Sparta – Olomouc 0:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 1:2 (kon.) | Litvínov – Mountfield HK 2:3 (kon.)
K. Vary – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – Liberec 2:5 (kon.) | Pardubice – Třinec 2:6 (kon.)
Kometa Brno – Zlín 9:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
HC Olomouc
Pátek 19.02.2021, 16:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 46. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    V rámci šestačtyřicátého kola budeme v O2 aréně sledovat utkání o další body. Domácí Sparta Praha vyzve dvanáctou Olomouc, která je stále blíže a blíže k postupu do předkola play-off. Sparta by si ráda upevnila prvenství, neboť Třinec ztrácí dva body a má zápas k dobru.
     
    HC OLOMOUC (12.)
    44 utkání, 49 bodů, skóre 90:131


    Mora je na dvanáctém místě a je aktuálně posledním týmem, který postupuje do předkola play-off. Nad třináctým Zlínem mají desetibodový náskok a pokud nenastane u obou celků velká změna, tak si v Olomouci předkolo zahrají. Kohouti mají druhý nejhorší útok a pátou nejhorší obranu. V posledních pěti duelech Olomouc dvakrát vyhrála. Naposledy se jim doma povedlo přetlačit Litvínov 4:3.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Jan Káňa – 40 utkání, 22 bodů (12+10)
    Jan Knotek – 38 utkání, 22 bodů (11+11)
    Jiří Ondrušek – 44 utkání, 22 bodů (8+14)

    Poslední tři duely
    Olomouc 4:3 Litvínov
    Pardubice 3:2pp. Olomouc
    Karlovy Vary 3:4pp. Olomouc
     
    HC SPARTA PRAHA (1.)
    45 utkání, 96 bodů, skóre 170:101


    Sparta zažívá velice dobrou sezónu a je v laufu. Pražané v posledních jedenácti duelech hned desetkrát vyhráli, šňůřu výher v pondělí utnula Energie, která vyhrála v Praze v prodloužení. Naposledy sparťané obrátili utkání v Liberci, kde ve třetí třetině nasázeli čtyři branky a vyhráli 5:2. Sparta vede ligu o dva body, ale druhý Třinec má odehráno o duel méně.

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Michal Řepík – 45 utkání, 46 bodů (22+24)
    David Tomášek – 43 utkání, 44 bodů (19+25)
    Roman Horák – 44 utkání, 39 bodů (15+24)

    Poslední tři duely
    Liberec 2:5 Sparta
    Sparta 3:4sn. Karlovy Vary
    Sparta 3:2 Třinec
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – O. Němec, Němeček, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák – Kudrna, Tomášek, Rousek – Řepík, Horák, Sobotka – Forman, Pech, Říčka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch – Zikmund.

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček – Bambula, J. Knotek, J. Káňa – Kunc, Nahodil, Klimek – Handl, Strapáč, Ostřížek – Olesz, Kolouch, Burian – Gřeš.

    Rozhodčí: Robin Šír, Luděk Pilný – Jakub Frodl, Vít Komárek.
     
    Krásné páteční odpoledne z O2 arény všem fanouškům české extraligy! Za pár sekund začne utkání o další body, Sparta hraje na domácím ledě s Olomoucí.
     
    Matěj Machovský přivedl domácí celek na ledovou plochu. Zvládne sparťanský brankář dnes dochytat utkání? V posledních dvou duelech pokaždé střídal.
     
    Na ledě už je také hostující Mora, která bude taktéž spoléhat na výkon brankáře – Branislav Konrád s bílou maskou přivedl na led outsidera duelu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Po vhazování se hned dostal do útoku po pravé straně Kudrna, ale jeho zakončení šlo jen vedle hostující branky.
     
    00:30
    Sparta se radovala z branky, ale po delším volání s videorozhodčím sudí rozhodli jasně – kopnutí a branka neplatí!
     
    01:13
    S pukem před branku se teď dostal domácí Sobotka, ale zblízka se mu po ledě nepovedlo ideálně zakončit.
     
    01:34
    Hosté vedli první útok po pravé straně, ale nahození za branku nebylo účinné a Lukáš Pech může založit protiakci Sparty.
     
    01:52
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., hákování).
     
    02:02
    David Tomášek hned na startu přesilovky dostal přihrávku k levé tyčce, ale kotouč netrefil ideálně. I tak se ještě dostal k dorážce, ale Konrád to nakonec vše ustál!
     
    02:36
    Tomášek měl nyní prostor mezi kruhy a klidně mohl zakončovat. Místo toho nadvakrát poslal žabičku před branku, ale puk nebyl tečován a skončil vedle branky.
     
    03:18
    Následně se Mora dostala do útočné třetiny, kde několik sekund držela kotouč a předvedla výbornou hru v oslabení.
     
    03:52
    Hosté v plném počtu.
     
    04:26
    Ondřej Němec dostal nabito na modrou čáru, ale jeho rána z voleje skončila jen na noze Říčky, který odkulhal na domácí střídačku.
     
    04:47
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Adam Rutar – 2 min., hákování).
     
    05:23
    Dobrá žabička z pravé strany hledala u druhé tyče najíždějícího Horáka, ale tomu se kotouč ze vzduchu trefit nakonec nepovedlo.
     
    06:32
    V pokračující početní výhodě ale domácí celek nepředvedl takřka nic a Olomouc se podruhé v úvodních minutách ubránila.
     
    07:42
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se následně dostali do první větší šance, kterou parádní střelou trestá PETR KOLOUCH! Olomoucký útočník dostal parádní přihrávku za obranu od Ostřížka a přesným zakončením pod víko překonal Machovského. Asistence: David Ostřížek a Michal Kunc.
    07:42 Petr KOLOUCH - 0:1
     
    08:30
    Sparťané se následně dostali do útoku, ale Olomouci se povedlo osvobodit se. Pouze za cenu icingu, a tak se vhazuje po pravici Branislava Konráda.
     
    09:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu vzápětí druhý zářez Mory, která se předvedla další pohlednou akcí! TOBIÁŠ HANDL dostal bekhendovou přihrávku k pravé tyčce, kde předvedl hodně rychlé ruce a Machovský neměl šanci zasáhnout. Asistence: Petr Strapáč a David Ostřížek.
    09:02 Tobiáš HANDL - 0:2
     
    09:56
    Tentokráte se nepovedlo zakombinovat zaskočené Spartě, jejíž kombinace skončila jen icingem. Vhazování před brankou Machovského.
     
    10:17
    Matúš Sukeľ ujel po levé straně a stahovačkou zakončoval po ledě. Branislav Konrád si ale šanci slovenského hokejisty pohlídal!
     
    10:34
    Následně byla přerušena hra v útočné třetině Sparty a pokračovat se bude po komerční přestávce. Olomouc v Praze vede 2:0.

    Střely na branku: 5:4
     
    10:53
    Domácí se poté pokoušeli dostat do útoku, ale tentokráte je zastavil ofsajd. Pokračovat se bude ve střední třetině.
     
    11:08
    Připravenost Machovského zkoušel nahozením od modré čáry Jan Káňa, ale nyní si kotouč sparťanský brankář našel a přerušil hru.
     
    11:14
    Hned po vhazování přišlo zakončení Vyrůbalíka od modré čáry, ale betony Machovského byly na svém místě. Následovala menší strkanice v brankovišti, ale nic dramatického.
     
    11:19
    Martin Vyrůbalík poté zachyboval na modré čáře a vypadalo to, že domácí půjdou do protiakce. Stejný obránce ovšem předvedl tygří skok a kotouč vybojoval zpátky.
     
    12:16
    Po dlouhé době se domácí dostali do útoku, kde byli aktivní v brankovišti, ale Konrád neměl problémy se zakončením. Následuje druhá komerční pauza.

    Střely na branku: 7:6
     
    12:47
    Miroslav Forman v útočné akci chtěl vysunout do útoku Pecha, ale poprvé netrefil puk a druhá přihrávka šla jen do ofsajdu.
     
    13:51
    Sparta dlouho kroužila v útočné třetině, ale nevymyslela naprosto nic. Nakonec se puk ocitl na střídačce Olomouce a vhazuje se ve střední třetině.
     
    14:55
    Nejdříve Machovského prověřil od pravého mantinelu Nahodil. Poté si Machovský musel poradit i s dorážkou z druhé strany. Puk nakonec podržel a hru přerušil.
     
    15:17
    Adam Polášek moc nevěděl, jak rozehrát, a tak od poloviny hřiště zakončoval golfákem do betonů Konráda. K dorážce dojížděl Tomášek, ale hostující jednička hokejkou kotouč odehrála.
     
    16:17
    Ondřej Neměc dostal hodně prostoru před pravým kruhem, ale zakončení odbyl. Olomouc se dostala po bloku do protiakce, ale zakončení nepřišlo.
     
    17:18
    Domácí se nadále pokouší něco vymyslet, ale v útočné fázi to hodně skřípe. Olomouc opět nedovolila zakončení a po bloku u mantinelu se bude vhazovat po levici Konráda.
     
    18:03
    Sparta opět jen nahazovala na branku, ale nic z toho nebylo. Na kotouči ale i tak zůstane, hosté poslali černou gumu přes všechny čáry na icing.
     
    19:01
    Začala poslední minuta první třetiny a nyní sledujeme takovou šermovanou spíše ve střední třetině. Ani jeden celek neútočí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, která končí vedením hostující Olomouce 2:0. Sparta v první třetině nebyla vůbec nebezpečná, Mora hrozila z protiakcí a dvakrát se prosadila. Nejdříve se po pěkné kombinaci prosadil pod víko Petr Kolouch. Vzápětí dostal puk před kasu mladý Tobiáš Handl, který vykoupal brankáře Machovského a poslal svůj celek do dvoubrankového vedení, které platí po první třetině.

    Střely na branku: 9:8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned po vhazování ujel po pravé straně do velké šance Rousek, který zakončoval na první tyčku. Konrádovi kotouč vypadl, ale nakonec skončil jen vedle branky.
     
    20:46
    Domácí v dalším snažení najeli do ofsajdové pozice, a tak se bude pokračovat vhazováním ze střední třetiny.
     
    21:09
    Vladimír Sobotka se v brankovišti pokoušel několikrát dopravit kotouč do branky, ale Konrád vydržel a domácí útočník byl následně konfrontován hostující obranou.
     
    22:06
    Lukáš Pech v útoku po kličce obrešel obránce, ale místo střely poslal žabičku k pravé tyčce, která nebyla zachycena.
     
    22:30
    David Dvořáček následně rychle přejel modrou čáru, ale střílel jen do výstroje připraveného Konráda.
     
    23:16
    Tomášek v útoku neudělal kličku do úspěšného konce a Kolouch poslal puk do útoku na Kunce, ale ten gólovou akci nerozjel.
     
    24:18
    Jan Káňa nabral rychlost a na levé straně dostal kotouč. Před sebou měl naprosto volný prostor, ale jeho střelu na poslední chvíli zablokoval obránce.
     
    25:33
    Tomáš Dujsík nyní velice dobře bránil, Říčku na konci střídání navíc poslal hitem přes mantinel na střídačku.
     
    26:31
    Ale do útoku se Moře dostat nepovedlo. Vyhození kotouče bekhendem skončilo na icingu, vhazovat se tak bude opět před slovenským brankářem kohoutů.
     
    26:59
    Před komerční pauzou Sparta střílela od modré čáry a před brankou došlo k teči. Kotouč nakonec skončil v ochranné síti, ale vhazovat se bude po levici Konráda.

    Střely na branku: 13:10
     
    27:12
    Olomoučtí se pokoušeli dostat do útoku po vyhození, ale Kolouch nebyl dostatečně rychlý a ke kotouči se nedostal. Zakázané uvolnění.
     
    27:30
    Křižná přihrávka obránce Němečka byla sražena hokejkou bránícího hráče Olomouce. Puk skončil v hledišti, kde by se normálně strhla bitva. Tentokráte ale kotouč leží v šesté řadě a je bez majitele.
     
    28:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Tomáš Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    28:08
    David Ostřížek hned na startu přesilovky nahazoval k betonům, kde se ale hráči Olomouce zblízka neprosadili. V kombinaci ale hosté zůstávají.
     
    29:00
    Přišli o něj až nyní, kdy jeden z hráčů hrál vysokou holí. Hra bude pokračovat vhazováním před brankou Konráda.
     
    29:38
    Dujsík poslal těžkou přihrávku na pravou stranu, ale Kolouch vystřelil. Skákavý kotouč chtěl ještě před Machovským tečovat spoluhráč, ale velké šance z toho nebyla.
     
    30:03
    Domácí v plném počtu.
     
    30:53
    Sparta pokračovala v útočném snažení, ale opět z toho nebylo vůbec nic. Puk nahazovaný ze střední třetiny opustil ledovou plochu.
     
    31:23
    Následně se Pražané pokoušeli dostat do útoku, ale ani tentokráte to nevyšlo. Píská se ofsajd a pokračuje se ve střední třetině.
     
    31:51
    Rychlá akce Sparty byla zakončena pokusem z pravého kruhu, ale Miroslav Forman střílel jen do připraveného Konráda. Jednoduchý zákrok hostující jedničky.
     
    32:28
    Jan Švrček špatně rozehrál a Sparta mohla jít do otevřené obrany. Nabízenou šanci ale nevyužila a Konrád opět v pohodě zakročil. Komerční pauza.

    Střely na branku: 16:13
     
    32:42
    Tobiáš Handl jen prodloužil přihrávku na jeho osobu, neboť na kotouč nedosáhl. Vysoký útočník Mory kotouč nedojel a píská se další icing.
     
    33:08
    Od modré čáry zakončoval Martin Jandus, ale jeho pokus šel hodně vysoko nad branku. Konrád puk viděl a naprosto s přehledem jej ukryl ve své lapačce.
     
    33:14
    Sparťané se dostali do dalšího nevýrazného zakončení. Miroslav Forman se poté s protihráči postrkoval v brankovišti.
     
    33:44
    Lukáš Pech projel po levé straně do útoku a před brankou oslovil spoluhráče, který po ledě Konráda nepřekonal. Pokračovalo se další strkanicí, ale opět bez výrazného dramatu.
     
    34:00
    Jan Káňa z velkého úhlu zakončoval na levé straně a Machovský se za kotoučem jen ohlédl. Ten se ale do prostoru tří tyčí ani nedostal.
     
    34:51
    Branislav Konrád si poradil s nahozením od modré čáry, které bylo možná ještě lehce tečované. Konrád zasáhl betony, ale Sparta pokračuje v kombinaci.
     
    35:27
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Tomáš Dujsík – 2 min., podrážení).
     
    35:42
    Vilém Burian mohl Moru poslat do tříbrankového trháku v oslabení, ale mezi kruhy přihrávku netrefil ideálně a nebezpečný nebyl.
     
    36:14
    Michal Řepík pak dostal nabito na modré čáře, ale do střely mu lehl obětavý bek, který kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    37:14
    Rostislav Olesz vypíchl kotouč a v oslabení šel do protiakce. Na levé straně se nahrnul do bránícího hráče, ale kličku nedodělal a kotouč skončil na betonech Machovského!
     
    37:27
    Hosté v plném počtu.
     
    37:47
    David Ostřížek si mezi kruhy udělal místo a zakončil bez koukání na branku po ledě k pravé tyčce. Machovský si betonem připsal velice důležitý zákrok.
     
    38:50
    Hanáci se dostávali v posledních sekundách do třech útočných akcí. Nejzajímavější byl únik Káni po levé straně, ale jeho střela se do branky nedostala.
     
    39:51
    Sparta byla opět laxní v obraně a v posledních sekundách byl mezi kruhy osamocen Olesz. Jeho střela zápěstím ale skončila na bránícím hráči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi čtyřicet minut a Hanáci nadále vedou o dvě branky. Sparťané se v útoku pokoušeli něco vymýšlet, ale v útoku se dnes Pražanům vůbec nevede. Střelecké pokusy nebyly nebezpečné a Konrád zatím chytá naprosto v klidu. Mora byla nebezpečná v protiútocích.

    Střely na branku: 27:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Místo prvního útoku Sparty tu máme icing domácího celku. Po sedmi sekundách uvidíme buly před Machovským.
     
    40:11
    A právě jednička Sparty musela zasahovat po ráně od modré čáry, ale pro Machovského to byl pohodový zákrok.
     
    41:11
    Stále se Sparta v této třetině do ničeho nedostala. Nyní se pokoušela dostat dopředu, ale puk opustil ledovou plochu.
     
    41:23
    Petr Strapáč vysoko forčekoval a po vypíchnutí kotouče se hra opět přerušuje. Černá guma skončila v ochranné síti.
     
    42:17
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Ostřížek – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    43:05
    Hodně přihrávek, které k ničemu nebyly. Olomouc se dostala ke kotouči a vyhozením z pásma se dočasně osvobodila.
     
    43:49
    Přesilovky Sparty jsou dneska velice špatné a tato výhoda není výjimkou. Pražané jsou zatím bez jediného střeleckého pokusu.
     
    44:17
    Hosté v plném počtu.
     
    45:20
    Jan Švrček dostal v akci kohoutů nabito na modrou čáru, ale jeho střela na branku neprošla, protože kotouč skončil na těle bránícího hráče.
     
    47:25
    Velice dlouho se hrála nudná pasáž hry bez přerušení, která nenabídla opravdu nic. Hru nakonec přerušilo nahození, které Konrád snadno chytil.

    Střely na branku: 27:18.
     
    48:00
    Lukáš Nahodil se mezi kruhy dostal ke kotouči, ale jeho zakončení bylo tečované, ale ve hře se pokračuje. Olomouc je aktivní v útočném pásmu.
     
    48:50
    Petr Kolouch se otočil u levého mantinelu a po ledě posílal puk do brankoviště, kde si s gumou poradil Machovský.
     
    49:14
    Tomáš Dvořák se na modré dostal ke kotouči a chtěl zakončovat. Vypadalo to ale spíše jako přihrávka do rohu kluziště.
     
    50:35
    Na modrou dostal nyní přihrávku Řepík, ale ten se nedostal do ideální pozice a v menším záklonu zakončoval jen nad branku Konráda.
     
    51:04
    Konrád teď viděl střelu od modré čáry a pokus se mu povedlo v pohodě zachytit ve své lapačce. Jednička Olomouce pokračuje v dobrém výkonu, ale Sparta mu to dost usnadňuje.
     
    52:04
    Lukáš Pech to teď zkusil u levé tyčky, ale ani jeho střela nepřinesla první úspěch Sparty. Olomouc šla následně do protiakce.
     
    53:05
    Sparta má už jeden sedm minut na srovnání stavu, ale aktuálně to nevypadá na to, že by se něco mohlo měnit.
     
    54:01
    Nahození Němce od pravého mantinelu šlo jen do boční sítě, Sparta následně ztratila pásmo a hraje se v neutrální zóně.
     
    54:57
    Vladimír Sobotka netrefil přihrávku před branku a do otevřené obrany šla Mora. Hráči Olomouce ale neměli ideální rychlost a ke střele se nedostali.
     
    55:46
    Branislav Konrád zachytil kotouč a ke skvělému výkonu mohl přidat i asistenci. Hokejkou rozehrál na volného Jana Káňu, jenž šel po levé straně do zakončení, ale Machovského na první tyčce nenachytal!
     
    56:30
    Po přihrávce na pravou stranu šel sám na branku David Ostřížek. Ani jeho pokus ale neskončil třetí brankou Olomouce.
     
    57:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Matěj Machovský opustil branku a Sparta to zkusila v šesti. Olomouc se ale hned dostala do útoku a potvrdila svojí výhru zakončením do odkryté klece, trefil se MICHAL KUNC. Asistence: Petr Strapáč a Lukáš Klimek.
    57:04 Michal KUNC - 0:3
     
    57:22
    Akce Sparty skončila odpískáním icingu a pokračovat se bude po levici Matěje Machovského.
     
    57:58
    Jan Káňa se ještě dostal mezi kruhy do jedné šance, ale pokus po ledě skončil jen těsně vedle vzdálenější tyčky.
     
    58:45
    Duel se už jen dohrává a nyní jde spíše jen o čisté konto Konráda. Sparta ale hraje za vlastní branku a do útoku se již nežene.
     
    59:47
    David Vitouch se ještě pokusil přihrávat z levé strany před branku, ale puk se do vytouženého prostoru nedostal a Olomouc naposledy v utkání vyhodila.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Tři body míří na Hanou, která si dnešní výhru zasloužila. Dobrý výkon zezadu podpořený dobrou produktivitou. Branislav Konrád si dnes poradil se všemi pokusy soupeře, ale sparťané dnes v zakončení nebyli vůbec nebezpeční. Gólově se prosadili Petr Kolouch, Tobiáš Handl a v závěru také Michal Kunc.

    Střely na branku: 33:25
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše, ale stále pokračuje celé kolo, a tak nadále sledujte onlajny pro nejnovější výsledky.

    Na počtěnou zase někdy u Tipsport extraligy. (18:47:24)
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Ostřížek, Kunc), 10. Handl (Strapáč, Ostřížek), 58. Kunc (Strapáč, Klimek)


    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – O. Němec, Němeček, Košťálek, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák – Kudrna, Tomášek, Rousek – Řepík, Horák, Sobotka – Forman, Pech, Říčka – Dvořáček, Sukeľ, Vitouch – Zikmund.
    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček – Bambula, J. Knotek, J. Káňa – Kunc, Nahodil, Klimek – Handl, Strapáč, Ostřížek – Olesz, Kolouch, Burian – Gřeš.

    Rozhodčí: Robin Šír, Luděk Pilný – Jakub Frodl, Vít Komárek

    Diváci: bez diváků
    thejrc.org