New Jersey – Buffalo 1:4 (kon.) | Washington – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Columbus – Chicago 5:6 (0:1 po s.n.)
Ottawa – Montreal 5:4 (2:0 po s.n.) | Detroit – Nashville 0:2 (kon.) | Vancouver – Edmonton 3:4 (kon.)
Tampa – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
po s.n. (2:0)
Ottawa Senators
5:4 (2:1, 1:2, 1:1 - 0:0)
Montreal Canadiens
Středa 24.02.2021, 01:08 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Tim STÜTZLE - 5:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je TIM STÜTZLE.
     
    63:45
    Výborný zákrok má i Matt Murray! Tyler Toffoli na něj ujížděl úplně sám a také už zakončoval do prázdné brány, ale domácí brankář tam na poslední chvíli strčil beton!
     
    63:19
    Tim Stützle byl tentokrát úplně sám před brankáře, kterého už měl položeného, ale jeho bekhend zablokoval Carey Price hokejkou!
     
    61:21
    Tim Stützle se prostě nedočká! Po přihrávce Drakea Bathersona měl před sebou opět odkrytou klec, ale Carey Price se zase neuvěřitelně rychle přesunul a stále německého mladíka deptá!
    59:57 Neuznaná branka Gallaghera
     
    59:57
    Tak gól neplatí! Brendan Gallagher se sice prezentoval pěknou tečí, která skončila za brankovou čárou, ale ještě předtím zasáhl do chytání Matta Murrayho nedovoleným způsobem!
     
    59:57
    Branka možná padla po nedovoleném bránění brankáři, to hlavní rozhodčí ještě vyšetřují u videa!
    50:11 Brady TKACHUK - 4:4
     
    50:11
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Opět máme bleskově srovnáno, pomalu tak míříme do prodloužení! BRADY TKACHUK byl měl určitě střílet častěji, protože cestu skrz Careyho Pricea našel dnes již podruhé. Na pravé straně ho tak vybídl k zakončení Josh Norris a nejlepší střelec Ottawy jednou rukou překonal brankáře soupeře ránou mezi betony. Asistence: Josh Norris, Thomas Chabot.
     
    48:46
    Také Colin White má dnes velkou smůlu, protože díky dobrému napadání byl v další dobré příležitosti, ale branku přestřelil!
    48:06 Tyler TOFFOLI - 3:4
     
    48:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens dokonávají obrat a poprvé v zápase jdou do vedení! TYLER TOFFOLI se o to postaral pěknou individuální akci, při které nejprve obešel Erika Brännströma a následně zaskočil Matta Murrayho střelou pod lapačku. Asistence: Phillip Danault, Joel Edmundson.
     
    46:25
    Josh Anderson se z levé strany protáhl až před gólmana, kterého ale nedostal z ideálního postavení a tak nakonec mohl pálit jen do jeho rukavice!
     
    44:29
    Jeff Petry měl spoustu prostoru na pravé straně, tam si tedy ještě vylepšil pozici a mířil ke vzdálenější tyči, ale Matt Murray si připsal důležitý zákrok vyrážečkou!
     
    43:29
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Josh Norris – 2 min., hákování).
     
    37:39
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Thomas Chabot – 2 min., hákování).
     
    35:56
    Colin White zůstal zapomenut obranou soupeře v levém kruhu, čehož si dokonale všiml Brady Tkachuk, ale Carey Price se opět přesunul a stále deptá střelce Ottawy!
     
    34:47
    Nick Paul dnes podává také velmi solidní výkon, z pravé strany dostal kotouč až před branku, kam si najel Josh Norris, který ale z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal!
     
    32:05
    Josh Norris výborně zpracoval vysoký kotouč a následně málem překvapil Careyho Pricea, který šel při zákroku na špatnou stranu, ale stejně zasáhl!
    30:06 Shea WEBER - 3:3
     
    30:06
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens nakonec dotáhli dvoubrankovou ztrátu díky dvěma gólům svého kapitána! Tentokrát to byl pro SHEA WEBERA čistý průstřel, který od modré čáry zaplaval do pravé šibenice, Matt Murray byl bez šance. Asistence: Phillip Danault, Brett Kulak.
     
    29:09
    Hraje se ve velmi vysokém tempu, do úniku se tak dostal Colin White, ale ten Careyho Pricea nepřechytračil a nakonec tak mířil jen do jeho lapačky!
     
    28:43
    Nick Suzuki šel do souboje jeden na jednoho, při kterém nechtěl nic vymýšlet, takže prostě vystřelil, což se mu málem vyplatilo, protože rozezněl brankovou konstrukci!
    24:52 Jonathan DROUIN - 3:2
     
    24:52
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté ve druhém dějství nic neměli, zničehonic ale snižují! Thomas Chabot totiž upadl při pokusu o rozehrávku, čehož dokonale využil JONATHAN DROUIN, který mu sebral kotouč a následně překvapil Matta Murrayho rychlou střelou po ledě! Bez asistence.
    23:41 Erik BRÄNNSTRÖM - 3:1
     
    23:41
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators nakonec přece jen přesilovku využívají a vrací se do dvoubrankového vedení! ERIK BRÄNNSTRÖM si navíc připisuje první gól v NHL, který vstřelil naprosto zaslouženě. Z dálky sice nepálil příliš tvrdě, ale zato opravdu přesně, protože cestu do sítě našel skrz betony Careyho Pricea! Asistence: Colin White, Connor Brown.
     
    23:07
    Shea Weber už si odpykal polovinu svého trestu, který i nadále trvá díky výborné práce Careyho Pricea, který nedovolil gól ani Nicku Paulovi!
     
    21:58
    Timu Stützlemu to tam prostě nepadne! Jeho tvrdou ránu dobře vyrazil Carey Price, i když za sebou nechal odkrytou klec. Následně opět pálil německý hráč, ale ten tentokrát nastřelil jednoho z obránců!
     
    20:59
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Shea Weber – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Josh Anderson – 2 min., hrubost).
     
    19:19
    Hosté se přece jen ještě dostali do šance, Paul Byron byl po šikovné přihrávce až před brankářem, ale v této pozici se ještě rozhodl pro přihrávku, která však už přes obránce neprošla!
    16:03 Shea WEBER - 2:1
     
    16:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens v posledních minutách na soupeře zatlačili a přece jen se dočkali úvodní trefy, i když trochu se štěstím! SHEA WEBER dvakrát netrefil branku a nepovedlo se mu to ani napotřetí, avšak jeho kotouč směřující do brankoviště si nešťastně do vlastní sítě srazil bruslí Nikita Zajcev. Asistence: Jake Evans, Jeff Petry.
     
    13:56
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Ben Chiarot – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Brady Tkachuk – 5 min., bitka).
     
    11:28
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Drake Batherson – 2 min., nedovolené bránění).
    09:57 Brady TKACHUK - 2:0
     
    09:57
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí soupeře totálně přehrávají, využívají tak první přesilovku! Opět to bylo hned po přechodu modré čáry, a to když po přihrávce Drakea Bathersona dostal příliš mnoho prostoru BRADY TKACHUK, který překonal Careyho Pricea střelou mezi jeho ruku a tělo. Asistence: Drake Batherson, Tim Stützle.
     
    09:36
    Thomas Chabot naznačil zakončení a na druhé straně kluziště našel Tima Stützleho, který měl před sebou odkrytou klec, do které taky mířil, ale Carey Price ho dokázal vychytat!
     
    08:43
    Hned po začátku přesilovky se do výborné střelecké pozice dostal Tim Stützle, který sice překonal brankáře, ale kotouč poslal jen do boční sítě!
     
    08:32
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jesperi Kotkaniemi – 2 min., napadení).
    01:36 Drake BATHERSON - 1:0
     
    01:36
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senators se dostává do vedení hned ze svého prvního útoku! Derek Stepan najel do útočného pásma po levé straně, kde se na něj dost nepochopitelně vrhli dva obránci. Domácí útočník tak skrz ně dostal kotouč před branku, kam si najel DRAKE BATHERSON, jenž překonal Careyho Pricea dokonalým bekhendovým blafákem! Asistence: Derek Stepan, Arťom Zub.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 2. Batherson (Stepan, Zub), 10. B. Tkachuk (Batherson, Stützle), 24. Brännström (White, Co. Brown), 51. B. Tkachuk (Norris, Chabot), rozh. náj. Stützle – 17. S. Weber (Evans, Perry), 25. Drouin, 31. S. Weber (Danault, Kulak), 49. Toffoli (Danault, Edmundson)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Brady Tkachuk (OTT)
    0:0   Corey Perry (MTL)
    2. série:
    1:0   Tim Stützle (OTT)
    1:0   Jonathan Drouin (MTL)
    3. série:
    2:0   Josh Norris (OTT)


    Ottawa Senators: M. Murray (Daccord) – Chabot (A), N. Zajcev, Reilly, Zub, Brännström, Gudbranson (A) – B. Tkachuk (A), Norris, Co. Brown – N. Paul, White, Dadonov – Stützle, Stepan, Batherson – Haley, Tierney, Watson.
    Montreal Canadiens: Price (Allen) – Chiarot, S. Weber (C), Edmundson, Petry, Kulak, A. Romanov – Toffoli, Danault, Gallagher (A) – Drouin, Suzuki, J. Anderson – Tatar, Kotkaniemi, Armia – Byron (A), Evans, Perry.

    Rozhodčí: Pollock, Nicholson – Mills, Nansen
    thejrc.org