HC Slovan – Miskolc 2:3 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Zvolen 1:4 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 4:3 (kon.)
Nové Zámky – Michalovce 1:2 (po pr.) | Nitra – Detva 4:0 (kon.) | Trenčín – Košice 3:1 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
HK Poprad
sk Pátek 26.02.2021, 17:30 • ZŠ Zvolen • Tipos Extraliga (SR) • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu koniec stretnutia, v ktorom sme boli svedkami prekvapivého víťazstva Banskej Bystrice, ktorá v tretej tretine otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh stretnutia a zvíťazila výsledkom 4:3 proti favoritovi z Popradu. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (19:56:40)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:02
    Tomáš Vošvrda opustil svoju bránku, a tak sa Popradčania pokúsia v závere stretnutia skórovať v početnej výhode o dvoch hráčov.
     
    58:03
    Vylúčenie v tíme HC 05 Banská Bystrica (Martin Faško-Rudáš – 2 min., hákovanie).
     
    58:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú dve minúty.
     
    57:09
    Neskutočná šikovnosť v podaní Daniela Brejčáka. Ten krásnym spôsobom prešiel hneď cez trojicu brániacich hráčov, následne si položil Mateja Gajana a už pred ním stála len prázdna brána. V poslednej chvíli zakročil Tanner Mackey Jago, ktorý mu puk z čepele vypichol.
     
    56:36
    Popradčania s ďalším ofsajdovým postavením. Janne Tapio Tavi bol tým nedočkavým hráčom.
     
    56:16
    Daniel Brejčák sa v útočnej tretine ocitol skôr ako puk, a tak sme boli svedkami ofsajdového postavenia. Hra sa presunie do stredného pásma.
     
    55:55
    Tomáš Vošvrda sa snažil o rýchle založenie akcie prihrávkou cez celé klzisko. Nemyslel to zle, ale našiel len hokejku súpera.
     
    55:30
    Dlhšiu dobu sa hrá bez prerušenia, ale bez vážnejších príležitostí na oboch stranách. Takýto priebeh hry vyhovuje Banskej Bystrici, ktorá je každou sekundou bližšie k trojbodovému zápisu.
     
    54:15
    Alex Breton už sa pohybuje po hracej ploche a zdá sa, že po zdravotnej stránke bude v poriadku a nebude chýbať svojmu tímu.
     
    53:35
    O prekvapivé zakončenie sa pokúsil Výhonský. Ten vystrelil z príliš veľkého uhlu. Tomáš Vošvrda si postrážil bližšiu žrď a puk zachytil.
     
    52:17
    Zdá sa, že domáci hokejisti sa už len viac-menej sústredia na zadné rady a do útoku sa príliš nehrnú. Čaká ich pravdepodobne veľmi náročný záver zápasu.
     
    51:26
    V dobrej streleckej pozícií sa ocitol Handlovský, ktorému poslal puk spoza bránky Preisinger. Handlovského strela však smerovala len na zadný mantinel.
     
    50:25
    Daniel Brejčák vyslal smerom k bránke poriadne tvrdý projektil, ktorý trafil Alexa Bretona. Ten so škaredým výrazom na tvári odišiel na striedačku.
     
    50:11
    Ulrych začínal od vlastnej bránky, vyviezol puk až do stredu klziska, kde však po jeho prudkej prihrávke skončil puk v ochrannej sieti. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    49:04
    Martin Faško-Rudáš sa spomedzi troch brániacich hráčov dostal k zakončeniu. Puk nasmeroval len do stredu bránky, kde stál pripravený Tomáš Vošvrda.
     
    48:16
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Marcel Haščák, ktorý mal pred bránkou súpera dostatok priestoru k zakončeniu. Jeho strelecký pokus dokázal Gajan vyraziť do bezpečia.
     
    47:40
    Priebeh hry sa nám trocha upokojil. Pri puku sú aktuálne domáci hráči, ktorí si ho medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici klziska.

    Róbert Gašpárek

    Branky a nahrávky: 15. Ganz (Faško-Rudáš, Ihnačák), 41. Sukeľ (Lamper, Breton), 44. Ihnačák (Sukeľ, Faško-Rudáš), 45. Breton (Faško-Rudáš) – 7. Tavi, 26. Svitana (Brejčák, Drgoň), 45. Dalhuisen (Tavi)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Gajan (Belányi) – Crevier-Morin, Breton, Ďatelinka, Jago, Bdžoch, Žiak, Melcher, Ganz – Faško, Ihnačák, Sukeľ – Lamper, Mlynarovič, Kabáč – Vašaš, Tamáši, Dvorský – Výhonský, Sojka, Gábor
    HK Poprad: Vošvrda (Hamerlík) – Ulrych, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Vishnevskiy, Brejčák, Kramár, Hajnik – Haščák, Skokan, Svitana – Handlovský, Preisinger, Tavi – Livingston, Bjalončík, Paločko – Hudec, Zagrapan, Mešár

    Rozhodčí: Stano, Štefik – Jurčiak, Hercog – Lauff
    thejrc.org