NY Islanders – Buffalo 3:2 (kon.) | Toronto – Calgary 0:3 (kon.) | Carolina – Tampa 2:4 (kon.)
Florida – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Los Angeles 0:3 (kon.) | Colorado – Vegas 0:3 (kon.)
Arizona – Anaheim 4:3 (kon.) | San Jose – Minnesota 2:6 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
Anaheim Ducks
Úterý 23.02.2021, 03:10 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (06:07:38)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Darcy Kuemper (ARI) – 25 zákroků, 3 OG, 89,3% úspěšnost, odchytal 60:00
    John Gibson (ANA) – 21 zákroků, 4 OG, 84% úspěšnost, odchytal 58:35

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání

    1. Christian Dvorak (ARI) 2+0
    2. Jakob Chychrun (ARI) 1+1
    3. Derrick Brassard (ARI) 1+0
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    25:28
    Úspěšnost buly: 47 % : 53 %
    Bloky: 14:11
    Hity: 24:25
    Využití přesilovek: 1/4 : 1/5
     
    Z 0:3 na 4:3. Nepotřebujete číst více, abyste pochopili, že toto hokejové setkání bylo skutečně zábavné. Gólově nejméně potentní se stala závěrečná třetina, avšak právě teč Christiana Dvoraka společně se skvělými zásahy Darcyho Kuempera rozhodla o konečném stavu. I když se Anaheim snažil probudit své ofenzivní umění z první poloviny zápasu, jeho motor nenastartoval a po hrůzném kolapsu si připisuje už čtvrtou prohru v řadě. K bodovému zisku při své premiéře nepřispěl ani Trevor Zegras, který přitom v poslední pětiminutovce předvedl největší snahu zvrátit nepříznivý stav. Tým z Glendale zůstává po 18 zápasech na páté příčce Západní divize, nicméně bodově je na tom stejně jako Los Angeles (17 utkání) a Colorado (15).
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ani šance, kterou disponoval Rickard Rakell, už nezmění skóre tohoto utkání.
     
    59:30
    Do prázdné se netrefuje ani Tyler Pitlick. Dobře to udělal Cam Fowler.
     
    59:10
    Parádní kousek Garlanda, který vytlačil soupeře až do obranného pásma. Pak těsně míjí volnou klec.
     
    58:47
    Zegras ukazuje svůj potenciál, ale ani jednou nedokázal projít až ke střele. Hosté už jsou pochopitelně v šesti.
     
    58:10
    Alex Goligoski se opřel do puku a za klecí ho chytá Derick Brassard. Nyní si útočníci Yotes počínají skvěle, když drží kotouč v bezpečné vzdálenosti.
     
    58:03
    Tohle Anaheim rozhodně nechce. Zakázané uvolnění vrací hru před Gibsona, přitom už mnoho času nezbývá.
     
    57:40
    Mahura vyslal do rohu Maxe Comtoise, ovšem přihrávku rukou si neodpustil Isac Lundeström.
     
    57:02
    Nahození za branku, kde už cenné vteřiny sbírají Johan Larsson společně s Johnem Haydenem. Úloha čtvrté formace je nyní jasná – držet půl co nejdále od Kuempera.
    55:47 Šanci Trevora Zegrase vyčapal ramenem Darcy Kuemper.
     
    55:47
    Zegrasova skrytá střela se málem ocitla v bráně! Tady chybělo jen pár centimetrů. Mladičký centr pak hledal prostor ve slotu a také se u něj nachomýtl puk. Další parádní zásah Kuempera, který devatenáctiletého borce připravil o radost při premiéře v NHL.
     
    55:05
    Znovu výborně Jakob Chychrun, když zastavil rukavicí kotouč na modré čáře a nedovolil Comtoisovi založil protiútok. Druhé obraně Yotes se dnešní utkání mimořádně daří.
     
    54:38
    Poslední pauza z důvodu reklamy. Nepotrvá dlouho a Ducks by mohli chystat povolání Johna Gibsona na střídačku.
     
    54:23
    Výborně v oblasti červené čáry zapracoval Christian Fischer a jednoduchým nahozením poslal ofenzivní plán protivníka o dva kroky zpět.
     
    53:48
    Hra se poměrně dost otevřela. Anaheim už sází vše na ofenzivní kartu a Arizona v posledních vteřinách několikrát vyzkoušela nájezd do rozhozené obrany.
     
    53:12
    Příležitostí disponoval Rickard Rakell, ale Kuemper na jeho pokus z pravé strany dobře viděl a neexistoval důvod, proč by ho podcenil.
     
    52:27
    Ke střele už mohl sáhnout Cam Fowler, ovšem o moment překvapení jej připravilo nekvalitní zpracování. Pak už musel akci zachraňovat v rohu hřiště, což se nepovedlo.
     
    51:38
    Zegras nevěděl co s pukem, proto ho nahodil rovnou na Kuempera. Domácí brankář měl pocit, že ho nikdo neohrožuje, proto vytřepal kotouč z rukavice. Jenže jelikož se kolem něj stahovali útočící supi, poslal rozehrávku jen na tribunu. Naštěstí pro Coyotes s přispěním ochranného skla.
     
    51:20
    Komerční přestávka, která umožní Ducks připravit si závěrečný nápor. Pokud ho tedy můžeme očekávat, Anaheim působí nepříliš nebezpečným dojmem.
     
    50:46
    Nahození a rychle vystřídat. Arizona se již snaží hlavně udržet vedení. Ale Nick Schmaltz umí myslet snad jen na útok. Poté, co naskočil na ledovou plochu, chystal tutovku pro Caggiulu. Ten s poděkováním odmítl.
     
    50:14
    Terry se svou střelou otálel příliš dlouho, navíc mu stopku vystavil Alex Goligoski.
     
    49:59
    Před brankoviště centroval puk Alex Goligoski. Ve skvělé pozici se sice nacházel Tyler Pitlick, ale na rozdíl od Dvoraka nezvládl teč rovnou do sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:07
    Po levé straně si to do pásma šinul Sam Steel, jenže na poslední chvíli jeho záměr přerušil Oliver Ekman-Larsson. Znovu tak Darcy Kuemper nemusí řešit nebezpečnou ránu, v této třetině má jen tři zákroky.
     
    47:54
    Fowler velmi aktivním pohybem připravil puk pro Shattenkirka, Ducks střídají během své ofenzivní snahy. Jenže pouze na zadním mantinelu zůstává otištěn také projektil z hole Zegrase.
     
    47:04
    Teď se pouštnímu klubu, který zůstává nadále aktivní směrem vpřed, nepovedla rozehrávka. Zakázané uvolnění.
     
    46:22
    Nervozita je už patrná také na Johnu Gibsonovi, který se pustil do nepříliš přátelské rozpravy s rozhodčím. Před komerční přestávkou se ho snaží uklidnit Kevin Shattenkirk.
     
    45:51
    Hůl až do rohu uletěla obránci Joshi Mahurovi, který měl ale dostatek času na to ji sebrat. K puku se totiž nedostal ani v ofenzivní zóně oxidující Tyler Pitlick.
    43:52 Christian DVORAK - 4:3
     
    43:52
    Arizona právě vstřelila branku!
    Jak rychle se může zlomit špatná přesilovka i hrůzostrašně rozehraný zápas? Odpověď znají Coyotes. Po nepříliš dlouho trvající kombinaci v útočném pásmu se rozhodl pálit Jakob Chychrun a CHRISTIAN DVORAK se vložil do rány svou nataženou holí, takže John Gibson neměl šanci na puk jakkoliv reagovat. Ten končí za jeho zády a přináší obrat. Arizona se ze stavu 0:3 vytáhla na skóre 4:3. Asistence: Jakob Chychrun a Clayton Keller.
     
    43:30
    Garland už se nemohl dále dívat na nepovedené pokusy jeho spoluhráčů a zkusil přímou střelu, ovšem vedle.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    43:01
    Tato početní výhoda má zatím od úspěšného konce skutečně daleko. Phil Kessel si vzal puk, jenže za modrou čarou ho zase bez protestů odevzdal.
     
    42:17
    Tohle Anaheim tedy skutečně nepotřeboval. Troy Terry nešikovně posílá k zemi Kellera a musí mimo hru na dvě minuty za podrážení.
     
    42:07
    Ekman-Larsson si nechtěl komplikovat život a poslal puk po prknech, jenže na branku ho rychle vrací Josh Mahura.
     
    41:28
    Na útočném výletu Isac Lundeström. Stahovačka se mu ovšem nevydařila, takže nedošlo ani k pokusu o ohrožení Darcyho Kuempera, který se pomalu začíná nudit.
     
    40:20
    Crouse vypálil jen vedle zařízení, ovšem do bezpečí nedostal kotouč ani Trevor Zegras. Vypadá to tedy, že budeme pokračovat v nastoleném trendu z prostřední části.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely:
    21:22
    Úspěšnost buly: 40 % : 60 %
    Bloky: 10:7
    Hity: 14:20
    Využití přesilovek: 0/3 : 1/5
     
    Parádní odpověď Coyotes. Vždyť ještě na začátku této periody inkasovali z hole Cama Fowlera a utkání se zdálo být více méně rozhodnuté. Jenže pak v oslabení vyrazil na únik Christian Dvorak, vybojoval trestné střílení, sám jej proměnil a dodal svému celku novou jiskru. Ducks jakoby se začali bát o výsledek a všudypřítomní hráči Arizony nemilosrdně trestali. V 31. minutě se z ideální pozice trefil Derick Brassard, po dalších 101 vteřinách slavil též Jakob Chychrun. Právě jeho trefa udává současné skóre 3:3, které by na startu periody ještě asi nikdo netipoval. Nechme se překvapit, zda dokáže Anaheim v kabině ještě zkonsolidovat síly, nebo definitivně ztratí tak dobře rozjetý zápas.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Kapitán Ryan Getzlaf už nehodlal riskovat a poslal oblouček do středního pásma. Jenže jak se říká, vyhodíte ho dveřmi, vrátí se oknem. Clayton Keller proskočil přes modrou čáru ještě jednou a lapačka Gibsona musela být na pozoru.
     
    38:27
    Rakell vrací puk až obráncům a o založení se pokusil Jani Hakanpää. Ten se tedy puku rozhodně nebojí, ale Ducks by potřebovali přidat i na střelbě. Isac Lundeström přitom znovu trefuje blokujícího hráče.
     
    37:23
    Zdá se, že Ducks budou pomalu míchat se sestavou. Nyní se při jednom střídání potkali Ryan Getzlaf, Troy Terry a Nicolas Deslauriers, přičemž první dva jmenovaní vymysleli zajímavou kulišárnu, ovšem Terrymu nevyšla střela z hranice brankoviště.
     
    36:45
    Arizona už téměř srovnala střelecký účet, 21 ranám Ducks se ještě více přibližuje po bekhendovém pokusu Iljy Ljubuškina, který předvedl své nejlepší střídání v tomto zápase. Aby toho nebylo málo, napakoval se ještě do brankoviště a poslechl si peprná slova z úst soupeřů.
     
    36:05
    Důležitý zákrok si připisuje Gibson, který řešil další nebezpečnou pumelici od modré. Tentokrát byl jejím autorem Rus Ilja Ljubuškin.
     
    35:02
    Velmi šikovně umí kotouč do brankoviště posílat Alex Goligoski. Znovu to zkusil a celá obrana Ducks se ocitla ve velkých problémech. Důležité pro ni bude ustát tuto periodu bez další újmy a soustředit se na závěrečnou část.
     
    34:59
    Na ledě zůstává po kolizi s Jakobem Chychrunem ležet Carter Rowney, specialista na oslabení. A nevypadá to vůbec dobře, na jednu nohu nemůže ani došlápnout.
     
    34:48
    Hosté v plném počtu.
     
    34:20
    Dobře Ducks likvidují jakoukoliv snahu soupeře dostat se do útoku, takže by přece jen mohli vylepšit své současné rozpoložení.
     
    33:55
    Trpělivou kombinaci rozjížděli Phil Kessel a Oliver Ekman-Larsson, ovšem nepodařilo se jim vymyslet úspěšný recept a záhy pásmo opouští.
     
    33:04
    Domácímu mužstvu se nepodařilo ani přes drobný šrám ve tváři Garlanda vyhádat vyšší trest, takže začnou dvouminutovou přesilovku u vlastního brankáře.
     
    32:48
    Hra vysokou holí a tudíž další nedisciplinovanost ve hře Anaheimu. Ovšem Jani Hakanpää tentokrát fauloval zcela neúmyslně.
     
    32:44
    Nahození od modré čáry v pohodě sebral Gibson do rukavice.
     
    32:33
    Niklas Hjalmarsson pálí a Anaheim reaguje stejnou mincí, jakou Yotes použili v první třetině za stavu 0:2. Ryan Getzlaf se pouští do menší strkanice s Garlandem.
     
    32:02
    Arizona právě vstřelila branku!
    Z 0:3 na 3:3 během necelých čtyř minut. To je skvělá zpráva pro Arizonu, která se přitom tak dlouho nedokázala prosadit. Nyní ovšem středním pásmem po krásné přihrávce Drakea Caggiuly proletěl JAKOB CHYCHRUN, jeho pohyb nedovedl žádný ze zadáků Ducks zachytit. Chychrun sice první střelu nepřetavil v branku, ovšem kvůli faulu vracejícího se obránce upadl a svým tělem kotouč posunul úspěšně za brankovou čáru. Žádný úmysl, takže gól musel platit, přestože ještě proběhla kontrola videozáznamu. Asistence: Drake Caggiula a Clayton Keller.
    32:02 Jakob CHYCHRUN - 3:3
     
    31:20
    Najednou jakoby na obranné modré čáře Yotes stála neviditelná zeď. Conor Garland sice tentokrát nedokázal získaný puk dovést až do branky, přesto je rozdíl v náladách obou celků okamžitě patrný.
     
    30:35
    Přihrávku rukou předvedl Sam Steel. Anaheimu přijde komerční přestávka, která před chvílí skončila, určitě vhod.
    30:21 Derick BRASSARD - 2:3
     
    30:21
    Arizona právě vstřelila branku!
    Právě proto byla předchozí trefa Dvoraka tak důležitá. Coyotes najednou začali bojovat s mnohem větší vervou, Conor Garland při poslední akci ukradl zdánlivě ztracený kotouč za bránou a DERICK BRASSARD střelou z první znovu napnul síť za zády Johna Gibsona, který navzdory skvělému výkonu nyní inkasoval dvakrát ze dvou střeleckých pokusů. Rázem je partie znovu otevřená, náskok Ducks už je jen jednogólový. Asistence: Conor Garland a Phil Kessel.
     
    29:43
    Zbytek přesilovky už se Ducks vůbec nedaří, inkasovaná branka je poznamenala.
    28:15 Christian DVORAK - 1:3
     
    28:15
    Arizona právě vstřelila branku!
    Parádně to udělal CHRISTIAN DVORAK. Jeho únik v oslabení zachytil jen Jakob Silfverberg, který si ale musel pomoci háčkem a nabídl tak Arizoně trestné střílení. Vítanou možnost využívá právě Dvorak, když dělá absolutně geniální kličku do bekhendu a koupe tak brankáře Johna Gibsona. Umístění rovnou pod břevno už bylo samozřejmostí, stav ukazuje hodnotu 1:3.
     
    28:15
    Jakob Silfverberg jako poslední mohykán naháněl ujíždějícího Christiana Dvoraka, jenže ho už nedokázal zastavit čistým způsobem. Po jeho hákování bude následovat trestné střílení.
     
    27:43
    Arizona si vůbec neulehčuje situaci, když přichází trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:18
    Jak už jsme si v této sezoně zvykli, Jani Hakanpää se znovu z obranné pozice vytáhl až do mezikruží, odkud pálil rovnou na Darcyho Kuempera. Ten si pomohl pohotovým betonem.
     
    26:25
    Ekman-Larsson za modrou přenechal šanci Oesterlemu, před branku se skvěle stahoval Christian Fischer, ovšem svou teč nepřetavil v gólovou oslavu.
     
    25:58
    Hosté v plném počtu. Teď jim hodně pomohl jejich brankář.
    25:27 Možnost měl i Kessel, jenže Gibson opět čaruje.
     
    25:27
    Arizona sice zvyšuje obrátky, ale rozhodit s obrovským klidem chytajícího Gibsona zdá se být nadlidský úkol! Ten nejprve zmařil záměr Garlanda a v dalším útoku si vychutnal Phila Kessela nádherným semaforem...
     
    24:53
    Keller nabídl puk na Jakoba Chychruna, který z první znovu odzkoušel pozornost gólmana Ducks.
     
    24:09
    Krásná kombinace znovu nekončí až v bráně. Nick Schmaltz dostal lahůdkovou přihrávku, ale trefil Johna Gibsona, od jehož těla se touš odráží jen na tyčku. Zatím největší šance Arizony na úpravu stavu.
     
    23:58
    Hodně nepříjemný zásah schytal obránce Yotes Alex Goligoski, dokonce krvácí. Isac Lundeström si byl dobře vědomý, co dělá, zvedl loket o něco víc, než bylo správné a je vyloučen na dvě minuty. Sudí ještě zkoumali, jestli nemělo jít o vyšší trest, ale Lundeström trefil soupeře primárně svým ramenem.
     
    23:42
    Po dlouhé době se hráči Arizony připomněli v útočném pásmu, hned dvakrát pálil Drake Caggiula, který je dnes dost možná nejaktivnějším střelcem svého týmu.
     
    21:53
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Po stahovačce Terryho a dorážce Getzlafa se ještě hosté neradovali, po několika vteřinách už ale mohou slavit zásluhou CAMA FOWLERA. Jeho střela zůstala ideálně skrytá za clonu útočníka Isaca Lundeströma, který na hraně brankoviště prostě nemohl předvést lepší práci. Zdá se, že aby Anaheim využil tlak v klasické přesilovce, musí čekat na její vypršení. Prosazuje se totiž až těsně po uplynutí trestu. Asistence: Ryan Getzlaf a Maxime Comtois.
     
    21:47
    Domácí v plném počtu.
     
    21:25
    Rychlé vyhození přes celé hřiště, Anaheim se pořádně neusadil v pásmu.
     
    20:28
    Dvorakovu rychlost podcenil Trevor Zegras, takže Anaheim bude znovu začínat ve vlastním pásmu. Přesilovky Ducks pokračují v nastoleném trendu.
     
    20:18
    Příliš divoký přechod modré čáry předvedli hráči v bílém dresu. Z přesilovky ještě zbývá minuta a půl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely:
    7:16
    Úspěšnost buly: 39 % : 61 %
    Bloky: 5:3
    Hity: 10:11
    Přesilovky/využití: 0/1 : 1/4
     
    Úvodní perioda přinesla skutečně zajímavou podívanou, jejíž hybatelem byl zejména Anaheim. V úvodních dvou minutách se sice zdálo, že by utkání mohla vést spíše Arizona, de facto první ztrátou se ale připravila o nápor v útočném pásmu a už ho jen těžce získávala zpět. Navíc vůbec nepomohla nepřesnost Johana Larssona, kterou svou pohotovou střelou už ve čtvrté minutě potrestal zkušený Jakob Silfverberg. Situace byla ještě horší, když šli Coyotes do tří, takže Max Jones měl dostatek prostoru k dorážce do prázdné klece. Jeho následná oslava spustila kolotoč ostrých soubojů, viděli jsme několik strkanic a dvě regulérní bitky. V tomto utkání padne zřejmě ještě mnoho trestů. Zatím je stav 0:2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Přichází další pěstní souboj, tentokrát už o něco pikantnější. Síly 13 vteřin před sirénou poměřili Lawson Crouse a Derek Grant, toto utkání má skutečně skvělý náboj a přináší širokou plejádu hokejových momentů. Crouse ještě inkasuje trest za krosček, takže Yotes čeká další oslabení.
     
    19:28
    Zásilku do brankoviště vyslal ještě Cam Fowler, ovšem k puku měl daleko dorážející Derek Grant.
     
    18:48
    Po přihrávce Jordana Oesterleho až na útočnou modrou protančil pásmem Nick Schmaltz, ovšem kotouč si nestihl stáhnout na forhend.
     
    18:36
    Kessel se snažil využít momentu překvapení, jenže šokoval jen svého kolegu Drakea Caggiulu, který neměl na to zpracovat prudký pas.
     
    18:01
    Spíše medvědí tanec než nějakou velkou bitku předvedli Max Jones a jeho soupeř z Arizony John Hayden. Každopádně jde o jasnou snahu zažehnout v hráčích Coyotes jiskru.
     
    17:20
    Úplně volný zůstal v mezikruží Johan Larsson, který tak mohl potrestat nepozornost soupeře. Parádní přesun Gibsona a ještě lepší defenzivní orientace Rikarda Rakella, který odkrytý puk schoval zpět mezi betony brankáře.
     
    16:52
    Dobře si z počátku vedl Alex Goligoski, který rukavicí zachytil kotouč na modré čáře. Záhy ho ovšem obral Isac Lundeström, jenž i vypálil.
     
    16:38
    Přihrávka Claytona Kellera mířila za bránu, ovšem Nick Schmaltz velmi šikovnou zadovkou uvolnil na brankovišti parkujícího Conora Garlanda. Jeho střela mířila na bránu z nežádoucí blízkosti, takže Gibson neměl problém vykrýt střelecký úhel.
     
    15:43
    Nepříjemné nahození přes celé hřiště zvládl Gibson i s přispěním Hakanpääy, který pak založil zajímavý útok. Z druhé vlny najíždějící Cam Fowler provětral chrániče Kuempera.
     
    14:55
    Ani po této komerční pauze není ještě situace ohledně předchozích trestů jasná. Na trestnou lavici znovu míří Johan Larsson, takže Darcy Kuemper zřejmě dostal i osobní trest. Těžko si tuto situaci vysvětlit jinak, budeme si muset počkat na oficiální zápis.
     
    14:55
    Ještě více mohl zmar Arizony podpořit po parádní přihrávce Troye Terryho Isac Lundeström. Jenže ze slotu nepochopitelně mířil jen do brankáře Kuempera, který si tak spraví sebevědomí.
     
    14:27
    Domácí v plném počtu.
     
    14:06
    Arizoně se daří po delší odmlce vyhodit a vypadá to, že další oslabení zvládne ubránit. O dobrém začátku utkání se ovšem nedá hovořit v žádném případě.
     
    13:13
    Rozhodčí teď nepodávají optimální výkon. Zdržení po druhé brance kvůli označení hříšníků bylo značné, v tuto chvíli navíc posílají hru do středního pásma, přestože Sam Steel vůbec nemohl ovlivnit svůj náraz do brány, jelikož ho do ní natlačil Niklas Hjalmarsson.
     
    12:53
    Krátkou přesilovku pět na tři zkoušel od modré využít Kevin Shattenkirk, rána ovšem neprošla až do brankoviště.
     
    12:27
    Na trestné lavici si odpočinou za domácí Johan Larsson (pyká za brankáře Darcyho Kuempera, který dostal dokonce čtyři minuty) a Lawson Crouse, hosty tu reprezentuje Ryan Getzlaf i Max Jones. Půjde o tresty za hrubost, jen v případě Jonese se jedná o nesportovní chování po vstřelené brance.
    12:27 Max JONES - 0:2
     
    12:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks působili v přesilovce poměrně bezradně, ale střela Maximea Comtoise z pravého křídla proletěla mezi betony brankáře Darcyho Kuempera. Na brankovišti dlouhou dobu zápasící MAX JONES doklepl volný kotouč za čáru a svůj úspěch dal obráncům Arizony, kteří ho slušně masírovali, pořádně pocítit. Jeho výsměch se nelíbil Kuemperovi a vzniká slušná strkanice, po níž musí být uděleno hned několik trestných minut na obou stranách. Anaheim každopádně vede už 0:2. Asistence: Maxime Comtois a Cam Fowler.
    11:55 Rakell si v přesilovce vylámal zuby na Kuemperovi.
     
    11:55
    Tak to je skvělý zásah Darcyho Kuempera! Na přesilovce dostal prostor i Trevor Zegras a jeho krosovou přihrávku neproměnil v branku Rickard Rakell, který pak ještě zbytečně osekával brankáře domácích.
     
    11:22
    Střelu uspěchal Shattenkirk, za kotoučem proto vyrazil Goligoski a jeho práci dokonal Jordan Oesterle.
     
    11:03
    Po vyhraném buly přichází rychlé vyhození domácích, ale Ducks mají poměrně dost času.
     
    10:55
    No a protože Hjalmarsson podrazil Silfverberga, čeká Coyotes více než minutu a půl trvající oslabení tří proti pěti.
     
    10:33
    Kotouč z hole Tylera Pitlicka skončil dokonce za hráčskou lavicí, takže není o čem – dvě minuty za zdržování hry.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:33
    Ani teď se kotouč nezdržoval mezi mantinely, po dalším přerušení je tu reklamní přestávka.
     
    09:29
    Velmi špatně si počínal Comtois, ovšem ani Yotes se v útoku nevedlo o poznání lépe a tak útočník hostů mohl vyrazit na rychlý kontr. Isac Lundeström, který vedl celou akci, ovšem čekal na možnost přihrát příliš dlouho a dostal se do záporného střeleckého úhlu.
     
    09:07
    Černá pryž po buly v neutrální zóně rychle opustila hrací plochu, vhazování si zopakujeme.
     
    08:26
    Jakob Silfverberg překonal modrou linii a ohrožoval bránu. Nepovedlo se mu ovšem uspět a byl to Clayton Keller, kdo při přečíslení dva na jednoho hledal místo na přední tyči. Gibson zůstává v klidu.
     
    07:48
    Nyní ovšem zůstal Caggiula za opařenou obranou Ducks. Bohužel pro Coyotes potřeboval mnohem větší rychlost, takže se zmohl jen na takzvaný ruský blafák. Tvrdý příklep vychytal John Gibson bez potíží.
     
    07:34
    Mahurova přihrávka není dostatečně přesná, jenže proti Grantovi si neodpustil chybu Drake Caggiula.
     
    06:44
    Dvorak sice vyhrál buly nad Getzlafem, ale pak neztratil hlavu Derek Grant. Anaheim se tak dostal z potíží a Carter Rowney vyprášil pravý beton brankáře Kuempera.
     
    06:34
    Nahození z hole Johna Haydena rychle odmítá Jani Hakanpää, protože byl ovšem za klecí atakován, nedokázal přihrát přesně a píská se další zakázané uvolnění.
     
    06:23
    Branka Jakoba Silfverberga hosty poměrně uklidnila, jakmile hrají v plném počtu, jsou téměř k nezastavení. Od modré čáry pálil nebezpečně Josh Mahura, ještě před ním z levého křídla branku ohrožoval navrátilec z trestné lavice Rickard Rakell. Arizona bude muset po první komerční pauze přikročit ke změně.
     
    05:39
    Hosté v plném počtu.
     
    05:20
    Ráznou bombu Jakoba Chychruna zblokoval Sam Steel, to byla velmi důležitá momentka celého oslabení.
     
    05:07
    O vyhození se postaral i Cam Fowler, kotouč ovšem opustil hrací plochu a buly se nastěhuje zpátky do útočného pásma Yotes.
     
    04:28
    Ne úplně špatná souhra v početní převaze, jenže nejprve Carter Rowney a nyní i Jani Hakanpää dokázali puk poslat o mantinel do bezpečí.
     
    03:39
    Zbytečný útočný faul Rikarda Rakella. Jeho tým se dostával do tlaku, ale přichází nedovolené bránění.
    03:09 Jakob SILFVERBERG - 0:1
     
    03:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hráči Arizony naháněli kotouč ve vlastním pásmu jako horký brambor. Nejprve se nepodařilo vyhození Alexi Goligoskému a špatný úsudek pak stál za další ztrátou, když si Johan Larsson dovolil zbytečnou kličku před brankářem Darcym Kuemperem. O krádež se postaral JAKOB SILFVERBERG, který dokázal nečekaně vypálit přímo mezi betony gólmana. Bez asistence.
     
    02:13
    Garland nezpracoval přihrávku a Ben Hutton mohl založit útočnou akci, ze které málem vznikl úvodní gól. Ryan Getzlaf si puk parádně stáhl na střed a Darcy Kuemper předvedl těžký zásah.
     
    01:46
    Zakázané uvolnění Anaheimu. Na hrací plochu se musí vrátit i Kevin Shattenkirk, který žil v domnění, že stihl vystřídat včas.
     
    01:21
    Do středního pásma prostrkal kotouč Derek Grant, čtvrté formaci Ducks se ovšem nedaří založit útok konstruktivním způsobem.
     
    00:58
    Kolem modré čáry prosvištěl Jani Hakanpää, rychle se ale musí stahovat na svou defenzivní pozici. Z pravé strany se totiž pokoušel prosadit Jakob Chychrun a John Gibson vytahuje první zákrok lapačkou.
     
    00:13
    Jacob Larsson si ihned na buly musel dávat pozor na Lawsona Crouseho, vybojovaný puk uzmul Christian Dvorak, ale přesnou střelu nevyslal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Debutující Trevor Zegras si podle tradice užil samostatnou projížďku před startem rozcvičky.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle, Hjalmarsson (A) – Keller, Schmaltz, Garland – Crouse, Dvorak, Pitlick – Caggiula, Brassard (A), Kessel – Hayden, Jo. Larsson, Fischer.

    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Mahura, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, B. Hutton, Ja. Larsson – Jones, Getzlaf (C), Terry – Zegras, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Lundeström, Rakell – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodčí: Hanson, Schrader – A. Smith, Racicot.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    ANAHEIM DUCKS
    8. místo (Západní divize), 18 zápasů, 15 bodů, skóre: 34:50


    Ducks již začínají výrazně ztrácet šanci, že by se v této sezoně mohli podívat do play off. Bodový rozdíl sice není tak akutní, ale Anaheim odehrál společně s lídrem ze St. Louis největší počet utkání ze všech celků na Západě. Navíc ho pořádně trápí ofenziva. Žádný jiný tým v NHL nedal méně branek a impotentnost útoku sehrála zásadní roli v aktuální sérii tří porážek v řadě. Přesilovka Ducks? Hrozivá... úspěšnost jen 7,5 %.

    Včera se na seznam cestujících náhradníků přidal Adam Henrique. Právě od něj coby velmi zkušeného hráče se čekala lepší gólová produkce. Jenže zatímco vloni vstřelil 26 branek, letos rozvlnil síť pouze jednou a v sestavě by ho mohl nahradit devatenáctiletý talent Trevor Zegras. Ten si v lednu odvezl zlatou medaili z juniorského šampionátu, neboť byl důležitou součástí vítězného výběru USA. V úvahu však připadají také Sonny Milano, který se v úvodu zranil v horní části těla, a šestadvacetiletý Američan Vinni Lettieri.

    Ani Anaheim nepošle na led československou sílu, takže toto utkání bude bez účasti krajanů. Budoucnost by v klubu nicméně mohl mít talentovaný Lukáš Dostál, který na farmě v San Diegu drží parádní úspěšnost 93,3 %. Jeho kolega ze Slovenska Roman Durný už má pozici složitější.
     
    ARIZONA COYOTES
    5. místo (Západní divize), 17 zápasů, 17 bodů, skóre: 44:49


    Yotes o víkendu nestačili na Los Angeles a po výsledku 2:4 prohráli už čtvrté utkání z posledních pěti. V přesilovce se sice zaskvěli Derrick Brassard i Phil Kessel, na víc se ale pouští klub nezmohl. V početních převahách přitom letos patří do šedého průměru, když využil 20,6 % a zaujímá tak 14. pozici. V oslabení se Arizoně vede o něco lépe a s úspěšností 84,5 % se chlubí devátou příčkou.

    V brance by měl nastoupit znovu Darcy Kuemper, který sice proti Kings inkasoval třikrát z 22 střel, jinak ale vykazuje poměrně slušné statistiky, a to zejména na domácím ledě. V Gila River Areně dostává průměrně 1,77 gólu na utkání a během svých dvou dosavadních startů proti Ducks zvládl chytit 92,5 % střel.

    Za Coyotes žádný český ani slovenský hráč nenastoupí. Talentovaný útočník z Nymburka Jan Jeník totiž momentálně válí jen v nižší AHL, kde za čtyři zápasy stihl už gól a čtyři asistence. Na širší soupisce zůstávají ještě Marián Hossa a Marek Langhamer, pravděpodobnost návratu druhého jmenovaného do zámoří je ale hodně mizivá a v případě slovenského forvarda se dokonce rovná nule.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:10.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 29. Dvorak (TS), 31. Brassard (Garland, Kessel), 33. Chychrun (Caggiula, Keller), 44. Dvorak (Chychrun, Keller) – 4. Silfverberg, 13. Jones (Comtois, Fowler), 22. Fowler (Getzlaf, Comtois)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Hill) – Ekman-Larsson (C), Ljubuškin, Chychrun, Goligoski, Oesterle, Hjalmarsson (A) – Keller, Schmaltz, Garland – Crouse, Dvorak, Pitlick – Caggiula, Brassard (A), Kessel – Hayden, Jo. Larsson, Fischer.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Mahura, Shattenkirk, Fowler, Hakanpää, B. Hutton, Ja. Larsson – Jones, Getzlaf (C), Terry – Zegras, Steel, Silfverberg (A) – Comtois, Lundeström, Rakell – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

    Rozhodčí: Hanson, Schrader – A. Smith, Racicot
    thejrc.org