Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
HC Kometa Brno
Neděle 28.02.2021, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:53
    Filip Král se po gólu radoval směrem k hradecké střídačce tak, že to domácí vzali jako provokaci, a Kevin Klíma si s ním jel vyřídit účty. Za strkanici obdržel trest za hrubost a Brno tak má další přesilovku.
    56:53 Peter SCHNEIDER - 1:4
     
    56:53
    Kometa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, Kometa vede tři minuty před třetí sirénou už o tři branky! Filip Král krásně cíleně našel od modré hokejku PETERA SCHNEIDERA, která tečovala kotouč přímo pod horní tyč. S tímhle nemohl gólman nic dělat – 1:4. Asistence: Filip Král, Petr Holík.
     
    55:23
    Tohle je pro Hradecké ve snaze vyrovnat další komplikace, po hrubosti Jakuba Lva jdou do čtyř!
     
    54:41
    Brněnští byli vepředu ve třech proti jednomu, Tomáš Vincour trefil svou ranou Lukešovo pravé rameno!
     
    40:52
    Luxusní zákrok Štěpána Lukeše! Hosté jeli dopředu v přečíslení dva na jednoho a Peter Mueller našel hůl Martina Zaťoviče, který vypálil k bližší tyči. Tam ale Lukeš klouzal v rozkleku a proti puku stihl máchnout lapačkou!
    39:12 Tomáš BARTEJS - 1:3
     
    39:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nečekaná rána a 48 vteřin před druhou sirénou vede Brno podruhé v mači o dva góly! Peter Mueller vyhrál buly přesně na TOMÁŠE BARTEJSE, který využil toho, že Lukeš nic neviděl a seděl v univerzálním rozkleku, a umístil kotouč nad jeho bližší rameno – 1:3. Asistence: Peter Mueller.
     
    37:13
    Ale Radek Smoleňák teď vzal ránu na sebe a Klimeš měl co dělat, aby dostal puk pryč!
     
    36:05
    Útočný faul Daniela Rákose za podrážení ho posílá na trestnou lavici a Hradec bude mít přesilovou hru. Rákosovi se ale verdikt příliš nelíbí, na novinářskou tribunu dolehla slova, že mu hradecký hráč předtím držel hokejku.
     
    30:56
    Růžička nakonec pálil od modré a Klimešovi se na první dobrou nepovedlo střelu chytit, musel tak řešit ještě nebezpečné dorážení!
     
    29:22
    Až teď je hra přerušena a Radek Kučeřík usedá k trestoměřičům, provinil se pozdním dohráním.
     
    27:56
    A početní výhodu si zahrají domácí, Lukeš teď v ponechané výhodě míří na střídačku.
     
    25:22
    První přesilovku Kometa využila, jak to bude s tou druhou? To se dozvíme v následujících dvou minutách, Michael Gaspar jde kvůli držení hole na trestnou!
    19:53 Aleš JERGL - 1:2
     
    19:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jako bych to přivolala, Východočeši sedm vteřin před sirénou skutečně početní východu využívají! Dominik Graňák posunul od modré na vrchol pravého kruhu, odkud Kelly Klíma okamžitě narýsoval parádní nahrávku křížem na ránu z voleje pro ALEŠE JERGLA. Ten slušnou ranou nedal přesunujícímu se brankáři šanci – 1:2. Asistence: Kelly Klíma, Dominik Graňák.
     
    19:21
    Ještě před přestávkou ale mohou domácí oplatit stejnou mincí, brněnský Rhett Holland totiž obdržel dvě minuty za podrážení.
    18:46 Peter SCHNEIDER - 0:2
     
    18:46
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tohle ale byla nádherná rána a Brno potvrzuje svou přesilovkovou pověst! PETER SCHNEIDER se s ničím nepáral a krátce poté, co se hosté dostali do pásma, vyslal zleva nechytatelnou bombu nad bližší rameno – 0:2. Asistence: Martin Zaťovič, Filip Král.
     
    17:47
    A Mountfeld se nyní bude muset bránit druhé nejlepší přesilovce soutěže, Filip Pavlík si totiž vysloužil trest za krosček.
     
    17:11
    A hned šli hosté do útoku, kde Peteru Schneiderovi nechybělo mnoho k tomu, aby dorazil Královu střelu od modré za ležícího Lukeše! Ten ale dokázal částí výstroje udržet kotouč v bezpečí.
     
    15:49
    Chtěla jsem napsat, že zatím se Lvům vůbec nedaří dostat před bránu, v tu chvíli se ale Jakub Sklenář ocitl blízko tomu, aby zblízka dorazil kotouč do sítě!
     
    14:32
    Ta rychle končí a začíná klasická přesilovka Hradce, na trestnou lavici jde za hákování Dávid Bondra.
    13:12 Peter MUELLER - 0:1
     
    13:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    Pro hradecké trochu smolný gól, pro Brno ale naopak šťastný. A i ten se počítá, hosté jdou do vedení! Martin Zaťovič našel z levé strany před bránu si najíždějícího PETERA MUELLERA, od něhož se kotouč odrazil pod horní tyčku. Chvíli to vypadalo, že si do brány sám nechtěně ztečoval puk Dominik Graňák, po přezkoumání videem je ale střelcem označen právě Mueller, jenž se nacházel v těsné blízkosti Graňáka – 0:1. Asistence: Martin Zaťovič, Petr Holík.
     
    01:55
    Rána Stanislava Svozila nadělala v hradeckém brankovišti pěknou paseku. Odrazila se totiž tak, že hosté mohli dorážet, ležící Lukeš i se štěstím nepustil puk za záda!
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 20. Jergl (Kelly Klíma, Graňák) – 14. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 19. Schneider (Zaťovič, F. Král), 40. Bartejs (Mueller), 57. Schneider (F. Král, P. Holík)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Mazanec) – Graňák, Nedomlel (A), F. Pavlík (A), Šalda, Gaspar, Čáp, Kukla – M. Zachar, V. Růžička, J. Sklenář – Kelly Klíma, Lev, J. Veselý – Smoleňák (C), Koukal, R. Pilař – Jergl, Kevin Klíma, Perret.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Vejmelka) – Bartejs, F. Král, Holland, Kučeřík, Svozil, Gulaši, Trška – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič (C) – Vincour, Rákos, Valský – Schneider, Kusko, Bondra – Malý, Střondala, Plášek ml..

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Gerát, Hynek
    bahis siteleri