West Ham – Tottenham 2:1 (kon.) | Aston Villa – Leicester 1:2 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:1 (kon.)
Manchester Utd. – Newcastle 3:1 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:2 (0:2)
Leicester City
Neděle 21.02.2021, 15:05 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Leicester City zvítězil v důležitém střetnutí a dobře se naladil na utkání s pražskou Slavií, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (17:04:16)
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou podívanou, kterou ovládl Leicester City, jenž se v tabulce posunul na druhou příčku, ovšem Manchester United bude ještě hrát. Naopak Aston Villa je stále osmá, ale pohárová Evropa se ji trochu více vzdálila.

    Pojďme se ale věnovat samotnému střetnutí, Leicester City v prvním poločase odskočil na dvoubrankové vedení, ale Aston Villu vrátil do hry Bertrand Traoré. Jenomže poté se domácí do šancí nedostávali a při závěrečném tlaku létali před branku Kaspera Schmeichela centry, jenže žádný pokus neletěl do prostoru tří tyčí. Dá se tak říct, že si lišky konec zápasu pohlídali a zaslouženě zapsali do tabulky Premier League tři body.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Z levé strany odcentroval Ahmad Almuhammadí, který poslal míč na zadní tyčku, kde se nejvýše dostal Timothy Castagne. Aston Villa byla dál u míče a centrovala znovu z pravé strany, ovšem hlavička Tyronea Mingse byla hodně nepřesná.
     
    90+4
    Aston Villa se sice snaží soupeře zavřít, jenže její tlak je bez větších příležitostí. Dalším faulovaným hráčem byl Bertrand Traoré a domácí hráči mají jen pár okamžiků k vyrovnání.
     
    90+3
    Přenesení hry zamířilo na levou stranu pokutového území, kde byl trochu zahnán Matt Targett, který se pokusil vrátit míč do ohně, avšak trefil soupeře. Po chvíli si nabíhal do volného prostoru Trézéguet, jenže nedostal přesnou nahrávku.
     
    90+2
    K rohovému praporku přispěchal Morgan Sanson, který poslal centr před branku. Jenomže balon byl odvrácen a uspěchané zakončení zpoza vápna byl velmi vysoký.
     
    90+1
    Nastavuje se hned pět minut!

    Aston Villa má ještě trochu času na vyrovnání a navíc ji čeká další rozehrávka rohového kopu!
     
    89
    Na levé straně šestnáctky se rychle otočil Ollie Watkins, který chtěl vystřelit, ale dostoupil ho Daniel Amartey, který pokus zablokoval. O zbytek práce se postaral pohotový Kasper Schmeichel.
     
    88
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Youri Tielemans, přichází Hamza Choudhury.
     
    88
    Jamie Vardy prohrál hlavičkový souboj a domácí celek se vydal do akce. Jenže na pravé straně neprošel přes Lukea Thomase Bertrand Traoré, Aston Villa bude vhazovat.
     
    87
    Aston Villa volí další postupný útok a pomalu přechází na polovinu soupeře, jenže ji schází lepší pohyb. V přerušené hře přijde do hry Hamza Choudhury.
     
    86
    Po vzdušném souboji zůstal ležet na hrací ploše Çağlar Söyüncü, který se okamžitě chytil za kliční kost, avšak zřejmě bude v pořádku. Leicester City bude při dalším přerušení střídat, hosté chtějí rozkouskovat více hru.
     
    85
    Nampalys Mendy vybojoval faul a Leicester City rozhodně spěchat nebude. Z branky se k rozehrávce vydal Kasper Schmeichel, ale k vidění byl faul lišek.
     
    84
    Na druhou stranu se vydal Jamie Vardy, který vnikl do šestnáctky a z její pravé strany vystřelil. Výborně byl postavený Tyrone Mings, který balon srazil na rohový kop.
     
    83
    Centry už létají před branku hostujícího mužstva, dalším hráčem, jenž se pokoušel byl Ahmad Almuhammadí. Celou situaci vyřešil Timothy Castagne.
     
    83
    Na pravé straně se pokoušel o centr Morgan Sanson, jehož dostoupil Harvey Barnes a snažení srazil na další roh. Centr od rohového praporku zamířil na první tyčku, kde vládne Jonny Evans.
     
    81
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Douglas Luiz, přichází Morgan Sanson.
     
    81
    Trézéguet rozhýbal hru Aston Villy, když si nabíhal za obranu a trefil nohu vybíhajícího brankáře. Vzrušení bylo zbytečné, jelikož situaci předcházel ofsajd.

    Michal Luxa

    Branky: 48. B. Traoré – 19. Maddison (H. Barnes), 23. H. Barnes

    Karty:   51. Douglas Luiz (ASV), 59. A. Almuhammadí (ASV) – 34. Ndidi (LEC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:11.
    Aston Villa FC: E. Martínez – A. Almuhammadí, Konsa, Mings (C), Targett – Douglas Luiz (81. M. Sanson), J. McGinn – B. Traoré, Barkley (76. Ramsey), El Ghazi (67. Trézéguet) – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Davis, Trézéguet, Nakamba, Ramsey, M. Sanson, N. Taylor, Hayden, Chukwuemeka.

    Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira (76. Amartey), J. Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans (88. Choudhury), Ndidi – Castagne, Maddison (64. N. Mendy), H. Barnes – Vardy.
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Amartey, Daley-Campbell, Fuchs, Choudhury, Iheanacho, N. Mendy, Ünder.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org