Montpellier – Rennes 2:1 (kon.) | Lens – Dijon 2:1 (kon.) | Nice – Méty 1:2 (kon.)
Nîmes – Bordeaux 2:0 (kon.) | Štrasburk – Angers 0:0 (kon.) | Lorient – Lille 1:4 (kon.)
PSG – Monaco 0:2 (kon.)
konec
FC Lorient
1:4 (1:2)
Lille OSC
Neděle 21.02.2021, 17:00 • Yves Allainmat - Le Moustoir • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lille, které svého soupeře porazilo výsledkem 4:1. I druhý poločas nám přinesl poměrně atraktivní podívanou, která nakonec nabídla dvě hostující branky O tu se po necelé hodině hry postaral hostující Ikoné, který díky úspěšnému přímému kopu dal svému celku dvoubrankové vedení. V závěru navíc výhřu přečetl Bradarić. Lorient se tak dostal do složité situace, jenomže přes hostující obranu se do žádné další vyložené šance již nedostal. Lille tak potvrdilo nálepku favorita zápasu a po zásluze bere všechny tři body. (18:55:11)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    90+1. Domagoj BRADARIĆ - 1:4
     
    90+1
    Lille právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednu branku! Domácí celek se totiž spíše věnoval útočení a soupeř si přichystal rychlou protiakci. Ta nakonec putovala na kopačku střídajícího DOMAGOJE BRADARIĆE, který se do míče opřel levou nohou a míč poslal mimo dosah brankáře Dreyera.
     
    90+1
    K odraženému míči se nyní jako první dostal domácí Abergel, který ovšem zakončoval vysoko nad branku. Maignan se tak postará o rozehrávku.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Lille pohodlně kráčí za ziskem tří bodů, ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Yazici se dostal do další střelecké pozice, jenomže trefil pouze obětavého protihráče. Lille tak bude zahrávat další rohový kop, a sice z pravé strany.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Ikoné, přichází Domagoj Bradarić.
     
    85
    Centrovaná nabídka z nohy Monconduita se snesla pouze do rukavic brankáře Maignana, který pro změnu výhozem rozehrál mí na Andrého.
     
    84
    Abergel se pokoušel na pravém křídle oslovit Boisgarda, který se nakonec protlačil až k centru, jenž se ovšem snesl mimo pokutové území.
     
    83
    Ve středu hrací plochy se povedlo zakročit Weahovi, který při snaze o nahrávku našel pouze protihráče, jenž ale stejně tak nahrával nepřesně.
     
    82
    Lille přesto mohlo zahrávat další rohový kop, který si od levého praporku vzal na sebe právě Yazici, který na přední tyči našel pouze protihráče.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Nyní se znovu do akce dostal brankář Dreyer, na kterého si nakonec nepřišel Yazici.
     
    80
    Domácí obrana znovu kombinovala na vlastní polovině, načež to vysokým pasem k šestnáctce zkoušel Chalobah, který našel pouze hlavu protihráče.
     
    79
    Lorient poté kombinoval kousek od své branky. K vyvezení míče se poté odhodlal obránce Delaplace, který nakonec přenášel hru směrem na Hergaulta.
     
    77
    Za soupeřovu obranu si poté chtěl seběhnout domácí Lauriente, který ovšem na tuto nabídku nedosáhl. Včas se ze své branky dostal také brankář.
     
    75
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Xeka, přichází Renato Sanches.

    David Suchý

    Branky: 23. Hergault (Moffi) – 20. Gravillon (vla.), 38. J. Fonte, 59. Ikoné, 90+1. D. Bradarić (Yazıcı)

    Karty:   61. Lemoine (LOR), 70. Monconduit (LOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:10.
    FC Lorient: Dreyer – Lemoine (C) (65. Monconduit), Gravillon, Laporte, Morel (64. Abergel), Hergault – Le Fée (65. Lauriente), Delaplace, T. Chalobah, Wissa (73. Boisgard) – Moffi (73. Grbic).
    Náhradníci: Nardi – Abergel, Boisgard, Grbic, Monconduit, H. Mendes, Le Goff, Lauriente, Hamel.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Botman, J. Fonte (C), Reinildo – Araújo, Xeka (75. Sanches), André, Bamba (65. Yazıcı) – Ikoné (86. D. Bradarić), David (64. Weah).
    Náhradníci: Chevalier – D. Bradarić, Djaló, Lihadji, Pied, Sanches, Soumaré, Weah, Yazıcı.

    Rozhodčí: Hamel – Grosbost, Viala
    ocianews.com