NY Rangers – Boston 6:2 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 3:1 (kon.) | Arizona – Colorado 2:3 (kon.)
Ottawa – Calgary 3:6 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 0:3 (kon.) | New Jersey – Washington 2:5 (kon.)
Nashville – Columbus 2:1 (kon.)
konec
Minnesota Wild
3:1 (3:0, 0:0, 0:1)
Los Angeles Kings
Sobota 27.02.2021, 02:08 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Cam Talbot se ještě jednou pořádně vytáhl proti dorážce Anžeho Kopitora, čímž definitivně stvrdil výhru svého týmu!
    57:10 Jeff CARTER - 3:1
     
    57:10
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings se nakonec dočkali alespoň čestného zásahu! Přečíslení tři na dva hostům vyšlo naprosto na jedničku. Rychlou kombinaci mezi Gabrielem Vilardim a Andreasem Athanasiouem zakončil JEFF CARTER, který měl před sebou odkrytou klec, a i když ho netrefil puk úplně ideálně, nakonec ho dotlačil za brankovou čáru. Asistence: Andreas Athanasiou, Gabriel Vilardi.
     
    55:10
    Blake Lizotte výborně vybojoval kotouč a ještě lépe uvolnil v levém kruhu Austina Wagnera, jenž sice nebezpečně mířil ke vzdálenější tyči, jenže Cam Talbot parádně tasil svou lapačku a jde si pro čisté konto!
     
    52:36
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Tobias Björnfot – 2 min., vysoká hůl).
     
    47:49
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., podrážení).
     
    45:41
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Nico Sturm – 2 min., hákování).
     
    44:17
    Hned po vhazování mohlo být téměř definitivně rozhodnuto, komentátoři po střele Jonase Brodina dokonce hlásili branku, ale kotouč nakonec skončil jen na brankové konstrukci!
     
    44:06
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Trevor Moore – 2 min., podrážení).
     
    41:16
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Olli Määttä – 2 min., držení).
     
    35:43
    Zach Parise se nejprve prezentoval výbornou zadovkou na Ryana Hartmana, který ale nemířil přesně. Po odrazu od mantinelu však mohl ještě první jmenovaný dorážet, ale to už mířil pouze do brankáře!
     
    26:28
    Kings při svém protiútoku příliš úspěšní nebyli, následně se ale na druhé straně opět ujel Kirill Kaprizov, který tentokrát bekhendem mířil o něco přesněji, ale Jonathan Quick stačil zareagovat vyrážečkou!
     
    25:45
    Ian Cole parádním zadovkou v pádu našel před bránou úplně volného Kirilla Kaprizova, který mířil do levé šibenice, ale tento prostor těsně netrefil!
     
    23:18
    Minnesota se v útočném pásmu opět moc dlouho nezdržela, z následného protiútoku pak konečně přišla nějaké větší šance, o kterou se postaral Anže Kopitar, ale po jeho nahození nakonec Cam Talbot zvládl ukrýt kotouč!
    15:36 Joel Eriksson Ek - 3:0
     
    15:36
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Los Angeles během tří minut inkasuje potřetí! Před bránu hostů prošel další pas, takže z předbrankového prostoru mohl pálit JOEL ERIKSSON EK, který ale donutil Jonathana Quicka k fenomenálnímu zákroku. V následné skrumáži ale opět získal kotouč a napodruhé už se nemýlil. Asistence: Jordan Greenway, Kevin Fiala.
    14:31 Nick BJUGSTAD - 2:0
     
    14:31
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Za další inkasovaný gól nese velkou vinu Jonathan Quick, takže Minnesota už vede o dvě branky! Nahození Ryana Sutera samozřejmě mířilo do zadního hrazení, odkud pak směřovalo před bránu. Brankář Los Angeles trestuhodně nedokázal přerušit hru a kus gumy tak skončil u osamoceného NICKA BJUGSTADA, který nechytatelně zametl puk pod horní tyč. Asistence: Ryan Suter, Jared Spurgeon.
    12:33 Kirill KAPRIZOV - 1:0
     
    12:33
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí tým nakonec udeřil jako první! Postaral se o to zejména KIRILL KAPRIZOV, který nejprve za bránou udržel kotouč v souboji s Drewem Doughtym a odtud ho poslal na modrou čáru. Z této pozice následně pálil Jonas Brodin jen do připraveného gólmana, jenž ale srazil kotouč zpět k ruskému hokejistovi, který sice mířil jen do boční sítě, ale poté bleskově obkroužil bránu a do její odkryté části zasunul kus gumy. Asistence: Jonas Brodin, Mats Zuccarello.
     
    05:06
    Vyloučení v týmu Minnesota Wild (Marcus Foligno – 2 min., hákování).
     
    04:18
    Kirill Kaprizov výborným vypíchnutím a následným pasem uvolnil před bránou Matse Zuccarella, který z bezprostřední blízkosti pálil rovnou několikrát, ale Jonathan Quick nějakým zázrakem udržel kotouč před brankovou čárou!
     
    02:40
    Minnesota vyhrála buly v útočném pásmu a po rychlé přihrávce před bránu odtud mohl pálit Joel Eriksson Ek, ale tomu přesnou ránu nedovolili jeden z obránců.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 13. Kaprizov (Brodin, Zuccarello), 15. Bjugstad (Suter, Spurgeon), 16. J. Eriksson Ek (Greenway, Fiala) – 58. J. Carter (Athanasiou, Vilardi)


    Minnesota Wild: Talbot (Kähkönen) – Suter (A), Spurgeon (C), Brodin, Dumba, Soucy, Cole – Greenway, J. Eriksson Ek, Fiala – Kaprizov, V. Rask, Zuccarello – Parise (A), Hartman, M. Foligno – Sturm, Bonino, Bjugstad.
    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Määttä, Björnfot, Roy, MacDermid, Walker – Iafallo, Kopitar (C), D. Brown – A. Kempe, Vilardi, J. Carter (A) – Grundström, Lizotte, Moore – Athanasiou, Amadio, Wagner.

    Rozhodčí: McIsaac, Dunning – Galloway, Gibbons
    thejrc.org