Žižkov – Táborsko 1:0 (kon.) | Blansko – Prostějov 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
0:1 (0:1)
FK Varnsdorf
Pátek 26.02.2021, 14:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z přátelského utkání mezi FC Hradec Králové a FK Varnsdorf.
     
    FK Varnsdorf

    Hostující Varnsdorf odehrál před jarní fázi druhé nejvyšší soutěže čtyři přípravná utkání. Nejprve přišly porážky s Chrudimí a rezervou pražské Slavie. Poté si Varnsdorf vyšlápl na Ústí nad Labem. V posledním duelu však Varnsdorf prohrál 1:4 s Žižkovem.
     
    FC Hradec Králové

    Domácí Hradec Králové stačil v zimě odehrát hned sedm přípravných zápasů. V úvodu se Hradci tolik nedařilo. Po porážce s Plzní přišly remízy s Táborskem, béčkem Sparty a Duklou. Vzápětí Hradec padl 2:3 s Chrudimí. V posledních dvou zápasech však porazil rezervu Sparty a Vlašim.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Vučić, Kodeš, Donát, Urma – Soukeník, Rada – Záviška, Dvořák, Vlkanova – Prekop
    Náhradníci: Reichl, Doležal, Egbewole, Kateřiňák, Leibl, Mejdr, Novotný, Samko, Vašulín

    FK Varnsdorf: Vaňák, Richter, Kouřil, Hasil, Kazda, Bláha, Kubista, Novák, Ondráček, Velich, Rudnytskyy
    Náhradníci: Lehoczki, Heppner, Schon, Macháček, Šilhan, Zbrožek, Kocourek, Richter.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Hradec Bude hrát v bílém, zatímco Varnsdorf oblékne žlutou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hostující Varnsdorf obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hostující celek se ihned vydal do útoku, ale domácí Donát míč odhlavičkoval.
     
    2
    Záviška byl pozdě v souboji na levé straně hrací plochy a nedovoleným zákrokem zastavil rodící se akci soupeře. Varnsdorf bude rozehrávat.
     
    3
    Vučić vhazoval na pravé straně hrací plochy, jenže jeho pobídka skončila na hranici velkého vápna, kde zakročil první obránce ve žlutém.
     
    4
    Varnsdorf se dostal do prvního zakončení v dnešním souboji. Zpoza hranice velkého vápna zkusil své štěstí Velich, ale jeho rána byla hodně nepřesná.
     
    5
    Domácí fotbalisté se kombinací dostali do blízkosti velkého vápna, kde byl faulován Vlkanova. Hradec Králové tak bude zahrávat přímý kop.
     
    6
    Exekuce přímého kopu se ujal sám faulovaný Vlkanova, jenže jeho ránu levačkou zastavil dobře postavený obránce ve zdi.
     
    7
    Urma dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže si netroufl na individuální průnik a musel si pomoci zpětnou přihrávkou na stopery.
     
    8
    Do rozehrávky Varnsdorfu se musel zapojit také hostující brankář. Jeho nákop skončil na pravém křídle, kde v hlavičkovém souboji uspěl Urma.
     
    9
    Domácí brankář si dal pozor na centr z levé strany a bez problémů schoval míč do rukavic. V opačném případě by osamocený hráč ve žlutém hlavičkoval do branky.
     
    10
    Vlkanova si pohybem řekl o přihrávku mezi stopery Varnsdorfu, jenže zadáci hostujícího celku stáli blízko u sebe a odehráli jej do bezpečí.
     
    11
    Další ofenzivní výpad domácího Hradce Králové zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd, rozehrávat bude Varnsdorf.
     
    12
    Kodeš zastavil přihrávku za obranu domácího celku a rozjel akci Hradce Králové. Domácí Votroci se však vyhnali mimo hřiště nepřesnou přihrávkou.
     
    14
    Adam Vlkanova kouzlil s míčem na levé straně hrací plochy, kde si krásně přehodil míč na pravačku, ale jeho centr skončil v rukavicích brankáře.
     
    15
    Hosté se hnali vpřed s dalším bleskovým protiútokem. Akce hostujícího Varnsdorfu skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu.
     
    16
    Donát byl jako první v souboji o míč v pokutovém území a ukopl míč mimo velké vápna. Dotírající soupeř jej poté fauloval.
     
    17
    Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů totiž zůstává ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    19
    Po delší době se znovu pokračovalo ve hře. Domácí Hradec Králové se vysokým nákopem tlačil do pokutového území, ale brankář Varnsdorfu si došel pro míč.
     
    20
    Soukeník dostal přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do pokutového území, jenže tam neměl nikoho v bílém dresu Hradce Králové.
     
    21
    Vlkanova si naběhl na pohlednou přihrávku do pokutového území, jenže místo zakončení levačkou ještě kličkoval a přišel o velkou šanci!
     
    22
    Záviška prošel po levém křídle na polovinu Varnsdorfu, jenže si neporadil s napadajícím soupeřem a jeho centr defenziva Varnsdorfu odvrátila.
     
    23
    Urma získal odražený míč na polovině hrací plochy, kde se dobře zbavil obránce, jenže přihrávka mezi obránce se mu vůbec nepovedla.
     
    24
    Vlkanova si naběhl na přihrávku mezi obránce ve žlutých dresech. Domácí fotbalista chtěl odcentrovat do šestnáctky, ale míč se mu svezl po vnějším nártu a skončil v autu.
     
    25
    Stopeři Hradce Králové nyní kombinují s míčem na kopačkách na vlastní polovině. Nikdo ve žlutém dresu Varnsdorfu rozehrávku neatakuje.
     
    26
    Urma prošel po pravém křídle do blízkosti velkého vápna, jenže k němu přistoupil důrazný obránce ve žlutém, který jej odstavil.
     
    27
    Kazda si naběhl na přihrávku za obranu Hradce Králové, ale obránce Kodeš znovu prokázal fantastické čtení hry a zakopl míč na rohový kop.
     
    28
    Richter dostal prostor na pravé straně, jenže si netroufl na průnik po křídle a musel si pomoci přihrávkou na stopery.
     
    29
    Kubista táhl akci Varnsdorfu po levé straně, ale dotírající Rada jej ostrým skluzem poslal k zemi. Hostující celek tak bude rozehrávat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velmi bojovné utkání. Domácí Hradec Králové je o něco aktivnější, ale nedostává se do šancí.
     
    31
    Soukeník získal odražený míč na levé straně hrací plochy a nakopl jej na hranici velkého vápna. Pozorný Hasil hlavičkou odehrál míč do bezpečí.
     
    32
    Vlkanova si naběhl na přihrávku z autového vhazování, jenže se nedokázal otočit kolem svého strážce a přišel o míč.
     
    33
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Hostující celek se z ojedinělé akce dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr, na který si naskočil PAVLO RUDNYTSKYY a hlavou poslal míč do sítě!
    33. Rudnytskyy - 0:1
     
    35
    Domácí Hradec Králové nyní uklidňuje rozehrávku kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů Varnsdorfu rozehrávku soupeře neatakuje.
     
    36
    Martin Kouřil bez problémů pohlídal cestu míče do zámezí a získal rozehrávku pro hostující Varnsdorf.
     
    37
    Vlkanova se tlačil na polovinu hostujícího celku, jenže si nedokázal obhodit prvního obránce ve žlutém dresu. Varnsdorf brání skvěle.
     
    38
    Prekop sprintoval za obloučkem za obranu Varnsdorfu, jenže skákavý míč skončil v rukavicích připraveného brankáře hostujícího celku.
     
    39
    Za další přihrávkou do pokutového území se tlačil Bláha, jenže při zpracování si podle rozhodčího pomohl rukou.
     
    40
    Brankář hostujícího celku znovu předvedl fantastické čtení hry a došel si pro míč na hranici velkého vápna. Hradec se prakticky nedostává do zakončení.
     
    41
    Ondřej Bláha výborně napadal rozehrávku Hradce Králové na jeho polovině. Zadáci v bílém si však poradili a rozjeli další akci.
     
    42
    Domácí brankář Vízek vyrazil až za hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho pobídka mířila na levou stranu, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    43
    Richter si naběhl na krásnou přihrávku za obranu domácího celku, jenže Vízek proti němu skvěle vyběhl a připsal si důležitý zákrok!
     
    44
    Hostující brankář si dal pozor na centr z pravé strany hrací plochy a došel si pro míč na značku pokutového kopu.
     
    45
    Kouřil získal míč na vlastní polovině a dobře se otočil. Urostlý stoper poslal nákop na levou stranu, jenže spoluhráče nenašel.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Varnsdorfu. Hradec Králové byl v první půli o něco aktivnější, ale recept na pozornou obranu soupeře nenašel. Ve 33. minutě se pak prosadili hosté, kteří o přestávce vedou 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí Hradec Králové obstaral výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Domácí celek bude chtít ve druhé půli zlepšit výkon z půle první.
     
    47
    Hostující brankář si dal pozor na centr z levé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Jeho nákop skončil v moci domácích zadáků.
     
    48
    Kodeš poslal přihrávku na levou stranu, kam sprintoval Vlkanova. Domácí rychlík v souboji s obráncem upadl, ale penalta se pískat nebude.
     
    49
    Rada dostal přihrávku na polovinu soupeře a chtěl poslat kolmici za obranu soupeře. Dobře postavený Kazda míč špičkou kopačky srazil do autu.
     
    50
    Hasil vhazoval na levé straně hrací plochy. Jeho pobídka směřovala na polovinu hřiště, jenže tam neměl nikoho ve žlutém dresu.
     
    51
    Dvořák dostal přihrávku na polovinu soupeře, jenže byl zády k brance a musel se s míčem otáčet. Následné přenesení hry na levou stranu se mu však nepovedlo.
     
    52
    Záviška dostal přihrávku na polovinu hrací plochy a skvěle přenesl hru na křídlo. Akce Hradce Králové však byla hodně rychle zabržděna.
     
    53
    Varnsdorf mohl přidat druhou branku! Na prudkou přihrávku z pravé strany si totiž naběhl Novák, ale Vízek jeho ránu reflexivně vykopl!
     
    54
    Martin Kouřil si dal pozor na centr z pravé strany a hlavou zahrál do rukavic hostujícího brankáře. Vysoký stoper dnes hraje výborné utkání.
     
    55
    Vlkanova dostal přihrávku z pravé strany hrací plochy, jenže netrefil míč zrovna ideálně a trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    56
    Ondřej Bláha prošel s míčem z levé strany až do pokutového území, jenže jeho centr z levé strany srazil obránce v bílém na rohový kop.
     
    57
    Urma měl moře prostoru na pravé straně hrací plochy, jenže jeho centr skončil u dobře postaveného obránce ve žlutém dresu Varnsdorfu.
     
    58
    Jeden z hostujících hráčů pokazil autové vhazování na vlastní polovině. Domácí rychle rozjeli další akci, která skončila nedovoleným zákrokem.
     
    59
    Martin Kouřil se jako stoper zjevil před brankou Hradce Králové, kde se málem probil do zakončení. Domácí nyní měli kus štěstí.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující Varnsdorf si nadále drží těsné jednobrankové vedení. Hradec Králové se navíc nedostává do šancí.
     
    61
    Varnsdorf se usadil na polovině soupeře, jenže centr do pokutového území skončil v rukavicích připraveného brankáře.
     
    62
    Domácí brankář Vízek schoval do rukavic nákop z pravé strany hrací plochy a ihned rozehrál nákopem na pravou stranu.
     
    63
    Také hostující brankář nyní došel pro míč na hranici velkého vápna. Gólman Varnsdorfu nakopl míč vpřed, kde nebyl nikdo ve žlutém.
     
    64
    Urma získal odražený míč na pravé straně hrací plochy, nicméně nákop skončil u prvního obránce ve žlutém dresu Varnsdorfu.
     
    65
    Egbewole se po levém křídle tlačil do pokutového území, jenže na jeho hranici proti němu skvělým skluzem zakročil Martin Kouřil.
     
    66
    Hradec Králové zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území soupeře. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zakročili zadáci hostů.
     
    67
    Martin Kouřil poslal vysoký nákop na polovinu soupeře, kam spěchali Velich a Novák. Domácí zadáci však situaci zvládli na jedničku.
     
    68
    Kodeš nedovoleným zákrokem poslal k zemi Nováka a může být rád, že nedostal žlutou kartu. Varnsdorf bude zahrávat přímý kop.
     
    69
    Hostující brankář opět vystartoval za hranici velkého vápna a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Varnsdorf nyní skvěle kontroluje své vedení.
     
    70
    Vučič vhazoval na pravé straně hrací plochy, jenže neoslovil nikoho v bílém dresu domácího Hradce Králové. Varnsdorf pokračuje v urputné defenzivě.
     
    71
    Vlkanova odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde si na míč vyskočil jeden z domácích hráčů, který hlavičkoval do rukavic brankáře.
     
    72
    Vučič dostal přihrávku na pravou stranu, odkud nakopl míč na hranici velkého vápna, jenže Kouřil si znovu splnil defenzivní povinnosti.
     
    73
    Ondráček na levé straně vypíchl míč jednomu z domácích hráčů, vydal se s ním vpřed, jenže akce Varnsdorfu skončila přihrávkou do autu.
     
    74
    Hradec Králové už vrhá prakticky všechny síly do útoku, ale defenziva Varnsdorfu vedená Martinem Kouřilem hraje opravdu skvěle.
     
    75
    Hradec Králové zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, jenže tam se do zakončení nedostal nikdo v bílém dresu.
     
    76
    Rozhodčí po další zajímavé situaci nařídil rohový kop pro domácí celek, což se vůbec nelíbilo zadákům Varnsdorfu. Sudí teď musí krotit emoce.
     
    77
    Vlkanova si v dalším osobním souboji pomohl šlapákem a dopustil se prohřešku proti pravidlům.
     
    78
    Hosté se hnali do vyložené šance, jenže asistent rozhodčího zastavil akci Varnsdorfu kvůli ofsajdu!
     
    79
    Další ofsajd na straně hostujícího mužstva! Zadáci Hradce Králové nyní dvakrát skvěle sehráli ofsajdovou past.
     
    80
    Rudnytskyy byl faulován v souboji na polovině hrací plochy. Autor jediné branky dnešního souboje zůstává ležet na trávníku.
     
    81
    Soukeník poslal vysoký nákop na polovinu soupeře, jenže tam neměl nikoho v bílém dresu. Hradci Králové se vůbec nedaří usadit se kolem šestnáctky.
     
    82
    Zadáci Hradce Králové se nyní vysunuli na polovinu soupeře, jenže nikdo v bílém se nedostal k nákopu.
     
    83
    Vlkanova se zpoza hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, ale jeho projektil skončil na hrudi prvního obránce ve žlutém.
     
    84
    Kouřil se zmocnil odraženého míče na pravé straně velkého vápna a bez váhání odkopl míč do bezpečí. Varnsdorf dnes brání na jedničku.
     
    85
    Další ofsajd na straně Varnsdorfu. Hostující celek však cítí velkou šanci na další úder z rychlého protiútoku.
     
    87
    Záviška dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal oblouček za obranu soupeře, jenže tam neměl spoluhráče.
     
    88
    Hosté si znovu pomohli nákopem na polovinu Hradce Králové. Domácí stopeři ihned rozjeli akci z vlastní poloviny. Domácím už moc času nezbývá.
     
    89
    Varnsdorf nyní vybojoval na polovině soupeře přímý kop, díky kterému hosté nasbírají další cenné sekundy k dobru.
     
    90
    Rozehrávka přímého kopu se hostům povedla výborně a skončila rohovým kopem. Uvidíme, kolik se hlavní rozhodčí rozhodne nastavit.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Varnsdorf zvládl dnešní duel na půdě Hradce Králové a vítězí 1:0. radec Králové byl v první půli o něco aktivnější, ale recept na pozornou obranu soupeře nenašel. Ve 33. minutě se pak prosadili hosté, když branku vsítil Rudnytskyy. Po změně stran se Hradec Králové tlačil do útoku, ale vyrovnat se mu nepodařilo.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:45:57)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 33. Rudnytskyy


    FC Hradec Králové: Vízek – Vučić, Kodeš, Donát, Urma – Soukeník, Rada – Záviška, Dvořák, Vlkanova – Prekop
    Náhradníci: Reichl, Doležal, Egbewole, Kateřiňák, Leibl, Mejdr, Novotný, Samko, Vašulín

    FK Varnsdorf: Vaňák, Richter, Kouřil, Hasil, Kazda, Bláha, Kubista, Novák, Ondráček, Velich, Rudnytskyy
    Náhradníci: Lehoczki, Heppner, Schon, Macháček, Šilhan, Zbrožek, Kocourek, Richter
    bahis siteleri