Sparta – Olomouc 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:5 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:6 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 9:3 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Mountfield HK
Pátek 19.02.2021, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu další zápasy Tipsport extraligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Mountfield HK v rámci šestačtyřicátého kola.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce nacházejí na jedenáctém místě se ziskem čtyřiapadesáti bodů. Drží se tak stále v postupovém pásmu do vyřazovacích bojů, konkrétně do osmifinále. Na třináctý Zlín mají náskok patnácti bodů, takže by si tuto pozici měli do konce základní části udržet. V posledních třech duelech se jim nedařilo a prohráli. Nicméně alespoň vybojovali dva body. Naposledy sehráli utkání v Olomouci, která na svém ledě brala tři body po těsné výhře 4:3. Verva tak dnes má jasný cíl, a sice v domácím prostředí přerušit tuto nepříznivou šňůru a urvat jakékoli vítězství. Proti hradeckému Mountfieldu to ale nebudou mít vůbec jednoduché.

    Nejproduktivnější hráči

    Richard Jarůšek 17+11
    Viktor Hübl 10+18
    Patrik Zdráhal 10+18
     
    Mountfield HK

    To hosté z Hradce Králové jsou na tom mnohem lépe. V současné době je totiž najdeme na pátém místě a mají stále reálnou šanci postoupit do elitní čtyřky, která zaručuje čtvrtfinále play-off. Na čtvrtý Liberec mají ztrátu pouhého jednoho bodu. Na své konto hradecký Mountfield zapsal sedmasedmdesát bodů a rád by přidal další, aby si vylepšil svou pozici. Hosté po třech výhrách v řadě za sebou, kdy neztratili ani bod, naposledy prohráli v derby s Pardubicemi. Dynamo na svém ledě bralo výhru 4:3. Tu hosté dnes budou chtít odčinit a na severu Čech svého soupeře porazit.

    Nejproduktivnější hráči

    Radek Smoleňák 17+13
    Jakub Lev 10+13
    Jakub Orsava 10+13
    Vladimír Růžička 10+13
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly už třikrát a pokaždé se z tříbodové výhry radoval Mountfield. Litvínov proti svému soupeři nezískal ani bod a dnes se to pokusí změnit. Hostům má co oplácet.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez přítomnosti diváků v hledišti.
    Prosadí se dnes Zdráhal?
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Kudla, Irving, Ščotka – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – L. Stehlík, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt – Slavík.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek.
     
    Utkání bude mít pro litvínovského Františka Lukeše hodně pikantní příchuť. V brance Hradce Králové totiž nastoupí jeho bratr Štěpán Lukeš. Jeden z bratrů tak bude slavit vítězství. Který z nich to bude, se nechme překvapit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté se hned po úvodním vhazování natlačili do útočného pásma. Domácí je ale o puk obrali a namířili si to na opačnou stranu, ale taktéž tam příliš dlouho neohřáli.
     
    00:40
    Zakázané uvolnění hradeckého Mountfieldu a hra se stěhuje před Štěpána Lukeše. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    01:05
    Hosté se nyní sami vykázali z útočné třetiny, když přihrávka Jakuba Lva byla příliš prudká a puk vylétl do neutrální zóny. Svou akci tak Mountfield musí začít znovu.
     
    01:33
    Do akce se poté dostávali litvínovští hokejisté, avšak zastavilo je postavení mimo hru, která se přestěhovala zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    01:50
    A další icing Hradce. Znovu je hra před Lukešem, buly po jeho levé ruce.
     
    02:06
    Kelly Klíma si nabruslil na pravý kruh a poté bez přípravy vystřelil, kotouč prolétl kolem protější tyče a orazítkoval mantinel v zadní části domácího pásma.
     
    03:01
    Martin Havelka si sjel mezi kruhy a klepl si o přihrávku, ale nakonec se tahle souhra nevydařila a Mountfield šel do rychlého protiútoku. Ale ten překazil ofsajd.
     
    03:21
    Tomáš Pospíšil u levého mantinelu v pásmu soupeře nevybojoval puk a znovu se tak rýsovala akce Hradce Králové. V ní ale hosté před Šimonem Zajíčkem neuspěli.
     
    03:59
    A stejný hráč už po chvilce byl v dobré střelecké pozici, ovšem kotouč za záda Štěpána Lukeše neprošel, ač byl domácí útočník ve velmi těsné blízkosti.
     
    04:23
    Jan Ščotka střelou švihem nechal vyniknout Štěpána Lukeše, jenž si připisuje další zákrok a po něm raději hru zastavuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    04:34
    Richard Nedomlel poslal přihrávku příliš prudce a kotouč skončil až na dalším zakázaném uvolnění. Vše je tedy zpět před brankou Štěpána Lukeše a Verva získala zadarmo útočné pásmo.
     
    04:50
    Richard Jarůšek si z prostoru mezi kruhy sjel do lepší střelecké příležitosti a z levé strany pak vyslal štiplavou střelu na Štěpána Lukeše, ale ten si připsal další přesný zákrok.
     
    05:34
    První bratrský souboj! František Lukeš poslal puk z levé strany na svého mladšího bratra Štěpána v brance hostů, tam se ho ještě snažil tečovat Tomáš Pospíšil, ale znovu hosté neinkasovali.
     
    06:06
    Jan Ščotka nahodil kotouč od modré čáry přímo před branku hostů, kde ho ještě tečoval Pawel Zygmunt, ale i když jsou domácí hodně aktivní, znovu se jim nepovedlo přetavit další akci úvodní brankou.
     
    06:56
    Nyní pálil Oskars Cibulskis, ale jeho pokus byl tečován do ochranné sítě a hra je zastavena. Po krátké komerční přestávce, která nyní následuje, se bude vhazovat před brankou Štěpána Lukeše.
     
    07:10
    Na pravém kruhu se pořádně do střely opřel Martin Látal, ale puk jen prolétl kolem tyče hostující branky a skončil v rohu hradeckého obranného pásma.
     
    07:56
    Na druhé straně byla k vidění pěkná souhra bratrů Klímových. Kelly našel volného Kevina, ale druhý jmenovaný na Šimona Zajíčka nevyzrál. Hned na to pak rychle hru před Štěpána Lukeše otáčí Verva.
     
    08:49
    Jordann Perret se snažil za brankou domácích dostat se před ní, ale nakonec Zajíčka nepřekvapil. Po zisku puku pak jdou Litvínovští opět do útočné akce.
     
    09:31
    František Lukeš se dostal na levé straně do ideální střelecké pozice, ale horní růžek u protější tyče netrefil a puk skončil jen nad brankou jeho bratra Štěpána.
     
    11:03
    Za brankou Štěpána Lukeše vznikl souboj o kotouč. Nakonec ho vydoloval na svoji hůl Kelly Klíma a rodil se protiútok hostů. Ovšem domácí hráči ho získali zpět a ještě vystřelili, ale touš šel jen vedle Lukešovy brány.
     
    11:50
    Aleš Jergl se dostal do prostoru mezi kruhy, převzal přihrávku a poté svižnou ránou poslal svou střelu nad branku Šimona Zajíčka a orazítkoval plexisklo za jeho brankou.
     
    12:24
    Další komerční přestávka.
     
    12:49
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se ve třinácté minutě hry ujímají vedení. FILIP PAVLÍK na pravé straně spíše přihrával puk před branku Litvínova, ovšem na zemi se ocitl Patrick Kudla, od jehož hole se odrazil puk, změnil směr a nakonec skončil za zády Šimona Zajíčka – 0:1. Asistence: Jordann Perret a Vladimír Růžička.
    12:49 Filip PAVLÍK - 0:1
     
    14:24
    Richard Jarůšek se pokusil o střelu před brankou Štěpána Lukeše, ale tu srazila obrana Hradce Králové do bezpečí.
     
    14:36
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Patrick Kudla – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    14:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pouhých šest vteřin stačilo hradeckému Mountfieldu na to, aby využili přesilovou hru a jdou do dvoubrankového náskoku. Vladimír Růžička posunul na modré čáře puk pro FILIPA PAVLÍKA a ten poté z nápřahu svou prudkou střelou propálil doslova vše, co mu stálo v cestě – 0:2. Obránce hostů tak má velmi brzy zaděláno na hattrick. Asistence: Vladimír Růžička a Petr Koukal.
    14:42 Filip PAVLÍK - 0:2
     
    15:54
    Domácí tak mají co dohánět. Nyní se dostali do útočného pásma, kde chvíli pobyli, ale před Štěpánem Lukešem nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    16:18
    Čáp po vhazování v pásmu Hradce poslal puk Jordannu Perretovi, který poté vyvezl kotouč do útočného pásma. Obrana Litvínova ho ale hned o puk připravila a Verva jde do akce.
     
    17:07
    Patrik Demel se ocitl ve velké šanci. Na levé straně v těsné blízkosti Štěpána Lukeše vyslal nepříjemnou střelu, která minula protější tyč jen o kousíček!
     
    17:55
    Od své branky zakládali svou další akci domácí hokejisté, ale ta měla pouze jepičí život. U puku tak jsou znovu hosté a hodně rychle se dostávají do další útočné akce.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Martin Hanzl.
     
    18:40
    Domácí špatně střídali a následoval tedy dvouminutový trest, který odpyká Martin Hanzl. Hosté tak mají další přesilovku a pokusí se ji znovu využít.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Domácí se zatím dobře brání a několikrát už vyhodili puk z obranného pásma. Nyní hosté už kombinují před Šimonem Zajíčkem a snaží se o navýšení svého náskoku.
     
    19:50
    Obrana Litvínova převzala kotouč a hned ho poslala až před hostující klec. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část hry duelu mezi Litvínovem a Hradcem Králové je minulostí. V něm v jejím úvodu měli více ze hry domácí hráči, kteří ale svou aktivitu nepřetavili v úvodní branku. Naopak ve třinácté minutě se trefili hosté a šli do vedení. Filip Pavlík na pravé straně nahrával puk do předbrankového prostoru, ale ten se odrazil od hole na zemi ležícího obránce Kudly a po změně směru skončil za zády Šimona Zajíčka. O necelé dvě minuty už Mountfield vedl 2:0. Znovu u toho byl Filip Pavlík, který po šesti vteřinách využil přesilovou hru, když se prezentoval střelou od modré čáry, která zaletěla až za Šimona Zajíčka. Ve druhé třetině tak budou domácí hráči usilovat o navrácení se zpět do zápasu.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Hosté dohrávají svou přesilovou hru, kterou přerušila první siréna a už jsou v pásmu domácího celku.
     
    20:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    I druhou přesilovou hru hráči Mountfieldu využívají a jdou do tříbrankového trháku. Od modré čáry tvrdě pálil Filip Pavlík. Kotouč se odrazil od Zajíčkova betonu k Jakubu Sklenářovi, jehož pokus pak těsně před Zajíčkem tečoval PETR KOUKAL a dává tak hostům pojistku – 0:3. Asistence: Jakub Sklenář a Filip Pavlík.
    20:40 Petr KOUKAL - 0:3
     
    21:56
    František Lukeš se zjevil před svým bratrem Štěpánem a jeho střela z pravé strany skončila v pohotové lapačce hostujícího brankáře! Ten poté raději hru přerušuje.
     
    22:51
    Aleš Jergl se uvolňoval od levého hrazení, ale Aaron Irving ho odzbrojil a dostal puk na svoji hůl. Nakonec pak domácí neprošli do útočného pásma a čelí dalšímu útoku soupeře.
     
    23:24
    Uvis Janis Balinskis střílel na pravé straně a jeho pokus tečoval do ochranné sítě Aleš Jergl. Hra je zastavena a vhazuje se po levé ruce Šimona Zajíčka.
     
    24:09
    Marek Zachar nebezpečně vystřelil před Šimonem Zajíčkem, jeho pokus ale domácí brankář vykryl. Následovalo Nedomlelovou nahození před branku a teč Radka Smoleňáka, ale ani tato akce neskončila gólem.
     
    25:15
    Tvrdá rána Zdeňka Čápa nevystrašila Šimona Zajíčka a domácí převzali puk a stěhuje se do útočného pásma.
     
    25:58
    Hosté hrají v klidu, kontrolují svůj náskok, naopak domácím se nyní moc nedaří souhry a rozehrávky. Rádi by vsítili branku, která by je vrátila zpět do hry, Hradec je ale proti. A Štěpán Lukeš tak zatím drží čisté konto.
     
    26:42
    Následuje další komerční přestávka.
     
    26:45
    Hned po vhazování šla na Štěpána Lukeše nebezpečná střela, kterou po jeho vyražení ještě dorážel Richard Jarůšek, ale i po ní hostující brankář uspěl.
     
    27:13
    Uvis Janis Balinskis byl dalším domácím hráčem, který vyslal na branku Hradce další pokus, ale Štěpán Lukeš byl opět velmi pozorný a tříbrankový náskok svého týmu uhájil.
     
    27:59
    Tvrdě od modré čáry vystřelil Patrick Kudla, ovšem obrana Mountfieldu srazila jeho pokus do bezpečí.
     
    28:46
    Jan Ščotka nahodil puk před Štěpána Lukeše, kde byl s tečí připraven Lukáš Stehlík. Ale to se nepovedlo, protože hostující brankář dostal kotouč do své moci a poté raději hru přerušil.
     
    28:58
    Tomáš Pospíšil se protáhl kolem Radka Pilaře, ale jeho následná střela byla hodně nepřesná. Poté to domácí stále zkoušeli před brankou Štěpána Lukeše, ale stále marně ji dobývají.
     
    29:57
    Takřka polovina základní hrací doby je minulostí, hosté stále drží slibný náskok. Litvínovští hokejisté stále marně hledají recept na Štěpána Lukeše v brance hradeckého Mountfieldu.
     
    30:40
    Zakázané uvolnění Litvínova, hra se tedy stěhuje před Šimona Zajíčka, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:57
    Série nepřesností na obou stranách, nyní už mají puk opět hosté a míří před litvínovskou klec.
     
    31:40
    Gerhát poslal puk na levý kruh pro Jana Ščotky. Tomu ale přihrávka nesedla a nakonec z dobré střelecké pozice branku soupeře vůbec neohrozil.
     
    32:25
    Po zakázaném uvolnění Litvínova se přestěhovala hra před Šimona Zajíčka. Tam hosté vyslali další pokus, který kryje brankář Vervy a raději přerušuje hru. Následuje také další komerční přestávka.
     
    33:08
    Filip Pavlík poslal puk před branku Litvínova, tam se ho snažil tečovat jeho spoluhráč, ale Šimon Zajíček si poradil.
     
    33:54
    Kudla pálil z pravé strany a do akce musel Štěpán Lukeš a připsal si další zákrok. Hra je opět přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    34:15
    Marek Zachar si rychle nabruslil do útočného pásma, jeho okamžitá střela ale nekončí za zády Šimona Zajíčka.
     
    34:49
    Hosté nepřesně stříleli a do akce na druhé straně šli domácí. Martin Hanzl už překonal Štěpána Lukeše, ale kotouč nakonec po takovém lobu skončil těsně vedle hostující klece.
     
    35:38
    Kevin Klíma neudržel puk na hokejce, ten získal domácí celek a Litvínov otáčí hru na opačnou stranu. Stále se mu nedaří dostat se zpět do zápasu.
     
    36:30
    Richard Nedomlel si připsal obranný zákrok, puk ale skončil zpět na hokejce Lukáše Stehlíka, který pak ale střelecký pokus poslal jen vedle branky Štěpána Lukeše.
     
    37:14
    Zakázané uvolnění Mountfieldu.
     
    37:52
    Lukáš Cingel poslal puk před branku Litvínova, kde ho tečoval Radim Šalda, ale jeho teč byla nepřesná.
     
    38:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V závěru druhé třetiny se domácím povedlo překonat poprvé Štěpána Lukeše, kterému čisté konto bere AARON IRVING. Ten dostal přihrávku na pravý kruh a z mírného úhlu pak svižnou ranou překonal hostujícího brankáře – 1:3. Asistence: Patrik Zdráhal a Šimon Zajíček.
    38:09 Aaron IRVING - 1:3
     
    38:46
    Kelly Klíma po souhře s dvojčetem Kevinem neuspěli před Šimonem Zajíčkem. Nicméně akce hostů pokračuje i nadále.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Domácí to ještě dlouho zkoušeli před hostující brankou, kontaktní branka do šatny by jim jistě přišla vhod. Ovšem hosté jsou proti a drží kotouč. V této části hry se patrně už nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je za námi. V něm opět padly dvě branky. V jednadvacáté minutě využil další přesilovou hru hostů Petr Koukal a hosté vedli už 3:0. Litvínov ale přeci jen v závěru prostřední části hry udeřil a sebral Štěpánu Lukešovi čisté konto. Z pravé strany z úhlu střílel Aaron Irving a jeho pokus zapadl za jeho záda. Litvínovští tak ve třetí třetině budou usilovat o kontaktní branku a zároveň i vymazání svého manka.
     
    Střely na branku: 26 – 11
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hosté se hned v úvodu třetí třetiny dostali ke střele, která ale skončila jen u zadního mantinelu.
     
    41:14
    Radim Šalda se snažil odehrát puk před Tomášem Pospíšilem, ale druhý jmenovaný kotouč udržel a poté vystřelil před Štěpánem Lukešem, ale jeho pokus byl tečovaný mimo.
     
    42:05
    Domácí se snaží vehementně o vyrovnání, ale nyní byl proti další střele proti Štěpán Lukeš. Jeho další zákrok znamená udržení dvoubrankového náskoku Hradce.
     
    43:42
    Marek Zachar na druhé straně střílel z pravého kruhu, ale Šimon Zajíček si s jeho střelou poradil a dostal kotouč do bezpečí.
     
    44:45
    Tomáš Pospíšil se pokoušel střílet skrze obránce Michaela Gaspara, ale kotouč se otřel jen o nohu beka Hradce.
     
    45:02
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Michael Gaspar – 2 min., držení).
     
    45:20
    První přesilová hra domácích, ti už jsou v pásmu soupeře a snaží se o kontaktní branku. Irving si stáhl kotouč k sobě, poslal ho na Richarda Jarůška, jenž střelou z první minul hostující klec.
     
    45:59
    Další pokus Litvínova a v něm Patrik Demel. Po jeho pokusu skončil puk u Richarda Nedomlela a ten ho v přerušené hře vyklepal ze své výstroje.
     
    46:29
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Také Verva svou přesilovou hru využívá a oba celky jsou tak v této herní činnosti zatím stoprocentní. Viktor Hübl střílel z pravé strany, kotouč se odrazil před JANA ŠČOTKU, jenž ho nadvakrát dostal do částečně odkryté sítě hostů – 2:3. Kontaktní branka je tedy na světě a Litvínovští jsou zpět ve hře. Asistence: Viktor Hübl a Uvis Janis Balinskis.
    46:29 Jan ŠČOTKA - 2:3
     
    47:13
    Následuje další komerční přestávka.
     
    48:01
    Šimon Zajíček musel do další akce, když lapil pokus soupeře. Na druhé straně pak střílel zblízka Viktor Hübl a ve velké jeho šanci pak Štěpán Lukeš rukou zachytil puk na poslední chvíli před brankovou čárou!
     
    48:33
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., podrážení).
     
    49:09
    Richard Jarůšek pálil z pravé strany v přesilové hře, ale jeho střelecký pokus se mezi tři tyče nevešel. Nicméně domácí stále útočí.
     
    49:39
    Další obléhání hostující branky, domácí prahnou po vyrovnání, které už několikrát měli na dosah. Štěpán Lukeš ale opět pohromě zabránil.
     
    50:10
    Hosté se osvobozují a střídají unavenou čtveřici hráčů.
     
    50:33
    Hradecký Mountfield je v plném počtu.
     
    51:27
    Vinou dalšího menšího tlaku Litvínova vyhazuje Richard Nedomlel kotouč na zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje opět před Štěpána Lukeše.
     
    51:58
    A v krátkém sledu po sobě je tu další icing Hradce Králové. Domácí tak stále urputně bojují o vyrovnání. Vhazuje se po levé ruce Štěpána Lukeše.
     
    52:01
    A hned po jeho dalším zákroku je dění na ledě znovu zastaveno a následuje komerční přestávka.
     
    52:36
    Hosté se snaží bránit své těsné vedení a pomáhají Štěpánu Lukešovi, aby nemusel hasit velké nebezpeční před svojí brankou.
     
    53:20
    Martin Látal se dostal do zakončení, jeho bekhendová střela však končí mimo tři tyče. Následovala střela Uvise Janise Balinskise, kterou si Štěpán Lukeš pohlídal a ukryl kotouč sklapnutím svých betonů.
     
    53:37
    A další pokus domácích, střelu Patricka Kudly ukryl tentokráte hostující brankář pod lapačku.
     
    54:08
    Hosté zavezli puk do útočného pásma, ale nic před Zajíčkem nevymysleli. Domácí se tak hned vracejí zase před Štěpána Lukeše.
     
    54:58
    Balinskis se protáhl kolem Jakuba Lva, ale poté se nedostal k pořádné střele, která by Štěpána Lukeše jakkoli ohrozila.
     
    55:18
    Martin Látal šel málem do úniku před hostující branku, ale zastavilo ho těsné postavení mimo hru, která se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    55:56
    Aaron Irving poslal přihrávku na Patrika Demela, který svoji hůl natahoval k teči. Ale Šalda mu ji vysekl a bude z toho vyloučení na straně hradeckého Mountfieldu.
     
    55:56
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Radim Šalda – 2 min., sekání).
     
    56:16
    Balinskis střílel od modré čáry, jeho pokus ještě tečoval Jan Ščotka, ale Štěpán Lukeš nebyl překonán.
     
    57:00
    Hosté získali puk v obranném pásmu a hned ho poslali až před domácí branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    57:27
    František Lukeš dostal od Viktora Hübla do prostoru mezi kruhy přihrávku a poté z první vyslal dělovku na Štěpána Lukeše, jeho bratr ale byl v tomto souboji znovu úspěšnější.
     
    57:28
    Domácí lavička si bere oddechový čas a dá se předpokládat, že se pokusí odvolat brankáře Zajíčka a domácí to zkusí to v šesti.
     
    57:28
    Je to tak, Zajíček je na střídačce a Litvínov je v šesti hráčích.
     
    57:43
    Litvínov se usadil v pásmu soupeře, ale hosté se dobře brání a pomáhají Štěpánu Lukešovi, aby nemusel do zákroku.
     
    57:56
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:40
    Martin Hanzl švihl do puku na pravém kruhu a jeho pokus, který byl z kategorie těch nebezpečnějších, kryje u sebe Štěpán Lukeš a hra je zastavena.
     
    58:54
    Patrik Demel nahodil puk před Štěpána Lukeše, který ho vyráží do bezpečí. Následovala další střela jeho bratra, i tu ale pokryl.
     
    59:31
    Branka domácích je stále prázdná. Nyní se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje opět před Štěpána Lukeše, kde ještě může být pořádně rušno.
     
    59:57
    Hosté dostali kotouč do domácího teritoria šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a už to vypadá, že své těsné vedení uhájí až do konce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté vedli rozdílem tří branek, a přesto se po kontaktním gólu Jana Ščotky o výsledek v závěru obávali. Ale velký litvínovský tlak ustáli a nakonec slaví na půdě soupeře tři body. Verva bojovala do poslední chvíle, na vyrovnání už to ale nestačilo. Litvínovští svého soka doslova přestříleli, ale na body nedosáhli.
     
    Střely na branku: 45 – 11
     
    Nejlepším hráčem na hostující straně byl vyhlášen Filip Pavlík, na té domácí pak Aaron Irving .
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše, přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:51:40)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 39. Irving (P. Zdráhal, Zajíček), 47. Ščotka (V. Hübl, Balinskis) – 13. F. Pavlík (Perret, V. Růžička), 15. F. Pavlík (V. Růžička, Koukal), 21. Koukal (J. Sklenář, F. Pavlík)


    HC VERVA Litvínov: Zajíček (Godla) – Balinskis, Cibulskis, Demel, Kudla, Irving, Ščotka – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – L. Stehlík, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt – Slavík.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Váchal – Perret, Koukal, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, Cingel, Smoleňák (C) – R. Pilař, Kevin Klíma, Kelly Klíma.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org