Frankfurt – Bayern 2:1 (kon.) | Freiburg – Union Berlín 0:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Stuttgart 0:1 (kon.)
Mönchengladbach – Mohuč 1:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 0:4 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:4 (0:2)
Borussia Dortmund
Sobota 20.02.2021, 18:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Dortmund ovládl derby se Schalke a Erling Haaland vsítil dvě branky, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (20:24:48)
     
    Hlavní rozhodčí nenastavoval ani minutu a ukončil tak trápení Schalke velmi rychle! Naopak na druhé straně propukla velká radost Dortmundu.

    Borussia byla v utkání lepším týmem a čtyřmi góly zničila hlavního nepřítele. Pokud budeme hledat moment, kdy Schalke bylo lepší, jednalo se o úvodní desetiminutovku druhého poločasu. Pak přišel třetí zásah Dortmundu, který rozhodl o vítězi.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jadon Sancho a Erling Haaland kombinovali na levé straně před vápnem, jenomže přihrávka před branku neprošla. Akce Dortmundu trvala dál a Reinier vybojoval rohový kop.
     
    89
    Střetnutí už se pouze dohrává, o osudu zápasu je dávno rozhodnuto. Uvidíme, o kolik minut hlavní rozhodčí zápas nastaví.
     
    87
    Schalke kombinovalo na pravé straně útočné poloviny, kde byl odpískán ofsajd. Ovšem dle opakovaného záběru se jednalo o chybu, Timo Becker v ofsajdové pasti rozhodně nebyl.
     
    86
    Borussia je v tomto střetnutí vysoce produktivní, vždyť ze šesti pokusů mířících na branku, dala hned čtyři góly.
     
    85
    Na domácích hráčích je vidět, že si přejí, aby toto utrpení co nejdříve skončilo. Naopak Dortmund by hlavnímu "nepříteli" uštědřil bůra.
     
    83
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Youssoufa Moukoko.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mateu Morey, přichází Thomas Meunier.
     
    83
    Další akce Dortmundu skončila na hranici šestnáctky, domácí se pak chtěli vydat do protiakce, avšak zastavila je nepřesná rozehrávka.
     
    81
    Dortmund si dnešní derby užívá a je jasné, že jej zvládne. Naopak fanoušci Schalke nebudou spokojeni, jejich tým se totiž nachází v těžké krizi a vypadá to, že spadne do druhé Bundesligy.
     
    80
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mahmoud Dahoud, přichází Giovanni Reyna.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Reinier.
     
    79
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Demolice Schalke dál pokračuje! Jadon Sancho přihrál do pravé části šestnáctky, kam si naběhl Jude Bellingham, jenž dal přihrávku kolem brankáře před branku. Situaci zavíral ERLING HAALAND, který měl před sebou prázdné zařízení. Asistence: Jude Bellingham.
     
    78
    Dortmund je znovu u míče a volí další postupnou akci. Hostující mužstvo se nemá kam hnát, vždyť už má nahráno a rozhodně nechce pustit soupeře ke snížení.
     
    77
    Dortmund mohl jít do útoku ve třech hráčích, na druhé straně stál stejný počet obránců. Akci ukončil Erling Haaland, jenž nezvládl přihrávku do strany.
     
    75
    K rohovému praporku přispěchal Amín Harít, jehož centr zamířil jen na první tyčku, odkud balon odehrál Erling Haaland. Domácí mužstvo si ale balon našlo a dál bude hledat recept na překonání soupeřovy obrany.
     
    74
    Domácí mužstvo se snaží se zápasem ještě něco udělat, a tak kombinuje na útočné polovině. Jenže hráči bez balonu jsou až příliš statičtí. Schalke bude rozehrávat roh.
     
    72
    Mateu Morey bude v pořádku, ale lavička Dortmundu je pěkně nabroušená. Situaci VAR ani neřešil, a tak pokračujeme ve hře v plném počtu hráčů.

    Michal Luxa

    Branky: 42. Sancho (Morey), 45. Haaland (Sancho), 60. Guerreiro (Reus), 79. Haaland (Bellingham)

    Karty:   14. Hoppe (SCH), 66. Kolašinac (SCH) – 63. Bellingham (DOR), 64. Dahoud (DOR)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:13.
    FC Schalke 04: Fährmann (31. Langer) – Becker, Mustafi, Thiaw, Kolašinac (C) – Serdar, Stambouli – William (46. Mascarell), Boujellab (46. Schöpf), Harít – Hoppe (66. Raman).
    Náhradníci: Langer – bin Tálib, Mercan, Mendyl, Mascarell, Raman, Oczipka, Bozdogan, Schöpf.

    Borussia Dortmund: Hitz – Morey (83. Meunier), Can, Hummels, Guerreiro – Delaney (83. Moukoko), Dahoud (80. Reyna) – Brandt (61. Bellingham), Reus (C) (80. Reinier), Sancho – Haaland.
    Náhradníci: Unbehaun – Bellingham, N. Schulz, Moukoko, Meunier, Tigges, Reyna, Reinier.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    bahis siteleri