Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 28.02.2021, 17:20 • O2 arena, Praha 9 (Libeň) • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:56 Miroslav FORMAN - 4:2
     
    51:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlá akce Pražanů vede k další brance, domácí osm minut před koncem zvyšují svůj náskok na dvě branky! Po křídle na kruh pronikl Jan Koštálek, jehož odražené nahození na klec se přes Matúše Sukeľa dostalo na hokejku MIROSLAVA FORMANA. Útočník čtvrté formace následně uklidil puk ke vzdálenější tyči – 4:2! Asistence: Matúš Sukeľ, Jan Košťálek.
    24:59 Matúš SUKEĽ - 3:2
     
    24:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražany nevyužitá přesilovka moc dlouho mrzet nemusela, jen krátce po jejím konci totiž znovu odskakují do vedení! Na střeleckou listinu se tentokrát zapisuje MATÚŠ SUKEĽ, který od mantinelu vyslal laserově přesnou střelu do vzdálenějšího horního rohu třinecké branky! Asistence: Adam Polášek, Robert Říčka.
    21:34 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:2
     
    21:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři povedený vstup do prostřední dvacetiminutovky završují vyrovnávací brankou, na začátku druhé třetiny tak v Praze začínáme zase od začátku! Z hranice pásma přesně mířil TOMÁŠ KUNDRÁTEK, jehož projektil zamířil přesně do horní části Salákovy svatyně – 2:2! Asistence: Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík.
    19:55 Vladimír SOBOTKA - 2:1
     
    19:55
    Sparta právě vstřelila branku!
    Svěřenci Jandače a Hořavy v posledních sekundách první třetiny využívají přesilovku a vyprovází soupeře do přestávky brankou! Michal Řepík poslal pryž na mezikruží VLADIMÍRU SOBOTKOVI, který zakončil do takřka identického místa jako pár minut před ním kapitán Sparty! Asistence: Michal Řepík, Roman Horák.
    14:50 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:1
     
    14:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno, v Praze nyní udeřila ocelářská třetí pětka! Chmielewski udržel kotouč na své holi a navzdory dotěrnému Tomáškovi jej zvládl poslat na hůl volného ONDŘEJE KOVAŘČÍKA, který střelou z voleje neminul – 1:1! Asistence: Aron Chmielewski, Martin Gernát.
    10:27 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    10:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Oceláři sice měli po většinu prvních deseti minut hry na ledě převahu, jako první ale nakonec jdou do vedení domácí! Pražané mírný nápor přetavili v přesný zásah MICHALA ŘEPÍKA, který Štěpánka obral o čisté konto zakončením pod víko – 1:0! Asistence: Roman Horák.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 11. Řepík (Horák), 20. Sobotka (Řepík, Horák), 25. Sukeľ (Polášek, Říčka), 52. Forman (Sukeľ, Košťálek) – 15. O. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 22. Kundrátek (M. Kovařčík, O. Kovařčík)


    HC Sparta Praha: Salák (Machovský) – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Němeček, M. Jandus, Polášek, Košťálek, Kalina – Rousek, Horák, Řepík (C) – Kudrna, Tomášek, Sobotka – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Sukeľ, Forman.
    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (Kacetl) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, D. Musil, Zahradníček, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Kurovský, Marcinko, Rodewald – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

    Rozhodčí: Hodek, Hejduk – Ondráček, Špůr.
    thejrc.org