Alavés – Real Betis 0:1 (kon.) | Real Madrid – Getafe 0:0 (odl.) | Valladolid – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Barcelona – Elche 0:0 (odl.) | Villarreal – Huesca 1:1 (kon.) | Valencia – Levante 4:2 (kon.)
odloženo
FC Barcelona
0:0 (-:-)
Elche CF
Neděle 13.09.2020, 17:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    To už je z dohrávky prvního kola La Ligy mezi Barcelonou a Elche vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (20:53:54)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 1:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:8.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Barcelona na domácím Camp Nou přehrála trápící se Elche 3:0.

    Již v šesté minutě mohl hosty dostat do vedení Lucas Boyé, ale nabídnutou šanci ve středu vápna zahodil střelou nad. Po dvaceti minut individuálně proskočil do vápna z pravé strany Trincao, zbavil se obránců, ale sám proti Badíovi neuspěl. Z volného přímého kopu Messi načechral míč do vápna, kde hlavičkoval Frenkie De Jong, ale ani on na gólmana Elche nevyzrál.

    Záhy po startu druhé půle se Barcelona poprvé radovala. Na hranici vápna vyšla narážečka Braithwaita s Messi a právě argentinský fotbalista překonal Badíu. V 70. minutě poté De Jong prolétl do vápna, kde našel znovu Lionela Messiho, ten si ještě pohrál s obranou a poté přehodil brankáře Elche. Závěrečné slovo měl Jordi Alba, který využil sklepnutí Braithwaita a tvrdou ránou poslal míč do sítě.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po vhazování Barragána se ujal míče Raúl Guti. Hosté se ještě snaží zahrozit, ale přes staženu obranu Barcelony se jim to nedaří.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase ještě tři minuty.
     
    90
    Už to vypadá, že se zápas dohraje bez jediné udělené karty. Ani jeden z týmů se v posledních minutách nemůže dostat do souvislejšího tlaku.
     
    89
    Zatímco je Umtiti za postranní čárou ošetřován, tak Elche může využít oslabení soupeře. V obraně ale zaskočil Frenkie De Jong.
     
    88
    Sám Samuel Umtiti se ale při zákroku zranil a potřebuje ošetření na hrací ploše. Vypadá to na problém s tříslem.
     
    87
    Umititi byl nalepen na zádech Carrilla. Ve snaze ubránit soupeře si ale pomohl přidržením a to neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu.
     
    86
    A znovu byl v akci Griezmann. Po parádní prostrčení od Messiho byl Griezmann sám před Badíou, dokonce se kličkou uvolnil, ale z úhlu už poslal míč jen do boční sítě.
     
    84
    Antoine Griezmann nebyl daleko od vstřeleného gólu! Dest hledal v pokutovém území francouzského útočníka, dal mu ale míč o něco za sebe a Griezmann napálil jen břevno.
     
    83
    Po několika soubojích ve středu pole získal míč pro Barcelonu Frenkie De Jong. Neměl komu balon předat a tak zvolil jistotu, zpětnou nahrávku na Ter Stegena.
     
    82
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Barcelona i nadále drží jisté vedení o tři zásahy.
     
    81
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Omenuke Mfulu, přichází Luismi.
     
    80
    Po odpískaném ofsajdu mohli hosté rozehrávat z klidové pozice. S Barragánem spolupracoval Fidel, následně se ale už balonu zmocnil Pedri.
     
    79
    Od Ter Stegena putoval míč k De Jongovi. Následně se nizozemský záložník snažil zapojit střídajícího Griezmanna, ale k němu již míč nedoputoval.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Gerard Piqué, přichází Clément Lenglet.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Jordi Alba, přichází Sergiño Dest.

    Vít Schück

    Branky:


    FC Barcelona:
    Elche CF:
    thejrc.org