NY Rangers – New Jersey 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Washington 1:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 0:3 (kon.)
Vegas – Colorado 2:3 (kon.) | Los Angeles – Minnesota 4:0 (kon.) | Carolina – Florida 3:4 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Washington Capitals
Středa 17.02.2021, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Přeji příjemné středeční ráno při sledování textového přenosu z kanadsko-americké NHL. Dnes se spolu střetnou celky Pittsburghu Penguins a Washingtonu Capitals. Utkání začíná krátce po 1:00. Příjemnou zábavu!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     


    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci zatím zažívají sezonu v znamení sérií výher a porážek. Na úvod prohráli dvakrát v řadě, ale hned následující čtyři zápasy dokázali vyhrát. Poté přišly čtyři prohry z pěti zápasů, avšak v minulých dvou kláních bodoval Pittsburgh naplno, když zdolal Islanders a Washington. Kouč Mike Sullivan ale moc spokojen být nemůže, protože jeho svěřenci jsou v tabulce Východní divize až pátí se ziskem patnácti bodů. Dnes tak uvidíme nejen souboj sousedů v tabulce, ale také souboj týmů, které mají po třinácti utkáních úplně stejnou bilanci. Favorita tak hledáme těžko. Sluší se dodat, že v produktivitě Penguins je na tom nejlépe Bryan Rust se 13 kanadskými body. Za ním je dvojice Sidney Crosby a Jake Guentzel, která nasbírala o bod méně.
     


    WASHINGTON CAPITALS

    Washington do sezony vstoupil velmi dobře, když zvítězil hned v šesti ze svých prvních devíti duelů a navíc ani jednou neprohrál po základní hrací době. Minulé čtyři zápasy Capitals ale dopadly pro svěřence Petera Lavioletta velmi špatně. Washington v nich ani jednou nebodoval a postupně podlehl Bostonu, Rangers, Philadelphii a naposledy právě Pittsburghu. I tak ale tým z hlavního města USA drží čtvrtou příčku v divizi s 15 body na kontě. Je sice nejlépe střílejícím týmem divize, ale také je na nelichotivém prvním místě v počtu inkasovaných gólů. Jednoznačně nejlépe z celého týmu si vede v produktivitě Nicklas Bäckström s osmnácti kanadskými body. Druhý je s body třinácti Alexandr Ovečkin.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (Washington) – 11 zápasů, 90,14% úspěšnost zákroků
    Zdeno Chára (Washington) – 13 zápasů, 4 bodů (2+2)
    Richard Pánik (Washington) – 13 zápasů, 3 body (1+2)
    Jakub Vrána (Washington) – 12 zápasů, 9 bodů (4+5)
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se utkaly už třikrát a pokaždé vyhrál Pittsburgh. Ve všech zápasech měl výhodu domácího prostředí. Dvakrát zvítězil po nastavené hrací době a v minulém utkání vyhrál vysoko 6:3. Podaří se tak Washingtonu tuto bilanci odčinit?
     
    Úvodní sestavy:

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Jankowski, Sceviour.

    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, Jensen, Orlov – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Pánik, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: McIsaac, Hebert – Alphonso, Sericolo.
     
    Utkání začne zhruba za pět minut hned po tom, co zazní hymna Spojených států amerických. Pittsburgh dnes oblékl žluté dresy a Washington bude hrát v bílém.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Po odrazu od hokejek domácích se puk dostal k Vaněčkovi, který musel holí rozehrávat.
     
    00:39
    Domácí znovu pouze nahodili do útočné třetiny a předali tak kotouč na hokejky hokejistů Capitals.
     
    01:03
    Malkin si hledal prostor před bránou hostů, ale kotouč si nedokázal zpracovat zrovna nejlépe.
     
    01:26
    Jevgenij Kuzněcov velmi šikovně sklepával Chárovo nahození od modré čáry. Ruský centr lehkou tečí minul horní tyč o pár centimetrů.
     
    01:41
    Teddy Blueger se dostal do konfliktu se Zdenem Chárou, ale na slovenského obra si moc nedovolil. Po jemném pošťuchování se vylučovat nebude.
     
    01:53
    Teď už ale Zdeno Chára za katr půjde. Ve vlastním pásmu si totiž pomohl faulem. Vyloučen je za držení.
     
    02:12
    Jevgenij Malkin nabral touš na čepel a objel s ním bránu. Bekhendem jej poté poslal na Vaněčka, ale český gólman si bližší tyč pohlídal.
     
    02:27
    Tučňáci se udrželi v útočném pásmu a konkrétně Bryan Rust nebezpečně pálil z levého kruhu. Vaněček puk udržel na hrudi.
     
    02:46
    Malkin se musel rychle vracet, neboť byl posledním hráčem, a rychlý Hagelin na něj nebezpečně dotíral. Vystřelit ale hosté z tohoto náznaku nedokázali.
     
    03:30
    Garnet Hathaway si to mířil úplně sám na Jarryho, kterého ale dlouhou kličkou do forehandu nepřekonal. Tohle byla obrovská možnost Washingtonu. Při zakončení se navíc dopustil Hathaway faulu.
     
    03:32
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Garnet Hathaway – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    03:44
    V kratičké přesilovce pět na tři zůstal Sidney Crosby u zadní tyče, ale kotouč u levého betonu Vaněčka do branky nedorazil.
     
    04:15
    Hosté už jsou ve čtyřech, ale z nejhoršího venku ani zdaleka nejsou. Pittsburgh drží útočné pásmo a kombinuje.
     
    04:23
    Crosby zůstal u zadní tyče, ale poloprázdnou bránu Capitals minul. Nutno ale říct, že už pálil z velkého úhlu. Je možné, že puk se ještě otřel o tyč.
     
    05:32
    Hosté v plném počtu.
     
    05:56
    Wilson nahazoval kotouč po mantinelu, ale ten si už na modré čáře nedokázal dojet Orlov, který se musí vracet až k vlastní svatyni.
     
    06:32
    Justin Schultz se vydal na útočný výlet, ale podporu spoluhráčů neměl. Na kruhu tedy vyslal propagační pokus, se kterým si Tristan Jarry bez potíží poradil. Následuje komerční pauza.
     
    06:49
    Letangova dobrá práce ve vlastním pásmu přinesla ovoce. Pittsburgh se z vlastní třetiny osvobodil a nyní se hraje v neutrální zóně.
     
    07:11
    Utáhlá střela Johna Marina byla možná ještě lehce tečovaná. To nic nemění na faktu, že jen o kousek přešla přes Vaněčkovo břevno.
     
    07:59
    Richardu Pánikovi při snaze o kličku puk vypíchl Pettersson. Dopředu tak znovu mohou domácí hokejisté.
     
    08:31
    Oshie se před Josepha ke kotouči neprobil. Washington už poměrně dlouho neohrozil bránu Penguins větším způsobem.
     
    08:56
    Před Vaněčkem bylo naopak znovu rušno. Jeden z beků totiž velice tvrdě střílel od modré čáry. Bránu Capitals minul.
     
    09:43
    Nicklas Bäckström nahodil na zadní mantinel, kam si ale nejrychleji sjeli hokejisté ve žlutém. Washington si připsal další krkolomný postup vpřed.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:14
    Teď však přichází icing domácích, který zavinila nepřesná rozehrávka. Puk si jako první dojel Dmitrij Orlov, takže vhazovat se bude před Jarrym.
     
    10:33
    Pánik skvělou žabičkou vybídl Nicka Jensena v dobré střelecké pozici. Zadák Washingtonu napřáhl, jenže nechal vyniknout pouze brankáře Jarryho.
     
    11:09
    Rozehrávky se už ujímají hostující beci, kteří chtějí co nejrychleji přenést hru na soupeřovu polovinu.
     
    11:35
    Domácí sice zachytili kotouč na útočné modré čáře, ale teč Marka Jankowského v mezikruží nepřišla. Vaněček zasahovat nemusel, neboť puk šel mimo tři tyče.
     
    11:52
    Vítek Vaněček výborně zasáhl proti střele Pierre-Oliviera Josepha od modré čáry. Levým betonem posunul černou gumu do ochranné sítě.
     
    12:27
    Blueger sice vybojoval puk pro Taneva, jenž následně vybídl Ceciho, avšak rána posledně jmenovaného nebyla vůbec důrazná.
     
    12:43
    T. J. Oshie dotíral před brankovištěm a Tristan Jarry se dostal do velkých potíží. Kotouč navíc z ničeho nic dopadl za něj, ale gólman Pens jej na poslední chvíli sebral z brankové čáry.
     
    13:12
    Tvrdá rána Zdena Cháry mířila do spodních pater brány. Jarry měl svůj pravý beton na správném místě.
     
    13:41
    Kasperimu Kapanenovi se přechod přes pásmo vůbec nepovedl. Pittsburghu je tak pískán ofsajd. Čeká nás vhazování na středovém kruhu.
     
    14:19
    Carlson našel Dillona, jenž pálil z vrcholu kruhu. Zkusil vystřelit zápěstím po ledě, avšak Tristan Jarry si mezírku mezi betony zaklapl.
     
    15:03
    Guentzel se postaral o vzruch v útočném pásmu, jenže od bránících hráčů Capitals zas tolik prostoru nedostal. Ani vypálit se domácím nepovedlo.
     
    15:51
    Zakázané uvolnění hostů. Hra se tedy překlápí znovu na polovinu Washingtonu. Sluší se ale dodat, že Alexandr Ovečkin před okamžikem vystřelil z levé strany přesně do ramene Tristana Jarryho.
     
    16:33
    Kotouč pro domácí tým nebezpečně poskakoval před Jarryho brankovištěm. Tučňáci měli štěstí, že Hathaway touš netrefil ideálně.
     
    17:19
    Brenden Dillon servíroval téměř dokonalý pas Shearymu, kterému ale přihrávka přeskočila hůl a dostala jej z výhodné střelecké pozice.
     
    17:56
    Po odrazu od Guentzelovy brusle kotouč zaplul na střídačku Washingtonu. Hra se tedy nutně musela přerušit, do konce periody zbývá něco málo přes dvě minuty.
     
    18:34
    Hosté bojují u mantinelu v pásmu domácích. Snaží se vytvořit prostor, ale Pittsburgh je velmi dobře dostupuje.
     
    19:04
    Po náročném střídání už neměl Sidney Crosby moc sil. Puk tak pouze posunul za Vaněčkovu bránu.
     
    19:26
    Marcus Pettersson dokázal vystihnout přihrávku Jensena, která letěla přes celé kluziště.
     
    19:48
    Zdá se, že první třetina se dohraje daleko od jedné či druhé brány. Penguins puk znovu jen odhodili kupředu, aniž by chtěli zaútočit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 15
     
    Skončila nám první třetina, která branku nenabídla. Hned na začátku mohli několikrát skórovat domácí, kteří dokonce hráli přesilovku pěti proti třem, ale na Vítku Vaněčkovi si vylámali zuby. Ani Capitals rozhodně nebyli daleko ke skórování, i tak ale platí po úvodních dvaceti minutách bezbrankový stav.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., držení).
     
    20:25
    Přihrávka hostů přes celou šíři pásma přesná nebyla. Pittsburgh toho využil a posunul puk až do obranné třetiny Capitals.
     
    20:52
    John Carlson dostal nabito na vrchol kruhu, ze kterého pálil bez přípravy. Pro Jarryho to byla těžká situace, nicméně gólman Pens měl štěstí i díky tomu, že kotouč zaplul nad horní tyč.
     
    21:18
    Kanonýr Alexandr Ovečkin vystřelil zápěstím do horních pater brány, ale Tristan Jarry si s těžkým kotoučem poradil.
     
    21:39
    Rychlé zakončení Carlsona z nulového úhlu přesné nebylo, puk navíc sklouzl po plexisklu až do střední třetiny.
     
    22:09
    Washington sice pokračuje ve střelecké aktivitě, ale jeho přesilovka se už chýlí do samého závěru.
     
    22:13
    Domácí v plném počtu.
     
    22:51
    Carl Hagelin si rukavicí hodil puk před sebe a z levé strany pádil na Jarryho, kterého ale nepřekonal. Z dorážky se neprosadil ani Tom Wilson.
     
    23:24
    Vaněček musel být v pohotovosti, neboť jemná teč Jakea Guentzela rozhodně měla gólové parametry, to by ale kotouč musel zamířit zhruba o dvacet centimetrů níže.
     
    24:18
    Aktivitu zase přebral Pittsburgh, ale stále platí, že dnešní utkání je nesmírně vyrovnané.
     
    24:52
    Washington právě vstřelil branku!
    Po krátkém pobytu v útočném pásmu ale dává první gól v utkání Washington. Nick Jensen srdnatě bojoval u mantinelu, až se kotouč odrazil k Pánikově holi, jenž krásně uvolnil CONORA SHEARYHO před bránou. Sheary pověsil puk pod horní tyč, Jarry se natahoval marně. 0:1. Asistence: Richard Pánik a Nick Jensen.
    24:52 Conor SHEARY - 0:1
     
    24:54
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., podrážení).
     
    25:40
    Zatím mají hosté ve své přesilovce problém s tím, aby puk udrželi v pásmu soupeře. To se napoprvé Kuzněcovovi nevydařilo.
     
    26:15
    Ani teď se hokejistům v bílých dresech kombinace nevydařila. Blueger posunul až za Vaněčkovu svatyni.
     
    26:45
    Jevgenij Kuzněcov téměř dokonale načasoval přihrávku na Ovečkina, který však na levém kruhu promáchl. Pittsburgh bude za okamžik v plném počtu.
     
    26:54
    Domácí v plném počtu.
     
    27:22
    Vítek Vaněček hned dvakrát parádně zasáhl ve svém brankovišti. Penguins totiž doráželi ze značné blízkosti.
     
    28:04
    Třetí formace Capitals ale hru vrátila před Jarryho. Po sražené střela Nicka Jensena se bude vhazovat po Jarryho levici.
     
    28:22
    Domácí si nyní přehazovali kotouč jako horký brambor. Není divu, že na puku už je Washington.
     
    28:54
    Justin Schultz si na druhé straně nabrusloval do nebezpečné pozice, ale přihrávku na něj na poslední chvíli vychýlil Zach Aston-Reese. Následně však Tučňáci vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    29:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Pierre-Olivier Joseph – 2 min., vysoká hůl).
     
    29:18
    Hned na začátku další početní výhody hostů se před brankovištěm obtáčel Lars Eller. Puk ale za ležícího Tristana Jarryho dostat nedokázal.
     
    29:42
    Washington udělal obrovskou chybu, po které ujížděl Sam Lafferty úplně sám na bránu Vaněčka. Český gólman ale přečetl kličku do bekhendu a dokázal svůj tým podržet. Poté mu sice puk propadl mezi betony, ale to už pomohl dojíždějící bek Schultz.
     
    30:12
    Kuzněcov z vrcholu kruhu vyslal velice tvrdou střelu, kterou vyrážel Jarry maskou. Gólman Penguins byl otřesen, takže se hra musela přerušit.
     
    31:15
    V poslední sekundě oslabení vystřelil Jakub Vrána nad bránu domácích. Posléze se Wilson dostával k dorážce, ale bránu minul.
     
    31:31
    Washington právě vstřelil branku!
    JAKUB VRÁNA si prodloužil střídání a teď už se dočkal gólu. Skvělou práci odvedl na levém křídle Oshie, jehož přihrávka zamířila na pravý kruh právě k českému útočníkovi. Vrána poté nechytatelně rozvlnil síť za Jarrym. 0:2. Asistence: T. J. Oshie a Nicklas Bäckström.
    31:31 Jakub VRÁNA - 0:2
     
    32:31
    Další branku Capitals měl na hokejce Lars Eller, jenž z bezprostřední blízkosti opravdu o chlup svatyni domácích netrefil.
     
    33:16
    Těžké chvíle pro domácí zastavil Tristan Jarry zákrokem proti Nicklasi Bäckströmovi. Švédský útočník mířil nahoru, ale brankář Penguins posunul puk špičkou lapačky do ochranné sítě.
     
    33:33
    Shearyho práce u mantinelu byla pro hosty důležitá. Teď už ale drží puk ve své moci Pittsburgh, který v posledních minutách velmi obtížně reaguje na zvětšující se tlak Washingtonu.
     
    34:02
    Kasperi Kapanen se dostal do prostoru mezi kruhy, odkud zápěstím jen těsně zamířil mimo brankový prostor. Jednalo se o zajímavé ohrožení brány v podání Pittsburghu.
     
    34:45
    Jakub Vrána oslovil chytrou přihrávkou Bäckströma, jehož rychlé zakončení lapil Jarry do lapačky.
     
    34:59
    Vítek Vaněček rychle zasahoval vyrážečkou proti překvapivé střele Jevgenije Malkina z otočky.
     
    35:42
    Marinův útočný výpad byl přečten zadáky Capitals. Skvěle si počínala hlavně dlouhá hůl veterána Zdena Cháry.
     
    36:22
    Wilsonova zadovka hledala Nica Dowda. Druhý jmenovaný ale vystřelit nedokázal, protože byl rychle dostoupen hokejisty ve žlutých dresech.
     
    36:56
    Richard Pánik si hledal prostor před bránou, ale ani k němu se přihrávka nedostala. Vzápětí dopředu vyráželi domácí, kteří při střele přesní nebyli.
     
    37:40
    Washington mohl ujet do přečíslení dva na jednoho, avšak Carl Hagelin vůbec nezvládl zpracování puku po přistrčení Hathawaye. Hosté se tedy provinili ofsajdem.
     
    38:07
    Michael Matheson využil svého dobrého bruslení, aby se dostal hned k dvojité střele. Poprvé trefil beton Vaněčka, podruhé už zamířil vedle.
     
    38:16
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Michael Matheson – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    38:30
    Carlsonovu dělovku vyrazil Jarry pouze před sebe, k následné dorážce se už hosté neprotlačili.
     
    38:56
    Hned šestice hráčů svádí důležitý souboj u mantinelu. V rohu kluziště vznikl opravdu velký chumel.
     
    39:19
    Teď už se domácí osvobozují tím, že kotouč odpálili přes všechny čáry. Rozehrávat musí Vaněček.
     
    39:47
    Přihrávka přes osu zamířila k Larsi Ellerovi, jehož zakončení bez přípravy orazítkovalo levý beton Tristana Jarryho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 33
     
    Ve druhé třetině byl Washington lepším týmem, a proto je jeho průběžné vedení 2:0 zasloužené. Přesilovky sice nehraje moc dobře, ale při hře pět na pět se už dvakrát prosadil. Ve 25. minutě se trefil bývalý hráč Pittsburghu Conor Sheary, jenž proměnil pobídku Richarda Pánika. Československou stopu má i druhá branka Capitals, kterou vsítil český útočník Jakub Vrána po brilantním pasu T. J. Oshieho.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:16
    Domácí v plném počtu.
     
    41:00
    Tristan Jarry si připsal velmi dobrý zákrok proti ráně Jensena od modré čáry, kterému přihrával Tom Wilson.
     
    41:09
    Washington právě vstřelil branku!
    Třetí periodu začal Washington výborně, nyní už vede o tři góly. Znovu skvělou práci odvedl Richard Pánik, který krásnou přihrávkou z otočky našel LARSE ELLERA před bránou. Útočník Capitals neměl problém s tím, aby dostal kotouč do branky, neboť Jarry v danou chvíli už ležel. 0:3. Asistence: Richard Pánik a Zdeno Chára.
    41:09 Lars ELLER - 0:3
     
    42:10
    Pittsburgh si sice chce vynutit tlak, ale jde vidět, že je po třetí brance opařený. Nyní se zdá, že Washington má hru plně pod kontrolou.
     
    42:37
    Vítek Vaněček navíc dnes chytá výtečné utkání. Teď si poradil proti rychlému zakončení Sidneyho Crosbyho hned po vhazování.
     
    43:04
    Po Guentzelovi se sice k puku dostal Kris Letang, ale velezkušený obránce Penguins se už ráně neprobil. Obklíčen byl totiž hned třemi hráči soupeře.
     
    43:49
    Útočný postup Penguins zastavil celkem jednoznačný ofsajd. I na tomto se potvrdilo momentální trápení domácích.
     
    44:20
    Marino předal na druhou stranu šíře kluziště Mathesonovi, který vybídl Jevgenije Malkina ke střele. Rána ruské hvězdy ale zamířila do středu brány, takže Vítek Vaněček se zákrokem problém neměl.
     
    44:44
    Hagelin vjel do otevřenější obrany, ale Letang se už mezitím stačil vrátit na svůj defenzivní post, když proti forvardovi hostů natáhl hůl.
     
    45:01
    Domácí se brání pouze za cenu icingu. Vše se tedy opět stěhuje před Tristana Jarryho.
     
    45:17
    Kuzněcov nepředal Ovečkinovi kotouč zrovna nejlépe. Kapitán hostů se ke střele nedostal, neboť mu černá guma utekla z čepele.
     
    45:59
    Kapanen jen protečoval do pásma soupeře, ale u mantinelu už dokonale zapracovali obránci Capitals.
     
    46:33
    Richard Pánik si znovu velmi šikovně všiml lépe postaveného spoluhráče, ale Sheary se následně utopil ve vlastních kličkách. Tato akce Washingtonu už byla lehce překombinovaná.
     
    46:57
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Pierre-Olivier Joseph – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:07
    John Carlson dostal proti své holi parádní žabičku, kterou proměnil v rychlou střelu bez přípravy. Jarry vyrážečkou zasáhl velmi dobře.
     
    47:44
    Washington stále drží puk a v útočné třetině si mění pozice. Chce rozjet dokonalý kolotoč.
     
    48:14
    Po kombinaci u modré čáry se k ráně na pravé straně dostal Jakub Vrána. Tristan Jarry se ale včas přemístil proti pokusu českého útočníka.
     
    48:44
    Teď už je zřejmě Pittsburgh z nejhoršího venku. Vyhodil puk přes všechny čáry a jeho oslabení se blíží ke konci.
     
    48:57
    Domácí v plném počtu.
     
    49:19
    Lars Eller posunul na Nicka Jensena, jenž od modré čáry prověřil pozornost domácího brankáře. Obránce Capitals ale zamířil do vyrážečky.
     
    49:55
    Pittsburgh se nyní zaparkoval před bránou soupeře a Vítek Vaněček musel hned dvakrát v řadě rychle zakročit. To vše se ale pětadvacetiletému českému brankáři povedlo.
     
    50:32
    Dlouho se hraje bez přerušení, což samozřejmě vyhovuje Washingtonu, který chce, aby hra co nejrychleji plynula.
     
    51:07
    Rustovo střílené nahození vyrazil Vaněček pravým betonem. Se zbytkem mu pomohli obránci.
     
    51:35
    Jakub Vrána se tentokrát po křídle až k zakončení nedostal. Marino mu totiž sebral kotouč z hokejky.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:59
    Pittsburgh rychle střídal, ale mezitím Washington vrátil hru na útočnou polovinu.
     
    52:25
    Na druhé straně zase Malkin posouval na Mathesona, jenž se ale ke střele od modré čáry nedostal. Byl včas dobruslen Carlem Hagelinem.
     
    52:54
    Mírný tlak domácích byl zastaven Jevgenijem Kuzněcovem, který chytře posunul puk do pásma Penguins.
     
    53:18
    Crosbyho křížná přihrávka adresáta nenašla. Domácí se ale nakonec udrželi v pásmu soupeře, i když vystřelit nedokázali.
     
    53:55
    Už dobrých pět minut se hraje bez přerušení. Tempo hry je poměrně velké a hraje se na obou stranách kluziště.
     
    54:28
    Eller posunul na Wilsona, který nahodil k zadnímu mantinelu. Pro svůj celek tak pošetřil několik sekund vhodných k vystřídání.
     
    55:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Vítek Vaněček dnes na čisté konto nedosáhne, i když teď rozhodně nemohl nic dělat s touto brankou. Schultz mu totiž do brankoviště natlačil jednoho z hráčů Pittsburghu zrovna ve chvíli, kdy ZACH ASTON-REESE střílel. Penguins jsou tedy zpět ve hře. 1:3. Asistence: Teddy Blueger a John Marino.
    55:05 Zach ASTON-REESE - 1:3
     
    55:39
    Alexandr Ovečkin projel okolo bránících hráčů a díky své robustní postavě se dostal do těsné blízkosti Jarryho. Gólmana domácího celku ale dlouhou kličkou do forehandu nepřekonal.
     
    56:33
    Joseph se musel rychle vracet na svou polovinu, neboť Kuzněcov si to mířil dopředu. Zadák Pittsburghu ale vše velmi dobře zvládl.
     
    57:04
    Zdálo se, že Kapanen byl při průniku na pravém křídle faulován Wilsonem, ale pravice hlavního rozhodčího zůstala dole. Vylučovat se tedy nebude.
     
    57:38
    Oshie přistrčil Bäckströmovi. Švédský centr jen nahodil za bránu Tučňáků.
     
    58:01
    Tristan Jarry už je na střídačce. Pittsburgh tedy začíná se svou hrou bez brankáře.
     
    58:17
    Jake Guentzel nedokázal udržet kotouč v útočném pásmu. Dopředu pádil Ovečkin, ale před beka se nedostal, jinak by střílel do opuštěné klece.
     
    58:50
    Bryan Rust se dostával do mezikruží, ale Vaněčkova vyrážečka byla na svém místě. K dorážce se už domácí nedostali, protože skvěle zasáhl John Carlson.
     
    58:54
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Conor Sheary – 2 min., hákování).
     
    58:54
    Pittsburgh ještě dostane šanci, aby s tímto zápasem něco udělal. Bude hrát přesilovku a dle předpokladů si nyní kouč Sullivan vzal oddechový čas.
     
    59:08
    Při střele Malkina toho Vaněček moc neviděl. Nakonec měl štěstí, protože tato rána nešla do brankového prostoru.
     
    59:27
    Zřejmě byla odpískána přihrávka rukou. Do konce třetí periody zbývá něco málo přes třicet sekund, přičemž vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    59:48
    Sidney Crosby nabízel kotouč k zadní tyči, ale v tomto prostoru Rust neseřídil svá mířidla správně.
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme opravdu rychlou třetí třetinu, při které se musely vynechat hned dvě komerční přestávky, neboť se skoro nepřerušovalo. Washington se hned na začátku třetí části ujal vedení 3:0 díky trefě Larse Ellera, kterému asistoval Richard Pánik. Slovenský útočník si připsal hned dvě asistence, tu první na gól Conora Shearyho. V závěru zápasu ještě snižoval Zach Aston-Reese, ale na víc se už domácí nezmohli. Washington zvítězil 3:1. Skvělé utkání odchytal Vítek Vaněček. Do listiny střelců se zapsal i Jakub Vrána, takže v Pittsburghu byl k vidění opravdu povedený zápas českých a slovenských hokejistů.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 27 – 42 | Přesilová hra: 0/3 – 0/5 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 39 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92.9%, odchytal 57:52
    Vítek Vaněček (WSH) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96.3%, odchytal 60:00

    Česká & slovenská stopa

    Vítek Vaněček (WSH) – 26 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96.3%, odchytal 60:00
    Zdeno Chára (WSH) – 0+1, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 18:54
    Jakub Vrána (WSH) – 1+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:39
    Richard Pánik (WSH) – 0+2, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 11:17

    Tři hvězdy utkání

    1. Richard Pánik (WSH) – 0+2
    2. Vítek Vaněček (WSH) – 26 zákroků
    3. Nic Dowd (WSH) – 0+0
     
    Z mé strany je to už pro tento zápas vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný středeční den. Na počtenou! (03:45:24)

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 56. Aston-Reese (Blueger, Marino) – 25. Sheary (Pánik, Jensen), 32. J. Vrána (Oshie, Bäckström), 42. Eller (Pánik, Chára)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), P-O. Joseph, Marino, Matheson, Ceci, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kapanen, Malkin (A), Zucker – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese – Lafferty, Jankowski, Sceviour.
    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, Jensen, Orlov – Oshie, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson, Bäckström (A), J. Vrána – Pánik, Eller, Sheary – Hathaway, Dowd, Hagelin.

    Rozhodčí: McIsaac, Hebert – Alphonso, Sericolo

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org