Levante – Ath. Bilbao 1:1 (kon.)
konec
Levante UD
1:1 (1:0)
Athletic Bilbao
Pátek 26.02.2021, 21:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španělská LaLiga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší španělská soutěže La Liga pokračuje již pětadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Levante, které na domácí půdě přivítá Bilbao.
     
    Athletic Bilbao

    Bilbao zakončilo loňskou sezonu nejvyšší španělské soutěže na jedenácté příčce. Pomýšlelo ale na mnohem vyšší pozice, ale zpackaným závěrem ročníku, kdy uhrálo Bilbao jen tři body z posledních třech duelů se propadlo z míst zaručující pohárovou Evropu až do druhé poloviny tabulky.

    I v aktuálním ročníku se Bilbao pohybuje v klidném středu tabulky. Úvod byl sice jak na houpačce, kdy po vítězství ihned následovala porážka, ale nyní už Bilbao stabilizovalo své výsledky a pravidelně sbírá důležité body. V minulém týdnu nejprve porazilo jednoznačně 4:0 nováčka z Cádizu a následně o víkendu vybojovalo důležitý bod proti v tabulce lépe postavenému Villarrealu.
     
    Levante UD

    Fotbalisté Levante se v předešlém ročníku La Ligy pohybovali v dolní polovině tabulky. Soutěž přerušenou kvůli koronaviru nakonec zakončilo Levante na dvanáctém místě a klidným odstupem na sestupové pásmo.

    V nové sezoně se Levante pohybuje na velmi podobných místech. Aktuálně patří týmu z Valencie osmá příčka, ale jen s minimální ztrátou na celky před sebou. Dokonce na šestý Villarreal ztrácí jen šest bodů.

    Levante ale letos září především ve Španělském poháru. Po vyřazení Racingu Murcia, Portugalete, Fuenlabrady, Valladolidu a v neposlední řadě Villarrealu už je v semifinále. V něm už má za sebou úvodní duel na půdě Bilbaa, který skončil remízou 1:1 a na domácím trávníku se může pokusit o postup do samotného finále.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    11.02. 2021 Ath. Bilbao – Levante 1:1
    18.10. 2020 Ath. Bilbao – Levante 2:0
    12.07. 2020 Levante – Ath. Bilbao 1:2
    10.11. 2019 Ath. Bilbao – Levante 2:1
    03.04. 2019 Ath. Bilbao – Levante 3:2
     
    Úvodní sestavy:

    Levante UD: Aitor Fernández – Coke, Ó. Duarte, Rober, C. Clerc – Son, N. Vukčević, Rochina, De Frutos – Morales (C), Martí.
    Náhradníci: Cárdenas – Miramón, Doukouré, Monzó, S. León, Malsa, Toňo, Blesa, Goméz.

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Balenziaga – Berenguer, Vesga, Vencedor, Muniain (C) – I. Williams, Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Sancet, I. Gómez, Berchiche, Morcillo, Zarraga, Yeray, Villalibre, Nolaskoain, Vicente, de Marcos, Lekue.

    Rozhodčí: De Mera – Becerril, Escuela.
     
    Hlavní rozhodčí De Mera již se svými asistenty přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Předehrávka pětadvacátého kola nejvyšší španělské soutěže La Ligy mezi Levante a Bilbaem může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vkročili rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisté Bilbaa. Od Williamse putoval balon k Vencedorovi, následně mohl rozehrávat také Mikel Vesga.
     
    3
    Balenziaga prostrčil míč směrem k Muniainovi, následně však přišla ztráta hostujícího kapitána a do útoku se poprvé v zápase mohou pustit i domácí.
     
    4
    Hned několikrát hlavičkových soubojů v krátkém čase podstoupil Ander Capa. Balon se ale odrazil znovu jen k De Frutosovi, který však nedokázal lépe uvolnit na hranici vápna Martího.
     
    5
    Aitor Fernández vyběhl daleko před vlastní vápno a odkopem před unikajícím Williamsem pomohl domácí obraně.
     
    6
    Vencedorova nahrávka skrz střed trávníku měla najít Garcíu, ale přihrávka byla až příliš prudká a skončilo jen u kopaček gólmana Fernándeze.
     
    7
    Také domácí to zkusili dlouhým pasem. Vukčević hledal rozběhnutého De Frutose, ale Bilbao zastavilo unikajícího soupeře jen za cenu faulu.
     
    8
    Po faulu na De Frutose zamířil centr z místa přestupku do pokutového území. Hned dva hráči skončili na trávníku a balon propadl za koncovou čáru. Penalta se však nepíská.
     
    9
    Velká šance hostujícího týmu! Podél pravé postranní lajny se uvolnil k přízemnímu pasu Berenguer. Williams i García se natahovali po balonu skluzem, nakonec ale zasáhl Fernández, který si míč málem srazil do vlastní sítě.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla o něco lépe hostujícímu celku. Nyní ale bude Bilbao čelit další standardní situaci po faulu Martíneze na Martího.
     
    11
    Rovnou na branku to zkusil José Luis Morales z volného přímého kopu. Obrannou zeď sice překonal, ale míč doplachtil jen nad branku.
     
    12
    Další gólovka pro Bilbao! Berenguer našel zpětnou nahrávkou na hranici vápna Minuaina, kterého ale vychytal Fernández a po zákroku se míč odrazil do tyče.
     
    14
    Od samého úvodu plyne zápas ve velkém tempu. Ve středu pole si několikrát vyměnili balon Vukčević s Rochinou a následně i De Frutosem.
     
    15
    Vesgova přihrávka měla najít rozběhnutého Williamse. Balon ale odskočil po nakropeném trávníku až k Fernándezovi.
     
    16
    Ke slovu se dostali také domácí. Podél levé postranní čáry kombinoval Clerc s De Frutosem. Obrana Bilbaa ale nemá problém se ziskem balonu.
     
    17
    Už už to vypadalo na další obrovskou příležitost. García si skvěle zpracoval míč do pohybu, poté pořádně protáhl Fernándeze. Vše ale zbytečné, protože je pískán ofsajd.
     
    18
    Při aktivním napadání neměl daleko od zisku balonu Mikel Vesga, ale nakonec si pomohl lehkým přidržením a píská se faul.
     
    19
    Coke chtěl přihrávkou najít Sona, balon však přešel postranní lajnu a vhazovat budou moci hostující fotbalisté.
     
    20
    Ani dvacet minut gól nepřineslo. Bilbao sice drží balon po většinu času, ale obrovské šance zatím neumí využít a překonat tak skvělého Fernándeze.
     
    21
    Tuhý souboj ve středovém kruhu svedl Rochina s Vencedorem. Lépe postavený byl hostující záložník a získal míč pro Bilbao.
     
    23
    Od Duarteho vznikla akce domácího Levante. Na pravé straně z prvního doteku hledal Son Moralese, ale domácí kapitán už se proti Martínezovi neprosadil.
     
    24
    Levante mělo k dispozici rohový kop. Balon ale směřoval rovnou do malého vápna, kde se vyšplhal nejvýše gólman Unai Simón.
     
    25
    Kombinace se lehce zpomaluje. Rochinovi se podařilo obrat Vesgu, následně byl v náběhu také De Frutos, ale Moralesovo zakončení už si Simón poradil.
     
    26
    Iker Muniain byl podražen Vukčevićem a hlavní rozhodčí musí uklidňovat situaci. Hosté ale rozehráli velmi svižně a pokračují v kombinaci.
     
    27
    Na levém kraji měl o něco více prostoru Jorge De Frutos. Capa ale míč soupeři vypíchl za postranní lajnu. Vhazovat může Carlos Clerc.
     
    28
    Devětadvacetiletý Ander Capa zkoušel překvapit domácí obranu přetaženým centrem, ale balon místo u Williamse skončil znovu jen u Fernándeze.
     
    29
    Aitor Fernández sebral míč do rukavic po dalším vysokém centru. Gólman Levante je jasně nejvytíženějším hráčem na trávníku.
     
    30
    I po půlhodině hry je stav zápasu bezbrankový. Po divokých úvodních minutách se duel o poznání uklidňuje.
     
    32
    Ani další z mnoha centru do vápna domácího celku se neujal. Míč jen proskákal šestnáctkou a skončil mimo nebezpečný prostor.
     
    33
    Po Vesgově nahrávce měl míč u kopačky Berenguer. Následovala pobídka do pokutového území, kde si ale vzal balon opět pro sebe Fernández.
     
    33
    Penalta pro Levante! Nepřesné nahrávce využil k zisku balonu De Frutos, kterého poté ve vápně sestřelil Núňez.
     
    34
    Levante právě vstřelilo branku!
    Levante se ujímá vedení! Balon si postavil na značku pokutového kopu ROGER MARTÍ. Třicetiletý útočník napálil míč z plného běhu k pravé straně, to Simón padal k opačné tyči.
     
    36
    Bilbao se ihned po rozehrávce snaží o rychlou odpověď. Od Simóna putoval balon k Vesgovi, následně se ale hosté zbytečně zbavili míče.
     
    37
    Hosté měli k dispozici další rohový kop. Obrana Levante se však snadno prosadila k obranné hlavičce. Balon ale skončil ve středu pole u Martíneze.
     
    38
    Po pravé straně prošel do nebezpečného prostoru Ander Capa. Po souhře s Berenguerem dokázal při zblokovaném centru opět získat rohový kop.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Bilbao už je znovu v držení balonu a snaží se ještě v první pětačtyřicetiminutovce dostat ke srovnání.
     
    41
    Ve středu pole selhal v kombinaci Rochina. Do protiútoku mohl jít hostující útočník Williams, ale ještě před vápnem ho zastavil čistým skluzem Coke.
     
    42
    Prvním potrestaným mužem zápasu je Coke. Ten zcela zbytečně podrazil na levém kraji Muniaina.
     
    43
    Hostující fotbalisté i nadále drží balon pod kontrolou. Právě Minuain spěchal na levém kraji do útoku, ale kolem Sona se neprosadil ani k centru.
     
    44
    Už se zdálo, že Williams bude ubráněn Cokem, ale právě od domácího beka skončil balon za koncovou čárou. Ani další rohový kop však Bilbao nevyužilo.
     
    45
    S Anderem si narazil Mikel Vesga. Obrana Levante ale stále soupeře nepouští do vápna. Před šestnáctkou se pokusil vystřelit Vencedor, ale branku netrefil o pořádný kus.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. Spokojeněji odcházejí do šaten domácí fotbalisté, kteří vedou nad Bilbaem 1:0!

    Ihned po startu prvního poločasu přišly šance Bilbaa. V deváté minutě jen těsně promáchli ve vápně Williams a García a nakonec si gólman Fernández srazil míč těsně vedle pravé tyče. O několik chvil později pálil z jasné pozice Iker Muniain, který ale jen Fernándeze donutil k dalšímu vynikajícímu zákroku. Po půlhodině hry přišla obrovská chyba hostů v rozehrávce, které využil k zisku De Frutos. Ve vápně poté byl sestřelen Núňezem a Levante mělo penaltu. Tu s přehledem proměnil třicetiletý útočník Roger Martí.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartoval rozehrávkou ze středového kruhu fotbalisty domácího týmu. Po Moralesovi se dotkl balonu Vukčević, následně i Rochina.
     
    48
    Po změně stran pokračuje nápor Bilbaa. Balenziagu sestřelil tvrdým zákrokem Son a je za to po právu potrestán žlutou kartou.
     
    49
    Iker Muniain nacentroval do pokutového území, po balonu se dral i Raúl García, ale jako první se ujal hracího předmětu Aitor Fernández.
     
    50
    Ander Copa měl na pravé straně prostor, ale raději poslal míč až k Vencedorovi. Ani nyní se ale hostům nepodařilo proniknout až do šestnáctky.
     
    51
    Domácí rozehráli od své branky jen do kombinace. Nakonec přece jen přišel nákop Duarteho, ale míč skončil jen za postranní lajnou.
     
    52
    Ani domácí nezahálí směrem do útoku. Dloubáček za obranu si ale pohlídal Simón před unikajícím Rogerem Martím.
     
    54
    Raúl García trefil u středové čáry nepříjemným zákrokem Cokeho. Domácí mohou po delší době rozehrávat z klidové pozice.
     
    55
    Sporný zákrok v pokutovém území. Vukčević po odehrání balonu dohrál soupeře a bude se zkoumat video.
     
    56
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Penalta je i na druhé straně proměněna. Balon si postavil na penaltový bod RAÚL GARCÍA, který zamířil milimetrově k levé tyči.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Nikola Vukčević (Levante UD).
     
    57
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Nikola Vukčević, přichází Mickaël Malsa.
     
    58
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Coke, přichází Jorge Miramón.
     
    59
    Levante se po inkasovaném gólu vydalo do útoku. Prudký centr do pokutového území si ale pohlídala obrana Bilbaa.
     
    60
    Po hodině hry je stav zápasu znovu nerozhodný. Balenziaga sice vystihl rozehrávku Duarteho, ale následně skončil s míčem za postranní lajnou.
     
    62
    Po několika soubojích vyplaval balon u Rochiny. Levante ale okamžitě zaváhalo při další kombinaci. Faulem se poté provinil Unai Vencedor.
     
    63
    Miramóna přetlačil v rychlostním souboji Williams. Skvěle se ale vrátil do obrany Duarte a zamezil průnik soupeře do pokutového území.
     
    64
    Střídající Malsa si řekl o přihrávku u Robera. Domácí s přehledem přešli přes středovou čáru, ale poté byl vyhnán mimo hrací plochu Son.
     
    65
    Clercova nahrávka našla De Frutose. Krajní záložník byl v prvním poločase hodně aktivní, ale po změně stran se nemůže dostat do tempa a ani nyní nepřidal ideální řešení.
     
    67
    Už už to vypadalo, že by se Rober mohl dostat při napadání k balonu, ale nakonec si podle hlavního rozhodčího pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    68
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Mikel Balenziaga, přichází Iñigo Lekue.
     
    69
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iker Muniain, přichází Jon Morcillo.
     
    70
    Gacíovi se otevřel na moment prostor před vápnem a ihned zkusil vystřelit. Jeho tvrdý pokus byl zblokován nad břevno domácí branky.
     
    71
    Až příliš trvalo Williamsovi předání balonu, zezadu ubránil soupeře Duarte. Bilbao však dokonalou rychlostí získalo míč zpět.
     
    73
    V posledních minutách jsou více u balonu hostující fotbalisté. S Vesgou si narazil Berenguer, poté už ale přišel obranný zákrok Clerc.
     
    74
    Lob za obranu měl najít Williamse. Šestadvacetiletý útočník nedokázal lépe zpracovat a toho využil odkopu za koncovou čáru Duarte.
     
    75
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází José Luis Morales, přichází Dani Goméz.
     
    76
    Přihrávku jen do souboje dostal Ander Capa. Nakonec se přes Miramóna dokázal uvolnit k centru a dokonce našel Williamse, který ale hlavičkoval jen nad.
     
    77
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Asier Villalibre.
     
    78
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Iñaki Williams, přichází Óscar de Marcos.
     
    79
    Střídající Asier Villalibre se tlačil k hlavičce přes Duarteho, ale míč skončil po odrazu od obránce jen v rukavicích gólmana Fernándeze.
     
    80
    I přes aktivní napadání hostů se Levante dostalo s míčem na útočnou polovinu. Po zpracování hrudníkem pálil z nadějné pozice Martí, ale tentokrát Simóna nepřekonal.
     
    81
    Další střídající fotbalista Óscar de Marcos vybojoval pro hosty autové vhazování. Bilbao se snaží o závěrečný tlak.
     
    82
    Po ubráněném rohovém kopu spěchal do brejku Dani Gómez. Za hranicí vápna se rozhodl vystřelit, ale dobře postaveného Simóna nepřekonal.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Stále je stav zápasu nerozhodný 1:1.
     
    84
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Sergio León.
     
    85
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Toňo.
     
    85
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Unai Vencedor, přichází Oier Zarraga.
     
    86
    Zády k brance přebral míč na hranici vápna Villalibre. Následně se otočil kolem Miramóna a vystřelil jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    87
    Levante se snaží před závěrem druhého poločasu uklidnit hru. Dlouhý pas na Leóna skončil jen na hrudníku připraveného Martíneze.
     
    88
    Zpoza postranní lajny vhazoval Carlos Clerc. Levante se ale u míče příliš dlouho nezdrželo, to stejné ale platí i u hostujícího celku.
     
    89
    Až příliš mnoho chyb na obou stranách nedává prostor k závěrečnému tlaku. Rochina ve středu pole obral o míč Vesgu, poté ale balon jen odevzdal soupeřům.
     
    90
    Do otevřenějšího prostoru spěchal s míčem Dani Gómez. Nedůrazná střela ze střední vzdálenosti nenadělala Simónovi žádné problémy.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned pět minut.
     
    90+2
    Rober bezpečně hlavou odvrátil další pokus o vysunutí De Marcose. Na druhé straně trávníku poté zahrál rukou Unai Núňez.
     
    90+3
    Z místa přestupku kroutil míč do šestnáctky Rochina. Skvěle se vyškrábal do výška Simón a míč vyboxoval, navíc je pískán další ofsajd.
     
    90+4
    Hostující hráči nemají dostatečný klid k rozehrávce. Skvělou práci nyní odvedl při napadání střídající duo útočníků Gómez – León.
     
    90+5
    Ještě v samém závěru zápasu vidí od hlavního rozhodčí žlutou kartu Jon Morcilla, který vystřídal ve druhém poločase kapitána Muniaina.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas pětadvacátého kola končí. Levante se s Athleticem Bilbao rozchází smírně 1:1.

    Ihned po startu prvního poločasu přišly šance Bilbaa. V deváté minutě jen těsně promáchli ve vápně Williams a García a nakonec si gólman Fernández srazil míč těsně vedle pravé tyče. O několik chvil později pálil z jasné pozice Iker Muniain, který ale jen Fernándeze donutil k dalšímu vynikajícímu zákroku. Po půlhodině hry přišla obrovská chyba hostů v rozehrávce, které využil k zisku De Frutos. Ve vápně poté byl sestřelen Núňezem a Levante mělo penaltu. Tu s přehledem proměnil třicetiletý útočník Roger Martí.

    Po změně stran se Bilbao vrhlo do útoku a bylo záhy odměněno pokutový kopem. Ten s velkým klidem proměnil zkušený útočník Raúl García. Poté se hra výrazně uklidnila a další gólová příležitost již k vidění nebyla.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:13.
     
    To už je z utkání Levante – Bilbao vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:56:58)

    Vít Schück

    Branky: 34. Martí (pen.) – 56. Raúl García (pen.)

    Karty:   42. Coke (LVN), 48. Son (LVN), 56. N. Vukčević (LVN) – 90+5. Morcillo (ATB)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:13.
    Levante UD: Aitor Fernández – Coke (58. Miramón), Ó. Duarte, Rober, C. Clerc – Son, N. Vukčević (57. Malsa), Rochina, De Frutos (85. Toňo) – Morales (C) (75. Goméz), Martí (84. S. León).
    Náhradníci: Cárdenas – Miramón, Doukouré, Monzó, S. León, Malsa, Toňo, Blesa, Goméz.

    Athletic Bilbao: Simón – Capa, Núñez, I. Martínez, Balenziaga (68. Lekue) – Berenguer (77. Villalibre), Vesga, Vencedor (85. Zarraga), Muniain (C) (69. Morcillo) – I. Williams (78. de Marcos), Raúl García.
    Náhradníci: Ezkieta – Sancet, I. Gómez, Berchiche, Morcillo, Zarraga, Yeray, Villalibre, Nolaskoain, Vicente, de Marcos, Lekue.

    Rozhodčí: De Mera – Becerril, Escuela
    thejrc.org