Atlético – Chelsea 0:1 (kon.) | Lazio – Bayern 1:4 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:4 (0:3)
Bayern Mnichov
Úterý 23.02.2021, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Lazia s Bayernem Mnichov vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (23:01:34)
     
    Odvetné osmifinálové utkání se hraje v mnichovské Allianz Areně za tři týdny ve středu 17.3. ve 21:00.
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7.
    Střely mimo: 6:3.
    Rohy: 7:4.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 13:11.
     
    Hlavní arbitr Orel Grinfeeld naposledy foukl do píšťalky a zápas končí! Bayern Mnichov si odváží z Říma do domácí odvety vítězství nad Laziem 4:1!

    Lazio nevstoupilo do utkání ideálně. Již v deváté minutě zpackal malou domů Mateo Musacchio, daroval míč Lewandowskému a ten si kličkou poradil i s osamoceným Reinou. Následně se hra vyrovnala, ale udeřil znovu mnichovský gigant, když se po nahrávce Goretzky prosadil střelou z hranice šestnáctky teprve sedmnáctiletý talent Jamal Musiala. Těsně před přestávkou navíc utekl domácí obraně Coman, Reinu sice prudkou ránou po kličce nepřekonal, ale míč se odrazil k Sanému a ten už ho dopravil do opuštěné branky.

    Okamžitě po změně stran se opět minulo skóre. Po ubráněném rohovém kopu uprchl Sané. Ještě chtěl přihrávat Daviesovi, ale míč si do vlastní branky srazil Francesco Acerbi. O další dvě minuty později bylo sníženo, když se prosadil Joaquín Correa po nedůslednosti mnichovské obrany. Correa mohl ještě jednou udeřit, ale jeho ránu ke vzdálenější tyči Neuer v 54. minutě vyrazil. Poté už jen rozhodčí Grinfeeld rozdával karty, bylo jich dnes celkem sedm!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Süle byl ještě podražen Lulićem na třiceti metrech a Bayern měl šanci zvýšit své vedení. Standardní situaci rozehrával Alaba, ale balon poslal jen vysoko za branku.
     
    90+4
    Do kombinace se ve středovém kruhu nabízel Lewandowski. Pobídku polského útočníka využil na moment Kimmich, ale Bayern už dohrává zápas na vlastní polovině.
     
    90+3
    Podpořit útok chtěl i David Alaba. Několik metrů za středovou čárou předal míč Sülemu, který už neměl tolik prostoru a ani přihrávka k Choupo-Motingovi nepřišla včas.
     
    90+2
    Marušić vhodil míč do hry k Acerbimu. Třiatřicetiletý stoper byl sice pod tlakem Choupo-Motinga a už se zdálo, že ztratí míč, tak si musel pomoci dalším faulem.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase ještě čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leroy Sané, přichází Bouna Sarr.
     
    90
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Jamal Musiala, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    89
    Od Escalanteho přišla nadějná přihrávka k Immobilemu, ale domácí kapitán je dnes pečlivě střežen Boatengem i Alabou. Stopeři Bayernu nechali míč projet až k Neuerovi.
     
    88
    Hra však i nadále plyne bez přerušení. Javi Martínez zkoušel protlačit míč k Lewandowskému, ale skvěle si vedl na hranici vápna Senad Lulić. Na druhé straně trávníku byl přesný i Niklas Süle.
     
    87
    Za postranní čárou už čekají na přerušení hry Choupo-Moting a Bouna Sarr. Trenér Bayernu Flick bude ještě před koncem druhého poločasu dvakrát střídat.
     
    86
    Jean-Daniel Akpa-Akpro nedokázal přesně přihrát na krátkou vzdálenost Cataldimu. K balonu se tak zcela zadarmo dostal hostující Joshua Kimmich.
     
    85
    Parádní práci v obraně odvedl znovu Jerome Boateng. Společně s Alabou zblokovali unikajícího Correu a nepustili ho ani do blízkosti pokutového území.
     
    84
    Davies si chtěl pustit míč kolem Marušiće, ale ten jeho úmysl vystihl a poté musel kanadský bek použít až příliš mnoho síly a soupeře povalil před rozhodčím na trávník.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Obhájci titulu si s přehledem hlídají tříbrankový náskok.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Jean-Daniel Akpa-Akpro.
     
    81
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Sergej Milinković-Savić, přichází Danilo Cataldi.
     
    81
    Tak přece jen musel Pepe Reina zasahovat. Vysoký balon si ve vápně zpracoval Robert Lewandowski, i s obráncem na zádech se otočil, ale prudkou ránou španělského gólmana nepřekonal.
     
    80
    Tempo zápasu s postupujícím časem klesá. Bayern si je vědom parádní výchozí pozice do domácí odvety a tak už se především soustředí na obranu.
     
    79
    Ani roh však branku Manuela Neuera příliš neohrozil. K hlavičce se sice přes Boatenga prosadil Francesco Acerbi, ale míč od jeho hlavy putoval daleko za vzdálenější tyč.
     
    78
    Alberto přesně přihrál do pohybu k nohám rozběhnutého Joaquína Correy. Ránu dokázal na poslední chvíli tečovat mimo tři tyče Alaba a domácí budou pokračovat rohem.
     
    77
    Saného dokázal rychlostně předčít Escalante. Pětadvacetiletý Němec už si to totiž pádil směrem do otevřené obrany k vápnu Pepeho Reiny.
     
    76
    Reinova přihrávka podél Lewandowského byla riskantní, ale míč nakonec prošel až k Albertovi. Lazio se v posledních minutách nemůže prosadit na dostřel hostující branky.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Lucas Hernández.
     
    75
    Hlavní rozhodčí Orel Grinfeeld rozhodně kartami nešetří. Zblízka vidí žlutou kartu i Kingsley Coman, který při napadání sestřelil Marušiće.
     
    74
    Na aktivnější napadání už hosté nemají sílu. Nyní ale ještě Coman zavařil Hoedtovi, který musel pod tlakem posunout míč jen k Reinovi.
     
    73
    Zkrácený rohový kop si vzal na starost Luis Alberto. Nadýchaný centr skončil jen na hlavě Süleho, už už to vypadalo na další brejk, ale Sané Daviese tentokrát nenašel.
     
    72
    Žlutá karta jde také na konto Kimmicha. Hostující záložník až příliš agresivně gestikuloval směrem k rozhodčímu po zákroku Daviese.
     
    71
    Tentokrát pálil z nadějné pozice před vápnem Leroy Sané. Prudkou ránou však našel jen horní patra obranné zdi, kterou si postavil Pepe Reina.
     
    70
    Také Robert Lewandowski zůstal na moment na trávníku, ale po udělené karty se zvedl a bude pokračovat v zápase bez ošetření.
    69. Žlutá karta
     
    69
    Již pátý trest pro domácí Lazio. Escalante hasil deset metrů před vápnem další fatální chybu v rozehrávce faulem na Lewandowského.
     
    69
    Právě Luis Alberto kroutil míč do vápna od rohového praporku. Nejvýše se vyšrouboval před Neuerem Jerome Boateng. Po rychlém odpravení se balon dostal až k Reinovi.
     
    68
    Domácí předvádějí jednu chybu za druhou. Luis Alberto přihrával jen na několik metrů, ale Marušiće minul o pořádný kus. Po autovém vhazování se ale domácí vrátili k balonu.
     
    67
    Až hluboko do středu trávníku si přišel pro balon Coman. Následně si to namířil po pravé straně k Musialovi, ale sedmnáctiletý fotbalista tentokrát Lewandowského na hrotu nenašel.
     
    66
    U balonu na místě přestupku stáli hned tři fotbalisté, ale nakonec rozehrával David Alaba. Levačka rakouského obránce jen těsně minula bližší tyč.
     
    65
    Dalším potrestaným hráčem jen Adam Marušić, který povalil těsně před vápnem unikajícího Comana. Velmi nebezpečná pozice pro hosty.
     
    65
    Manuel Neuer opět v pohotovosti. Z levé strany vyzkoušel pozornost kapitána Bayernu Ciro Immobile, ale míč přistál přesně v rukavicích německého gólmana.
     
    64
    Hosté s aktivního napadání neslevují ani v závěrečné půlhodině. Musiala nebyl daleko od nebezpečného zisku před vápnem Lazia.
     
    63
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Leon Goretzka, přichází Javi Martínez.
     
    62
    Sergej Milinković-Savić je dnes téměř neviditelný. Nyní ještě posouval míč k Lulićovi, ale i střídající křídelní poslal svou střelu vysoko nad Neuerovu branku.
     
    61
    Od postranní lajny si to namířil do středu Marušić, kde ale proti Goretzkovi ztratil míč. Sané poté mohl jít do rozhozené obrany, ale tentokrát kličkou neuspěl.
     
    60
    I po hodině hry vede Bayern nad Laziem o tři góly. Musiala si obhodil před vápnem Hoedta, ale poté musel faulovat po ztrátě Joshua Kimmich.
     
    59
    Alaba byl pod tlakem napadajícího Escalanteho a tak raději zapojil do hry nohama i Neuera. Následně se útočným faulem provinil Ciro Immobile.
     
    58
    I mohutný Boateng se skácel k zemi a na trávníku si s bolestivou grimasou chvíli pobyl. Zdá se, že ale bude bez ošetření dále pokračovat v zápasu.
     
    57
    Třetí žlutá karta pro Lazio. Correa šel nebezpečně do skluzu, byl u balonu později než Boateng a nepříjemně soupeře trefil.
     
    56
    Parádní práci v defenzivě odvedl Jerome Boateng. Skvěle se vrátil s unikajícím Correou a nedovolil mu zakončovat směrem na Neuera. Lazio následný rohový kop v zakončené nepřetavilo.
     
    55
    Ve středu trávníku získal míč pro Bayern Kingsley Coman. Do otevřenější obrany se ale tentokrát nevydal a raději počkal na své spoluhráče a posunul míč do kombinace Daviesovi.
    54. Correovu střelu dokázal Neuer skvěle vytáhnout
     
    54
    Také Manuel Neuer se musel činit. Correa obstřeloval hostujícího gólmana, ale nakonec byl kapitán Bayernu u balonu včas a dokázal ho vyrazit.
     
    53
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Lucas Leiva, přichází Gonzalo Escalante.
     
    53
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Patric, přichází Wesley Hoedt.
     
    53
    Hosté se pořád snaží útočit. Parádní pas až do pokutového území předvedl Alaba. Sané tak tak nedosáhl na balon, poté musel pomoci své obraně Pepe Reina.
     
    52
    Coman byl sice u postranní lajny v obležení třech protihráčů, ale dokázal si pomoci zpětnou přihrávkou až do vlastního vápna k Manuelu Neuerovi.
     
    51
    Hlavní rozhodčí tahá ze své kapsy další žlutou kartu. Lucas Leiva zbytečně u středové čáry přišlápl mladého Musialu.
    49. Joaquín CORREA - 1:4
     
    49
    Lazio právě vstřelilo branku!
    Lazio velmi rychle snižuje ztrátu. Luis Alberto nenápadnou přihrávkou poslal míč do vápna na JOAQUÍNA CORREU, který až příliš snadno obešel Alabu a poté zakončil vedle bezmocného Neuera.
    47. Francesco ACERBI - 0:4
     
    47
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern záhy po startu druhé půle navyšuje své vedení! Smůla se domácím lepí na paty a to v podání FRANCESCA ACERBHO doslova. Hosté ubránili rohový kop a Sané se dostal do úniku. Přihrávku směřoval na Daviese, ale před ním s srazil míč do vlastní sítě právě stoper Lazia.
     
    46
    Druhou část odstartovali rozehrávkou ze středového kruhu domácí fotbalisté. Immobile posunul míč do středu k Leivovi, dlouhý nákop ale skončil až za koncovou čárou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Výrazně spokojeněji odcházejí do šaten svěřenci trenéra Flicka, kteří v Římě vedou nad Laziem už 3:0!

    Lazio nevstoupilo do utkání ideálně. Již v deváté minutě zpackal malou domů Mateo Musacchio, daroval míč Lewandowskému a ten si kličkou poradil i s osamoceným Reinou. Následně se hra vyrovnala, ale udeřil znovu mnichovský gigant, když se po nahrávce Goretzky prosadil střelou z hranice šestnáctky teprve sedmnáctiletý talent Jamal Musiala. Těsně před přestávkou navíc utekl domácí obraně Coman, Reinu sice prudkou ránou po kličce nepřekonal, ale míč se odrazil k Sanému a ten už ho dopravil do opuštěné branky.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Coman se snažil ještě před koncem první půle něco vymyslet. Společně se Saném se ale z pravé strany do pokutového území neprokombinovali.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45
    Hosté uklidňují v kombinaci na vlastní polovině hru. Výsledek první půle je pro Bayern více než příznivý. Dlouhý pas byl příliš rychlý i na Comana.
     
    44
    Nápor italského týmu ještě podpořil Luis Alberto. Po zpackané přihrávce to znovu vypadalo na smrtící protiútok, ale tentokrát skvěle zasáhl jako poslední v obraně Acerbi.
     
    43
    Lazio si okamžitě po rozehrávce vybojovalo rohový kop. Ten byl ale přetažený daleko za vzdálenější tyč a ani Immobile nemohl přes Süleho zakončovat.
    42. Leroy SANÉ - 0:3
     
    42
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se dnes potřetí raduje! Kingsley Coman nedal rychlostně šanci Acerbimu, parádním sprintem se dostal až do pokutového území. Po kličce sice napálil z ideální pozice jen Reinu, ale míč se odrazil přesně proti noze LEROYE SANÉHO a ten už měl přes prázdnou brankou snadnou úlohu.
     
    41
    Ani následný rohový kop hosty příliš v defenzivě nezaměstnal. Akci Lazia ještě mohl rozvinout Patric, ale jeho přihrávka skončila jen v moci Jamala Musialy.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Domácí snad poprvé zahrozili. Na pravé straně se uvolnil Marušić, poté cpal míč do vápna Correovi, který ale získal pro Lazio jen roh.
     
    39
    Přenést hru přes celou šířku trávníku se snažil Marušić. Na pravé straně však domácí nedokázali obehrát Daviese s Alabou a o míč velmi rychle přišli.
    38. Těsný ofsajd po nahrávce Milinkoviće-Saviće
     
    38
    Sergej Milinković-Savić poslal parádní průnikovou nahrávku do úniku Immobileho. Sudí ještě nechal akci dohrát, ale poté odpískal ofsajd. Immobile navíc přihrával pouze k nohám Boatenga.
     
    37
    Ke slovu se dostali také domácí fotbalisté. Leivova nahrávka našla na levém kraji Luliće. Přes zhuštěný prostor před vápnem se odhodlal ke střele z velké dálky Luis Alberto, ale nebyl ani zdaleka přesný.
     
    36
    Na pravé straně měl spoustu času Süle. Obvyklý stoper Bayernu si narazil se Saném a snažil se dokonce o průchod do vápna. Po Musialově nahrávce pálil ze stoje Lewandowski jen do Reiny.
     
    35
    Střídající Lulić se okamžitě dostal do problémů při rozehrávce. Jen nepřesné zpracování Goretzky nenabídlo hostům další velmi nebezpečný zisk na útočném území.
     
    34
    Parádní práci odvedl znovu Jamal Musiala. Tentokrát svým pohybem donutil Marušiće k vycestování s balonem až za postranní lajnu. Vhazovat bude Davies.
     
    33
    Až příliš málo prostoru měl v pokutovém území Robert Lewandowski a proti trojnásobné přesile se k zakončení neprotlačil. Následně po Daviesově nahrávce nepřetlačil Marušiće.
     
    32
    Kingsley Coman zatím dnes nebyl příliš vidět, ale nyní si narazil s Daviesem. Také gólem povzbuzený Musiala si přišel pro balon, ale tentokrát mu klička proti Patricovi nevyšla.
     
    31
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Mateo Musacchio, přichází Senad Lulić.
     
    31
    David Alaba by měl v souboji s Lazzarim potíže, ale hostům opět pomáhá těsný ofsajd. Mezitím se na postranní lajnou chystá ke střídání Senad Lulić.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Bayern v Římě nad místním Laziem o dva góly. Obhájci titulu naprosto kontrolují průběh zápasu a v ofenzivě se snaží o další navýšení.
     
    29
    Z místa přestupku ve středu pole rozehrával David Alaba. Zkušený Rakušan poslal míč jen na pár metrů Boatengovi. Hosté se poté jistou kombinací dostali k autovému vhazování.
     
    28
    K nelibosti domácího týmu se žlutí až teď. Luis Alberto vidí žlutou kartu po tvrdším skluzu proti Daviesovi.
     
    27
    Hlavní rozhodčí píská faul Süleho, který ve středu pole vletěl příliš pozdě do souboje s Albertem. Domácí si žádali dokonce žlutou kartu, ale tu sudí Grinfeeld neudělil.
     
    26
    Neuer musel zasahovat. Lazio bez větších potíží proklouzlo až do střelecké vzdálenosti, ale pokus Luise Alberta patřil k méně povedeným.
    24. Jamal MUSIALA - 0:2
     
    24
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern navyšuje své vedení na dva góly! Velký den pro sedmnáctiletého JAMALA MUSIALU! Davies na pravé straně obelstil Lazzariho, poté Goretzka našel na hranici vápna mladičkého Angličana, který parádní střelou po zemi překonal o více než dvacet let staršího Reinu.
     
    23
    To napadajících hráčů Bayernu bylo o poznání více. Rozehrávka Lazia ale i tak obstála. Ve středu pole poté zaváhal při zpracování až Lucas Leiva.
     
    22
    Opatrná rozehrávka Bayernu začala až u Neuera. Z domácích napadal pouze Ciro Immobile a tak měli hosté dostatek času se prokombinovat až na útočné území.
     
    21
    Boateng vyzval ke spolupráci Süleho, poté se zkoušel zbavit obránce i Leroy Sané. Proti Musacchiovi se sice neprosadil, ale byl faulován u středové čáry.
     
    20
    Lazio se začíná nadechovat do útoku. Marušić však ještě z levé strany do vápna neprošel, následně měl u kopačky balon i Lazzari, ale defenziva obhájců titulu stále drží.
    19. Sporný zákrok na hranici vápna
     
    19
    Hlavní rozhodčí si nechal u videa zkontrolovat souboj Boatenga s Milinkovićem-Savićem. Na hranici vápna se však podle sudích u videa hrálo čistě a tak může zápas pokračovat.
     
    18
    Právě Francesco Acerbi poté průnikovou přihrávkou hledal Correu. Obrana Bayernu se ale včas stáhla a nenechala domácí útočníky zakončovat.
     
    17
    Ve středu pole si několikrát vyměnili míč Leiva s Albertem. Po zisku míče ale putoval do útoku Goretzka, který ještě hledal Saného a to už byl u balonu Acerbi.
     
    16
    Pepe Reina zavařil Lazzarimu prudkou nahrávkou k postranní čáře. Sedmadvacetiletý záložník dokázal ještě míč otřít o Daviese a pokračovat v akci budou moci domácí.
     
    15
    Od rohového praporku tentokrát centroval Leroy Sané. Ve snaze udělat si prostor však přišel faul Süleho a domácí mohou rozehrávat ze svého vápna z klidné pozice.
     
    14
    Bayern v úvodních minutách jednoznačně diktuje tempo hry. Už už to vypadalo na změnu, ale až příliš dlouhý byl i pas Milinkoviće-Saviće na Immobileho.
     
    13
    Mnichovští se pokoušeli uvolnit na levé straně. Lewandowskému se podařilo přejít přes Patrica, ale přihrávka na zadní tyč, kde byl Sané už byla příliš dlouhá.
     
    12
    Od Süleho putoval balon k aktivnímu Kimmichovi. Bayern po vstřeleném gólu nikam nespěchá a zahraje si dokonce i Manuel Neuer.
     
    11
    Lazio se okamžitě po rozehrávce hnalo za rychlou odpovědí. Perfektně si ale vedl v obraně David Alaba, který obral o balon Immobileho.
    9. Robert LEWANDOWSKI - 0:1
     
    9
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern se po zásluze dostává záhy po startu zápasu do vedení! Obrovskou chybu udělal v obraně Musacchio, který dal až příliš krátkou malou domů a balonu se zmocnil ve vápně ROBERT LEWANDOWSKI. Reina dělal co mohl, rychle vyběhl proti střelci, ale polský snajpr udělal parádní kličku a poté zakončil do zcela prázdné branky.
     
    8
    Nečekaně aktivní je na pravé straně Süle, který proskočil až do vápna a jen tak tak, že jeho nahrávka neprošla k Lewandowskému.
     
    8
    Mladičký Musiala tvrdě narazil na bránícího Patrica, ale nezalekl se ho a získal pro mnichovský celek alespoň autové vhazování. U postranní čáry byl poté pochválen trenérem Flickem.
     
    7
    Za kotník se po Correovi drží i Davies, kterého přišlápl napadající Lazzari. Hlavní sudí chtěl ponechat výhodu, ale nikdo z hostů se neměl k tomu pokračovat ve hře.
     
    6
    Po chybě Musialy v rozehrávce propadl v obraně i Süle. Podél levé postranní lajny spěchal do útoku Marušić, ale na Boatenga už si nepřišel a ztratil míč, aniž by přihrál Immobilemu nebo Correovi.
     
    5
    Correa si na levém kraji pokryl míč před Boatengem a ten ho trefil nešetrně do chráničů. Hlavní rozhodčí Orel Grinfeeld musí poprvé pískat faul.
     
    4
    Zpoza postranní lajny vhodil míč do hry Davies. Po nečekané přihrávce mohl pádit do vápna Kingsley Coman, ale i rychlému Francouzi ujel míč za koncovou čáru.
     
    3
    Poprvé se dostali s míčem na útočnou polovinu i domácí. Souhra Lazzariho s Correou ale nebyla dostatečně přesná a balon odjel po nakropeném trávníku až k Neuerovi.
     
    2
    Od rohového praporku centroval do ohně Joshua Kimmich. Domácí obrana balon sice odpravila ze šestnáctky, ale poté pálil po odraženém míči Alphonso Davies, který ale nastřelil jen Alberta.
     
    1
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se v prvním poločase postarali fotbalisté Bayernu Mnichov. Ihned letěl dlouhý pas na Lewandowského, který získal pro hosty po několika sekundách rohový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí Orel Grinfeeld již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu římského Olympijského stadionu. Úvodní duel osmifinále mezi Laziem a Bayernem Mnichov může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    Trenér Bayernu Hans-Dieter Flick má v okleštěné sestavě k dispozici pouze šest náhradníků včetně brankáře Hoffmana. V základní sestavě se tak objevuje teprve sedmnáctiletý talent Jamal Musiala. Na pravém beku poté zaskakuje za zraněného Pavarda tradičně na stoperu hrající Niklas Süle.

    To kouč Lazia Inzaghi má k dispozici téměř to nejlepší. Mezi tři tyče se staví veterán Pepe Reina. Střed bude patřit Sergeji Milinkovićovi-Savićovi, Lucasi Leivovi a Luisi Albertovi. Útok poté obstará tradičně potentní kapitán Ciro Immobile. Mimo hru jsou pouze obránci Radu s Felipem.
     
    Úvodní sestavy:

    S. S. Lazio: Reina – Patric, Acerbi, Musacchio – Lazzari, S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Alberto, Marušić – Immobile (C), Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Alia – Pereira, Hoedt, Parolo, Escalante, Lulić, F. Caicedo, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala – Sané, Goretzka, Coman – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Javi Martínez, Choupo-Moting, B. Sarr, Lucas Hernández, Roca.

    Rozhodčí: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (vš. ISR).
     
    Rozhodčí

    V roli hlavního rozhodčího bude zápas Lazia s Bayernem řídit Izraelec Orel Grinfeeld. Devětatřicetiletému arbitrovi budou pomáhat na čarách krajané Roy Hassan a Idan Yarkoni. Čtvrtým sudím je poté Gal Leibovitz také z Izraele. Hlavním rozhodčím u videa je Španěl Juan Martínez Munuera.

    Orel Grinfeeld už v aktuálním ročníku jednou utkání Bayernu Mnichov rozhodoval. V základní skupině proti Salcburku byl u vítězství německého gigantu 3:1.
     
    Bayern Mnichov

    Bayern byl v roce 2020 excelentní. Za dvanáct měsíců prohrál jeden jediný soutěžní zápas! Bezpečně si v Bundeslize došel již pro osmý titul v řadě. Navíc přidal i triumf v domácím poháru a co víc, ani v milionářské Lize mistrů nenašel zdatného soupeře, když finále proti PSG rozhodl jedinou trefou Kingsley Coman.

    Trenér Hans Flick se bude muset obejít bez zraněných Pavarda nebo Tolissa. Na mistrovství světa klubů se před úspěšným finálovým zápasem nakazil koronavirem Thomas Müller a stále není jasné, zda už bude připraven dnes zasáhnut do hry.

    Také v nové sezoně Bayern šlape. Sice již ve druhém kole nejvyšší německé soutěže senzačně prohrál 1:4 v Hoffenheimu, od té doby se ale usadil na první příčce. Úvod nového roku nebyl pro bavorského giganta vůbec ideální. Nejprve nestačil v přestřelce na Mönchengladbach, poté přišla pohárová ostuda, když na půdě druholigového Kielu vypadl ze soutěže. Přitom po gólu Gnabryho vedl, následně měl v samém závěru náskok 2:1, ale prodloužení pro domácí outsidery vydřel brankou v páté minutě nastavení Walh. Zápas dospěl až do penaltového rozstřelu, ve kterém z dvanácti pokusů neproměnil pouze Marc Roca. Ani dva poslední zápasy v lize Bayern nezastihly v ideální formě. Domácí přestřelka s trápícím se Bielefeldem přinesla alespoň bod za výsledek 3:3, ale poté přišla porážka na půdě Frankfurtu 1:2.

    V Lize mistrů bylo již po čtyřech zápasech jasné, že obhájce titulu postoupí z první pozice. V závěru sice přišla pouze remíza s Atléticem Madrid, ale i přesto Bayern si udržel bezpečný odstup a může se těšit na osmifinálový dvojzápas s Laziem.
     
    S. S. Lazio

    Římský celek nebyl v minulé sezoně daleko od úplně nejvyšších příček v italské Serii A. Pouhých pět bodů dělilo Lazio od zlata, ale nakonec ve vyrovnaném čele skončilo na čtvrté pozici zaručující postup přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Velkou měrou se o to postaral nejlepší střelec ligy Ciro Immobile, který k šestatřiceti gólům přidal dalších devět asistencí a nechal za sebou i takového kanonýra jako je Cristiano Ronaldo.

    Letos ale Lazio ztrácí na vedoucí Inter už deset bodů a bude mít co dělat, aby si opět pohlídal důležité postavení v první čtyřce. Ne zcela ideální bylo období kolem Vánoc, kdy Lazio získalo z pěti zápasů jen pět bodů. Od konce ledna už ale Římané opět válí a vyšvihli se po vítězstvích nad Sassuolem, Atalantou, Cagliari a Sampdorií už na šestou příčku.

    V základní skupině Ligy mistrů obstálo Lazio v konkurenci Dortmundu, Brugg a Zenitu Petrohrad. V šesti zápasech ani jednou italský celek neprohrál a i díky čtyřem nerozhodným výsledkům si zajistil postup z druhého místa.

    Trenér Simone Inzaghi spoléhá na velezkušeného brankáře Pepe Reinu, obranu poté řídí další zkušený fotbalista Francesco Acerbi. Ofenzivu poté jednoznačně táhne již také jednatřicetiletý Ciro Immobile.
     
    Krásný úterní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejprestižnější klubová soutěž Liga mistrů v minulém týdnu odstartovala vyřazovací částí a dnes pokračuje úvodnímu duely osmifinále. Obhájci titulu Bayern Mnichov změří v Římě síly s místním Laziem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Schück

    Branky: 49. Correa – 9. Lewandowski, 24. Musiala (Goretzka), 42. Sané (Coman), 47. Acerbi (Sané) (vla.)

    Karty:   28. Alberto (LAZ), 51. Lucas Leiva (LAZ), 57. Correa (LAZ), 65. Marušić (LAZ), 69. Escalante (LAZ) – 72. Kimmich (BAY), 75. Coman (BAY)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 13:11.
    S. S. Lazio: Reina – Patric (53. Hoedt), Acerbi, Musacchio (31. Lulić) – Lazzari, S. Milinković-Savić (81. Cataldi), Lucas Leiva (53. Escalante), Alberto (81. Akpa-Akpro), Marušić – Immobile (C), Correa.
    Náhradníci: Strakoša, Alia – Pereira, Hoedt, Parolo, Escalante, Lulić, F. Caicedo, Cataldi, Akpa-Akpro, Muriqi, Fáris.

    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala (90. Choupo-Moting) – Sané (90. B. Sarr), Goretzka (63. Javi Martínez), Coman (75. Lucas Hernández) – Lewandowski.
    Náhradníci: Hoffmann – Javi Martínez, Choupo-Moting, B. Sarr, Lucas Hernández, Roca.

    Rozhodčí: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (vš. ISR)
    Středa 17.03.2021
    Bayern - Lazio 2:1

    Branky: 33. Lewandowski (pen.), 73. Choupo-Moting (Alaba) – 82. Parolo (Pereira)

    Karty:   48. Goretzka (BAY) – 26. S. Radu (LAZ), 31. Acerbi (LAZ), 39. S. Milinković-Savić (LAZ), 70. Correa (LAZ)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    thejrc.org