Atalanta BC – Real Madrid 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Manchester City 0:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
0:2 (0:1)
Manchester City
Středa 24.02.2021, 21:00 • Puskás Aréna • Liga mistrů • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga mistrů má na programu úvodní osmifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Borussia Mönchengladbach a Manchester City.
     
    Manchester City

    Fotbalisté Manchesteru City budou velkými favority tohoto dvojzápasu, nic jiného než postup si zkrátka nepřipouštějí. Anglický celek momentálně vede domácí soutěž o šest bodů před druhým Manchesterem United. Manchester City navíc z posledních deseti ligových duelů dokázal pokaždé naplno bodovat, což znamená nejlepší formu ze všech týmů Premier League. Naposledy si Citizens připsali důležitou výhru na půdě londýnského Arsenalu, kde jim k výhře stačila jediná branka, která padla hned ve druhé minutě. Právě v tomto duelu se zpět na ligové trávníky vrátil nejlepší ligový střelec týmu, a sice İlkay Gündoğan, kterému se během devatenácti ligových duelů povedlo nastřílet hned jedenáct branek. Manchester City si ve skupinové fázi Ligy mistrů rovněž počínal na jedničku, k postupu z prvního místa mu stačilo získat šestnáct bodů. City totiž z šesti odehraných zápasů přišlo o body pouze v jediném duelu, bylo tomu tak za bezbrankovou remízu na půdě Porta, které si vysloužilo druhou postupovou příčku.

    Nejlepší střelec v Lize mistrů:

    Ferrán Torres
    - 4 branky

    Nejvíce asistencí v Lize mistrů:

    Kevin De Bruyne
    – 4 asistence
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na domácí straně se představí obrovské překvapivé osmifinále Ligy mistrů, kterým je Borussia Mönchengladbach. Mönchengladbach však spadl do výsledkové mizérie, v domácí soutěži mu momentálně patří až osmá pozice, což znamená tříbodovou ztrátu na pohárové pozice. Borussia naposledy v lize naplno bodovala před více než měsícem, bylo tomu tak na domácím stadionu proti šestému Dortmundu, který si nakonec odvezl porážku poměrem 2:4. Od té doby uběhly čtyři zápasy, během kterých se Mönchengladbachu povedlo nasbírat pouhé dva body, logicky za dvě remízy. Německý celek se v Lize mistrů dostal do složité základní skupiny, ve kterém se utkal s Realem Madrid, Interem Milán a Šachtarem Doněck. Mönchengladbachu nakonec k postupu ze druhé příčky stačilo nasbírat osm bodů, naprosto totožný bodový zisk měl také třetí Doněck, avšak ten měl horší vzájemnou bilanci. Mönchengladbachu může hrát do karet fakt, že nebude v roli favorita a klidně se tak může pokusit o obrovské překvapení.

    Nejlepší střelec v Lize mistrů:

    Alassane Pléa
    - 5 branek

    Nejvíce asistencí v Lize mistrů:

    Alassane Pléa
    – 3 asistence
     
    Poslední vzájemné zápasy:

    23.11.16 MNC – MAC 1:1
    14.09.16 MAC – MNC 4:0
    08.12.15 MAC – MNC 4:2
    30.09.15 MNC – MAC 1:2
    20.03.79 MNC – MAC 3:1
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Zakaria, Ginter – Lainer, Neuhaus, Kramer, J. Hofmann, Binsibajní – Pléa, Stindl (C).
    Náhradníci: Grün, Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, H. Wolf, Wendt, Traoré, Thuram, Lazaro, Lang.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan, Rodri, Foden – Sterling (C), Jesus, B. Silva.
    Náhradníci: Carson, Steffen – Agüero, De Bruyne, Doyle, Mahríz, B. Mendy, F. Torres, Zinčenko, Fernandinho, García, Stones.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues (všichni Portugalsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hostující hráči, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hodně nepřesnou nahrávku vyprodukoval hostující zadák Laporte, kterému se nepovedlo u levé autové lajny najít Cancela. Místo toho bude vhazovat Lainer.
     
    4
    Ederson poté rozehrál nakrátko po zemi na pravou stranu, kde jeho celek pokračoval v kombinaci. Dias to po krátkém driblinku zkoušel na nohu Walkera.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Sommer, který si rovněž nechtěl komplikovat život a raději rozehrál nakrátko směrem na volného Zakariu.
     
    6
    Sterling dostal nahrávku k hranici pokutového území, kde se sám pokoušel projít až do prostoru pro centr. Nakonec z toho bude pouze odkop od branky Borussie.
     
    7
    Manchester City se po chvíli znovu dostal k míči, který se Dias pokoušel přenést na levou stranu. Tam měl složitou práci Bernardo Silva, který míč udržel na hrací plochy.
     
    8
    Máme za sebou první střelecký pokus tohoto zápasu. Hosté totiž zahrávali rohový kop, po kterém se za šestnáctkou dostal k míči Foden, který pálil doprostřed branky.
     
    9
    Přenesením hry to poté zkoušel také Cancelo, kterému se velice přesně povedlo u postranní lajny najít Sterlinga. Na autové vhazování však zahrál zadák Bensebaini.
     
    10
    Foden si na levém křídle řekl o nahrávku a sám se poté dostal až k prudkému centru. Na malém vápně zasahoval Zakaria, který odpálil míč do zámezí.
     
    11
    Snadná práce pro domácího brankáře Sommera. Mönchengladbach poté riskoval u svého pokutového území, hostující komando nakonec nevystihlo rozehrávku.
     
    12
    Cancelo se poměrně jednoduše dostal k hranici šestnáctky, kde mu ovšem míč utekl daleko od kopačky. Borussie se pokusila založit kontr, který nebyl povedený.
     
    13
    Mönchengladbach nyní měl klid na kombinaci na vlastní polovině. Elvedimu přispěchal na pomoc středopolař Kramer, který mu ovšem okamžitě vracel.
     
    14
    Gündogan se málem s míčem dostal do pokutového území, jenomže obětavým skluzem ho dokázal zastavit obránce Elvedi, který tak odpálil míč do bezpečí.
     
    15
    Mönchengladbach se konečně na delší časový úsek podíval na druhou stranu. Neuhausovi se sice ke kombinaci přihlásil Pléa, avšak ten nahrával nepřesně.
     
    16
    Sterling se málem dostal k ohrožení branky soupeře, nakonec z toho nic vážnějšího nebylo. Sommer tak mohl rozehrávat, nakrátko si vybral Hofmanna.
     
    17
    Mönchengladbach se nechal pořádně zmáčknout, jenomže soupeř se k zakončení nedostal. Nejprve se ke střele málem dostal Jesus, po něm také Gündogan.
     
    18
    V obraně poté musel zasahovat hostující Laporte, který za sebe nepustil nahrávku směřující na Hofmanna. City nyní uklidnilo a hru a znovu sledujeme kombinaci.
     
    18
    Foden se nakonec na levém křídle dostal k centru, který ovšem putoval mimo dosah Sterlinga.
     
    19
    Ven z branky poté musel hostující brankář Ederson, který tak jednal na náběh v podání kanonýra Pléy. Nakonec se mu povedlo rozehrát na nohu Walkera.
     
    20
    Praporek zůstal dole a Mönchengladbach se dostal do nadějného protiútoku. Lainer to zkoušel nahrávkou do tandemu na Pléu, avšak na poslední chvíli se vrátil Dias.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku tohoto zápasu. Na první branku zatím marně čekáme, rovněž jsme neviděli žádnou vyloženou šanci.
     
    22
    Laporte poté vyprodukoval zpětnou nahrávku až na brankáře Edersona, který měl na práci s míčem hodně času. Nakonec mu na pomoc přispěchal Rodrigo.
     
    23
    U postranní lajny se po delší době dostal k míči hostující Sterling, který si nevěřil na průnik kolem bránícího Bensebainiho. Místo toho nahrával Walkerovi.
     
    24
    Dalekonosné přenesení hry z kopačky Walkera velice přesně našlo Fodena. Tomu se ještě povedlo přesunout na Silvu, jehož centr ale odklízel Zakaria.
     
    25
    Znovu byl do kombinace zapojen také Sommer, který se dostal do menších problémů. Nakonec se mu povedlo odkopnout na druhou stranu, kde fauloval Laporte.
     
    26
    Nahrávka na Lainera přinesla Mönchengladbachu zisk útočné poloviny. Zakaria přesto vyprodukoval zpětnou nahrávku a domácí tak kombinují na vlastní polovině.
     
    27
    Další nabídka za obranu měla směřovat na již zmiňovaného Lainera, který se ovšem k míči vůbec nedostal. Naopak se povedlo bleskově vyběhnout Edersonovi.
     
    28
    Gündogan přenášel hru na volného Fodena, který musel jednat hodně rychle. Jeho celek to nakonec zkoušel přes pravou stranu, kde Sterling spadl po souboji na zem, penalta z toho zřejmě nebude!
    28. Sterling spadl ve vápně, penalta z toho ale nebyla.
     
    29
    Bensebaini nakonec i dle opakovaného záběru jako první zasáhl míč, penalta pro Manchester City z toho nebude. Nakonec se jedná o rozehrávku Borussie.
     
    29
    Manchester City právě vstřelil branku!
    První vyložená šance tohoto zápasu končí v brance! Mönchengladbach totiž chyboval v rozehrávce, neboť se nahrávka snesla pouze na kopačku obránce Cancela. Ten si dokázal přehodit míč na pravou nohu a poté se mu v pokutovém území povedlo v náběhu najít BERNARDA SILVU, jehož hlavička putovala mimo dosah brankáře Sommera.
    29. Bernardo SILVA - 0:1
     
    31
    Máme za sebou třetinu hry, před malým momentem jsme se dočkali první branku, o kterou se postaral hostující Bernardo Silva. Borussie by měla začít hrát.
     
    32
    Znovu se do kombinace zapojil také brankář Ederson, kterému se povedlo rozehrát nakrátko po zemi. Mönchengladbachu se nedaří udržet míč na kopačkách.
     
    33
    Německý celek se znovu podíval na druhou stranu, kde měl příliš málo času Stindl. Toho si nakonec dokázal pohlídat Gündogan, který ukázkově vypíchl míč.
     
    34
    Sterling to poté zkoušel vzít sám na sebe, jenomže v souboji jeden na jednoho proti Kramerovi nakonec neuspěl. Borussie tak bude moci znovu uklidnit hru.
     
    35
    Lainerovi se nepovedlo udržet míč na hrací ploše a je tu tak další zbytečná ztráta míče. Manchester City bude vhazovat, konkrétněji se bude jednat o Cancela.
     
    36
    Walker si rovněž vyzkoušel rozehrávku autového vhazování. Po něm jsme sledovali vysoký pas směrem na Fodena, který si dokázal s těžkou nahrávkou poradit.
     
    37
    Zpětná nahrávka putovala přesně na kopačku Edersona, který znovu na jistotu rozehrál nakrátko. Atraktivita utkání trochu uvadla, stále sledujeme to stejné.
     
    38
    Míč se znovu snesl mimo hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro Manchester City. Po souboji ovšem skončil na zemi Walker, kterým má menší problémy.
     
    39
    Walker nakonec musel ven z hrací plochy, jenomže na nic vážnějšího to nevypadá. Jeho celek bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho změní.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    42
    Cancelo se jednoduše dostal na druhou stranu, přesto raději oslovil vedle postaveného Rodriga. Manchester znovu roztočil kolotoč nahrávek, zatím daleko od branky.
     
    44
    Blíží se nám konec prvního poločasu. Fodenovi se povedlo přenechat do tandemu na Walkera, jeho finální nahrávku ovšem ve skluzu odvracel zadák Ginter.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas se spíše jen dohrává, domácí celek poměrně dlouho nebyl s míčem na polovině soupeře, což není dobrá vizitka pro německý celek.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se po necelé třetině hry postaral hostující Bernardo Silva. Vlastně se jednalo o jedinou vyloženou šanci prvního poločasu, do té doby jsme nesledovali zrovna strhující podívanou. Více ze hry má právě Manchester City, který většinu času drží míč na polovině soupeře. Borussia Mönchengladbach toho zatím směrem dopředu moc nepředvedla, favorizovaného soupeře se zřejmě trochu zalekla, což se rozhodně musí do druhého poločasu změnit, jinak bude zle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hostující celek se hned v úvodu druhého poločasu dostal do opačného pokutového území, kam si to namířil Gündogan, jehož nahrávku ale odrazil Zakaria.
     
    49
    Míč se poté snesl do zámezí, z čeho se vyklubalo autové vhazování pro Mönchengladbach. Krátce po něm se dokázal zorientovat Neuhaus, který našel Gintera.
     
    50
    City po zisku míče chvíli kombinovalo na vlastní obranné polovině. Diasovi se poté povedlo najít Walkera, který po krátkém driblinku vracel na prvně jmenovaného.
     
    51
    Sommer poté velice přesně odkopával na volného Zakariu, který to zkoušel nahrávkou mezi obránce, kam si nabíhal Hofmann. Tuto nabídku ale zastavil Pléa.
     
    52
    U postranní lajny se poté do útočného výpadu zapojil hostující Neuhaus. Mönchengladbach po kombinaci přešel na vlastní polovinu, odkopával nakopával Ginter.
     
    53
    Gündogan znovu vyčistil prostor ve středu hrací plochy, jenomže akce hostujícího celku byla rychle minulostí. Napadající Walker však dotíral na Bensebainiho.
     
    54
    Rychlá kombinace domácích nakonec přinesla pouze ztrátu míče. Ani soupeř si ovšem kulatého nesmyslu dlouho neužil a od Sterlinga šel míč ke Kramerovi.
     
    55
    Bensabaini nejprve nahrávkou trefil pouze protihráče, poté navíc vysunul do úniku hostujícího Jesuse, který tak dlouho váhal, až jeho střelu zablokoval Elvedi.
    55. Elvedi zablokoval Jesuse.
     
    56
    Sommer se znovu zapojil do rozehrávky, kterou také v tomto případě raději poslal po zemi. Kramer poté dlouho váhal, u postranní lajny hledal Bensebainiho.
     
    57
    Po vzdušném souboji se míč odrazil mimo hrací plochu, což znamenalo autové vhazování pro Walkera. Manchester City nikam nespěchá, naopak kombinuje.
     
    58
    Laporte si poměrně zahrával u středového kruhu, kde ho napadala hned dvojice protihráčů. Přesto se mu povedlo přesně nahrát, jeho celek se ale vracel.
     
    59
    A znovu stále to samé. Cancelo se dostal do tísně, proto raději na jistotu vyprodukoval zpětnou nahrávku na osamoceného Laporteho, který váhá s kombinací.
     
    60
    Ani tentokráte se Mönchengladbach daleko s míčem nedostal. Ve středu hrací plochy měl totiž složitou práci zatím nevýrazný Stindl, kterého eliminoval Dias.
     
    61
    Fantastickým způsobem to provedl Zakaria, který se rychlostně natlačil před protihráče. Poté se pokoušel vysunout Pléu, jenž na prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. City i nadále vede nejtěsnějším možným způsobem, druhý poločas zatím přináší spíše uspávací tempo hry.
     
    63
    Do vzdušného prostoru se poté dostával Neuhaus, který ovšem neodhadl dráhu dopadu míče a navíc za ním celou situaci jistil Laporte, který raději uklidnil hru.
     
    63
    To mohla být senzace pro Mönchengladbach! Domácí se totiž dostali k první vážnější situaci, při které se Zakariovi povedlo z pravé strany odcentrovat. Na jeho nabídku si seběhl Pléa, který krkolomným způsobem mířil kousek vedle.
    63. Pléovo netradiční zakončení směřovalo vedle.
     
    63
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Marcus Thuram.
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Stefan Lainer, přichází Valentino Lazaro.
     
    65
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Jenomže předchozí neproměněná šance má fatální následky, Manchester City byl totiž mnohem přesnější! Sterlingovi se povedlo přenechat do tandemu na Cancela, který to znovu zkoušel centrem na zadní tyč. Tam se mu také v tomto případě povedlo najít Bernarda Silvu, který vracel do malého vápna, kde dílo této akce dokonal důrazný GABRIEL JESUS.
    65. Gabriel JESUS - 0:2
     
    67
    Mönchengladbach to bude mít hodně složité, prohrává totiž o dvě branky. Stále musíme brát ohled na odvetný zápas, kde bude mít výhodu domácího prostředí soupeř.
     
    68
    Do kombinace se v tomto případě zapojil také brankář Ederson, který se pokoušel odkopem oslovit Jesuse, na kterého si u středového kruhu počíhal Ginter.
     
    69
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Rijád Mahríz.
     
    70
    Ederson se v krátkém časovém sledu znovu dostal k míči. Jeho celek rozjel krátkou kombinaci u pokutového území, která se rychle přenesla směrem vpřed.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka. Mönchengladbach by potřeboval vstřelit alespoň jednu branku, tento výsledek totiž není dobrým vstupem do odvetného zápasu.
     
    72
    Snad poprvé se po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči domácí Thuram, který si věřil na souboj jeden na jednoho proti Walkerovi, jenž ho ale zastavil.
     
    73
    Rodrigo přenášel hru na celkem nevýrazného Fodena, který se poté pokusil dostat kolem Lazara. Ten si s ním dokázal poradit, soupeř bude přesto vhazovat.
     
    74
    Ani tentokráte se nejednalo o nedovolený zákrok na domácího Thurama a mohlo se tak pokračovat ve hře. V obraně se ovšem povedlo zakročit Zakariovi.
     
    74
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Lars Stindl, přichází Breel Embolo.
     
    76
    Pokračovali jsme autovým vhazováním z pravé strany. Po rozehrávce se k míči dostal také brankář Sommer, který v tomto duelu neměl moc práce, přesto dvakrát inkasoval.
     
    77
    Poté se do útočného výpadu zapojil také Lazaro, který se ovšem k ničemu nebezpečnému nedostal. Mönchengladbach přesto pokračuje v kombinaci na polovině soupeře.
     
    78
    Nakonec jsme sledovali centrovanou nabídku z kopačky obránce Gintera. V pokutovém území se nacházel pouze Thuram, kterého eliminoval zadák Laporte.
     
    79
    Manchester City se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině. Poté se postupnou kombinací dostal vpřed, Fodenovo zakončení ovšem putovalo nad branku.
     
    80
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Sergio Agüero.
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Ferrán Torres.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Hostující celek se v posledních minutách drží na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    82
    Gündoganovi se za pokutovým územím povedlo sebrat volný předmět, díky čemuž rozjel kombinaci Manchesteru City. Ta se přesunula až na nohu Laporteho.
     
    83
    Rodrigo se dostal do nepříjemného obležení napadající dvojice protihráčů. Proto musel vyprodukoval zpětnou nahrávku až na Edersona, který raději odkopával.
     
    84
    Torresovi se povedlo hezky v tandemu oslovit Mahríze, který se nakonec protáhl až do zakončení z velkého úhlu. S ním si ovšem brankář Sommer poradil.
     
    85
    Borussia to v tomto případě zkoušela rozehrávkou nakrátko. Bensebaini pořádně zahnal k postranní lajně Elvediho, který odkopem zkoušel najít Thurama. Po akci domácích se v pokutovém území ocitl na zemi Hofmann, jeho pád ale pokutový kop nepřinesl!
     
    86
    Hofmann navíc po předchozím souboji s Cancelem skončil na zemi a momentálně se tak nehraje. Na hrací plochu se tak vydal lékařský personál Borussie.
     
    87
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Hannes Wolf.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je delší dobu rozhodnuto. Borussia by přesto potřebovala vstřelit kontaktní branku.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Tak ještě jednou si s míčem zahrál hostující brankář Ederson. Ten po chvilkovém váhání rozehrál na levou stranu, kde se nikam zbytečně nehnal Cancelo.
     
    90+2
    Máme tu druhou nastavenou minutu a obrázek hry je stále totožný. Manchesteru se daří držet míč na svých kopačkách, soupeř se snaží aktivně napadat.
     
    90+3
    Tak přeci jenom šance pro domácí celek! Kontaktní branku měl totiž na své noze domácí Wolf, který ovšem nechal vyniknout brankáře Edersona.
    90+3. Ederson vychytal Wolfa.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:4.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Manchesteru City, kterému se svého soupeře podařilo porazit výsledkem 2:0. Ani druhý poločas nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, znovu jsme se dočkali jediné branky, kterou obstaral hostující Gabriel Jesus, který tak navýšil vedení svého celku na rozdíl dvou branek. Do konce druhého poločasu jsme žádnou branku neviděli, což znamená hodně složitou práci pro Mönchengladbach, která v odvetném duelu bude odvracet dvoubrankovou porážku z prvního zápasu. Německý celek toho dnes moc nepředvedl, směrem dopředu se dostal pouze k jediné vážnější situaci. (22:51:14)

    David Suchý

    Branky: 29. B. Silva (Cancelo), 65. Jesus (B. Silva)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:3. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:4.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Zakaria, Ginter – Lainer (63. Lazaro), Neuhaus, Kramer, J. Hofmann (87. H. Wolf), Binsibajní – Pléa (63. Thuram), Stindl (C) (74. Embolo).
    Náhradníci: Grün, Sippel – Beyer, Embolo, Herrmann, Jantschke, H. Wolf, Wendt, Traoré, Thuram, Lazaro, Lang.

    Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan, Rodri, Foden (80. F. Torres) – Sterling (C) (69. Mahríz), Jesus (80. Agüero), B. Silva.
    Náhradníci: Carson, Steffen – Agüero, De Bruyne, Doyle, Mahríz, B. Mendy, F. Torres, Zinčenko, Fernandinho, García, Stones.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Rodrigues (všichni Portugalsko)
    Úterý 16.03.2021
    Manchester City - Mönchengladbach 2:0

    Branky: 12. De Bruyne (Mahríz), 18. Gündoğan (Foden)

    Karty:   55. Cancelo (MAC), 82. Fernandinho (MAC) – 61. Lainer (MNC)

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 3:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:8.
    thejrc.org