Zlín – Motor ČB 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Sparta 1:4 (kon.) | Liberec – Třinec 0:4 (kon.)
Vítkovice – K. Vary 5:2 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 0:1 (kon.) | Pardubice – Litvínov 1:3 (kon.)
Olomouc – Mladá Boleslav 1:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Neděle 21.02.2021, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek víkendu. (18:10:51)
     
    Souboj těžkých vah vyšel mnohem lépe Ocelářům, kteří pod Ještědem vítězí 4:0. Slezané už ve třetí části vycházeli hlavně ze zajištěné obrany, přesto jim tři body pojistil Daniel Kurovský. Jakub Štěpánek si připsal čisté konto a přispěl k tomu, že Třinečtí dosáhli na stobodovou hranici.

    Střely na branku – 25:25.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:46
    Hosté se drží v útočném pásmu, zatím ale bez střelby. Kotouč se Ocelářům nakonec odrazil mimo mantinely, buly proběhne v neutrální zóně.
     
    58:10
    Petr Kváča fantastickým zákrokem zabránil páté inkasované brance. Bylo to ale ve výhodě, takže mohou Slezané dohrát utkání v přesilovce. Za hákování si jde sednout Petr Jelínek (LIB).
     
    57:25
    Třineckého brankáře mohl připravit o čisté konto Michal Birner, který byl ve velice dobré pozici v pravém kruhu. Jakub Štěpánek jeho pokus vyrazil nad horní tyč!
     
    56:58
    Michal Bulíř zachytil rozehrávku Ocelářů a navedl si puk na osu hřiště, odkud provětral lapačku Štěpánka.
     
    55:44
    Vladimír Dravecký se jako blesk z čistého nebe objevil ve velké příležitosti. Z levé strany se natlačil až před Petra Kváču, který však jeho bekhendovou kličku dobře přečetl a zalehl kotouč ještě před brankovou čarou!
     
    54:25
    Třinec už nic nevymýšlí a spíše se snaží pomoci Štěpákovi k vychytané nule. Oceláři teď vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    Střely na branku – 23:23.
     
    53:54
    Adam Musil nejprve ztratil kontrolu nad pukem a nemohl tak po Bulířově přihrávce střílet. Poté dostal kotouč alespoň za branku, odkud jej hosté odeslali na zakázané uvolnění.
     
    52:20
    Libereckým se nedá upřít snaha, jenže přes dobře bránícího soupeře se k něčemu závažnějšímu dostávají opravdu jen ztěžka.
     
    51:23
    Mislav Rosandić střílenou přihrávkou oslovil najíždějícího Dávida Grígera, jehož teč skončila na zadním hrazení. Oceláři posléze vyhazují na icing.
     
    50:46
    Michal Bulíř se i přes drobný háček prokličkoval až do útočného pásma a nahodil do Štěpánkovy rukavice. Hra je přerušena.
     
    49:30
    Jelikož se neujala ani další rána Jaroslava Vlacha z pravého kruhu, je jasné, že domácí tuto přesilovku už nevyužijí.
     
    48:47
    Jakub Štěpánek měl nyní plné ruce práce s dělovkou Vlacha, dorážet se ještě snažil Gríger, třinecký gólman však stále drží čisté konto!
     
    48:31
    Bílí Tygři minutu obehrávali útočné pásmo. Dlouhá kombinace vyústila ve střelu Knota od modré čáry, Jakub Štěpánek měl ale otevřený výhled.
     
    47:29
    Další šance pro Liberec, jak snížit ztrátu. Dnes podruhé je vyloučen Petr Vrána (TRI), tentokrát za vysokou hůl. Navíc k tomu Vrána dostává ještě osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    Střely na branku – 17:22.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 11. M. Stránský (Martin Růžička), 19. Martin Růžička (P. Vrána, M. Stránský), 24. P. Vrána (Hrňa, M. Stránský), 46. Kurovský (Rodewald, Freibergs)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Vitásek, Knot, Rosandić, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner (A), Bulíř, Lenc – Najman, Gríger, A. Musil – J. Vlach, P. Jelínek (C), R. Pavlík – D. Špaček, Šír, Rychlovský – Průžek.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Dravecký (A).

    Rozhodčí: Jeřábek, Obadal – Lhotský, Svoboda.
    thejrc.org