Magnitogorsk – Čeljabinsk 2:3 (po pr.) | Jekatěrinburg – Novosibirsk 0:4 (kon.) | Omsk – Barys 5:2 (kon.)
Soči – Čerepovec 2:4 (kon.) | Jaroslavl – Ufa 4:1 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
Kunlun – Dynamo Moskva 1:5 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 3:2 (po pr.) | Petrohrad – Minsk 4:2 (kon.)
Spartak Moskva – Viťaz 3:5 (kon.) | Riga – Chabarovsk 2:3 (po pr.)
konec
HK Soči
2:4 (0:3, 2:0, 0:1)
Severstal Čerepovec
Sobota 27.02.2021, 14:30 • Bolšoj dvorec sporta, Soči • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to již vše. Přeji pěkný podvečer a u dalšího sportovního přenosu opět na počtenou. (16:46:01)
     
    Poslední utkání základní části KHL celků HK Soči a Severstal Čerepovec je za námi. Domácí tým se se sezónou rozloučil porážkou, vyřazovací boje se ho totiž týkat nebudou. Čerepovec naopak do play-off postoupil a bude se tak rvát o co nejlepší výsledek.

    Severstal měl skvělou první třetinu a vypracoval si během ní tříbrankový náskok. Soči naopak zvládlo lépe druhou třetinu, konkrétně její závěr a dostalo se na dostřel. Drama odmítl rychlým gólem v úvodu třetí periody Kapustin, který stanovil skóre na závěrečných 2:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Ještě jednu zajímavou příležitost domácí ale měli. Podjapolskij střelu Kirilla Peťkova ale zastavil a navíc přerušil hru.
     
    59:00
    Vypadá to, že Soči asi už ani nebude zkoušet hru bez gólmana a je smířeno s výsledkem zápasu.
     
    58:17
    Jeden z domácích zůstal po střetu v útočném pásmu na ledě. Hra tak byla po zisku kotouče Soči přerušena. Jednalo se o Kurbatova a trochu to vypadalo na vyražený dech. Spíš ale dostal do hlavy. Zvedl se sám a už je na střídačce.
     
    57:18
    Stalo se tak až nyní. Od modré čáry pálil obránce Miromanov. Před gólmanem ale nikdo nestál a ten měl tak dobrý výhled. Podjapolskij kotouč bez problémů lapil.
     
    56:18
    A znovu je Čerepovec v útočném pásmu, domácím se zatím nedaří dostat se na delší době na území soupeře.
     
    55:46
    Soši začíná v posledních chvílích mít více puk na hokejkách a naopak Čerepovec už se asi bude spíše soustředit více na bránění. Nyní však drží soupeře daleko od své brány.
     
    54:48
    Nyní přišla po dlouhé době zase delší pasáž hry bez přerušení. Ukončilo ji až zakázané uvolnění Čerepovce. Hostující tým se tak postupnými kroky přibližuje zisku tří bodů.
     
    53:20
    Další výpad směr domácí brána podnikl Geraskin, který se před ni tlačil z levého křídla. Brankář mu ale dokázal vypíchnout kotouč.
     
    52:38
    Na druhé straně se nebezpečně dral do útoku Morozov. Pod tlakem obránce dokázal zakončit, Treťjaka ale prostřelit nedokázal.
     
    52:12
    Nedlouho poté pak přišla prakticky totožná situace.
     
    52:05
    A další zákrok pro hostujícího gólmana. Hned po vhazování na něj letěla střela od modré čáry, Podjaposlkij ji odrazil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    52:01
    Práce i pro gólmana hostů Vladislava Podjapolského. Se střelou z levé strany ze svého pohledu to ale neměl těžké a přerušil hru.
     
    51:30
    Čerepovec už znovu v útoku. Nahození obránce Adamčuka od modré čáry ovšem trefilo prvního před ním stojícího bránícího hráče.
     
    50:20
    Jeden z hostujících hráčů se pokusil rychle vyslat své spoluhráče do útoku. Jeden ze soupeřů ovšem kotouč nejspíš srazil mimo mantinely a vhazovat se tak bude ve středním pásmu.
     
    49:59
    Hosté v plném počtu.
     
    49:40
    Zakázané uvolnění Soči přerušuje snahu domácích využít početní výhodu.

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 36. Garajev (J. Alexandrov), 40. Glotov (Kolgotin, Miromanov) – 8. Vovčenko (Petunin), 10. A. Alexejev (M. Tichonov, Dumbadze), 19. Makejev (Vicharev, A. Alexejev), 41. Kapustin (J. Morozov)


    HK Soči: Kulbakov (19. Treťjak) – Miščenko, J. Alexandrov (C), Miromanov, Valencov, Pogorišnyj, Batyršin, Sedov – Šmeljov, Točickij (A), Peťkov – Kolgotin, Glotov, Ruděnkov (A) – A. Galimov, Kurbatov, Feoktistov – Garajev, N. Kvartalnov, Kazakov – Konstantinov.
    Severstal Čerepovec: Podjapolskij (Šugajev) – M. Chabarov, Vittasmäki, Kudako, Makejev, Adamčuk, Lalonde (A), M. Tichonov – J. Morozov, Jo. Nättinen, Liška – Petunin, Kodola, Vovčenko – Kapustin, Guslistov, Geraskin (A) – Vicharev (C), A. Alexejev, Dumbadze – Kazakov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Ravodin – Ivanov, Ponamarenko
    thejrc.org