Atlético – Chelsea 0:1 (kon.) | Lazio – Bayern 1:4 (kon.)
konec
Atlético Madrid
0:1 (0:0)
Chelsea FC
Úterý 23.02.2021, 21:00 • Národní aréna, Bukurešť • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký večer při sledování přenosu utkání osmifinále Ligy mistrů, v němž Atlético Madrid „přivítá“ londýnskou Chelsea.

    Utkání se však neodehraje na krásném stadiónu Wanda Metropolitano v Madridu, nýbrž v Národní aréně v Bukurešti, neboť koronavirová opatření ve Španělsku vůči Velké Británii nedovolila Chelsea přicestovat do španělské metropole.

    Oba týmy mají zajímavé zkušenosti s tímto stadiónem. Atlético tu v roce 2012 vyhrálo finále Evropské ligy nad Athleticem Bilbao 3:0 a po nedělním příletu do Bukurešti se ubytovalo ve stejném hotelu.

    Chelsea se tu představila o rok později hned dvakrát. Nejdříve v březnu v osmifinále Evropské ligy, kdy místnímu FCSB nečekaně podlehla 0:1, v dramatické odvetě ale vyhrála 3:1 a v pozdějších fázích dokráčela až k titulu. V říjnu si pak vedla v Bukurešti proti FCSB v rámci základní skupiny Ligy mistrů o poznání lépe, když zde vyhrála 4:0.
     
    Chelsea FC

    Pátého prosince se Chelsea výhrou 3:1 nad Leedsem dostala do čela Premier League a zdálo se, že by letos po letech mohla bojovat o mistrovský titul. Z dalších devíti kol získala jen osm bodů za bilanci 2-2-5 a z pozice trenéra se musel pakovat Frank Lampard. Klubovou legendu nahradil Thomas Tuchel a pod vedením německého trenéra londýnský klub ještě nepoznal hořkost porážky, v šesti ligových kolech získal čtrnáct bodů (4-2-0) a z pátého místa tabulky aktuálně ztrácí dva body na West Ham v souboji o příští ročník Ligy mistrů.

    Do Ligy mistrů Chelsea vstoupila domácí bezbrankovou remízou se Sevillou, od té doby už ale měla postupovou situaci pevně pod svoji kontrolou, vyhrála následující čtyři zápasy a druhou bodovou ztrátu utrpěla až v posledním kole domácí remízou s Krasnodarem, kdy už ale měla i jisté první místo.

    Chelsea se musí obejít bez zkušeného stopera Thiaga Silvy, jenž je ještě v rekonvalescenci po svalovém zranění, naopak po menších zdravotních problémech jsou k dispozici Kai Havertz a Christian Pulisic.

    Poslední utkání v Southamptonu zároveň nedohrál Callum Hudson-Odoi, ačkoliv nastoupil do zápasu až o přestávce, trenér Tuchel však potvrdil, že se nejednalo o žádné zdravotní potíže, jen se mu moc nelíbil přístup Hudsona-Odoie a s týmem do Bukurešti normálně odcestoval.
     
    Atlético Madrid

    Zatímco Chelsea první místo v ligové soutěži opustila, tak Atlético se drží v čele španělské ligy zhruba od dvanáctého kola a s postupně se navyšujícím náskokem se ještě na začátku února zdálo, že o zisk prvního mistrovského titulu od roku 1996 jej nemůže nic připravit.

    Pak ale přišlo bídné období, kdy Atlético nejdříve remizovalo 2:2 s Celtou Vigo, pak s potížemi vyhrálo 2:1 v Granadě a následoval nezvyklý ligový dvojzápas s Levante, kdy na trávníku soupeře Los Colchoneros remizovali 1:1 a doma i přes ohromnou herní převahu prohráli s Levante 0:2. V tabulce tak zůstávají první, ovšem jejich náskok na druhý Real Madrid se smrskl už jen na tři body, byť Atlético má k dispozici ještě odložený domácí zápas s Bilbaem.

    V Lize mistrů se Atlético představilo ve skupině s Bayernem Mnichov, Salcburkem a Lokomotivem Moskva, ovšem nemělo situaci pevně pod svoji kontrolou, když o postup muselo bojovat až do posledního kola, kdy však zvládlo těžký zápas v Salcburku, vyhrálo 2:0 a s pouhými dvěma vyhranými zápasy postoupilo z druhé příčky za suverénním Bayernem.

    Proti svým krajanům dnes nevyběhne Kieran Trippier, jenž si odpykává desetitýdenní distanc za porušení pravidel o sázení, který dostal od anglické federace krátce před Vánoci a později jej potvrdila i mezinárodní fotbalová federace. Kvůli nemoci chybí i Hector Herrera, Yannick Carrasco je mimo hru kvůli zranění nohy a o víkendu utrpěl svalové problémy i stoper José Gimenez.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Savić, Felipe, Hermoso – Á. Correa, Koke (C), Saúl, Lemar – Félix, L. Suárez.
    Náhradníci: Grbić, San Román – Kondogbia, Torreira, Lodi, M. Dembélé, R. Sánchez, Á. García, Camello, Vitolo.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, M. Alonso – Mount, Jorginho, Kovačić – Hudson-Odoi, Giroud, Werner.
    Náhradníci: Caballero, Arrizabalaga – Kanté, T. Abraham, Pulisic, K. Zouma, Chilwell, Zijach, Gilmour, R. James, Havertz, Emerson..
     
    Zatímco v dresu Atlética Kieran Trippier proti svým krajanům hrát nemůže, tak v dresu Chelsea nechybí v základní sestavě Španělé Marcos Alonso a César Azpilicueta, na lavičce pak je stále ještě nejdražší brankář světa Kepa Arrizabalaga.
     
    Fotbalisté už nastoupili na hrací plochu, bukurešťským stadiónem zní slavná znělka soutěže.
     
    S trojicí německých rozhodčích vedených Felixem Brychem se předzápasového losu účastní španělští kapitáni svých týmů Koke a César Azpilicueta.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Úvodního výkopu se ujala v bílé sadě hrající Chelsea, Atlético obléklo tradiční červeno-bíle pruhované dresy.
     
    1
    Joao Félix byl faulován při přechodu středu hřiště, Atlético se bude moci usadit na útočné polovině.
     
    1
    Mason Mount za svůj zákrok na Joaa Felixe velmi brzy vidí žlutou kartu, ta je pro něj už třetí v soutěži a mladý anglický reprezentant tak vynechá odvetu.
     
    3
    Mendy dostal těžkou malou domů, neporadil si se skákavým míčem, který se odrazil k Saúlovi, tomu se v plném běhu nepovedlo míč zpracovat, ani zakončit a předkopl si jej příliš daleko.
    3. Mendyho zaváhání nepotrestal Saúl.
     
    5
    Chelsea je rozestavena na útočné polovině, Atlético brání v kompaktním bloku.
     
    5
    Azpilicuetův centr ke vzdálenější tyči odhlavičkoval pozorně bránící Correa.
     
    6
    Jorginho přenesl hru doprava na Hudsona-Odoie, ten po nepovedeném představení v Southamptonu dostává od Thomase Tuchela další šanci, teď se mu odcentrovat nepovedlo, Chelsea však přesto vybojovala rohový kop.
     
    7
    S rohovým kopem si u přední tyče poradil Luis Suárez.
     
    8
    Antonio Rüdiger u postranní čáry nedovoleně atakoval Marcose Llorenteho, s míčem bude moci hrát Atlético.
     
    9
    Do prudkého centru Joaa Felixe se akrobaticky pokusil položit Ángel Correa, tomu v zakončení zamezil Marcos Alonso.
     
    9
    Po nakrátko rozehraném rohu se Atlético nedostalo ani do pokutového území a bude jen vhazovat.
     
    10
    Koke přenesl hru doleva na Lemara, ten vracel míč před branku z voleje, nenašel však žádného ze tří spoluhráčů a míče se ujal Edouard Mendy.
     
    11
    Chelsea kombinuje takovým házenkářským způsobem před pokutovým územím a snaží se najít cestu před branku Atlética.
     
    12
    Hostující akci zakončil velmi nepřesnou střelou z dálky Andreas Christensen.
     
    13
    Llorenteho centr odkopl Rüdiger, Atlético se ale zase zmocnilo odraženého míče.
     
    14
    Luis Suárez na pravém křídle přetlačil dva protihráče, pak adresoval přihrávku napříč předbrankovým prostorem, Thomas Lemar ale v pádu nedokázal zakončil míč do odkryté branky Chelsea.
    14. Thomas Lemar v pádu nedokázal trefit branku.
     
    15
    Mason Mount se uvolnil na pravém křídle a hledal před brankou Wernera, ten míč jen jemně tečoval a nedokázal jej nasměrovat na branku Atlética.
     
    17
    Kovačićovi se nepovedlo protáhnout se po levém křídle, míč odkopl do středu hřiště Marcos Llorente.
     
    18
    Timo Werner pronikl do pokutového území, kde padl k zemi, penaltu ale u svého krajana Brycha nevybojoval.
     
    19
    Werner se na levém křídle ocitl v nezavádění hodné pozici proti třem protihráčům, povedlo se mu však vybojovat rohový kop, v dané chvíli maximum možného.
     
    20
    Také Chelsea rozehrála svůj první rohový nakrátko, pak nedokázala zahrozit před Janem Oblakem.
     
    22
    Nepovedená souhra Chelsea na pravém křídle, míč doputoval za brankovou čáru a rozehrávat od své branky bude Jan Oblak.
     
    23
    Chelsea se pokusila napadáním až u pokutového území dostat Atlético pod tlak, Lemara ale po špatném převzatí míče vysvobodil nedovolený zákrok Masona Mounta.
     
    24
    Callum Hudson-Odoi po průniku po pravém křídle přihrával před branku v pádu a míč zastavil Stefan Savić.
     
    25
    S přízemní střelou Marcose Alonsa z dálky si bezpečně poradil Jan Oblak.
     
    26
    V úvodních pětadvaceti minutách měla Chelsea dvoutřetinové držení míče, nebezpečnější je ale Atlético.
     
    28
    Kovačićovu kolmici po ose hřiště si nedokázal zpracovat Giroud, míč doputoval k brankáři Oblakovi.
     
    29
    S výjimkou Mendyho jsou všichni hráči na polovině Atlética, Chelsea se ale nedaří dostat se přes obranný val lídra španělské ligy.
     
    30
    Hudsonu-Odoiovi se nepovedlo zpracovat přenesení hry na pravé křídlo, míč mu odskočil za brankovou čáru a bude se kopat od branky Jana Oblaka.
     
    31
    Zatímco úvodní čtvrthodina nabídla nějaké nebezpečné situace, tak ta druhá se hrála v poměrně stereotypním režimu s častým držením míče hráčů Chelsea, kterým se ale nedaří vymyslet něco, čím by zaměstnali Jana Oblaka.
     
    33
    Atlético ve třech napadalo rozehrávku Chelsea a vybojoval míč, když Mendyho pas skočil před Marcosem Alonsem, ten pak na balón nedosáhl a vhazovat může Marcos Llorente.
     
    34
    Po střetu s Marcosem Alonsem zůstal na trávníku ležet Koke, kapitán Atlética už ale vstává na nohy.
     
    34
    Při útočné akci Atlética si na Lemarův oblouček na pravé křídlo naběhl Luis Suárez, k míči ale měl příliš daleko.
     
    35
    Thomase Lemara ve středu hřiště podkopl César Azpilicueta, píská se proti anglickému celku. Hráči Atlética pak marně orodovali u rozhodčího Brycha za další kartu pro hráče soupeře.
     
    36
    Marcos Llorente dostal nepřesnou přihrávku od Stefana Saviće, míč doputoval do zámezí a prostřednictvím autového vhazování se jej ujme Chelsea.
     
    37
    Lemarovi se z levého křídla nepovedlo proniknout do pokutového území, míč si příliš ukopl od kopačky a ujal se jej Jorginho.
     
    37
    Jorginho se šikovným pasem pokusil uvolnit na pravém křídle Hudsona-Odoie, ten se všemi silami snažil míč dostihnout, to se mu však nepovedlo.
     
    38
    Na střelecké pokusy je to zatím 1:4, na bránu 0:1, ta jediná střela směřující mezi tři tyče z kopačky Alonsa ale nenadělala Oblakovi žádné potíže.
     
    39
    Oblaka teď prověřil Werner, střílel však z ostrého úhlu přímo doprostřed a slovinský brankář jeho prudkou ránu vyrazil.
     
    40
    Luis Suárez byl faulován Azpilicuetou ve středu hřiště a Koke znovu marně přesvědčoval Brycha, že by za takové zákroky měl vytahovat karty.
     
    41
    Chelsea teď mohla zaútočit do otevřenější obrany, přetažený centr Marcose Alonsa našel Masona Mounta, ten však těžký kop z voleje nasměroval vysoko nad branku, zřejmě se ještě snažil přihrávat Giroudovi.
     
    42
    Na opačné straně se otevřela defenziva Chelsea, Correa získal obrovské množství prostoru na pravém křídle a přihrával před branku Suárezovi, tomu se v pádu nepovedlo zakončit.
     
    43
    K Rüdigerově dlouhém nákopu se Giroud neprotlačil přes Hermosa, francouzský útočník reklamoval údajnou ruku Hermosa, rozhodčí Brych však situaci rychle prověřil s kolegy od videa a může se pokračovat odkopem od branky Atlética.
     
    45
    Mason Mount si na pravém křídle rychle vyměnil míč s Hudsonem-Odoiem, pak se mu ale nepovedlo odcentrovat, Saúl srazil balón na rohový kop.
     
    45+1
    Rozhodčí Brych k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává jednu nastavenou.
     
    45+1
    Mountův přetažený centr od rohového praporku končí jen odpískaným faulem Césara Azpilicuety.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas souboje Atlética s Chelsea nabídl jen minimum fotbalové zábavy, skóre je tak zaslouženě bez branek. Chelsea přitom mohla prohrávat už v úvodu zápasu po chybě Edouarda Mendyho, kterou ale nedokázal potrestat Lemar.

    Na opačné straně zahrozil snad jen Werner, jemuž se nepovedlo usměrnit na branku prudký Mountův pas z pravého křídla.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 1 – 5
    Střely na bránu: 0 – 2
    Střely mimo: 1 – 2
    Zablokované střely: 0 – 1

    Držení míče: 34% – 66%
    Rohové kopy: 1 – 3
    Ofsajdy: 0 – 0

    Fauly: 4 – 8
    Žluté karty: 0 – 1
    Červené karty: 0 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje beze změn v sestavách.
     
    47
    Po dlouhém nákopu Saviće do pokutového území zahrál Azpilicueta poněkud nejistě na rohový kop.
     
    47
    S centrem Lemara do pokutového území si defenziva Chelsea poradila, navíc faul je pískán Saúlovi.
     
    48
    Timo Werner potáhl míč po pravém křídle, pak jej zase odevzdal Madriďanům nepřesnou přihrávkou.
     
    49
    Luis Suárez to teď schytává od hráčů Chelsea, nejdříve jej velmi důrazně strčil Azpilicueta, o pár sekund později jej příliš vysoko zdviženou nohou atakoval Callum Hudson-Odoi.
     
    50
    Mason Mount se pokusil vystřelit od hranice pokutového území, jeho střelu zablokoval Mario Hermoso.
     
    51
    Alonsův centr je sražen na rohový kop, k praporku už míří Mason Mount.
     
    52
    Po nakrátko rozehraném rohu následoval relativně nebezpečný centr do předbrankového území, Azpilicueta s Rüdigerem se k němu ale neprotlačili.
     
    53
    Mason Mount kolmicí po levém křídle našel rozběhnutého Wernera, jeho přihrávka před branku ale nedorazila k adresátovi Giroudovi, včasným skluzem zasáhl Felipe.
     
    55
    Chelsea se povedla rychlejší kombinace před pokutovým územím, Alonsův centr pak zadáci Atlética odvracejí do zámezí.
     
    55
    Pro sraženou střelu Hudsona-Odoie si došel Jan Oblak.
     
    56
    Po čase se pokusilo zaútočit Atlético, Suárezovu střelu Christensen srazil na rohový kop.
     
    57
    Ángelu Correovi se rohový kop absolutně nepovedl, přízemní centr hosté snadno odkopávají do středu hřiště.
     
    58
    Joao Félix přihrál do běhu Lemarovi, jeho centr našel jen hlavu Césara Azpilicuety, do odraženého míče se zkusil akrobaticky položiit Joao Félix, mladý Portugalec ale vysoko přestřelil branku.
     
    59
    Marcos Alonso přenesl hru na pravé křídlo, kde se pokusil z první odcentrovat Callum Hudson-Odoi, bude z toho rohový kop.
     
    60
    Mountův centr byl o poznání kvalitnější než ten předchozí Correův, hráči v bílém se ale do zakončení nedostali, po několika odrazech se míče zmocnil Jan Oblak.
     
    60
    Saúl si všiml, že brankář Mendy je dále od své branky a pokusil se jej překvapit střelou z poloviny hřiště, prostor ohraničený třemi tyčemi však netrefil.
     
    62
    Llorente díky šťastným odrazům na pravém křídle vybojoval rohový kop, Rüdigerovi už se nepovedlo zachránit míč na hrací ploše.
     
    63
    Další roh Atlético rozehrálo nakrátko a dopadlo to ještě katastrofálněji než v předchozím případě nepovedeného Correova centru, teď Llorente v roli takřka posledního hráče přišel o míč v souboji s Wernerem a musel zatáhnout záchrannou brzdu stažením německého fotbalisty.
     
    64
    Žlutou kartu teď viděl také trenér Atlética Diego Simeone.
     
    64
    Žlutou kartu dostává Jorginho (Chelsea FC).

    Jorginho stáhl Joaa Félixe a také dostává třetí žlutou kartu, která jej diskvalifikuje z účasti v odvetě, Tuchelovi tak po Mountovi bude chybět už druhý záložník.
     
    65
    Marcos Llorente byl na pravém křídle zahnán až k rohovému praporku, tam se neprosadil přes svého jmenovce Alonsa a bude se rozehrávat od branky Chelsea.
     
    67
    Mountova přihrávka mířila až za Tima Wernera, ten neměl nejmenší šanci míč převzít. Na obou stranách se kupí jedna nepřesnost za druhou.
     
    68
    Poprvé v zápase se Olivier Giroud dostal do nebezpečnějšího zakončení, když parádními nůžkami rovnou dokázal skórovat, vzápětí mu je ale máván ofsajd.
     
    68
    Předchozí situace se ještě řeší u videa. Zatím není jisté, kdo se vůbec dotkl míče před Giroudem.
     
    68
    Už přes dvě minuty čekáme na rozuzlení této situace.
     
    68
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Podle verdiktu rozhodčích se míč k Olivieru Giroudovi odrazil od bránícího Maria Hermosa, tudíž se nemohlo uplatnit pravidlo o ofsajdu a branka Chelsea tak je regulérní, OLIVIER GIROUD parádními nůžkami otevírá skóre zápasu!
    68. Olivier GIROUD - 0:1
    68. Olivier GIROUD - 0:1
     
    72
    Atlético najednou bude muset výrazně oživit svoji hru, odjíždět do Londýna se ztrátou by se týmu Diega Simeoneho nemuselo vyplatit.
     
    74
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Hakím Zijach.
     
    74
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Mason Mount, přichází N'Golo Kanté.
     
    76
    Do střel Kokeho i Correy vložili svá těla hráči Chelsea a povedlo se jim oba pokusy ze střední vzdálenosti zablokovat.
     
    77
    Další neúspěšná akce Atlética, odraženého míče se ujal Edouard Mendy.
     
    78
    S vysokým centrem Marcose Alonsa si poradil brankář Oblak, jenž stáhl míč před Giroudem.
     
    79
    Suárez na pravém křídle v souboji s Rüdigerem vybojoval rohový kop, mezi oběma hráči pak došlo k drobné rozmíšce, kterou rozhodčí Brych řeší domluvou.
     
    80
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Callum Hudson-Odoi, přichází Reece James.
     
    80
    Chelsea nezvykle střídala před obranným rohovým kopem, do zakončení ale soupeře nepustila.
     
    81
    Už se rozeběhla závěrečná desetiminutovka a stále platí, že Atlético ještě ani jednou nevystřelilo na branku.
     
    82
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Moussa Dembélé.
     
    82
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Renan Lodi.
     
    82
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Saúl, přichází Lucas Torreira.
     
    83
    Timo Werner potáhl míč volným prostorem po pravém křídle, pak jeho prudkou střelu z ostrého úhlu do boční sítě jemně tečoval Jan Oblak, následovat tak bude rohový kop Chelsea.
     
    84
    Přetažený centr Zijacha se neujal, útočná snaha Chelsea končí Wernerovým faulem.
     
    84
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Mario Hermoso, přichází Vitolo.
     
    86
    Atlético se stále trápí ve středu hřiště se zakládáním útočných akcí, španělskému celku se nedaří dostat se před Mendyho.
     
    87
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Olivier Giroud, přichází Kai Havertz.
     
    87
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Timo Werner, přichází Christian Pulisic.
     
    88
    Luis Suárez se znovu neprosadil na pravém křídle, navíc se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    89
    Série soubojů ve středu hřiště, nakonec se píská proti Chelsea a Atlético rychle rozehrálo.
     
    90
    Atlético už má otevřenější obranu, čehož se Chelsea pokusila využít rychlejším protiútokem, střílená přihrávka Azplicuety ale dorazila do rukavic Jana Oblaka.
     
    90+1
    Rozhodčí Brych oddaluje závěrečný hvizd o šest nastavených minut.
     
    90+2
    Nastavený čas se zatím odehrává pod taktovkou Chelsea, ta teď drží míč na soupeřově polovině.
     
    90+3
    Atléticu nevyšla další kombinace na útočné polovině, po ztrátě míče Lemar zezadu fauloval Pulisice a žluté kartě neunikl.
     
    90+5
    Alonso s Kantem u útočného rohového praporku vybojovali autové vhazování, Atlético se stěží vůbec dostává k míči.
     
    90+6
    Po faulu Zijacha ve středovém kruhu ještě dostane Atlético šanci zaútočit.
     
    90+6
    To by ale Kokeho nákop nesměl přeletět všechny fotbalisty číhající u pokutového území.
     
    90+6
    Po faulu na Reece Jamese už se skutečně blíží závěrečné sekundy zápasu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Chelsea v Bukurešti zvládla úvodní osmifinále Ligy mistrů proti Atléticu Madrid, lídrovi španělské ligy téměř nic nedovolila a díky parádním nůžkám Oliviera Girouda vítězí 1:0.

    Francouzský útočník po velkou část zápasu se nedostal do zakončení, pak se ale nadechl k parádnímu zakončení přes hlavu, které rozhodčí Brych zprvu neuznal jako regulérní branku kvůli domnělému ofsajdu, po konzultaci s kolegy u videa si ale ověřili, že míč k Giroudovi šel od bránícího Hermosa a o ofsajd se tak jednat nemohlo.

    Atlético trochu zahrozilo jen v úvodní čtvrthodině, pak už ale vůbec nijak, za celý zápas nevystřelilo na branku a jeho pozice před odvetou je složitá, rozhodně však ne neřešitelná. Při výhře týmu Diega Simeoneho 1:0 by se prodlužovalo, jakékoliv jiné vítězství posílá Atlético do další fáze.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 6 – 11
    Střely na bránu: 0 – 5
    Střely mimo: 3 – 3
    Zablokované střely: 3 – 3

    Držení míče: 41% – 59%
    Rohové kopy: 5 – 6
    Ofsajdy: 0 – 0

    Fauly: 9 – 21
    Žluté karty: 3 – 2
    Červené karty: 0 – 0 (23:02:53)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 68. Giroud

    Karty:   63. M. Llorente (ATM), 64. Simeone (ATM), 90+3. Lemar (ATM) – 1. Mount (CHE), 64. Jorginho (CHE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:21.
    Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Savić, Felipe, Hermoso (84. Vitolo) – Á. Correa (82. M. Dembélé), Koke (C), Saúl (82. Torreira), Lemar – Félix (82. Lodi), L. Suárez.
    Náhradníci: Grbić, San Román – Kondogbia, Torreira, Lodi, M. Dembélé, R. Sánchez, Á. García, Camello, Vitolo.

    Chelsea FC: Mendy – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, M. Alonso – Mount (74. Kanté), Jorginho, Kovačić (74. Zijach) – Hudson-Odoi (80. R. James), Giroud (87. Havertz), Werner (87. Pulisic).
    Náhradníci: Caballero, Arrizabalaga – Kanté, T. Abraham, Pulisic, K. Zouma, Chilwell, Zijach, Gilmour, R. James, Havertz, Emerson.

    Rozhodčí: Brych – Borsch, Lupp (vš. Německo)
    Středa 17.03.2021
    Chelsea - Atlético 2:0

    Branky: 34. Zijach (Werner), 90+4. Emerson (Pulisic)

    Karty:   30. Havertz (CHE) – 31. Lodi (ATM), 51. Saúl (ATM), 60. J. Giménez (ATM), 72. Koke (ATM)   81. Savić (ATM)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:11.
    thejrc.org