Rennes – Nice 1:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:2 (1:1)
OGC Nice
Pátek 26.02.2021, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že střetnutí rozhodl devatenáctiletý Rakušan Flavius Daniliuc, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:56)
     
    Utkání sedmadvacátého kola bylo střetnutím dvou tváří! Zatímco první poločas byl velmi zajímavý a nabídl spoustu zajímavých šancí. Druhý poločas už nebyl tak bohatý na šance, ale přinesl rozhodující trefu, o kterou se postaral devatenáctiletý rakouský obránce Flavius Daniliuc. V závěru se čekal závěrečný tlak Rennes, jenž ovšem nepřišel, a tak se Nice raduje z těsného vítězství.

    Situace v tabulce je takový, že Rennes je na osmé příčce. Naopak Nice se posunulo na dvanáctou pozici, čímž se opět výrazně vzdálilo sestupovým místům.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na levé straně šestnáctky se pohyboval Romain Del Castillo, který se nacházel v ofsajdovém postavení. Stade Rennes už to bude mít velmi těžké!
     
    90+2
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí, Rennes se nemůže dostat do závěrečného tlaku. Podaří se domácím celkům ještě vyrovnat?
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Po centru od rohového praporku se k hlavičce na první tyči dostal Sehrou Guirassy. Zakončení Francouze zamířilo do země a poté dopadlo z vrchní strany na břevno! Walter Benítez celou situaci jen jistil a bude kopat od branky.
     
    89
    Velmi pěknou akci předvedlo Stade Rennes, když se centrem prezentoval Adrien Hunou. Před brankou byl v dobrém pohybu Sehrou Guirassy, jenže před ním byl míč odklizen na rohový kop.
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Flavius Daniliuc, přichází Robson Bambu.
     
    87
    Rennes předvedlo lacinou ztrátu, po které přišla další kombinace hostujícího mužstva, které bylo zakončené střelou. Pokus mířil nad branku domácího celku.
     
    85
    Jeremy Doku si přeběhl na levou stranu, kde vybojoval další rohový kop, který rozehrál Benjamin Bourigeaud. Centr na zadní tyči odvrátil Khéphren Thuram.
     
    84
    Hostující celek je u balonu a navíc se nachází u rohového praporku na polovině soupeře. Nice stále těsně vede a je velmi blízko vítězství.
    83. Benjamin Bourigeaud (REN)
     
    83
    Zpoza vápna vystřelil z jedné Benjamin Bourigeaud, který mířil k levé tyči. Jenomže pokus zastavil jeho spoluhráč Sehrou Guirassy, obrovská smůla domácího celku, který byl blízko vyrovnání!
     
    82
    K volnému kopu se postavil Sehrou Guirassy, jenž zakončení poslal přes zeď jen doprostřed branky. To byla snadná práce pro hostujícího brankáře, jenž se ani nemusel hnout, aby zasáhl.
     
    81
    Těsně před šestnáctkou byl faulován Romain Del Castillo, který před chvilkou přišel na zelený pažit. Stade Rennes bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozici.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby, domácímu mužstvu na vyrovnání zbývá zhruba třináct minut i s nastavením.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Clément Grenier, přichází Adrien Hunou.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Stanley N'Soki, přichází Khéphren Thuram.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Romain Del Castillo.
     
    77
    V nejbližším přerušení se do hry zapojí Khéphren Thuram, ovšem bude střídat také domácí mužstvo. Právě Rennes kombinuje na útočné polovině.

    Michal Luxa

    Branky: 39. Terrier – 19. Gouiri (pen.), 58. Daniliuc (Gouiri)

    Karty:   45. Stéphan - trenér (REN) – 37. N'Soki (NIC), 56. Todibo (NIC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:18.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Truffert (65. Dalbert) – Grenier (78. Hunou), N'Zonzi, Camavinga (65. Bourigeaud) – Doku, Guirassy, Terrier (78. Del Castillo).
    Náhradníci: Bonet – Bourigeaud, Dalbert, Del Castillo, Gboho, Hunou, Martin, Nyamsi, Tait.

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc (89. Bambu), Saliba, Todibo – N'Soki (78. Thuram), Schneiderlin (C), Búdawí (67. Lees-Melou), Kamara – Claude-Maurice, Gouiri – Maolida.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Lees-Melou, Ndoye, Pelmard, Sellouki, Thuram, Trouillet.

    Rozhodčí: Johan Hamel – Frédéric Hebrard, Gilles Lang
    thejrc.org