Atalanta BC – Real Madrid 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:2 (0:1)
Manchester City
Středa 24.02.2021, 21:00 • Puskás Aréna • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Manchesteru City, kterému se svého soupeře podařilo porazit výsledkem 2:0. Ani druhý poločas nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, znovu jsme se dočkali jediné branky, kterou obstaral hostující Gabriel Jesus, který tak navýšil vedení svého celku na rozdíl dvou branek. Do konce druhého poločasu jsme žádnou branku neviděli, což znamená hodně složitou práci pro Mönchengladbach, která v odvetném duelu bude odvracet dvoubrankovou porážku z prvního zápasu. Německý celek toho dnes moc nepředvedl, směrem dopředu se dostal pouze k jediné vážnější situaci. (22:51:14)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:4.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Ederson vychytal Wolfa.
     
    90+3
    Tak přeci jenom šance pro domácí celek! Kontaktní branku měl totiž na své noze domácí Wolf, který ovšem nechal vyniknout brankáře Edersona.
     
    90+2
    Máme tu druhou nastavenou minutu a obrázek hry je stále totožný. Manchesteru se daří držet míč na svých kopačkách, soupeř se snaží aktivně napadat.
     
    90+1
    Tak ještě jednou si s míčem zahrál hostující brankář Ederson. Ten po chvilkovém váhání rozehrál na levou stranu, kde se nikam zbytečně nehnal Cancelo.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Borussia by přesto potřebovala vstřelit kontaktní branku.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Hannes Wolf.
     
    86
    Hofmann navíc po předchozím souboji s Cancelem skončil na zemi a momentálně se tak nehraje. Na hrací plochu se tak vydal lékařský personál Borussie.
     
    85
    Borussia to v tomto případě zkoušela rozehrávkou nakrátko. Bensebaini pořádně zahnal k postranní lajně Elvediho, který odkopem zkoušel najít Thurama. Po akci domácích se v pokutovém území ocitl na zemi Hofmann, jeho pád ale pokutový kop nepřinesl!
     
    84
    Torresovi se povedlo hezky v tandemu oslovit Mahríze, který se nakonec protáhl až do zakončení z velkého úhlu. S ním si ovšem brankář Sommer poradil.
     
    83
    Rodrigo se dostal do nepříjemného obležení napadající dvojice protihráčů. Proto musel vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Edersona, který raději odkopával.
     
    82
    Gündoganovi se za pokutovým územím povedlo sebrat volný předmět, díky čemuž rozjel kombinaci Manchesteru City. Ta se přesunula až na nohu Laporteho.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Hostující celek se v posledních minutách drží na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Sergio Agüero.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Ferrán Torres.
     
    79
    Manchester City se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině. Poté se postupnou kombinací dostal vpřed, Fodenovo zakončení ovšem putovalo nad branku.

    David Suchý

    Branky: 29. B. Silva (Cancelo), 65. Jesus (B. Silva)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:4.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Zakaria, Ginter – Lainer (63. Lazaro), Neuhaus, Kramer, J. Hofmann (87. H. Wolf), Binsibajní – Pléa (63. Thuram), Stindl (C) (74. Embolo).
    Náhradníci: Grün, Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, H. Wolf, Wendt, Traoré, Thuram, Lazaro, Lang.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan, Rodri, Foden (80. F. Torres) – Sterling (C) (69. Mahríz), Jesus (80. Agüero), B. Silva.
    Náhradníci: Carson, Steffen – Agüero, De Bruyne, Doyle, Mahríz, B. Mendy, F. Torres, Zinčenko, Fernandinho, García, Stones.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues (všichni Portugalsko)
    Úterý 16.03.2021
    Manchester City - Mönchengladbach 2:0

    Branky: 12. De Bruyne (Mahríz), 18. Gündoğan (Foden)

    Karty:   55. Cancelo (MAC), 82. Fernandinho (MAC) – 61. Lainer (MNC)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:8.
    thejrc.org