Jablonec – Slovácko 0:3 (kon.) | Zlín – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
konec
FC Zlín
2:1 (0:0)
FK Mladá Boleslav
Středa 24.02.2021, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji příjemný středeční večer! (17:54:32)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 17:18.
     
    Zlín konečně zlomil dlouhou sérii deseti zápasů bez výhry, plný bodový zisk navíc získává v důležitém utkání proti Mladé Boleslavi. Úspěšnou cestu za vítězstvím zahájil na začátku druhé půle domácí kapitán Tomáš Poznar, který se prosadil díky dobrému forčekinku. Fastav následně zvládal obranu bez problémů a občas podnikl útočný výpad, které většinou zakončoval Youba Dramé, jenž až na třetí pokus přece jen vsítil druhou branku nádhernou střelou. Mladá Boleslav to pak v samotném závěru ještě trochu zdramatizovala, ale snížení přišlo příliš pozdě, takže tři body putují na konto Zlína.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zlín zkušeně drží míč daleko od své brány a od vítězství ho tak dělí poslední sekundy.
    90+2. Ladislav TAKÁCS - 2:1
     
    90+2
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se sice dočkali kontaktního gólu, ale nejspíš přišel už příliš pozdě! Stanislav Dostál sice odvedl dobrou práci proti střele Tomáše Malínského, ale ten ještě dokázal poslat míč před odkrytou klec, takže se LADISLAV TAKÁCS nemohl mýlit. Asistence: Tomáš Malínský.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Vachtang Čanturišvili se při následném útočném snažení mohl sám prosadit, protože ho Youba Dramé uvolnil před brankářem, ale celou akci ruší signalizovaný ofsajd.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Lukáš Vraštil.
     
    88
    David Šimek také vidí žlutou kartu za příliš tvrdý nedovolený zákrok.
     
    88
    Vachtang Čanturišvili mohl ještě k jednomu gólu vybídnout Petra Jiráčka, ale jeho pas přečetl pozorný obránce, který tak zabránil definitivnímu konci.
     
    87
    Mladá Boleslav má ještě výhodu standardní situace, ale Zlín pořád velmi jistě kryje všechny centry, o vítězství už nechce za žádnou cenu přijít.
     
    86
    Středočechům opravdu rychle dochází čas, navíc se jim směrem dopředu stále vůbec nedaří. Z dálky aspoň zkusil štěstí Dominik Mašek, ale ten mířil jen vysoko nad.
     
    84
    Dominik Mašek při souboji s Cheickem Condem možná nechtěně šlápl na nohu protihráče, ale nic to nemění na tom, že to byl určitě zákrok na žlutou kartu.
     
    83
    Mladá Boleslav to tentokrát zkouší přes pravou stranu, kde si ale dokonale plní své obranné povinnosti Vachtang Čanturišvili, který tak uklidil míč mimo hrací plochu.
     
    82
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Petr Jiráček.
     
    81
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Václav Drchal.
     
    81
    David Douděra svým nákopem našel jen hlavu bránícího hráče, který míč sklepává pro svého spoluhráče, takže domácí samozřejmě uklidňují hru.
     
    80
    Hostům se tedy nevyplatilo otevření hry, ale stále určitě budou bojovat o vyrovnání, protože během posledních deseti minut se klidně může dvakrát prosadit.
    78. Youba DRAMÉ - 2:0
     
    78
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav si nejspíš zajišťuje vítězství svou druhou brankou! YOUBA DRAMÉ se na třetí pokus svou levačkou konečně dočkal. I tentokrát sice poslal míč do horní tyče, ale nyní se od ní odrazil přímo do sítě.
     
    77
    Hosté konečně po delší době mohou opravdu zahrozit, protože Dominik Mašek rozehrává rohový kop. Jeho centr letěl přímo do středu šestnáctky, ale tam bylo úplně čisto, takže z toho nic nebylo.
     
    76
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Tomáš Ladra, přichází Dominik Mašek.
     
    76
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal, přichází Jakub Fulnek.
     
    75
    Vachtang Čanturišvili je hned po svém příchodu na plac velmi aktivní, na levé straně si ale netroufl na přímý souboj s protihráčem, takže míč raději poslal zpátky dozadu.
     
    74
    Mladé Boleslavi začíná opravdu rychle docházet čas, navíc v posledních minutách je aktivnější Zlín, který už chce konečně protrhnout tu dlouho šňůru bez výhry.
     
    73
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Jakub Janetzký, přichází Vachtang Čanturišvili.
     
    71
    Youba Dramé opět vymyslel velmi nebezpečnou střelu za pomoci své levačky, tentokrát byl krátký i Jakub Diviš, jenže nekapituloval, protože mu pomohla branková konstrukce!
     
    70
    Tomáš Ladra zkoušel štěstí ze složitého přímého kopu, přičemž to nevypadlo úplně zle, ale balón nakonec doplachtil až na horní síť.
    69. Dramého levačka vyzkoušela Diviše
     
    69
    Jakub Diviš drží svůj tým ve hře! Velmi slibný dalekonosný pokus Youby Dramého totiž skvěle vyrazil, následně zlikvidoval i další projektil Tomáše Poznara!
     
    68
    Fastav se jednou za čas vydá také dopředu, kde měl poměrně blízko gólu Jakub Janetzký, ale ten na vysoký centr nakonec nedoskočil.
     
    67
    Václav Procházka v klidu nechá dojet míč až mimo hrací plochu, domácí tak mohou získat další čas rozehrávkou na své polovině.
     
    66
    Středočeši se po delší době dostali do pokutového území, tam velmi tvrdě vypálil Jaromír Zmrhal, ale početný houf hráčů neprostřelil.
     
    65
    Ševci soupeře dlouho nepouštěli ani přes půlící čáru. Po delší kombinaci přece jen hosté našli cestu dopředu a David Douděra tak vhazuje na pravé straně.
     
    63
    Zlín zatím velmi jistě míří za výhrou, protože na útočné polovině sbírá spoustu času dobrým napadáním, nyní ho ale bude muset přerušit kvůli ofsajdu.
     
    62
    Jakub Janetzký měl sice při hlavičkovém souboji mnohem lepší pozici, takže míč mohl docela v klidu hrát hlavou, ale zbytečně ho poslal jen mimo hrací plochu.
     
    61
    Tomáš Ladra se dostal přes Václava Procházku a mohl se tak pokusit o centr, který ale stejně poslal pryč první domácí hráč v cestě.
     
    60
    Mladá Boleslav už má na vyrovnání jenom třicet minut, přičemž dopředu se jí vůbec nedaří. Najít vyrovnávací branku tedy bude opravdu dost složitý úkol.
     
    59
    Nyní se Youbovi Dramému přenesení hry už nepovedlo, protože ho zachytil dobře postavený David Douděra, který tak zahajuje další útočné snažení svého týmu.
     
    57
    Stanislav Dostál svým nákopem našel Cheicka Condeho, který míč prodlužoval ještě více dopředu, ale nakonec doputoval jen k brankáři.
     
    56
    David Douděra dobře zapracoval po autu, který sám hodil. Následně se tak na pravé straně mohl zkusit uvolnil Tomáš Ladra, ale ten už neudržel míč na hrací ploše.
     
    55
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jiří Skalák, přichází Tomáš Malínský.
     
    55
    Jiří Skalák měl sice spoustu prostoru za obranou, ale to bylo kvůli tomu, že byl v postavení mimo hru, takže Zlín bude moci v klidu rozehrávat.
    53. Je to možné? Škoda zahodil další mega tutovku
     
    53
    Tak to je neuvěřitelné, co Michal Škoda opět spálil! Nabídka Jaromíra Zmrhala totiž proskákala až před odkrytou klec, hrotový útočník hostů navíc pálil z bezprostřední blízkosti, ale bránu stejně netrefil!
     
    52
    Hosté jsou i nadále pod tlakem, po autu mají minimum prostoru na kombinaci, nakonec ale o míč tentokrát nepřišli.
    51. Tomáš POZNAR - 1:0
     
    51
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí jdou do vedení díky dobrému napadání! TOMÁŠ POZNAR totiž výborně vystihl přihrávku Jakuba Diviše a následně ho překonal tvrdou ránou ke vzdálenější levé tyči.
     
    49
    Mladá Boleslav podnikla rychlý útok po levé straně, odkud chtěl míč přenést na druhou stranu, kde si nabíhal Jiří Skalák, ale ten balón dostal moc daleko před sebe, takže ho nemohl zachytit.
     
    48
    Marku Hlinkovi se příliš nepovedlo zpracování míče, Jakub Preisler ho tak raději okamžitě odkopl mimo hrací plochu.
     
    47
    Jiří Skalák nakopává po pravé straně ihned po vhazování, ale tam to domácí včas zahustili a soupeři tam tak vůbec nic nedovolili.
     
    46
    Youba Dramé zahájil druhou půli nebezpečnou ránu z velké dálky, která ale byla nepřesná a může tedy rozehrávat Jakub Diviš.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas souboje třináctého z patnáctým nám branku nenabídl. Celkově sledujeme velmi vyrovnané utkání, kde už oba týmy měly velké příležitosti, ale oba brankáři zatím úspěšně drží čisté konto, takže oba celky mají k plnému bodové zisku stejně blízko, ale také daleko.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V samotném závěru poločasu jsou hosté pořád o něco aktivnější, nakonec z toho vzešel nadějný centr Tomáše Ladry, který ale jistě zlikvidoval zlínská brankář.
     
    43
    Dominik Simerský si za nešetrný zákrok loktem proti protihráči vysložil první žlutou kartu v utkání.
     
    42
    Marek Hlinka z přímého kopu rozehrával neočekávaně na pravou stranu na Antonína Fantiše, ale ten selhal při snadném zpracování přihrávky.
    41. Poznar nastřelil Diviše, sudí pak pískal ofsajd
     
    41
    Tomáš Poznar se po šikovném prodloužení dostal do slibné střelecké pozice, ale trefil se jen do brankáře. Mrzet ho to ale nemusí, jelikož asistent rozhodčí vzápětí zvedá praporek a signalizuje ofsajd.
     
    40
    Domácí se budou moci po delší době usadit na útočné polovině, protože při přechodu půlící čáry jim v dalším postupu nedovoleně zabránil David Šimek.
     
    39
    Samuel Dancák rozehrává přímý kop poblíž rohového praporku, ze kterého ale nic nebylo, protože Stanislav Dostál byl připraven u své levé tyče a míč okamžitě vyboxoval pryč.
     
    38
    Fastav se s míčem zase moc dlouho neohřál, protože útočí velmi přímočaře, což se mu ale příliš nevyplácí, protože o balón vždy velmi rychle přijde.
    37. Škoda přiťukl Takácsovi, ten pálil nad
     
    37
    Najednou tu však byla slibná šance po hosty, po pěkné kombinaci pálil z hranice pokutového území Ladislav Takács, ale jeho technická placírka se mezi tyče nevešla!
     
    36
    První poločas už se začíná dohrávat, ani jeden tým nechce zbytečně inkasovat do šatny, takže se většina hráčů soustředí hlavně na defenzivu.
     
    34
    Po centru hostů to v domácí šestnáctce přece jen trochu vřelo, protože míč se dlouho pohyboval ve vzduchu, ale nakonec celou situaci uklidnil Stanislav Dostál.
     
    33
    Youba Dramé se dnes prezentuje přesnými pasy, po jeho přenesení hry na levou stranu tak mohl přijít centr, který ale jistě zneškodnil Jakub Diviš.
     
    32
    Mladá Boleslav má o něco málo vyšší držení míče, ale žádnou viditelnou herní převahu nemá. Nyní se jí navíc nepovedla kombinace na levé straně, po které může vhazovat Antonín Fantiš.
     
    31
    David Šimek svým nákopem žádného spoluhráče nenašel, stejný počin o chvíli později podnikl Václav Procházka, jenž nalezl Jakuba Janetzkého, ale jeho pas před bránu už nebyl přesný.
     
    30
    Máme za sebou prvních třicet minut, ve kterých se oba celky velmi dobře brání, ale zaostávají v ofenzivě. O dnešním vítězi tak klidně může rozhodnout jediná branka.
    29. Dramé mířil jen doprostřed do připraveného Diviše
     
    29
    Hosté s rozehrávkou vůbec nespěchají, Fastav se ale přece jen vrhl do aktivního napadání, díky čemuž může protiútok startovat Youba Dramé. Ten ho i sám zakončil, ale mířil přímo doprostřed.
     
    27
    Roman Potočný následně rozehrál i rohový kop a ve vápnu samozřejmě hledal Tomáše Poznara, který se ale tentokrát pod tlakem k zakončení nedostal.
    26. Potočný střelou na přední tyč protáhl Diviše
     
    26
    Na druhé straně se musel činit také Jakub Diviš, kterého z dálky prověřil ránou k levé tyči Roman Potočný, ale na gól stále čekáme!
    25. Škoda spálil tutovku, při dorážce na něj zívala prázdná brána
     
    25
    Michal Škoda nevyužil obrovskou příležitosti! Díky ztrátě Youby Dramého šel po přihrávce Tomáše Ladry sám na brankáře, kterého však nedokázal přehodit a pod tlakem následně dopravil míč jen vedle levé tyče!
     
    24
    Zlín pořád táhne ofenzivu zejména přes levou stranu, kde je dost aktivní obránce Václav Procházka. Ten tentokrát odcentroval bez porušení pravidel, ale stejně vzdušný pas nebyl přesný.
     
    22
    Marek Hlinka přes sebe na středu hřiště nepustil dva protihráče a nakonec získal i míč. Z pravé strany následně centroval Youba Dramé, ale balón poslal příliš vysoko.
     
    21
    Stanislav Dostál se v dnešním duelu zatím příliš nezapotil, nyní se ale mile rád protáhl, protože nepřesný nákop soupeře skončil přímo v jeho rukavicích.
     
    20
    Michal Škoda ukázal svou bojovnost a po nákopu získal míč, ale následně se prezentoval pouze přetaženým centrem, který přeletěl celé vápno.
     
    19
    Václav Procházka si udělat výlet do útoku, při kterém se nakonec dostal až k centru, po kterém ale branka přijít nepomohla, protože byl ještě dříve mimo hrací plochu.
     
    18
    Dominik Preisler nemá od spoluhráčů žádnou nabídku při vhazování, nakonec tak hodil míč co nejvíce dopředu, kde šel do souboje Michal Škoda, ale ten ho nezvládl.
     
    17
    Mladá Boleslav poměrně často vhazuje na pravé straně, tentokrát se ale aut vůbec nepovedlo, protože krátce po něm získávají vhazování také ševci.
    16. Poznar trkl hlavou míč nad bránu
     
    16
    Tomáš Poznar byl při hlavičce zády k bráně, ale i přesto dokázal poslat míč na Jakuba Diviše, který ale zasahovat nemusel, protože mířil nad horní tyč.
    15. Zmrhal napálil míč z dálky a vyzkoušel Dostálovu pozornost
     
    15
    Je tady první rána mezi tyče, o kterou se z velké dálky postaral Jaromír Zmrhal. Pokus nevypadal vůbec špatně, ale Stanislav Dostál ho stejně zlikvidoval.
     
    14
    Středočeši tedy obranu zvládli a následně sami vedli útok přes pravou stranu hřiště, kde se ale nedostali přes Antonína Fantiše.
     
    13
    Hosté v posledních minutách začínají mít míč pevně pod kontrolou, ale zničehonic jednu z přihrávek výborně vystihl Youba Dramé, který se následně pokoušel o přesný centr, ale to mu nevyšlo.
     
    12
    Mladá Boleslav jako první může zahrozit ze standardní situace, získává tak svůj první roh, ale Tomáš Ladry svým centrem na zadní tyč nenašel žádného spoluhráče.
     
    10
    Stanislav Dostál svým nákopem míří jen za postranní čáru, oba týmy se tak celkem pravidelně střídají v držení míče.
     
    9
    Roman Potočný si sice v pokutovém území dostal k hlavičce, kterou ale poslal přímo do Davida Douděry, který míč srazil mimo nebezpečné prostor.
     
    8
    Roman Potočný se tentokrát z levé strany odvážil k centru, ale ten letěl až do malého vápna, kde měl snadnou práci Jakub Diviš.
     
    7
    Tomáš Poznar v těžké pozici dokázal vymyslet nečekanou přihrávku do běhu na Jakuba Janetzkého, který tak následně servíroval míč do šestnáctky, kde už ale žádného spoluhráče nenašel.
     
    6
    Ani jednomu týmu se stále směrem dopředu vůbec nedaří, pořád pozorujeme spíše nepřesnosti.
     
    5
    Roman Potočný si také počínal dost tvrdě, proti Ladislavu Takácsovi navíc šel kolíky napřed, takže může být rád, že neviděl kartu.
     
    4
    Jaromír Zmrhal si k míči pomáhal moc tvrdým způsobem, Antonína Fantiše tak docela tvrdě sestřelil a poprvé v utkání si do balónu kopne Stanislav Dostál.
     
    3
    Díky faulu Antonína Křepky mohli domácí rozehrávat na útočné polovině, ale kombinace jim vůbec nevyšla, protože balón skočil jen za postranní čárou.
     
    2
    Michal Škoda šikovně zapracoval po autu soupeře, takže vybojoval míč a následně uklidnil hru přihrávkou dozadu.
     
    1
    Úvodní výkop patří domácím fotbalistům, kteří rozhodně nic nehodlají riskovat a začínají tak kombinací na vlastní polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Fastav Zlín: S. Dostál – Fantiš, Simerský, P. Buchta, Procházka – Hlinka, Conde, Janetzký – Dramé, Poznar (C), Potočný.
    Náhradníci: Rakovan – Jiráček, Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Čanturišvili.

    FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Douděra, D. Šimek, Křapka (C), Preisler – Takács, Dancák – Skalák, Ladra, Zmrhal – Michal Škoda.
    Náhradníci: Šeda – Drchal, Mašek, Jakub Klíma, Pech, Malínský, Fulnek.

    Rozhodčí: Lerch – Kubr, Mikeska.
     
    FK Mladá Boleslav
    Mladá Boleslav ještě nedávno pravidelně bojovala o evropské poháry, letos však bude ráda za udržení. V tabulce se totiž nachází až na šestnácté pozici, protože v devatenácti duelech získala pouhých třináct bodů, letos navíc zaznamenala pouhé dvě výhry. Aktuálně dnešní hosté zažívají trochu šťastnější období, protože body sbírají téměř každý zápas, i když vždy je to jen jeden bod. Mladá Boleslav tedy v posledních pěti duelech zaznamenala rovnou čtyři remízy, nyní má na kontě dokonce tři plichty po sobě, přičemž o body obrala třeba Plzeň či Jablonec. Proti Zlínu by tak Středočeši mohli zabojovat o plný bodový zisk, i za jeden bod však budou určitě rádi.

    Poslední tři utkání
    Jablonec vs. Mladá Boleslav – 1:1
    Mladá Boleslav vs. Plzeň – 2:2
    Mladá Boleslav vs. Sigma – 1:1
     
    FC Fastav Zlín
    Zlín se marně snaží dostat do herní pohody, která z něj sršela v v listopadu. Od té doby totiž nezapsal jedinou výhru a body tak sbírá pouze za remízy, které zaznamenal ve čtyřech z deseti duelů. Nyní má na kontě dokonce dvě porážky po sobě, i když hrál proti těžkých soupeřům. Na Liberec minulý týden ve středu nestačil nejtěsnějším možným rozdílem a v sobotu nestačil na Spartu poměrem 0:2. Třinácté místo v tabulce je tedy naprosto pochopitelné, dnes by však Fastav mohl konečně bodovat, protože se utká s šestnáctou Mladou Boleslaví, takže body z tohoto zápasu budou opravdu hodně cenné.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. Sparta – 0:3
    Liberec vs. Zlín – 1:0
    Brno vs. Zlín – 0:0
     
    Dobré odpoledne u českého fotbalu! Dnes se dohrávají dva zápasy FORTUNA:LIGY, v jednom z nich proti sobě nastoupí fotbalisté Zlína a Mladé Boleslavi. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Lukáš Mihal

    Branky: 51. Poznar, 78. Dramé (Fantiš) – 90+2. Takács (Malínský)

    Karty:   43. Simerský (ZLN) – 84. Mašek (MBL), 88. D. Šimek (MBL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 2:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 17:18.
    FC Zlín: S. Dostál – Fantiš, Simerský, P. Buchta, Procházka – Hlinka, Conde, Janetzký (73. Čanturišvili) – Dramé, Poznar (C) (89. Vraštil), Potočný (82. Jiráček).
    Náhradníci: Rakovan – Jiráček, Cedidla, Matejov, Vraštil, Martínez García, Čanturišvili.

    FK Mladá Boleslav: Jakub Diviš – Douděra, D. Šimek, Křapka (C), Preisler – Takács, Dancák – Skalák (55. Malínský), Ladra (76. Mašek), Zmrhal (76. Fulnek) – Michal Škoda (81. Drchal).
    Náhradníci: Šeda – Drchal, Mašek, Jakub Klíma, Pech, Malínský, Fulnek.

    Rozhodčí: Lerch – Kubr, Mikeska
    thejrc.org