odehrálo další těsné utkání mezi třineckými Oceláři a Plzní, Oceláři sice vedli po zakončení Tomáše Marcinka 1:0, ve druhé třetině se však ozvala i ofenzíva Indiánů, kdy skóre zásluhou branek Poura s Kvasničkou získalo hodnotu 1:2 z pohledu domácích. Napínavá bitva pokračovala do poslední chvíle, ve třiačtyřicáté minutě bylo zásluhou Jacka Williama Rodewalda srovnáno a bekhendové zakončení Tomáše Marcinka v čase 59:58 rozhodlo o triumfu domácích. Po vyrovnaném duelu, který byl rozhodnut pouhé dvě sekundy před koncem základní hrací doby tak míří další tři body na konto Ocelářů, kteří by se, v případě prohry Sparty na ledě Liberce, dostali do vedení tuzemské nejvyšší soutěže.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    59:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Pohádkový konec pro domácí Oceláře zajišťuje branka TOMÁŠE MARCINKA, který se v předbrankovém prostoru zmocnil kotouče, jež následovně zasunul přesně k pravé tyčce. Dvě sekundy před koncem základní hrací doby tak Třinec slaví zisk tří bodů a v případě zaváhání Sparty i zisk průběžného vedení v rámci celé soutěže. Asistence: Jack William Rodewald a Martin Růžička.
     
    59:42
    Celá poslední minuta se odehrává pod taktovkou domácích, perfektní práce Dominika Pavláta je však tím, co domácí borce dělí od úspěšného gólu.
     
    59:07
    Matěj Stránský v mezikruží trefil kotouč velmi špatně a z dobré pozice pro razantní střelu kotouč pouze odskákal do prostoru pravého kruhu.
     
    58:30
    Devadesát sekund nás dělí od prodloužení, zápas mezi třineckými Oceláři a hosty z Plzně je totiž stále vyrovnaný 2:2.
     
    57:01
    Perfektní práce Kacetlovy lapačky teď po střele z levého křídla zachránila Oceláře od inkasování branky, akce na obou stranách jsou teď stále více razantnější a obě strany chtějí o svém triumfu rozhodnout ještě před koncem základní hrací doby.
     
    56:48
    Martin Gernát nyní v souboji se Suchým využil své výšky, Třinec se i tak musí bránit.
     
    56:12
    Třinec zatím na domácím ledě porazil Plzeň pětkrát v řadě, dnes to budou mít ještě hráči s drakem na prsou hodně těžké, pokud si budou chtít z tohoto střetnutí odnést tři body.
     
    54:53
    A v tuto chvíli už i Michal Houdek opouští lavici hanby, počet hráčů na ledě pod Javorovým se nám tak srovnává a atmosféra vyrovnaného souboje se line napříč celou WERK ARENOU.
     
    53:56
    Teď již ale Třinec ukazuje, že má na ledě početní převahu, střely Doudery a Stránského si však cestičku za záda Pavláta neprorazily.
     
    53:44
    Zatím to tak příliš nevypadá, jelikož se svěřenci Václava Varadi museli potýkat s vhazováním ve vlastním pásmu.
     
    53:12
    Naposledy, když se dostali Oceláři do početní výhody z toho byla srovnávací trefa, podaří se i tentokrát domácímu mančaftu překonat Pavláta a převrátit skóre zápasu znovu na svou stranu?
     
    52:52
    Další dvě minuty naskakují na adresu Michala Houdka, který si opyká dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    52:34
    Komerční přestávka dovolila oběma celkům si oddechnout, teď už ale hra pokračuje vhazováním po Pavlátově levici.
     
    52:28
    Zakázané uvolnění hostů teď dá možnost Třinci se vzpamatovat z úmorného oslabení a také příležitost něco s vyrovnaným stavem udělat.
     
    51:34
    Druhá polovina oslabení již Třinci vychází o něco lépe, hosté se dostali pouze k jedinému nahození ve chvíli, kdy se již třinecká sedmadvacítka vrátila na ledovou plochu.
    Marken.cz

    Jakub Kotajny

    Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Martin Růžička) – 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, Přikryl)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Dravecký (A).
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Frodl) – Kvasnička, Čerešňák (A), V. Lang, Stříteský, Budík, L. Kaňák, Houdek – Suchý, P. Musil, Pour – Straka (C), Kodýtek, Malát – Michnáč, Kracík (A), Rob – M. Lang, Přikryl, Dočekal.

    Rozhodčí: Hradil, Veselý – Lederer, Rožánek
    thejrc.org