Elche – Eibar 1:0 (kon.) | Atlético – Levante 0:2 (kon.) | Valencia – Celta Vigo 2:0 (kon.)
Valladolid – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
0:2 (0:1)
Levante UD
Sobota 20.02.2021, 16:15 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Atlética Madrid s Levante vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek sobotního večera. (18:18:34)
     
    Atético Madrid vůbec poprvé v letošní sezoně prohrálo na vlastním trávníku. Na čele tabulky La Ligy má však stále náskok šesti bodů před druhým Realem Madrid. To Levante po dnešním vítězství poskočilo na osmou pozici.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 13:3. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:15.
     
    Pět nastavených minut je minulostí a zápas končí! Levante překvapivě veze všechny tři body z trávníku Atlética Madrid po vítězství 2:0!

    Hned v deváté minutě zápasu se mohlo měnit skóre. Levante bezchybně ubránilo rohový kop Atlética, k míči se dostal Rochina, který neskutečným pasem poslal do brejku Moralese. Hostující kapitán sice obstřelil Oblaka, ale s ním u vzdálenější tyč. Atleti měli sice územní převahu, ale do vedení se dostali hosté. Nenápadný centr Toňa z levé strany se ve vápně několikrát odrazil a skončil u José Luise Moralese, který na nic nečekal a z první napálil tvrdou ránu k levé tyči, kde už Oblak namohl být.

    Po změně stran byli svěřenci Diega Simeoneho výrazně aktivnější směrem do útoku. Suárezovu ránu z volného přímého kopu ale zastavila tyč. Následně nebyl uznán gól domácího celku po faulu Suáreze na Robera. V nastaveném času poté dokázal Lemarovu dělovku z voleje vyrazit klíčový muž dnešního zápasu Dani Cárdenas. V samotném závěru šel do útoku i Jan Oblak a přišlo potrestání do prázdné branky. Z poloviny trávníku završil dnešní duel gólem Jorge De Frutos.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Levante právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Jan Oblak šel do pokutového území soupeře pomoci při rohovém kopu. Domácí se ale neprosadili a míč skončil u JORGEHO DE FRUTOSE. Střídající fotbalista jen o několikrát metrů překonal středovou čáru a poté zakončil do zcela odryté branky.
     
    90+4
    Dani Cárdenas je hrdinou Levante. Lodi našel na hranici vápna Lemara, který se opřel do voleje, ale Cárdenas byl u své tyče včas.
     
    90+3
    Už to vypadá, že Levante uspěje na trávníku Atlética. Na levém kraji byl faulován De Frutos a hosté mohou ušetřit další drahocenné sekundy.
     
    90+2
    Žlutou kartu inkasuje v nastavení druhého poločasu i Rober. Hlavní rozhodčí trestá hostujícího hráče za zdržování.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Hermoso zastavil další akci hostů, navíc našel na hranici vápna Joaa Félixe, který ještě posunul míč Dembélému, ale domácím dnes není v zakončení přáno.
     
    89
    Domácí stále musí myslet i na obranu. Nyní na poslední chvíli zastavil přihrávku na zcela volného Goméze Mario Hermoso.
     
    88
    Na třiceti metrech fauloval Duarte a domácí měli možnost standardní situace. Tentokrát pálil Thomas Lemar jen do rukavic hostujícího gólmana.
     
    87
    Torreira si vyměnil míč ve středu trávníku s Lemarem. Atlético je i nadále natlačeno na útočné polovině, ale ani Félixův centr hosty nepřekvapil.
     
    86
    Lodi dokázal znovu nacentrovat do velmi nebezpečného prostoru. Suárez hlavičkoval jen nad hostující branku a následně je dokonce odmáván další ofsajd.
     
    85
    Po zásahu Robera se domácí dožadovali penalty, ale opakovaný záběr prokázal, že hostující fotbalista zasáhl míč pouze hrudníkem.
     
    84
    Na levé straně se sice prosadil k centru Marcos Llorente, ale ve vápně Levante byli pouze dva hráči domácího celku. Skvěle si míč pohlídal Postigo.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut do konce druhého poločasu pro oba týmy. Atlético i nadále zkouší překonat zatím pevnou obranu Levante.
     
    81
    Llorente sice nahrál na hranici vápna Suárezovi, který dloubáčkem ještě hledal Félixe, ale mladý Portugalec na balon nedosáhl. Cárdenas byl opět na svém místě.

    Vít Schück

    Branky: 31. Morales, 90+5. De Frutos

    Karty:   70. Lemar (ATM), 71. Koke (ATM) – 38. Vezo (LVN), 69. Cárdenas (LVN), 90+2. Rober (LVN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 13:3. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Felipe, J. Giménez (55. Lemar), Hermoso – Kondogbia (61. Torreira) – M. Llorente, Á. Correa (61. R. Sánchez), Koke (C) (74. M. Dembélé), Lodi – Félix, L. Suárez.
    Náhradníci: Grbić – Camello, M. Dembélé, R. Sánchez, Torreira, Lemar, Vitolo, Á. García.

    Levante UD: Cárdenas – Vezo, Malsa, Ó. Duarte, Toňo (73. C. Clerc) – Coke (72. Son), Rober, E. Bardhi, Rochina (62. De Frutos) – S. León (62. Goméz), Morales (C) (80. N. Vukčević).
    Náhradníci: Aitor Fernández – N. Vukčević, Son, Martí, Miramón, Goméz, De Frutos, C. Clerc, Doukouré.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Alcoba
    thejrc.org