Rennes – Nice 1:2 (kon.)
konec
Stade Rennes
1:2 (1:1)
OGC Nice
Pátek 26.02.2021, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Vítám všechny fanoušky francouzského fotbalu u sedmadvacátého kola Ligue 1 Uber Eats, v páteční předehrávce se střetnou Stade Rennes FC a OGC Nice.
     
    Oba celky se nacházejí v rozdílných pozicích, přesto ani jeden se svým představením v Ligue 1 nemůže být spokojený. Pokud budeme v tabulce francouzské nejvyšší soutěže hledat Rennes, musíme nahlédnout na pozice za evropskými poháry. Domácí mužstvo se totiž nachází na osmém místě, když získalo osmatřicet bodů. Tento propad zapříčinili poslední týdny, jelikož Stade Rennes v posledních pěti duelech posbíralo pouze dva body za remízy a zaznamenalo tři porážky, o minulém víkendu nestačilo na Montpellier. Rennes ztrácí na pátou příčku Lens pouhé dva body, ale na čtvrté Monaco už je ztráta čtrnácti bodů. Asi největším zklamáním v celé soutěži je Nice, které mělo bojovat o příčky nejvyšší, ale nachází se až na šestnáctém místě. když uhrálo devětadvacet bodů. Ovšem OGC se už musí začínat ohlížet více pod sebe, protože barážový Lorient ztrácí už pouze šest bodů a sestupují Nimes o dva body více. Navíc hostující mužstvo prohrálo poslední tři duely a potřebuje nutně začít bodovat.

    Nejlepší střelci

    Benjamin Bourigeaud (Rennes) 4 góly
    Amine Gouiri (Nice) 9 gólů
     
    Oba celky se naposledy střetly v polovině prosince loňského kalendářního roku! Z nejmenšího možného vítězství se na venkovním hřišti radovalo Rennes, jehož jedinou branku zaznamenal v osmadvacáté minutě M'Baye Niang, který odešel do Saudské Arábie.

    Nice – Rennes 0:1 (Ligue 1)
    Nice – Rennes 3:2 (přátelské utkání)
    Nice – Rennes 1:1 (Ligue 1)
    Rennes – Nice 1:2 (Ligue 1)
    Rennes – Nice 0:0 (Ligue 1)
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu z francouzské Ligue 1, který startuje v 21 hodin. Již jsou známy sestavy, které si za pár okamžiků představíme.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Truffert – Grenier, N'Zonzi, Camavinga – Doku, Guirassy, Terrier.
    Náhradníci: Bonet – Bourigeaud, Dalbert, Del Castillo, Gboho, Hunou, Martin, Nyamsi, Tait.

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Saliba, Todibo – N'Soki, Schneiderlin (C), Búdawí, Kamara – Claude-Maurice, Gouiri – Maolida.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Lees-Melou, Ndoye, Pelmard, Sellouki, Thuram, Trouillet.

    Rozhodčí: Johan Hamel – Frédéric Hebrard, Gilles Lang.
     
    Aktuální formou patří Stade Rennes i Nice k tomu nejhoršímu, co francouzská nejvyšší soutěž aktuálně nabízí. Které mužstvo se odrazí k lepším zítřkům, nebo odejdou po střetnutí každý s bodem? Otázky začneme odtajňovat už za malou chvíli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Johan Hamel, právě zahájil dnešní střetnutí, a tak začalo sedmadvacáté kolo francouzské Ligue 1. Nice začalo u balonu, po chvíli se faulu dopustil Flavius Daniliuc, jenž srazil k zemi Martina Terriera.
     
    2
    Stade Rennes do dnešního střetnutí nastoupilo v červených dresech, naopak hostující celek se oblékl do bílé sady. Na hrací ploše se dalšího faulu dopustil William Saliba, jenž domácím nabídl standardní situaci.
     
    3
    K rozehrání se postavil Clément Grenier, jehož centr byl odvrácen do strany. Následně se domácí mužstvo dopustilo útočného faulu.
     
    4
    Poprvé se na útočné polovině nachází Nice, které vybojovalo autové vhazování, které rozehrál Stanley N'Soki. Hráči v bílých dresech kombinují u středového kruhu.
     
    5
    Hostující mužstvo vymyslelo centr z pravé strany, který byl odvrácen na autové vhazování. OGC dál pokračovalo v kombinaci, jenže na nakop ze strany nedoskočil Hišám Búdawí.
     
    6
    Na levé straně se nacházel Hassane Kamara, který měl před sebou trochu prostoru a následně přihrával více na střed. Zakončením se prezentoval Amine Gouiri, který o kousek minul pravou tyčku.
     
    7
    Na levou stranu si seběhl Martin Terrier, jenž se snažil přihrávat pod sebe, což mu nevyšlo. Domácí záložník chtěl vhazovat, avšak hlavní rozhodčí byl opačného názoru.
     
    8
    Chvíli to trvalo a Nice se hnalo do protiakce, ovšem hlavní rozhodčí celou situaci přehodnotil a odpískal faul, jehož se dopustil Jean-Clair Todibo.
     
    9
    První velkou šanci mělo na kopačkách domácí mužstvo! Přihrávka z levé strany mířila před branku, ve druhé vlně se nacházel Steven N'Zonzi, jenž balon směřoval do pravého spodního rohu branky. Avšak míč zastavil Walter Benítez, jehož následně nedovoleně atakoval Sehrou Guirassy.
    9. Steven N'Zonzi (REN)
     
    11
    Zatím sledujeme zajímavé utkání, oba celky chtějí prolomit nepříznivou formu z posledních zápasů. Další snažení mají domácí, kteří se nacházejí na útočné polovině, kde Hamari Traoré vybojoval rohový kop.
     
    12
    Rohový kop rozehrál Clément Grenier, jehož centr se kroutil na první tyčku, odkud byl prodloužen k postranní lajně. Akce OGC byla zastavena a hosté budou pouze vhazovat.
     
    13
    Flavius Daniliuc se pokusil o přihrávku po pravé straně, která neprošla a Nice opět vhazovalo. Hráči v bílých dresech dál kombinují u středového kruhu, kam až se dostanou?
     
    14
    O centr na pravou stranu velkého vápna se pokusil Morgan Schneiderlin, jenže celou situaci správně vyhodnotil Alfred Gomis, jenž si pro balon vyběhl a otáčí hru.
     
    15
    Směrem do obrany se rychle vrátil Alexis Claude-Maurice, jenž zastavil akci soupeře! Ovšem Stade Rennes toho dopředu tentokrát moc nevymyslelo.
     
    16
    Už to vypadalo, že zpoza šestnáctky zakončí Jeremy Doku, proti němuž vystartoval obránce. Domácí hráč musel hrát míč zpátky a Rennes to zkusí po pravé straně ještě jednou.
     
    17
    Jenomže po ztrátě míče přerušil hru Sehrou Guirassy, který šel do skluzu a předvedl útočný faul. Nice už rozehrálo volný kop, jenže balon doputoval k soupeři v červeném.
     
    18
    Jeremy Doku si znovu nabíhal na střed a přihrávka na něj neprošla! Na druhou stranu se vydal Hišám Búdawí, který vybojoval pokutový kop, když přepadl přes nohu Damiena Da Silvy!
    18. Hišám Búdawí (NIC)
     
    19
    Nice právě vstřelilo branku!
    Skóre zápasu se poprvé mění a hostující celek se ujímá vedení! K pokutovému kopu se postavil AMINE GOUIRI, který penaltu kopl špatně, ale díky razanci míč doputoval za brankovou čáru! Alfred Gomis si vybral správnou stranu, avšak míč proletěl pod ním a ještě se odrazil od jeho kolene. Bohužel pro Rennes je z toho úvodní branka zápasu.
    19. Amine GOUIRI - 0:1
     
    21
    Centr z levé strany se kroutil před hostující branku, celou situaci výborně přečetl Walter Benítez, který měl tentokrát snadnou úlohu.
     
    23
    Domácí mužstvo vybojovalo standardní situaci, kterou znovu rozehrál Clément Grenier. Francouzský hráč to zkusil na stranu, kde stál Walter Benítez, avšak zakončení proletělo asi metr vedle levé tyče.
     
    24
    Krásná akce hostujícího celku končí bez střeleckého pokusu. Centr z pravé strany mířil na zadní tyč, kde situaci uzavíral Hassane Kamara, jenž se pokusil o volej, ale balon jen těsně netrefil.
     
    25
    Další velká šance pro Nice, které se ale dvoubrankového náskoku neujímá! William Saliba posunul míč do pravé části šestnáctky, odkud přišlo zakončení, které si pohlídal Alfred Gomis. Balon mu vypadl před sebe a o dorážku se pokusil Amine Gouiri, jenž přes nohu soupeře poslal míč nad břevno!
    25. Myziane Maolida (NIC)
     
    26
    Po rohovém kopu byl míč odvrácen na hranici velkého vápna, kde se znovu napřáhl Hassane Kamara, jehož dělovku zablokoval vystupující obránce. Hráči v bílých dresech jsou velmi nebezpeční!
     
    28
    Dalšího faulu se dopustil Damien Da Silva, přes kterého se snažil přejít Amine Gouiri. Nice bude rozehrávat další standardní situaci od levé postranní lajny.
     
    29
    Sám Amine Gouiri rozehrál volný přímý kop, jenže ten se stal pozdravem brankáři. Centr totiž mířil přímo na branku, kde byl připravený Alfred Gomis.
     
    30
    Balon proti noze dostal Myziane Maolida, který z hranice šestnáctky orazítkoval pravou tyčku. Stade Rennes musí přidat, protože se velmi často brání a OCG je hodně nebezpečné, druhá branka už je cítit ve vzduchu.
    30. Myziane Maolida (NIC)
     
    31
    Clément Grenier znovu rozehrál standardní situaci, když posílal míč přímo do ohně. Jenomže nejvýše do vzduchu vyšplhal Damien Da Silva, který situaci odehrál do bezpečí.
     
    34
    Blížíme se do poslední desetiminutovky prvního poločasu a Nice je stále ve vedení. Domácí mužstvo je aktuálně u míče a po kombinaci přišel centr z levé strany. Míč raději na roh odehrál Stanley N'Soki, jenž nevěděl, co se děje za ním.
     
    35
    Také další rohový kop rozehrál Clément Grenier, jemuž se centr moc nepovedl. Míč byl odehrál za pokutové území, kde byl faulován Jeremy Doku, jenž vybojoval velmi zajímavý přímý kop.
     
    36
    K jeho rozehrání se znovu postavil Clément Grenier, který rozehrává všechny situaci Rennes. Ovšem zakončení francouzského záložníka zamířilo jen do zdi.
     
    37
    Na pravé straně šestnáctky znovu vyplul Clément Grenier, který chtěl přihrávat před branku, jenomže trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    37
    První potrestaným hráčem je Stanley N'Soki (Nice), který nedovoleně zastavil pronikajícího Jeremyho Dokua. Rennes bude rozehrávat velmi zajímavou standardní situaci, vyrovná?
     
    38
    Tentokrát přímý kop rozehrával Sehrou Guirassy, který poslal míč kolem zdi a umístil ho do pravého spodního rohu branky. Jenomže Walter Benítez vytáhl parádní zákrok, když míč vyrazil.
     
    39
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Gólem do kabiny je znovu vyrovnáno! William Saliba špatně rozehrál a jeho přihrávku zastavil MARTIN TERRIER, který udělal pár kroků blíže k šestnáctce a zpoza ní přesně zamířil pod břevno! Na pěkný pokus Walter Benítez nedosáhl a stav zápasu je 1:1.
    39. Martin TERRIER - 1:1
     
    42
    Blížíme se ke konci prvního poločasu a dalším faulem se prezentoval talentovaný Eduardo Camavinga, který posla podražením k zemi Hišáma Búdawího.
     
    43
    Znovu se hra přerušuje, jelikož Damien Da Silva byl faulován. Na tahu je tak Stade Rennes, které bude moci vymýšlet recept na překonání soupeřovy obrany.
     
    44
    Trochu prostoru dostal Sehrou Guirassy, který zvedl hlavu a centroval na pravou stranu šestnáctky, ale balon byl odvrácen. Rennes se rychle vrátilo k míči, ovšem Jeremy Doku přihrávku před branku nedostal.
     
    45
    Z velké dálky se napřáhl Hišám Búdawí, jehož pokus postrádal lepší umístění. Zakončení alžírského hráče mířilo jen doprostřed branky, kde byl připravený Alfred Gomis.
     
    45
    Žlutou kartu viděl trenér Julien Stéphan (Stade Rennes), kterému se nelíbil zákrok v pokutovém území. Jean-Clair Todibo jednoznačně objal Jeremyho Dokua a zcela nepochopitelně se nepískala penalta. Domácí se vztekají právem, tohle je pochybení VARu.
    45. Žlutá karta pr domácího trenéra
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavý první poločas, který končí za nerozhodného stavu – 1:1. Ovšem většinu první části hry bylo Nice lepším a nebezpečnějším celkem, první se mezi střelce zapsal z pokutového kopu Amine Gouiri. Ke konci poločasu přišla zbytečná ztráta, kterou potrestal Martin Terrier, jenž dal výsledku současnou podobu. Uvidíme, co se bude odehrávat po změně stran!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Pokračujeme druhým poločasem, balonu se chopili domácí hráči, kteří začínají kombinací od vlastního brankáře.
     
    47
    Při pohledu na zelený pažit zjistíme, že obě mužstva nastoupila v základních sestavách. Vraťme se na trávník, kde se míče zmocnilo Nice.
     
    48
    Autor prvního gólu Amine Gouiri se pokusil projít do šestnáctky individuálně, což mu nevyšlo. OGC pak poslalo centr před branku, kde byl ve vzduchu úspěšný Alfred Gomis.
     
    50
    Stade Rennes vybojovalo rohový kop, ale Clément Grenier musel chvíli počkat, protože si postavil balon mimo vymezenou plochu. Následně přišlo zakončení, které zamířilo jen nad branku.
     
    51
    Eduardo Camavinga dnes nepředvádí to, co Rennes od něj očekávají. Talentovaný záložník se pokusil o centr z pravé strany, ten byl odvrácen.
     
    52
    Hned tři hráči Nice se v šestnáctce hlásili o odpískání pokutového kopu. Balon zřejmě trefil ruku bránícího hráče, situaci si prohlédl VAR a může se pokračovat v utkání.
     
    53
    Z levé strany vnikl do pokutového území Amine Gouiri, který přihrál na hranici vápna. Alexis Claude-Maurice se napřáhl a mířil po zemi do levé části branky, Alfred Gomis byl znovu skvěle postaven a balon zastavil.
     
    55
    Běží už pětapadesátá minuta a obraz hry se zcela změnil! Stade Rennes je téměř neustále na útočné polovině a ke střele se odhodlal Jeremy Doku. Jeho pokus trefil soupeře, míč vyletěl do vzduchu a o zbytek se postaral brankář Walter Benítez.
     
    56
    Dalším potrestaným hráčem je Jean-Clair Todibo (Nice), kterého obešel Eduardo Camavinga, který by mířil do otevřené obrany, a tak musel skončil na zeleném pažitu.
     
    57
    Výborně to teď myslel Jeremy Doku, avšak provedení trochu pokulhávalo. Belgický záložník poslal kolmici mezi stopery, ale celou situaci si pohlídal Walter Benítez. Za obranu mířil Sehrou Guirassy, kterému pár kroků scházelo.
     
    58
    Nice právě vstřelilo branku!
    Hostující mužstvo se vrací do vedení po standardní situaci! Amine Gouiri poslal centr do přední části šestnáctky, kde se pohyboval teprve devatenáctiletý Rakušan FLAVIUS DANILIUC, jehož hlavička se od vzdálenější tyče odrazila za brankovou čáru. Alfred Gomis se snažil míč vyškrábnout, ovšem nedosáhl na něj, a tak je stav zápasu 1:2! Asistence: Amine Gouiri.
    58. Flavius DANILIUC - 1:2
     
    60
    Hodina hry je minulostí, Stade Rennes po přestávce bylo lepším mužstvem, ale znovu kapitulovalo. Nice jde do posledních třiceti minut s těsným náskokem.
     
    62
    Za šestnáctkou OGC se pohyboval Sehrou Guirassy, který poslal pozdrav hostujícímu brankáři. Jenže střela letěla do míst, kde se pohyboval připravený Walter Benítez.
     
    64
    Hráči v červených dresech jsou sice u balonu, avšak kombinují na vlastní polovině hrací plochy. Domácí mužstvo by se potřebovalo dostat blíže k soupeřově brance.
     
    65
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Adrien Truffert, přichází Dalbert.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Eduardo Camavinga, přichází Benjamin Bourigeaud.
     
    66
    Martin Terrier dával těžkou přihrávku na Benjamina Bourigeauda, ovšem domácímu mužstvu se povedlo zastavit akci Nice.
     
    67
    Domácímu mužstvu se nedaří kombinace na útočné polovině a to nemluvím o situacích v pokutovém území Nice.
     
    67
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Hišám Búdawí, přichází Pierre Lees-Melou.
     
    68
    Na levé straně se rozeběhl Hassane Kamara, a tak musel z branky ven Alfred Gomis, který balon poslal na tribunu. Nice rychle zahájilo hru, ale předvedlo další zbytečnou ztrátu.
     
    69
    Centr z levé strany propadl k Stevenu N'Zonziovi, který se dostal do souboje s Stanleyem N'Sokim, který pokus přibrzdil a míč k brance ani nedoletěl.
     
    70
    Hra se otočila na druhou stranu, kde zprava odcentroval Myziane Maolida, ovšem situaci uklidnil Damien Da Silva. Následně přišlo zakončení zpoza vápna, jenž letělo doprostřed brány, Alfred Gomis byl znovu v klidu.
     
    72
    Domácímu mužstvu se čas velmi rychle krátí, navíc vyložené příležitosti nepřichází. Hráči v červených dresech musejí výrazně přidat, jinak znovu prohrají.
     
    73
    Před brankou Nice se pohyboval Sehrou Guirassy, na kterého měl letět další centr ze strany. Jenomže situaci vyřešil Walter Benítez, který míč schoval do rukavic.
     
    74
    Zpoza vápna se napřáhl Amine Gouiri, jehož pokus velmi rychle padal a lehounce se otřel o břevno. Francouz schoval obličej do dlaní, což bylo gesto zmaru. Nice bylo kousek o klíčové branky zápasu!
     
    75
    Clément Grenier se pokoušel o centr, ale trefil prvního bránícího soupeře, od kterého míč zamířil znovu do něj. Bude se tak kopat pouze od branky hostujícího celku.
     
    77
    V nejbližším přerušení se do hry zapojí Khéphren Thuram, ovšem bude střídat také domácí mužstvo. Právě Rennes kombinuje na útočné polovině.
     
    78
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Clément Grenier, přichází Adrien Hunou.
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Stanley N'Soki, přichází Khéphren Thuram.
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Romain Del Castillo.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky normální hrací doby, domácímu mužstvu na vyrovnání zbývá zhruba třináct minut i s nastavením.
     
    81
    Těsně před šestnáctkou byl faulován Romain Del Castillo, který před chvilkou přišel na zelený pažit. Stade Rennes bude rozehrávat přímý kop z nadějné pozici.
     
    82
    K volnému kopu se postavil Sehrou Guirassy, jenž zakončení poslal přes zeď jen doprostřed branky. To byla snadná práce pro hostujícího brankáře, jenž se ani nemusel hnout, aby zasáhl.
     
    83
    Zpoza vápna vystřelil z jedné Benjamin Bourigeaud, který mířil k levé tyči. Jenomže pokus zastavil jeho spoluhráč Sehrou Guirassy, obrovská smůla domácího celku, který byl blízko vyrovnání!
    83. Benjamin Bourigeaud (REN)
     
    84
    Hostující celek je u balonu a navíc se nachází u rohového praporku na polovině soupeře. Nice stále těsně vede a je velmi blízko vítězství.
     
    85
    Jeremy Doku si přeběhl na levou stranu, kde vybojoval další rohový kop, který rozehrál Benjamin Bourigeaud. Centr na zadní tyči odvrátil Khéphren Thuram.
     
    87
    Rennes předvedlo lacinou ztrátu, po které přišla další kombinace hostujícího mužstva, které bylo zakončené střelou. Pokus mířil nad branku domácího celku.
     
    89
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Flavius Daniliuc, přichází Robson Bambu.
     
    89
    Velmi pěknou akci předvedlo Stade Rennes, když se centrem prezentoval Adrien Hunou. Před brankou byl v dobrém pohybu Sehrou Guirassy, jenže před ním byl míč odklizen na rohový kop.
     
    90
    Po centru od rohového praporku se k hlavičce na první tyči dostal Sehrou Guirassy. Zakončení Francouze zamířilo do země a poté dopadlo z vrchní strany na břevno! Walter Benítez celou situaci jen jistil a bude kopat od branky.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí, Rennes se nemůže dostat do závěrečného tlaku. Podaří se domácím celkům ještě vyrovnat?
     
    90+3
    Na levé straně šestnáctky se pohyboval Romain Del Castillo, který se nacházel v ofsajdovém postavení. Stade Rennes už to bude mít velmi těžké!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Utkání sedmadvacátého kola bylo střetnutím dvou tváří! Zatímco první poločas byl velmi zajímavý a nabídl spoustu zajímavých šancí. Druhý poločas už nebyl tak bohatý na šance, ale přinesl rozhodující trefu, o kterou se postaral devatenáctiletý rakouský obránce Flavius Daniliuc. V závěru se čekal závěrečný tlak Rennes, jenž ovšem nepřišel, a tak se Nice raduje z těsného vítězství.

    Situace v tabulce je takový, že Rennes je na osmé příčce. Naopak Nice se posunulo na dvanáctou pozici, čímž se opět výrazně vzdálilo sestupovým místům.
     
    S konstatováním, že střetnutí rozhodl devatenáctiletý Rakušan Flavius Daniliuc, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:55:56)

    Michal Luxa

    Branky: 39. Terrier – 19. Gouiri (pen.), 58. Daniliuc (Gouiri)

    Karty:   45. Stéphan - trenér (REN) – 37. N'Soki (NIC), 56. Todibo (NIC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:18.
    Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré, Da Silva (C), Aguerd, Truffert (65. Dalbert) – Grenier (78. Hunou), N'Zonzi, Camavinga (65. Bourigeaud) – Doku, Guirassy, Terrier (78. Del Castillo).
    Náhradníci: Bonet – Bourigeaud, Dalbert, Del Castillo, Gboho, Hunou, Martin, Nyamsi, Tait.

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc (89. Bambu), Saliba, Todibo – N'Soki (78. Thuram), Schneiderlin (C), Búdawí (67. Lees-Melou), Kamara – Claude-Maurice, Gouiri – Maolida.
    Náhradníci: Cardinale – Bambu, Lees-Melou, Ndoye, Pelmard, Sellouki, Thuram, Trouillet.

    Rozhodčí: Johan Hamel – Frédéric Hebrard, Gilles Lang
    thejrc.org