Č. Budějovice – Opava 0:1 (kon.) | Plzeň – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Karviná – Liberec 1:1 (kon.)
Teplice – Slavia 1:1 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:1 (0:0)
FC Slovan Liberec
Neděle 21.02.2021, 14:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Karviná se po remíze udržela na jedenácté pozici s 25 body a o bod snížila náskok na České Budějovice. Liberec zůstává s 33 body na páté pozici.

    V dalším kole čeká Liberec doma souboj s Pardubicemi, Karviná vycestuje do Mladé Boleslavi.

    Z mé strany je to pro dnešní den vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (16:49:27)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:23.
     
    Juraj Jarábek (trenér Karviné):
    „Byl to zápas, jaký jsem očekával. Liberec je silný tým, fyzicky velmi vyspělý, hraje jednoduše. Má druhou nejlepší obranu v lize, což se dnes potvrdilo. Měli jsme je dobře přečtené. V první půli nám vyšel vstup, vytvořili jsme si šanci, bohužel jsme nedali gól. Nechtěli jsme hru příliš otevírat, protože v minulých zápasech na to doplatilo Brno nebo Plzeň. To neznamená, že jsem klukům zakazoval vstřelit první branku. Postupem času byl Liberec agresivnější, bohužel jsme inkasovali po kolmici na Mosqueru. Vzápětí se prosadil Herc a vyrovnal. Bod bereme, kluci to odmakali, byl to velmi těžký zápas na tomto terénu.“
     
    Róbert Mazáň (Karviná):
    „Věděli jsme, že Liberec má hru postavenou na brejky. Až na nějaké situace jsme jejich hru dobře eliminovali. Měli své šance, ale proto se hraje fotbal. Šance se tvoří na jedné i druhé straně. Pomohlo nám brzké vyrovnání Herce. Gól nás nesrazil na kolena. Poté jsme znovu začali od nuly.“
     
    Pavel Hoftych (trenér Liberce):
    „Věděli jsme, že Karviná má dva hráče mimo. Chtěli jsme toho využít, pokusit se vyhrát, ale respektujeme sílu soupeře. Nedávno dali tři branky Spartě a Opavě. Ve druhém poločase jsme šli do vedení, měli jsme víc šancí než soupeř, mohli jsme vyhrát, ale nedali jsme šance a proto bereme pouze bod.“
     
    Michal Sadílek (Liberec):
    „Chtěli jsme tady vyhrát. Tři body byly na dosah. Domácí měli ve druhé půli jen jednu nebezpečnou situaci a ta byla gólová. V první půli jsme nebyli tak aktivní, nesbírali jsme odražené míče. Ve druhé jsme měli několik šancí, ale nepodařilo se nám přidat druhý gól.“
     
    Za malou chvíli přineseme i krátké ohlasy aktérů.
     
    Zajímavý souboj především ve druhém poločase nakonec skončil stejně jako na podzim. Oba týmy si rozdělily po bodu za remízu 1:1. Liberec se ve druhé půli dostal do vedení po gólu Rondiče, ale tři minuty na to vyrovnal krásnou střelou Herc. Oba týmy si vytvořily ještě další šance, ale výsledek 1:1 už zůstal nezměněn.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jursa hledal dlouhým balónem před pokutovým územím Hašu, ale ten se k míči nedostal, navíc fauloval.
     
    90+1
    Liberečtí rozjeli po pravé straně rychlý protiútok, Mosquera dlouhým nákopem na bránu hledal Rabušice, ale dříve se k míči dostal brankář Bolek.
     
    90+1
    Rozhodčí prodlouží druhou půli o dvě minuty.
     
    90
    Mikula v těžké pozici přihrál brankáři Knoblochovi. Toho začal napadat Čmelík, a tak liberecký gólman napálil balón do autu.
     
    89
    Křeče chytají domácího Jursu, kterému pomáhá jeden z libereckých hráčů.
     
    89
    Jursův centr na vzdálenější tyč zamířil do rukou brankáře Knoblocha.
     
    85
    Čmelík vrazil při průniku do Mikuly. Trenér Hoftych to neviděl jako faul a hlasitě to projevil. S rozhodčím si nakonec podali ruku.
     
    84
    Fukala přihrávkou rozběhnul na pravém kraji Mosqueru, ten odcentroval do pokutového území, kde do zasahujícího brankáře Bolka vlétl Rabušic. Rozhodčí odpískal faul a ukončil libereckou akci.
     
    82
    Trenér Hoftych také střídá. Střelec úvodního gólu Rondić dnes dohrál, místo něj nastoupil bývalý karvinský hráč Faško.

    Igor Mainka

    Branky: 60. Herc (Papadopulos) – 57. Rondić (Mosquera)

    Karty:   64. Bartošák (KAR)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:23.
    MFK Karviná: Bolek – Jursa, Dramé, Šindelář, Mazáň – Herc, Smrž (62. Čmelík) – Tavares (80. Janečka), Ostrák (67. Mangabeira), Bartošák (67. Mikuš) – Papadopulos (C) (80. Haša).
    Náhradníci: Ciupa – Marek Hanousek, Haša, Čmelík, Mangabeira, Mikuš, Janečka.

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Jugas, Chaluš, Mikula (C) – Pourzitidis, M. Sadílek, Mara (65. Rabušic) – Pešek (78. Nečas), Rondić (82. Faško), Mosquera.
    Náhradníci: Hasalík – Michal, Rabušic, Cancola, Faško, Nečas, J. Šulc.

    Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Mikeska.
    bahis siteleri