Jaroslavl – N.Novgorod 4:1 (kon.) | Kazaň – Barys 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Novosibirsk 2:4 (kon.)
Čerepovec – CSKA Moskva 0:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jekatěrinburg 6:0 (kon.) | Nižněkamsk – Magnitogorsk 1:0 (kon.)
Spartak Moskva – Soči 6:1 (kon.) | Jokerit – Viťaz 3:2 (kon.) | Minsk – Chabarovsk 5:6 (kon.)
Riga – Ufa 1:3 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Torpedo Nižnij Novgorod
Úterý 23.02.2021, 11:00 • Arena 2000, Jaroslavl • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! KHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Lokomotiv Jaroslavl a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    Hokejisté Novgorodu se nacházejí na sedmé pozici východní konference a rovněž si zajistili postup do vyřazovacích bojů. Torpedo má však stále o co hrát, hned další dva celky mají totožný počet bodů, ve hře je proniknutí na šestou pozici před Jekatěrinburg. Novgorod ovšem v posledních dvou duelech pokaždé prohrál, avšak v tom posledním se mu alespoň povedlo uhrát cenný bod. Bylo tomu tak na domácím stadionu proti druhému Omsku, kterému se nakonec povedlo vyhrát výsledkem 3:2 po prodloužení. Novgorod tak bude muset zabrat, pakliže to nevyjde, může z toho být poslední postupová pozice.
     
    Lokomotiv Jaroslavl

    Na opačné straně stojí Lokomotiv Jaroslavl, který pro změnu okupuje čtvrtou pozici západní konference, což pochopitelně rovněž stačí na postup do play-off. Lokomotiv se tabulkou propadnout nemůže, naopak se může dostat na třetí pozici, kde momentálně číhá moskevské Dynamo, které má o pouhé dva body více. Jaroslavl má navíc na svém kontě hned tři výhry v řadě, poslední ztráta bodů tak přišla začátkem února, kdy Lokomotiv uhrál cenný bod proti Petrohradu, který nakonec vyhrál po prodloužení. Pro Lokomotiv Jaroslavl hraje výhoda domácího prostředí, povede se mu jí naplno využít a vyhrát?
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhne žádný český ani slovenský hráč.
     
    Úvodní sestavy:

    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – A. Marčenko (A), Rafikov, M. Osipov, Ohtamaa, Barancev, Čerepanov, Misjul – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Beljajev, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Aljajev, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Der-Argučincev, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Belevič.

    Rozhodčí: Beljajev, Frano – Kučava, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě zkoušel nahodit kotouč na druhou stranu, kde číhal Rafikov.
     
    00:41
    Nahrávka zpoza branky v podání Čechoviče nakonec nenašla nikoho ze spoluhráčů. Na druhou stranu se tak prohnal soupeř, který se ale daleko nedostal.
     
    01:13
    Znovu se vhazovalo ve středním pásmu, kde byli na vhazování úspěšnější domácí hráči. Poté Osipov pouze nastřeloval kotouč, který neodehrál pryč Austin.
     
    01:28
    Na druhou stranu se poměrně jednoduše dostal hostující Terry, který pouze nahazoval k brance soupeře, kde nebyl nikdo ze spoluhráčů.
     
    02:15
    Další útočnou akci pro změnu po pravém křídle táhl Varnakov, který ovšem nechal kotouč za sebou. Poté se do šance dostal Alexejev, na brankáře neuspěl.
     
    03:04
    Domácí Ivanov na vhazování neuspěl a mohlo se pokračovat útočnou akcí Torpeda. Marin sice pouze nahazoval, nicméně se poté ke kotouči dostal Urakov.
     
    04:14
    Orlov rozehrál přímo na hokejku Šenfelda, který ale neměl zrovna moc sil. Proto pouze prodlužoval za domácí branku, načež jeho formace odjela na střídačku.
     
    05:26
    Další zákrok pro hostujícího brankáře Serebrjakova, který raději pozastavil hru. Přichází první komerční přestávka tohoto zápasu, vhazovat se bude v pásmu Torpeda.
     
    06:11
    Krátce po vhazování se k zakončení dostal domácí Lander, který ovšem neuspěl se snahou o střelu mezi ruku. Brankář Serebrjakov si připsal další zákrok.
     
    07:20
    Do menších problémů se dostal Austin, kterému se přeci jenom před napadajícím protihráčem povedlo rozehrát na druhou stranu, kde se nacházel Terry.
     
    07:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí se z rychlé akce dostávají do vedení! Lokomotiv totiž vyvezl kotouč z pásma, načež se dostal na druhou stranu. Tam to skvělým způsobem provedl JEGOR KORŠKOV, který si u levého kruhu připravil kotouč k zakončení, jenž ho poslal dokonale nad beton brankáře Serebrjakova, který tak poprvé inkasuje.
    Asistence: Andre Petersson.
    07:31 Jegor KORŠKOV - 1:0
     
    08:14
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Jenomže máme poměrně rychle vyrovnáno! Také Torpedo předvedlo rychlý přechod na druhou stranu, kde to na sebe vzal DAMIR ŽAFJAROV, kterému se zápěstím povedlo vyzrát na domácího brankáře. Během necelé minuty jsme tedy viděli hned dva zásahy!
    08:14 Damir ŽAFJAROV - 1:1
     
    09:15
    Po pravém křídle se prohnal směrem kupředu hostující Urakov, který se pokoušel nahrávkou najít u levého hrazení Marina, kterého si ale pohlídal soupeř.
     
    10:00
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím přinesla dvě branky. Jako první se do vedení dostal Lokomotiv, soupeř si ale připravil rychlou odpověď.
     
    10:14
    Po souboji se na zemi ocitl hostující Kloos, dle sudích se ale jednalo o čistý souboj o kotouč.
     
    10:18
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí celek se bleskově dostává zpět do vedení! Nyní hostující celek chyboval kousek za modrou čárou, k volnému kotouči se tak dostal Tkačov, který ho dokázal předat do tandemu na ANDREHO PETERSSONA. Švédský útočník se dostal do zakončené, které zapadlo přesně pod horní brankovou konstrukci.
    Asistence: Vladimir Tkačov.
    10:18 André PETERSSON - 2:1
     
    11:47
    Torpedo to bude mít zase hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu přesto zbývá hodně času, výsledek se tak klidně může obrátit.
     
    12:24
    Už to vypadalo, že se do slibné šance dostane hostující kapitán Šenfeld, který se málem dostal za záda obránců, jenomže na poslední chvíli zasáhl Marčenko.
     
    13:08
    Hodně prostoru u modré čáry poté měl domácí Čerepanov, který to zkoušel nahozením na teč. Jednalo se o chytrou myšlenku, puk přesto směřoval vedle.
     
    14:27
    Máme za sebou také druhou komerční přestávku tohoto zápasu. Krátce po ní si hodně agresivně počínal domácí Čerepanov, který u hrazení přišpendlil soupeře.
     
    14:51
    Vypadalo to na rozehrávku za cenu hostujícího icingu, sudí ovšem nechali pokračovat ve hře.
     
    15:14
    Žafjarov nyní operoval u pravého hrazení, kde nakonec v souboji jeden na jednoho přišel o kotouč. Hrát tak mohl domácí celek, který nerozehrál přesně.
     
    16:27
    Kajumov nyní operoval za brankou soupeře, kde ho ovšem jeden z protihráčů zastavil čistým způsobem. Na opačné straně mířil pouze do ofsajdu Varnakov.
     
    17:07
    Další zákrok pro hostujícího brankáře, v tomto případě se ale nejednalo o nic nebezpečného. Následovat bude vhazování po pravé ruce Serebrjakova.
     
    18:14
    Po souboji skončil na zemi hostující Orlov, který rychle odjel na střídačku. Jeho celek se poté protáhl až do mezikruží, kde se ovšem nejednalo o žádnou střelu.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    19:20
    Lokomotiv se dokázal ubránit a poté sám nebezpečně pálil. Tkačov totiž dokázal najít Korškova, který tvrdě orazítkoval beton brankáře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hned tři přesné zásahy. Jako první se do vedení dostal Lokomotiv, který si ovšem vedení moc dlouho neudržel, neboť soupeř předvedl hodně rychlou odpověď. Jaroslavl si přesto vzala vedení zpět, což vydrželo až do konce první třetiny. Ta nám přinesla poměrně zajímavou podívanou, hlavně hodně střeleckých možností. Pakliže to takhle půjde dál, rozhodně se můžeme těšit na další trefy.
     
    Střely na branku: 13 – 7.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který okamžitě po mantinelu odehrál puk na druhou stranu, kde se ho ujal Wideman.
     
    20:36
    Miele se pokoušel prostrčit kotouč za modrou čáru, což se mu ale nepovedlo. Místo toho si až před brankáře sjel Tkačov, kterému se nepovedlo zakončit.
     
    21:08
    Torpedu se povedlo odrazit i další útočnou akci soupeře. Poté jsme sledovali výpad středem hrací plochy, kde ovšem Čechovič nedosáhl na přihrávku.
     
    21:51
    Austin si dal do souboje proti Tkačovovi tělo, což bylo příkladné a o nedovolený zákrok se nejednalo. Vzápětí tvrdě pouze do brankáře pálil Aljajev.
     
    22:01
    Na vhazování byl sice úspěšnější hostující Kloos, jenomže směrem dopředu se vydal soupeře. Serebrjakov musel zasahovat, poté mu pomohl právě Kloos.
     
    22:05
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu druhé třetiny je tu další branka Lokomotivu! Velice kvalitním způsobem to provedl Kovalenko, který se s pukem dostal za soupeřovu branku, odkud hezkou nahrávkou našel kolegu PAVLA KRASKOVSKIHO, který z jedničky zamířil přesně do levé šibenice branky.
    Asistence: Nikolaj Kovalenko.
    22:05 Pavel KRASKOVSKIJ - 3:1
     
    23:20
    Po vhazování se ve svém pásmu dokázal zorientovat hostující Urakov, kterému se povedlo dostat kotouč na druhou stranu, kde se ho ujal Marčenko.
     
    24:17
    Nahrávka měla směřovat do jízdy na hostujícího Michejeva, který ovšem na puk vůbec nedosáhl. Ani Lokomotiv se daleko nedostal a hra se tak znovu otáčí.
     
    25:05
    Domácí se poté málem dostali do přečíslen dva na jednoho, jenomže zadovka našla hokejku jediného hráče, který odehrál hrací předmět ven ze třetiny.
     
    26:13
    Čerepanov to za vlastní brankou zvládl na jedničku, avšak si musel dát pozor na napadajícího Šenfelda. Domácí obránce navíc rozehrál velice pohotově.
     
    27:22
    Najednou se do zajímavé šance dostal domácí Beljajev, který to zkoušel ránou švihem na přední tyč, nicméně Serebrjakov dokázal zakročit lapačkou.
     
    28:11
    Sám na sebe se to poté zkoušel vzít hostující Orlov, který se proháčkoval až za modrou čáru, jenomže následné zakončení poslal pouze do zad protihráče.
     
    29:13
    Do pásma soupeře se poté dostal také Wideman, který to po nahrávce od Pajgina zkoušel nabídkou do předbrankového prostoru, kde situaci řešil Marčenko.
     
    29:47
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Arťom Aljajev – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    30:00
    Je za námi polovina řádné hrací doby, která nám zatím nabídla čtyři zásahy. Lokomotiv vede o dvě branky a v posledních minutách soupeře do ničeho nepouští.
     
    30:59
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácím se nakonec povedlo zužitkovat přesilovou hru! Předávka kotouče směřovala k pravému kruhu, kam si sjel DENIS ALEXEJEV. Ten využil špatného postavení brankáře Serebrjakova, který dost možná podklouzl a puk se mu povedlo poslat přesně do odkrytého prostoru u pravé tyči.
    Asistence: Alexej Marčenko, Rušan Rafikov.
    30:59 Denis ALEXEJEV - 4:1
     
    30:59
    Střídání v týmu Torpedo Nižnij Novgorod: ze hřiště odchází Nikita Serebrjakov, přichází Andrej Tichomirov.
     
    31:24
    Tichomirov si nyní připsal první složitý zákrok. Sám na branku totiž uháněl domácí Beljajev, který to zkoušel kličkou do forhendu, avšak poté mířil do betonu.
     
    32:47
    Po delší době musel do akce také domácí brankář Konovalov, pro kterého se nejednalo o nic extra nebezpečného. Navíc na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    33:15
    Žafjarov vyšperkoval střeleckou pozici pro Aljajeva, který se překvapivě nerozhodl vystřelit, načež ještě nahrával k pravému kruhu.
     
    34:03
    Lokomotiv se znovu nadechl k náporu, který vyprodukovala druhá formace. Tkačov se pokoušel nahrát kotouč k pravému kruhu, trefil ale pouze soupeře do brusle.
     
    35:12
    Své spoluhráče podpořil také defenzivně laděný Barancev, kterému se povedlo najít volného Alexejeva, kterého ovšem odzbrojil protihráč, jenž založil kontr.
     
    35:47
    Následně to na sebe zkoušel vzít Pulkkinen, který se dostal přes protihráče, avšak do zakončení nikoliv.
     
    36:12
    Tichomirov si připsal další složitý zákrok, nicméně se mu povedlo Torpedo podržet. Domácí jsou nesmírně aktivní, nyní z dorážky neuspěl Barancev.
     
    36:12
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:12
    Kotouč se nyní od hole hostujícího hráče odrazil ven z hrací plochy. Znovu se vhazovalo v pásmu Torpeda, kde byl nyní úspěšnější hostující Miele.
     
    38:08
    Novgorodu se konečně povedlo dostat za modrou čáru, kde jsme sledovali boj o kotouč u levého hrazení. Nakonec uspěli domácí, kteří ihned založili akci.
     
    38:24
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Georgij Ivanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    39:07
    Čechovič číhal v mezikruží, odkud se mu dokonce povedlo vypálit směrem na branku soupeře, kde ovšem Konovalov dokázal zakročit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám přinesla další dva přesné zásahy. Hned v úvodu této periody se domácím povedlo vstřelit další branku, načež měli výrazně navrch. Lokomotiv se navíc počtvrté v tomto duelu prosadil díky přesilové hře, což znamenalo tříbrankové vedení. Domácí nebyli daleko ani od dalších branek, nicméně Tichomirov po svém příchodu do hostující branky zatím ani jednou neinkasoval.
     
    Střely na branku (celkem): 27 – 14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, kterému se ovšem nepovedlo založit útočnou akci a jednalo se o zakázané uvolnění.
     
    40:39
    Přesilová hra Nižnij Novgorodu je minulostí, hostující celek se za celou dobu nedostal k ničemu nebezpečnému. Nyní se směrem kupředu vydal Kajumov.
     
    41:14
    Za vlastní brankou poté na malý moment přišel o puk domácí Kajumov, který ho okamžitě vybojoval zpět. Střelecký pokus nakonec směřoval vedle branky.
     
    41:54
    V rychlostním souboji nakonec uspěl hostující Kloos, kterému se povedlo založit útočnou akci po pravém křídle, načež domácí brankář musel zasahovat.
     
    42:07
    Kotouč se znovu dostal mimo hrací plochu, což znamenalo vhazování ve středním pásmu. Posléze nástřelem rozehrál Wideman, který trefil brankáře do betonu.
     
    43:24
    Poté to na sebe zkoušel vzít domácí Kovalenko, který se sice dostal za opačnou modrou čáru, jenomže v době zakončení ho dokázal zastavit jeden z obránců.
     
    44:10
    Lokomotiv pokračuje v aktivitě. Nyní po nahrávce od Marčenka dokázal vypálit Pulkkinen, jehož pokus z levého kruhu se snesl pouze do připravené lapačky.
     
    45:06
    Na opačné straně si do zajímavé pozice sjel Belevič, který se ovšem do zakončení nedostal. K němu se až poté prodral Miele, který trefil ruku brankáře.
     
    46:14
    Další zajímavou šanci měl na své holi hostující Terry, který to rovněž zkoušel švihem. Jeho pokus ovšem směřoval doprostřed, kde se nacházel Konovalov.
     
    47:02
    Alexejev dokázal bekhendovou nahrávkou najít kolegu Kovalenka, který se pomalu a jistě dostával do pozice pro zakončení, avšak ho nakonec zastavil soupeř.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Mark Marin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    48:12
    Austinovi se nepovedlo odpálit kotouč do bezpečí, což naopak vedlo k zakončení z hole domácího Kajumova, který ovšem mířil pouze do výstroje brankáře.
     
    49:01
    Ve vlastním oslabení se pokoušel zahrozit hostující Čechovič, který si bruslí připravil střeleckou pozici u pravého kruhu, avšak kotouč poslal výrazně vedle.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Lokomotiv nadále vede o tři branky, přičemž také v průběhu třetí třetiny je směrem dopředu aktivnější.
     
    50:21
    Rozehrávka na rozjetého Mieleho byla velice přesná, následná předávka na Pajgina už nikoliv.
     
    51:14
    Napadající Tkačov nasbíral cenné vteřinky, nakonec se Nižnij Novgorod přeci jenom dostal do domácího pásma, avšak tam ukázkovým způsobem zakročil Osipov.
     
    51:47
    Málem se v mezikruží dostal do zakončení hostující Čechovič, kterého na poslední chvíli obral o touš protihráč.
     
    52:13
    Mnohem lepší pozici pro skórování nyní měl Ohtamaa, který si sjel až k mezikruží, odkud zápěstím jen těsně minul branku Torpeda!
     
    53:19
    Do protiútoku poté vyrazilo hostující komando. Terry po souboji s protihráčem skončil na zemi, o nedovolený zákrok se nejednalo a pokračovalo se ve hře.
     
    54:04
    V krátkém časovém sledu další práce pro hostujícího brankáře, který si tak připsal další zákrok. Vhazovalo se po levé ruce Tichomirova, uspěl ale domácí celek.
     
    54:28
    Domácí celek pokračuje v aktivitě. Nyní se daleko s pukem nedostal Alexejev, kterého za brankou zastavil protihráč.
     
    55:16
    Do protiútoku se tak pokoušel dostat hostující Čechovič, který pouze nahazoval do rohu hrací plochy. Jeho celek poté od modré čáry pálil kousek vedle.
     
    56:13
    Znovu se vhazovalo ve středu hrací plochy. Torpedo se v tomto případě daleko nedostalo, naopak mohl hrát obránce Osipov, který ale nenašel Misjula.
     
    57:24
    Domácí Tkačov tak dlouho operoval s pukem, až se sám dostal až do zajímavé šance. Bekhendem si na Tichomirova nepřišel, nápor domácích ale pokračuje.
     
    57:29
    Petersson rovněž z úhlu neuspěl, hostující celek se konečně dostal ze sevření, jenomže je stále bez puku.
     
    58:13
    Z velké vzdálenosti to poté vzal na sebe Pajgin, který si přichystal střelu zápěstím. Tu poslal těsně pod masku, což bylo snadné sousto pro brankáře Konovalova.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:12
    Torpedo se ještě pokouší s výsledkem něco udělat, jenomže už poměrně dlouho se nedostalo do žádné vyložené šance.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu, který svého soupeře porazil výsledkem 4:1. Také poslední perioda tohoto zápasu byla v režii domácího celku, který neúnavně dominoval, jenomže žádnou další branku se mu vstřelit nepovedlo. Torpedo sice předvedlo zlepšený výkon, který nabídl několik šancí, avšak podruhé k překonání Konovalova nedošlo. Lokomotiv tak zvládl tento složitý duel, navíc se mu dle předpokladů povedlo získat plný počet bodů.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 39:22.
    Zblokované střely – 10:12.
    Vyloučení – 1:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 0/1.
    Vhazování – 29:27.
     
    Dnešní utkání sledovalo 2779 diváků. (13:09:51)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 8. Korškov (A. Petersson), 11. A. Petersson (V. A. Tkačov), 23. Kraskovskij (Kovalenko), 31. Alexejev (A. Marčenko, Rafikov) – 9. Žafjarov


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Isajev) – A. Marčenko (A), Rafikov, M. Osipov, Ohtamaa, Barancev, Čerepanov, Misjul – Pulkkinen, Lander (A), Kajumov – Korškov, V. A. Tkačov (C), A. Petersson – Kovalenko, Kraskovskij, Alexejev – Beljajev, Ivanov, Iljenko – Berjozkin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Serebrjakov (31. Tichomirov) – Ch. Wideman, Pajgin, Orlov, Austin, Mišarin, Aljajev, Marin – Žafjarov (A), Miele, Čechovič – Terry, Der-Argučincev, Šenfeld (C) – Gončaruk, Kloos, Varnakov – Urakov (A), A. Michejev, Belevič.

    Rozhodčí: Beljajev, Frano – Kučava, Stroganov

    Diváci: 2779
    thejrc.org