Carolina – Chicago 5:3 (kon.) | Detroit – Florida 2:7 (kon.) | Calgary – Edmonton 1:2 (kon.)
Vancouver – Winnipeg 0:2 (kon.) | Washington – NY Rangers 1:4 (kon.) | New Jersey – Buffalo 2:3 (kon.)
Detroit – Florida 2:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
5:3 (1:0, 1:2, 3:1)
Chicago Blackhawks
Sobota 20.02.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:53)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 29 | Přesilová hra: 2/4 – 1/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    James Reimer (CAR) – 26 zákroků, 3 OG, úspěšnost 89,7%, odchytal 60:00
    Kevin Lankinen (CHI) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:23

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+1, +1 účast, 5 střel na branku, TM 2, čas na ledě 15:20
    David Kämpf (CHI) – 0+1, 0 účast, 4 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:53
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 2 střely na branku, TM 0, čas na ledě 15:20

    Tři hvězdy utkání

    1. Nino Niederreiter (CAR) – 2+1
    2. Martin Nečas (CAR) – 1+1
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 1+1
     
    Carolina dala zapomenout na předvčerejší domácí nezdar s Floridou a Chicago v PNC Areně porazila po výborném výkonu 5:3.

    Domácí začali výborně, první gól vstřelil v 16. minutě Nino Niederreiter. Náskok navýšil v úvodu druhé třetiny Vincent Trocheck a Hurikáni směřovali za zdánlivě jasným vítězstvím. Jenže Chicago zabralo a ještě před druhou sirénou srovnalo stav zásluhou Patricka Kanea a Iana Mitchella.

    Třetí dějství odstartoval zásah Martina Nečase, jenž využil přesilovou hru. Rovněž čtvrtý gól padl v početní převaze, postaral se o něj svou druhou trefou Nino Niederreiter. Hokejisté Blackhawks v závěru zkusili powerplay a byl to Jaccob Slavin, kdo poslal puk do odkryté svatyně soupeře. Branka Carla Söderberga v poslední minutě byla už jen kosmetickou úpravou výsledku.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů a v tabulce Centrální divize poskočili na druhé místo před dnešního soupeře. Ten je třetí s odstupem jednoho bodu, ale je třeba zmínit, že odehrál o čtyři utkání více než Carolina.
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Po vhazování Lankinen okamžitě vyrazil znovu na střídačku. Alex DeBrincat zavezl puk do útočného pásma, střelu zápěstím udržel Reimer v lapačce.
    59:09 Carl SÖDERBERG - 5:3
     
    59:09
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté snižují, ale čas hraje proti nim. Nahození Kanea tečoval do protipohybu gólmana CARL SÖDERBERG. Radost z gólu bychom u hokejistů v bílém hledali bez úspěchu. Asistence: Patrick Kane a Adam Boqvist.
     
    59:00
    Vyloučeným hráčem je Jesper Fast. V souboji dvou švédských útočníků nestíhal Janmarkovi, jemuž zabránil v pohybu hákováním.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:48
    Svěřenci kouče Collitona mají ponechanou výhodu. V šesti hráčích dlouho kombinují, ale nestřílí. Až Kane vypálil od pravého mantinelu, touš vykopl brankář levým betonem.
     
    58:14
    Dylan Strome zkusil překvapit Reimera střelou přes obránce a málem se to podařilo. Gólman reagoval v poslední chvíli a pravým ramenem vytěsnil kotouč nad břevno.
     
    57:30
    Domácí drží puk na holi a už se moc dopředu neženou. Hosté působí odevzdaným dojmem a jejich forčekink už není takový, jako ještě před pěti minutami.
    56:46 Jaccob SLAVIN - 5:2
     
    56:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Volného puku se chopil JACCOB SLAVIN, který zamířil přes celé hřiště do prázdné brány. Americký bek střílí svůj první gól v sezóně. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    56:32
    Hosté hrají vabank. Ještě před vhazováním v útočném pásmu Chicago odvolává gólmana a zkusí štěstí v šesti hráčích v poli.
     
    56:32
    Tak možná teď. Snížit se pokusil Dylan Strome, ale z vrcholku levého kruhu si na Reimera nepřišel, kanadský brankář si lapačkou srazil puk pod pravý beton.
     
    56:09
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry, soupeře k ničemu nepouští. Trenér Colliton by určitě rád zkusil powerplay, zatím však nedostal možnost Lankinena odvolat.
    55:04 Nino NIEDERREITER - 4:2
     
    55:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Druhá využitá přesilovka přibližuje Hurikány cennému vítězství! Nečas našel před brankou Fasta, jenž nezištně posunul kotouč za sebe na NINA NIEDERREITERA, tomu stačilo pouze trefit odkrytou bránu. Asistence: Jesper Fast a Martin Nečas.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Niederreiter (Slavin), 25. Trocheck (Bean, Niederreiter), 43. Nečas (Gardiner, T. Teräväinen), 56. Niederreiter (Fast, Nečas), 57. Slavin (T. Teräväinen) – 37. P. Kane (DeBrincat), 40. Mitchell (Kämpf, P. Kane), 60. Söderberg (P. Kane, Boqvist)


    Carolina Hurricanes: Reimer (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, Bean, Skjei – T. Teräväinen, Aho, B. McGinn – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – Fast, Paquette, Martinook (A).
    Chicago Blackhawks: Lankinen (M. Subban) – Mitchell, Keith (A), Carlsson, de Haan, Beaudin, Zadorov, Boqvist (A) – P. Kane, Suter (A), DeBrincat – D. Kubalík, D. Strome, Hagel – Janmark, Söderberg, Kurashev – Kämpf, Carpenter.

    Rozhodčí: Brenk, St.Laurent – Suchánek, Gawryletz
    thejrc.org