Frýdek-M. – Sokolov 6:2 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
HC Baník Sokolov
Čtvrtek 25.02.2021, 17:00 • Frýdek-Místek, Hala Polárka • Chance liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (19:11:15)
     
    Střely na branku: 26 – 33
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině přidali ještě jeden gól a měli čtyřbrankový náskok. Žádné drama ale nepřipustili a poté pohodlně dokráčeli za třemi body. Sokolovští se tak na dalekou cestu domů vydají bez zisku jediného bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Ve vlastním oslabení se do akce dostali rysi a na pravé straně střílel Vojtěch Tomi, jenž ale nezkompletoval hattrick!
     
    59:30
    Domácí se dostali v obranném pásmu na kotouč a hned ho odpálili až před Jakuba Neužila. Šetří tak cenné vteřiny z oslabení.
     
    58:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Denis Kindl – 2 min., držení).
     
    58:28
    David Honzík zapsal další dobrý zákrok, když na něho mířila střela z pravého kruhu. Kotouč mají stále hosté a stále hrozí před domácím brankářem.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Hosté se snažili alespoň o korekci skóre, ale jejich útočná snaha byla neúspěšná a domácí se tak vrací před branku Jakuba Neužila.
     
    56:32
    Filip Haman našel odražený puk v obranném pásmu a hned ho zavážel do útočného teritoria. Tam ale zakročili hosté a rychle přenášejí hru před Davida Honzíka.
     
    55:17
    Na druhé straně se netrefil Vojtěch Kropáček a do další akce mohli jít opět rysi. Ale i jejich souhra nepřinesla ovoce. Na rozdíl od hostů to ale domácí hráče mrzet nemusí.
     
    54:27
    Michal Ramik se protáhl do útočného pásma, pohlídal si, aby nebyl v ofsajdovém postavení a poté poslal přihrávku na pravou stranu, ale tam neměl nikoho, kdo by mohl střílet.
     
    53:58
    Závar před brankou Sokolova, na Jakuba Neužila šly tři těžké střely, se kterými si však hostující brankář poradil a ukazuje kotouč v lapačce. Zároveň je hra přerušena.
     
    53:23
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    52:02
    Pěkně sehranou kombinaci, kde už napřahoval ke střele Vojtěch Tomi, nakonec pokazila hůl hostujícího hráče a puk míří až před Davida Honzíka.
     
    51:23
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Petr Přindiš – 2 min., sekání).
     
    50:25
    Jsme za polovinou třetí třetiny a domácí stále drží bezpečný odstup od Sokolova. Ten se ale nyní snažil v útočném pásmu, kde rozvinul slušnou akci, ale beci Frýdku-Místku si počínali dobře.
     
    49:35
    Jan Pohl podél levého mantinelu chtěl projít před Davida Honzíka, ale dobře mu sekundoval Filip Haman, který mu nic takového nedovolil.
     
    49:08
    Hosté od Jakuba Neužila rozehrávali na vlastní polovině, dostávali se do útoku, ale střela Jana Pohla mezi třemi tyčemi neskončila.
    47:21 Rostislav MARTYNEK - 6:2
     
    47:21
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysi navyšují své vedení a zatím nenasvědčuje nic tomu, aby o něj přišli. David Klimša poslal přihrávku ROSTISLAVU MARTYNKOVI před odkrytou hostující klec, druhý jmenovaný si zpracoval kotouč a poté ho zasunul do sítě. Jakub Neužil ještě robinsonádou chtěl zakročit, ale inkasovanému gólu nezabránil – 6:2. Asistence: David Klimša a Denis Kindl.
     
    46:59
    Ondřej Hrachovský se napřáhl na modré čáře, ale trefil jen Michala Guta. Následně pak ještě domácí udrželi pásmo a nadále útočí.
     
    46:23
    Milan Mikulík nahodil ze středního pásma puk až k brance Sokolova a rysi jdou střídat.
     
    45:03
    Domácí se neustále snaží dostávat se před branku hostů, aby drželi puk co nejdále od branky Davida Honzíka. Stále drží tříbrankový náskok.
     
    44:11
    Prymula se neprocpal skrze obranu domácích a nemohl tak pořádně zakončit. Přišla ztráta puku a domácí zase otáčejí hru, a to velmi rychle.
     
    43:30
    Ondrej Šedivý dorážel pokus spoluhráče, ale dobře zakročila opět obrana Sokolova, která dostala puk k sobě a hosté pomalu míří před Davida Honzíka.
     
    42:51
    Michal Matiaško střílel z pravé strany, ale jeho letící pokus zastavil Jakub Neužil, který nyní podržel svůj tým. Před dotěrnými domácími hráči pak zastavuje hru.
     
    42:07
    Od vlastní branky nyní zakládají akci hosté, ale domácí velmi dobře pokrývají střední pásmo a jen tak soupeři nedovolují jít do ohrožení klece Davida Honzíka.
     
    41:21
    Na sebe to nyní vzal Otakar Šik, jenž vystřelil na domácího brankáře, jeho pokus ale Honzík ukryl a raději pak nechal hru přerušit.
     
    40:24
    Hosté zaútočili před Davidem Honzíkem, ale neuspěli. Následně pak rysi poslali puk do útočného pásma a míří před Jakuba Neužila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:42.
     
    Střely na branku: 17 – 26
     
    Také druhé dějství je už minulostí. V něm se domácí dostali zpět na tříbrankový náskok, hosté ale v přesilové hře snížili znovu na dva góly. Ovšem poslední slovo měli domácí hráči, kteří navýšili své vedení a před třetí třetinou tak mají zase zpět náskok o tři branky a mají tak dobře nakročeno k bodům.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Ještě to zkoušel Milan Mikulík, který spěchal za kotoučem, ale nakonec na něj nedosáhl. Kdyby tomu tak bylo, šel by do samostatného úniku.
     
    39:10
    Petr Přindiš před Davidem Honzíkem nebezpečně vystřelil, zvedl puk a ten skončil jen těsně nad břevnem branky Frýdku-Místku.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:42
    Hra je zastavena, vhazuje se v pásmu Baníku Sokolov a vhazuje se po levé ruce Jakuba Neužila.
     
    38:09
    Rysi po zisku puku v obranném pásmu přenesli hru před hostující branku, kde se snažil zakončit Jonáš Peterek, ale obrana Sokolova pomohla Neužilovi a jeho pokus sama zastavila.
     
    37:32
    Adámek nechal puk Radku Veselému a ten zblízka vystřelil, ale na Jakuba Neužila si nepřišel.
     
    36:59
    A znovu Michal Gut, jenž vyvezl puk podél pravého mantinelu do pásma soupeře, ale k přesnějšímu zakončení tato akce nevedla.
     
    36:11
    Michal Gut se dostal mezi obranu domácích a poté se natlačil těsně před Davida Honzíka. Hrachovský ho ale dobře pokryl a nakonec před domácí klecí nezakončil.
     
    35:20
    Domácí hráči jsou dnes hodně produktivní i co se střel týče, opět zahrozili před Jakubem Neužilem, jenž ale pokus domácího Milana Mikulíka pokryl.
     
    34:11
    Otakar Šik se prosmýkl obraně soupeře a zakončil před Davidem Honzíkem, ale domácí gólman dalším zákrokem svůj tým podržel.
     
    32:46
    Jan Pohl poslal křižnou přihrávku na spoluhráče, tu ale dokázal zneškodnit kapitán Milan Mikulík a poté z obranného pásma poslal puk do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    31:58
    Jakub Neužil má plné ruce práce, protože před ním znovu operovali domácí hráči, kteří si počínali hodně nebezpečně. Nakonec hostující brankář vše ustál a uklidňuje hru.
     
    31:09
    David Honzík zapsal další důležitý zákrok. Před jeho branku se natlačil Petr Hašek a sklepl kotouč, který ale domácí brankář zvládl dostat pod kontrolu.
     
    30:04
    Milan Mikulík se dostal přes střed hřiště do útočného pásma, zkušený útočník domácích pak sám vystřelil, ale jeho projektil byl sražen mimo ohrožení Neužila.
     
    29:05
    Sokolovští vyvezli puk z obranného pásma, dostali se hned před Davida Honzíka, ale před ním vůbec nic nevymysleli. Naopak na druhé straně z protiútoku vyzkoušel pozornost novice v hostující kleci, po jeho střele ale Neužil zapsal důležitý zákrok.
     
    27:41
    Střídání v týmu HC Baník Sokolov: ze hřiště odchází Oldřich Cichoň, přichází Jakub Neužil.
    27:41 Vojtěch TOMI - 5:2
     
    27:41
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Brzy se rysi vrátili zpět do útočného pásma, kde rozjeli další akci. Denis Kindl pak na pravém kruhu oslovil VOJTĚCHA TOMIHO a ten ranou z první dostal kotouč za Oldřicha Cichoně. A protože je to jeho dnešní druhá trefa, má zaděláno na hattrick – 5:2. Zároveň pak v hostující kleci Oldřich Cichoň končí. Asistence: Denis Kindl a Radek Veselý.
     
    27:21
    Denis Kindl nedokázal usměrnit puk za Cichoně, následně pak ještě střílel David Klimša, ale ani jeho pokus se neujal. Následně pak hosté posílají puk do středního pásma.
     
    26:51
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    26:26
    David Honzík byl pod další palbou domácího celku, ale znovu svůj tým podržel.
     
    26:02
    A další osvobození rysů, kteří se opět dostali na kotouč a ten už znovu rozehrává na druhé straně Oldřich Cichoň.
     
    25:23
    Hosté dlouho kombinovali v pásmu domácích, ale David Honzík několikrát svůj tým podržel. Nyní posílají kotouč před sokolovskou klec domácí hráči.
    22:58 Jan POHL - 4:2
     
    22:58
    Baník právě vstřelil branku!
    Hosté snižují a už jsou na dosah kontaktní brance. V prostoru mezi kruhy zužitkoval přihrávku spoluhráče JAN POHL, jenž svižnou střelou dostal kotouč za záda Davida Honzíka – 4:2. Asistence: David Tůma a Tomáš Rohan.
     
    22:38
    Jan Pohl u zadního mantinelu převzal puk a poté ho chtěl poslat ven z obranného pásma, ale to se mu nepovedlo a domácí nadále útočí.
     
    22:12
    Hosté mají ideální příležitost vrátit se zpět do zápasu. K dispozici mají dlouhou pětiminutovou přesilovku.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu HC Frýdek-Místek (Štěpán Macháček – 5 min. + osobní trest do konce utkání, naražení zezadu). Trest odpyká Michal Matiaško.
    20:42 Milan MIKULÍK - 4:1
     
    20:42
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Tak nyní se to už povedlo a domácí mají znovu zpět tříbrankový náskok. Po střele Ondreje Šedivého se k odraženému kotouči na pravé straně dostal MILAN MIKULÍK a bekhendem ho zametl do frýdeckomístecké klece – 4:1. Asistence: Ondrej Šedivý a Patrik Husák.
     
    20:25
    Domácí hráči se na začátku druhé třetiny dostali na kotouč, zavezli ho do útočného pásma, tam ale skrze pevnou obranu hostů nezakončili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:52.
     
    Střely na branku: 9 – 9
     
    První třetina je minulostí a byla hodně divoká. Domácí se dostali na tříbrankový náskok a vypadalo to, že se hosté úplně rozsypali. Nakonec ale přišla branka v závěru, kterou Baník snížil a už to pro hosty vypadá mnohem lépe. Ve druhé třetině se tak pokusí dostat se svému soupeři na rozdíl jediné branky a o vyrovnání. Uvidíme, zda se jim to podaří, nebo zda naopak domácí své vedení pojistí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Patnáct vteřin před koncem úvodní části hry se ještě vhazovalo před Oldřichem Cichoněm, kde pak domácí chtěli ještě ohrozit jeho branku, ale to se už nepovedlo.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
    18:42 Tomáš VRACOVSKÝ - 3:1
     
    18:42
    Baník právě vstřelil branku!
    V závěru první části hry hosté snižují na rozdíl dvou branek. Kadeřávek posílal přihrávku na levý kruh, kde na ni nedosáhl jeden z beků rysů a tam napřáhl ke střele TOMÁŠ VRACOVSKÝ. Po jeho prudké střele pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 3:1. Asistence: Patrik Kadeřávek a Adam Křemen.
     
    16:37
    Domácí jsou na koni, ale nyní se o slovo přihlásili také hosté, ale pokus Tomáše Vracovského pokryla obrana domácího celku.
    15:23 Michal RAMIK - 3:0
     
    15:23
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    O dvanáct vteřin později udeřili hráči Frýdku-Místku znovu a rázem je to 3:0. Stuchlík vyzval mezi kruhy zpětnou přihrávkou MICHALA RAMIKA, jenž napoprvé trefil beton Cichoně, ale sám si našel na pravé straně odražený puk a dopravil ho do sítě – 3:0. Asistence: Kryštof Stuchlík a Michal Matiaško.
    15:11 Jurij REPE - 2:0
     
    15:11
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Rysi využívají přesilovou hru. Od modré čáry po přihrávce od Rostislava Martynka prostřelil Cichoně JURIJ REPE a domácí mají náskok o dva góly – 2:0. Asistence: Rostislav Martynek a Jonáš Peterek.
     
    14:30
    Ondrej Šedivý dostával pas od Milana Mikulíka, ale nedosáhl na puk. Toho využili hosté a okamžitě odpálili touš až před branku Davida Honzíka.
     
    13:44
    Jako první mají k dispozici přesilovou hru domácí hráči a hned v ní střílel Milan Mikulík. Oldřich Cichoň byl ale na místě. Nicméně domácí pokračují v útoku.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., napadení).
    12:32 Vojtěch TOMI - 1:0
     
    12:32
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí se ve třinácté minutě ujímají vedení. Peterek našel přihrávkou na levém kruhu volného VOJTĚCHA TOMIHO, který poté hodně svižnou ranou propálil Oldřicha Cichoně u bližší tyče – 1:0. Asistence: Jonáš Peterek a Jakub Adámek.
     
    12:12
    Nepřesné nahození domácích. Po chybě hostů však zůstal puk stále v obranném pásmu Sokolova a nebezpečně zakončil Rostislav Martynek, jeho střela zblízka ale končí na Cichoňovi.
     
    11:28
    Přindišova rána končí na Davidu Honzíkovi. Hosté jsou zatím o dost aktivnější, měli několik slibných šancí k otevření skóre, zatím je však stále bezbrankové.
     
    10:50
    U puku jsou domácí hráči a vyvážejí ho z obranného pásma do útoku. Následně pak ale o kotouč přišli v neutrální zóně a znovu útočí Sokolov.
     
    09:55
    Na druhé straně byla střela Patrika Husáka sražena do ochranné sítě a hra je pozastavena. Buly po levé ruce Oldřicha Cichoně.
     
    09:09
    Tomáš Vracovský dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a hne zakončoval ze vzduchu. Puk jen prolétl nad břevnem domácí branky a ani z této velké šance se skóre nemění!
     
    08:21
    Tomáš Rohan od modré čáry nahodil kotouč směrem dopředu, tam poté David Tůma mohl střílet po přihrávce Michala Guta, ale tahle souhra nevyšla podle představ obou aktérů.
     
    07:47
    Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje zpět před branku Oldřicha Cichoně. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    07:27
    Kadeřávkova střela z pravé strany končí na Davidu Honzíkovi. Ten jeho střelecký pokus ukryl do lapačky a poté znovu raději nechává hru zastavit.
     
    07:16
    David Honzík si nebyl jistý proti střele Adama Křemena, o kotouči moc nevěděl, nakonec ho měl ve své výstroji.
     
    06:10
    Štěpán Macháček nahodil puk do předbrankového prostoru Sokolova, ale tam nebyl nikdo, kdo by ho mohl usměrnit za záda Oldřicha Cichoně.
     
    05:18
    Kryštof Stuchlík jel sám na Oldřicha Cichoně, ale tváří v tvář ho překonat nedokázal. Na druhé straně pak nevymysleli nic před Davidem Honzíkem zase sokolovští hráči.
     
    04:34
    Po něm to znovu z levého kruhu zkusil Tomáš Vracovský, ale i on se prezentoval střelou, který neměla úplně gólové parametry a David Honzík už drží puk v lapačce.
     
    03:48
    Patrik Prymula se znovu zjevil před domácím brankářem Honzíkem, jeho svižná střela ale mezi tři tyče nezaplula.
     
    03:21
    Nepřesná akce Frýdku-Místku znamenala okamžitou ztrátu kotouče a do další akce tak mohou zamířit Západočeši.
     
    02:35
    Od vlastní branky zakládají svou další akci domácí hráči, dobře mu v tom ale zabraňují hosté, kteří jim přechod do útočného pásma ztížili.
     
    02:05
    Po další akci Sokolova zasahoval David Honzík a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po pravé straně domácího brankáře.
     
    01:52
    Tomáš Vracovský se natlačil do blízkosti domácí klece, jeho svižná rána z levého kruhu však skončila jen u zadního mantinelu.
     
    01:12
    Hned na to se do první nebezpečné akce dostali hosté a málem to mohlo být klidně 0:1. Patrik Prymula se totiž zjevil u odkryté klece soupeře, tam mířil kotouč, ale nakonec se hostující útočník k zakončení nedostal.
     
    00:59
    Rostislav Martynek po buly v útočném pásmu dostal puk na svoji hokejku, ovšem jeho pokus tečoval mimo obránce hostů.
     
    00:31
    Hned v úvodu první třetiny se do útočného pásma dostali domácí hráči a dvakrát po sobě pak brankáře Cichoně ohrozil Milan Mikulík. Kapitán rysů ale neuspěl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Frýdek-Místek: Honzík (Suchánek) – Hrachovský, Haman, J. Adámek, Husák, Repe, Z. Malík, J. Michálek – Šedivý, Mikulík (C), R. Veselý – Klimša (A), D. Kindl, Martynek (A) – Tomi, Peterek, Macháček – Ramik, Stuchlík, Matiaško.

    HC Baník Sokolov: Cichoň (Neužil) – J. Pohl, Poizl, Kadeřávek, Klejna, Přindiš (A), D. Zeman, Benda – T. Rohan (C), Gut, D. Tůma – Šik, Hašek, Prymula – Vracovský, Vrána, Kropáček – A. Rulík, Rymon, Křemen.

    Rozhodčí: Dědek, Kašík – Konvička, Kráľ.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání uskuteční bez přítomnosti diváků v hledišti.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně už utkaly. Sokolov na konci září padl doma s rysy 1:5. Hosté tak svému soupeři dnes mají co vracet.
     
    HC Baník Sokolov

    Hokejisté Sokolova se v tabulce Chance ligy nacházejí na devátém místě a jsou tedy na pozici, která zaručuje vyřazovací boje, konkrétně osmifinále druhé nejvyšší soutěže. Na své konto dosud zapsali sedmačtyřicet bodů. Baník má za sebou dvě výhry, nejprve doma doslova deklasoval Kadaň 10:0, 4:1 pak znovu ve svém teritoriu porazil nováčka soutěže, a sice kolínské Kozly. Naposledy pak Sokolovští uspěli v Šumperku, kde vyhráli 5:0. Dnes by rádi uspěli i ve Frýdku-Místku.

    Nejproduktivnější hráči

    Tomáš Rohan 14+16
    Jaromír Kverka 14+14
    David Tůma 10+13
     
    HC Frýdek-Místek

    Hokejisté Frýdku-Místku jsou v tabulce druhé nejvyšší soutěže na patnáctém místě se ziskem šestatřiceti bodů. Na postupovou pozici do vyřazovacích bojů mají na dvanáctou pozici ztrátu sedmi bodů, takže ještě mají šanci zabojovat o vrchol sezóny, ale to by museli zabrat a počítat i s tím, že by museli klopýtnout i soupeři před nimi. Frýdeckomístečtí měli za sebou třízápasovou šňůru proher, kterou zastavili v domácím utkání, když doma porazili Vsetín 3:2. Naposledy pak vyhráli 4:1 v Havířově.

    Nejproduktivnější hráči

    Ondrej Šedivý 13+14
    Milan Mikulík 7+17
    David Klimša 12+7
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Hokejová Chance liga má dnes na programu jediné utkání a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Frýdek-Místek a HC Baník Sokolov v rámci dohrávky čtyřiadvacátého kola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 13. Tomi (Peterek, J. Adámek), 16. Repe (Martynek, Peterek), 16. Ramik (Stuchlík, Matiaško), 21. Mikulík (Šedivý, Husák), 28. Tomi (D. Kindl, R. Veselý), 48. Martynek (Klimša, D. Kindl) – 19. Vracovský (Kadeřávek, Křemen), 23. J. Pohl (D. Tůma, T. Rohan)


    HC Frýdek-Místek: Honzík (Suchánek) – Hrachovský, Haman, J. Adámek, Husák, Repe, Z. Malík, J. Michálek – Šedivý, Mikulík (C), R. Veselý – Klimša (A), D. Kindl, Martynek (A) – Tomi, Peterek, Macháček – Ramik, Stuchlík, Matiaško.
    HC Baník Sokolov: Cichoň (28. Neužil) – J. Pohl, Poizl, Kadeřávek, Klejna, Přindiš (A), D. Zeman, Benda – T. Rohan (C), Gut, D. Tůma – Šik, Hašek, Prymula – Vracovský, Vrána, Kropáček – A. Rulík, Rymon, Křemen.

    Rozhodčí: Dědek, Kašík – Konvička, Kráľ
    thejrc.org