Plzeň – Vítkovice 3:1 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 3:2 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 1:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Pardubice 5:2 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:4 (po pr.) | Kometa Brno – Liberec 4:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:2 (1:1, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 26.02.2021, 17:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    43:07 Vladimír RŮŽIČKA - 3:2
     
    43:07
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec uspěl a bere si poprvé v zápase vedení, a to i přes coach challenge Třince! Byla to velmi nepřehledná situace, respektive závar v brankovišti. Neujala se však ani střela Koukala, ani Jergla, až střela, kterou vyslal z o něco málo větší vzdálenosti VLADIMÍR RŮŽIČKA, zapadla do růžku Štěpánkovy branky – 3:2! Bez asistence.
    25:19 Dominik GRAŇÁK - 2:2
     
    25:19
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec se v přesilové hře dočkal srovnání a ve využití přesilovek je dnes nadprůměrný! DOMINIK GRAŇÁK měl hodně prostoru po přihrávce zpátky na osu ledové plochy. Obránce Hradce na nic nečekal, propálil Štěpánka mezi betony a slaví první branku v dresu Lvů po návratů z Karlových Varů, celkově v ročníku pak druhou – 2:2! Asistence: Kevin Klíma.
    21:58 Matěj STRÁNSKÝ - 1:2
     
    21:58
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hokejová střídání mohou být někdy nemilosrdná, stejně jako nařízení vlády. Jenom pár chvil před druhou brankou Třince měli domácí herní situaci 4 na 2, leč Kevin Klíma se nedostal ani ke střele. A tak přišel propad vzadu, Adámek parádní přihrávkou za obranu vysunul MATĚJE STRÁNSKÉHO, který v úniku cílil přesně k levé tyči domácí branky – 1:2! Asistence: Marian Adámek, Jack Rodewald.
    09:54 Kevin KLÍMA - 1:1
     
    09:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Bratrská souhra stačila domácím na srovnání, přesilové hry jsou tak s využitím 1:1, stejně jako branky! Kelly Klíma dostal přihrávku od svého bratra a zajel za Štěpánkovu kasu, v ideální chvíli ale vrátil zadovkou právě na KEVINA KLÍMU. Ten na nic nečekal a okamžitě propálil Štěpánka. Vůbec první souhra bratrů Klímových v této sezóně – 1:1! Asistence: Kelly Klíma.
    02:35 Erik HRŇA - 0:1
     
    02:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv to nebyla ze strany Ocelářů zrovna nejlepší přesilovka, je to nakonec branka, což je hlavní! Hostům se povedlo rozestavit vzorec v pásmu a ERIK HRŇA po Douderově sehrávce na pravý kruh měl prostor ke střele. Ještě si sjel blíže k brance a přesnou střelou k zadní tyči otevírá skóre zápasu – 0:1! Asistence: Milan Doudera, Martin Růžička.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Kevin Klíma (Kelly Klíma), 26. Graňák (Kevin Klíma), 44. V. Růžička (Jergl, Koukal) – 3. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 22. M. Stránský (M. Adámek, Rodewald)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Graňák, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp, Gaspar, Kukla – Perret, Kevin Klíma, Jergl – J. Sklenář, V. Růžička, M. Zachar – Lev, J. Veselý, Kelly Klíma – R. Pilař, Koukal (C), Poppel.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko (A), Rodewald – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Hrňa – Chmielewski.

    Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Lederer, Rožánek
    thejrc.org