Slavia – Svarog Teplice 3:5 (kon.) | Olympik Mělník – Rapid Ústí n/L 5:4 (kon.)
konec
SK Olympik Mělník
5:4 (2:2)
FC Rapid Ústí nad Labem
Úterý 23.02.2021, 20:30 • SH Gymnázium Mělník • 1. Futsal liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas dle všeho nedohrál hostující Václav Koc. I tento zápas byl důkazem toho, že utkání Rapidu v letošní sezoně jsou dramatické až do samotného závěru. Každopádně ligový nováček zůstává na posledním místě tabulky 1. FUTSAL ligy. Mělník se o bod dotahuje za sedmý Helas Brno.

    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (22:25:10)
     
    Vyhecované utkání mezi Mělníkem a Ústím nad Labem rozhodl v poslední sekundě Dominik Šup. Hosté tentokráte zvládli první poločas bez větších problémů a ve druhém dějství šli do vedení druhým kanadským bodem Karla Rozbouda v zápase. Mělník následně otočil vývoj duelu. Nicméně Jelínek v dresu brankáře pasem na zakončujícího Výborného u přední tyče jen potvrdil, že powrplay je silnou stránkou nováčka.

    Oba celky měly již v deváté minutě druhého poločasu na svém kontě pět faulů, a tak o emoce na hrací ploše nebyla nouze. Desetimetrový kop kopal nakonec jen Mělník, ale ani jeden z dvojice Moravec – Šup si na Džudžu v hostující brance nepřišel. Vlna zloby z lavičky Rapidu se spustila na sudí hlavně po zákroku na Zajíčka zhruba minutu a půl před koncem. To, že bylo dnešní utkání plné emocí, dokazuje i statistika žlutých karet. Těch rozdali rozhodčí hned devět.
     
    Konec zápasu.
    40. ŠUP - 5:4
     
    40
    Mělník právě vstřelil branku!
    Po výhozu do vápna rozhodl DOMINIK ŠUP hlavou na pivotu, když vyskočil nad Petra Tichého a z pravé strany vápna k zadní tyči pouhou sekundu před koncem při souboji s brankářem Džudžou a Mělník tenhle zápas vyhraje! Asistence: Dominik Hnízdil
     
    40
    Šest vteřin před koncem zakončuje Macháček křížem z levé strany přes Moravce vedle vzdálenější tyče.
     
    39
    Vyhecovaný zápas vrcholí. Nyní zůstal ležet na zemi Výborný a ještě jeden domácí hráč. Nepískalo se. Výborný byl ještě ošetřován, ale je v pořádku.
     
    39
    Vlna nevole z hostující lavičky, nicméně zákrok na Zajíčka na obranné polovině hostů není šestým faulem.
    39. VÝBORNÝ - 4:4
     
    39
    Rapid právě vstřelil branku!
    Zase se ukázalo, že Rapid tu powerplay prostě umí! Jelínek nastřelil míč z pravé strany na bližší tyč a PETR VÝBORNÝ mezi nohama Hnízdila vyrovnal na 4:4. Asistence: Tomáš Jelínek.
     
    39
    Jelínek v dresu brankáře. To znamená powerplay hostů.
     
    39
    Macháček začal útok sólem, podržel balón. Posléze narážečku vystihla obrana. Rapid bude kopat roh, ale ještě si vezme timeout.
     
    38
    Za zákrok na pivota Rapidu rozhodčí nenařídili desítku. Následně byla pískána dle všeho hra na zemi a na hřišti byly vidět velké emoce. Když už se zdálo, že se futsalisté začnou postrkávat, tak rozhodčí všechno stačili uhasit. Žlutou kartou byli potrestáni hostující Jelínek a domácí brankář Hnízdil.
     
    37
    Mikerovi nesedla dorážka z pravé strany a míč směřoval vedle brány.
     
    36
    Miker šel do souboje s Rozboudem na pravé straně, upadl, ale o faul se podle rozhodčího Vrtala nejednalo. Následně si Miker prohlédl kartu, a to zřejmě za filmování.
     
    36
    Rapid drží balón a snaží se vyrovnat.
     
    35
    Nepřesná narážečka Šupa se spoluhráčem na pravé straně končí v autu. Rozehrává tak Macháček.
     
    35
    Šup se odpoutal od Rozbouda na zadní tyči, ale ze složité pozice nepřekonal brankáře.
     
    34
    Džudža vykopává pravou nohou dlouhou penaltu Dominika Šupa!

    Vít Muzikář

    Branky: 5. Lehner (Šup), 14. Šustr (Lehner), 27. Hrdý (Kalabis), 28. Šup, 40. Šup (Hnízdil) – 3. Výborný (Jelínek), 15. Zajíček (Rozboud), 25. Rozboud (Zajíček), 39. Výborný (Jelínek)

    Karty:   19. Moravec (MEL), 26. Šup (MEL), 29. Hrdý (MEL), 36. Miker (MEL), 38. Hnízdil (MEL) – 28. Jar. Zápotocký (RUL), 31. Tichý (RUL), 34. Čapek (RUL), 38. Jelínek (RUL)


    SK Olympik Mělník: Hnízdil – Lehner, Moravec, Nedostup, Hrdý, Nečas, Šustr, Kalabis, Mikyska, Miker, Jungbauer, Šup (C).
    FC Rapid Ústí nad Labem: Džudža (Votava) – Macháček, Jelínek (C), Tichý, Výborný, Zajíček, Rozboud, Gajdoš, Koc, Čapek, Hajaš, Jar. Zápotocký, Ji. Zápotocký.

    Rozhodčí: Milner – Vrtal
    thejrc.org