Tampa – Carolina 3:0 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:3 (kon.)
Toronto – Calgary 2:1 (po pr.) | Arizona – Anaheim 4:3 (2:1 po s.n.) | Colorado – Minnesota 2:6 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 1:2 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
2:6 (0:1, 1:2, 1:3)
Minnesota Wild
Čtvrtek 25.02.2021, 03:08 • Ball Arena, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:45:56)
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (COL) – 19 zákroků, 5 OG, 79,2% úspěšnost, odchytal 58:52
    Kaapo Kähkönen (MNS) – 30 zákroků, 2 OG, 93,8% úspěšnost, odchytal 59:56

    Česká a slovenská stopa

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.

    Tři hvězdy utkání

    Doposud neoznámeny, dojde k dodatečnému doplnění.
     
    Statistiky zápasu:
    Střely:
    31:25
    Úspěšnost buly: 51 % : 49 %
    Bloky: 7:22
    Hity: 13:10
    Využití přesilovek: 1/4 : 0/2
     
    Je dobojováno. Minnesota dnes udělila svému soupeři lekci z produktivity, když využila skvělých 24 procent ze svých střeleckých pokusů. Stejně jako po celý zápas, i ve třetí třetině začali lépe hráči Avalanche, kteří se zásluhou trefy Nazema Kadriho v přesilovce dostali na dostřel. Jenže po parádní pouti Kirilla Kaprizova v útočném pásmu vrátil Wild dvougólový polštář Ryan Hartman. Colorado muselo začít riskovat a záhy přišly dva zásahy Nica Sturma, jeden z nich do prázdné klece. Avalanche tak překvapivě opouštějí místa určující postup do play off. Ve své divizi jsou rázem až šestí, naopak Wild se posouvají na čtvrtou pozici. Do pořadí ale ještě promluví výsledek utkání Arizona – Anaheim, které se blíží do poslední minuty. Colorado na svém ledě padlo s Minnesotou 2:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Carson Soucy posílá puk za branku soupeře, Wild už nechtějí přijít ke zranění.
     
    58:40
    Girardova rozehrávka na několik metrů našla Burakovského, ale Valerij Ničuškin, který by si za svou aktivitu určitě trefu zasloužil, uvízl za svatyní Kähkönena.
     
    57:45
    Před modrou linií nezastavil kotouč Conor Timmins. Ten mnoho minut v tomto utkání neodehrál, ale je zjevné, že oba celky si mohou dovolit dát šanci svým mladíkům.
    57:32 Nico STURM - 2:6
     
    57:32
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Do odkryté klece se trefuje NICO STURM. Poté, co Nazem Kadri zahodil stoprocentní příležitost, měl útočník Minnesoty dostatek času a z vlastního pásma namířil rovnou do prázdné branky. Nyní už nemusí být žádných pochyb o tom, kdo vyhraje dnešní utkání. Bez asistence.
     
    57:15
    Po průniku MacKinnona zívala na Kadriho prázdná branka, jenže bekhendové zakončení jej zklamalo.
     
    56:32
    Zajímavý krok Jareda Bednara. Colorado prohrává o tři góly, přesto odvolává brankáře na střídačku!
     
    56:27
    A ještě jedna střela Samuela Girarda v tomto střídání. Tři a půl minuty před koncem přichází poslední komerční pauze zápasu.
     
    55:42
    Série zákroků pro Kähkönena, hned dvakrát vyzrál na Samuela Girarda, který se snažil propálit všechny překážky od modré čáry.
     
    54:47
    MacKinnona bez potíží zblokoval bývalý spoluhráč Ian Cole. Jedná se o dvacátý blok Minnesoty v tomto utkání.
    52:59 Nico STURM - 2:5
     
    52:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Je zřejmě rozhodnuto. Nick Bonino vypustil kotouč z vlastní třetiny a obrana Avalanche úplně zapomněla na NICA STURMA. Jeho nabruslení si včas všiml Nick Bjugstad a rychlá předávka se stala vstupní branou pro pátý gól Minnesoty v utkání. Sturm si vychutnal brankáře Philippa Grubauera pohodovou kličkou a zakončením mezi betony, navyšuje už na 2:5. Asistence: Nick Bjugstad a Nick Bonino.
    51:56 Ryan HARTMAN - 2:4
     
    51:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    RYAN HARTMAN přidává v dnešním utkání další bod, měl by ovšem poslat děkovný dopis Kirillu Kaprizovovi. Jeho otočky způsobily zmatek v defenzivní zóně Avalanche a ruský útočník pak mohl předat pohotovou přihrávku, kterou Hartman bez potíží využil. Po slušné šanci Girarda tak přichází další facka, toto utkání se bude těžko obracet. Asistence: Kirill Kaprizov a Mats Zuccarello.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 28. Compher (Girard, D. Toews), 43. Kadri (Rantanen, Makar) – 10. Zuccarello (Kaprizov, V. Rask), 33. Parise (Dumba, M. Foligno), 36. M. Foligno (Hartman), 52. Hartman (Kaprizov, Zuccarello), 53. Sturm (Bjugstad, Bonino), 58. Sturm


    Colorado Avalanche: Grubauer (Werner) – D. Toews, Makar, Byram, Girard, Graves, Timmins – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen (A) – Calvert, Kadri, Donskoi – Burakovsky, Compher, Ničuškin – Jost, Bellemare, O'Connor.
    Minnesota Wild: Kähkönen (Talbot) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.

    Rozhodčí: Chmielewski, Hebert – Gawryletz, Galloway
    ocianews.com