Zlín – Vítkovice 4:6 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 6:3 (kon.) | Liberec – Plzeň 2:1 (po pr.)
Mountfield HK – Kometa Brno 1:4 (kon.) | Olomouc – K. Vary 4:3 (po pr.) | Pardubice – Motor ČB 5:1 (kon.)
Sparta – Třinec 4:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
6:3 (0:1, 5:1, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 28.02.2021, 15:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Tipsport extraliga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:48:09)
     
    Nejlepším hráčem na straně hostů byl vyhlášen Adam Zbořil, na té domácí pak František Lukeš.
     
    Střely na branku: 35 – 30
     
    Je dobojováno. Hosté ve třetí třetině snížili na rozdíl dvou branek, v závěru to zkusili se šesti hráči v poli a bez brankáře, ale to jim nepomohlo. Naopak Tomáš Pospíšil trefil zcela prázdnou branku Bruslařů a pečetil tak dnešní tříbodový večer. Po pražské Spartě si tak Litvínov vyšlápl i na třetí celek tabulky a zapisuje čtvrtou výhru v řadě za sebou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 10 min. osobní trest, nesportovní chování).
    59:49 Tomáš POSPÍŠIL - 6:3
     
    59:49
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Verva dostala kotouč z obranného pásma a k puku se dostal František Lukeš, jenž ho ponechal TOMÁŠI POSPÍŠILOVI a ten pak trefil zcela prázdnou branku hostů – 6:3. Asistence: František Lukeš a Aaron Irving.
     
    59:27
    Martin Ševc pálil od modré čáry, puk se dostal před Denise Godlu, tam ho ale zastavila obrana Litvínova. Posléze dostala kotouč do bezpečí.
     
    59:03
    Branka hostů je prázdná, Bruslaři to zkoušejí se šesti muži v poli.
     
    58:47
    Maris Bičevskis střílel z ostrého úhlu, jeho pokus ale skončil mimo tři tyče.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:20
    Hned po inkasované brance se do akce dostali domácí hráči, na pravé straně nebezpečně vystřelil Pawel Zygmunt a po jeho střele zvoní tyč Růžičkovy branky!
    55:54 Joona JÄÄSKELÄINEN - 5:3
     
    55:54
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dostávají se Vervě na rozdíl dvou branek. Na hranu levého kruhu dostal přihrávku JOONA JÄÄSKELÄINEN a jeho hodně svižné zakončení zaplulo za záda Denise Godly – 5:3. Asistence: David Šťastný a Martin Ševc.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., podrážení).
     
    55:42
    Nebezpečná akce hostů, po které došlo na faul domácího hráče a ten putuje na trestnou lavici.
     
    53:54
    Pawel Zygmunt se dostal před branku hostů, jeho zakončení ale nebylo přesné a hosté záhy velmi rychle hru otáčejí na druhou stranu.
     
    53:13
    František Gerhát nahodil puk před Jana Růžičku, ale hostující brankář puk pokryl a před dotěrnými domácími hráči raději hru přerušil.
     
    52:58
    Litvínov se znovu ocitl v útočném pásmu. Hosté se dopustili zakázaného uvolnění a vhazuje se po levé ruce Jana Růžičky.
     
    52:28
    Tomáš Pospíšil si vyměnil puk s Janem Ščotkou. Ten ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Františka Lukeše, jenž vystřelil. Následně pak hostující brankář zastavil i dorážku Viktora Hübla.
     
    52:08
    Martin Ševc, kapitán Boleslavi se ocitl s bolestivou grimasou na hrací ploše a nyní je za pomoci maséra odvezen na střídačku. Došlo na srážku s jeho spoluhráčem. Doufejme, že bude hostující hráč v pořádku.
     
    51:48
    Filip Helt poslal puk na Havelku a ten zase na Pawla Zygmunta, ten ale na levé straně nezakončil přesně. Puk tak mají znovu hosté a velmi rychle se dostávají do další útočné akce.
     
    51:09
    Nyní už ale nebezpečně vystřelil Jakub Kotala, ale s jeho ránou si poradili znovu obránci litvínovského celku.
     
    50:14
    Gabriel Szturc pomohl obraně hostů a dostal puk k sobě, následně pak hosté otočili hru, ale beci Litvínova je k ničemu nepustili.
     
    49:27
    František Lukeš poslal puk na Tomáše Pospíšila, jenž na pravé straně střílel z první, ale jeho pokus zastavil brankář hostů a má kotouč ve své moci.
     
    47:34
    Svým pravým betonem nyní zastavil v rozletu Richarda Jarůška Jan Růžička a nedovolil mu tak zakončit v dobré střelecké pozici. Nicméně nadále trvá akce litvínovské Vervy.
     
    46:40
    Irving se snažil zpracovat puk u modré čáry, tam mu ho ale vypíchl Adam Zbořil a dostal ho do středního pásma. Následně se narodila jeho střela, kterou však Godla zastavil.
     
    46:35
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    46:26
    Martin Hanzl přenechal puk Janisi Uvisi Balinskisovi, jenž vyslal na branku hostů už asi sedmou střelu, ale po ní se zaskvěl Jan Růžička a má touš pod kontrolou.
     
    46:12
    Hra je přerušena, puk zmizel z dohledu sudích a vhazovat se bude ve středním pásmu blíže mladoboleslavské brance.
     
    45:15
    Cink! Po krásné souhře domácích poslal Viktor Hübl přihrávku na Františka Lukeše, který svižnou ranou orazítkoval tyč soupeřovy brány!
     
    44:21
    Richard Jarůšek zpoza zadního mantinelu poslal puk do prostoru mezi kruhy na Martina Hanzla, ale ten střelou z první poslal kotouč mimo tři hostující tyče.
     
    43:33
    Pawel Zygmunt se dostal do dobré střelecké pozice, ale zblízka Jana Růžičku nepřekonal. Následně pak se rýsovala akce hostů, ale ta měla jen jepičí život.
     
    42:55
    František Gerhát chtěl poslat přihrávku na Martina Látala, ale jeden z hostů tuto souhru pokazil, když kotouč zachytil a dostal ho do bezpečí.
     
    42:15
    Denis Godla se snažil zastavit Ondřeje Najmana, který se dvakrát dostal před jeho branku. A domácí gólman uspěl. Nicméně hosté stále operují před jeho brankou.
     
    41:20
    Zakázané uvolnění hostů stěhuje hru před branku Mladé Boleslavi. Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího brankáře Jana Růžičky.
     
    40:15
    Petr Šidlík si sjel mezi kruhy a jeho tvrdá rána pak končí na obraně Litvínova.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:15.
     
    Střely na branku: 26 – 21
     
    Divoká druhá třetina je u konce. Padlo v ní hned šest branek. V jejím úvodu vyrovnal František Lukeš, ale hosté našli brzy odpověď, když se mezi tři tyče trefil Mitchell Fillman. Pak už ale přišly jen chvíle Litvínova, kdy nejprve srovnal krok Aaron Irving a po něm pak vedení na stranu Vervy strhl kdo jiný než matador Viktor Hübl. Poté přišly další dva góly Litvínova. Druhou brankou se prezentoval Aaron Irving a střelecké hody prostřední části hry zakončil Patrik Zdráhal, který potrestal vyjetí Růžičky za svou branku a odražený kotouč pak dostal do jeho prázdné svatyně. Domácí tak mají před třetí třetinou tříbrankový náskok, o který nebudou chtít přijít. Naopak hosté budou usilovat o návrat zpět do zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Přemysl Svoboda na druhé straně nepřesně vystřelil a už to vypadá, že se v této části hry už nic nestane.
     
    39:27
    Hosté se ještě vydávají do útočné akce, zároveň jim ale dobře sekunduje obrana Litvínova, která se snaží tříbrankový náskok udržet.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:05
    David Cienciala dostal přihrávku na pravou stranu, poté si sjel blíže brance Litvínova, ale jeden z obránců domácího celku ho ke střele před Godlou nepustil.
     
    36:43
    Maris Bičevskis už posouval puk do odkryté domácí sítě, ale Denis Godla předvedl fantastický zákrok, když se v brance natáhl a puk zastavil svým betonem!
     
    36:41
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    36:10
    Flynn a Cienciala se dostali k nebezpečnému zakončení, ale domácí hráči si opět poradili a dostali kotouč do bezpečí.
     
    35:36
    Hosté se uhnízdili v pásmu soupeře, kde opět pálil Joona Jääskeläinen, znovu se však nedokázal prosadit před Denisem Godlou. Následně pak přišel další výhoz puku domácími hráči.
     
    34:58
    Joona Jääskeläinen vyslal tvrdou ránu, kterou srazil do rohu kluziště Aaron Irving. Následně pak se hokejisté Litvínova osvobozují.
     
    34:41
    Na řadě je další komerční přestávka, po ní si přesilovou hru zahrají hosté.
     
    34:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., hákování).
    34:04 Patrik ZDRÁHAL - 5:2
     
    34:04
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Z neutrální zóny nahodil puk do útočného pásma Richard Jarůšek a z branky si vyjel k zadnímu mantinelu Jan Růžička, ale nečekal, že se kotouč odrazí k rozjetému PATRIKU ZDRÁHALOVI, jenž poté usměrnil touš do prázdné klece, ač mu v tom boleslavský obránce chtěl zabránit – 5:2. Asistence: Richard Jarůšek.
     
    33:43
    Patrik Zdráhal ponechal kotouč Richardu Jarůškovi, ale ten o něj záhy přišel. Obrana Vervy se tak rychle stahuje před Denise Godlu.
     
    33:08
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    33:04
    Jan Ščotka vyhazuje puk až před Jana Růžičku a tohle oslabení Litvínov zvládne.
     
    32:29
    Ve vlastním oslabení se snažil atakovat branku soupeře Pawel Zygmunt, ale jeho si obrana hostů pohlídala.
     
    32:06
    Hosté hrají teprve první přesilovou hru, ale zatím se jim nedaří dostat se v ní na kontaktní branku. Verva se dobře brání a vyhazuje puky do bezpečí.
     
    31:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Denis Zeman – 2 min., podrážení).
     
    30:50
    Hostující lavička si bere oddechový čas.
    30:50 Aaron IRVING - 4:2
     
    30:50
    Litvínov právě vstřelil branku!
    No a prakticky hned po vhazování se domácí Verva prosazuje znovu. Richard Jarůšek posunul puk na modrou čáru pro AARONA IRVINGA, který poté vystřelil a kotouč se pak nakonec dostal za brankovou čáru, kde ho ještě chtěl zachytit jeden z hostujících beků, ale nestihl to – 4:2. Asistence: Richard Jarůšek a Martin Hanzl.
    30:39 Viktor HÜBL - 3:2
     
    30:39
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Rekordman VIKTOR HÜBL nyní strhává vedení poprvé na stranu Litvínova. Nahození Františka Lukeše prvně jmenovaný procedil za záda Jana Růžičky a nyní jsou to hosté, kdo musí dohánět manko – 3:2. Asistence: František Lukeš a Janis Uvis Balinskis.
     
    30:22
    Následuje další komerční přestávka.
     
    30:22
    Jsme za polovinou základní hrací doby, nyní pálil znovu dnes hodně aktivní obránce Litvínova Janis Uvis Balinskis, ovšem Jan Růžička se ve své brance opět vyznamenal.
     
    29:52
    Denis Zeman zapsal dobrý obranný zákrok a poté na druhé straně se dostal i ke střele před Růžičkou, ale ze střední vzdálenosti ho nepřekonal.
     
    29:09
    Přemysl Svoboda zadovkou našel přihrávkou Jana Ščotku, druhý jmenovaný pak zakončil, ale jen do pravého betonu Jana Růžičky.
     
    27:39
    Mladá Boleslav je v plném počtu.
     
    27:10
    Hosté se dostali k puku a vyhodili ho až před Denise Godlu. Nyní už jsou ale domácí hokejisté opět v pásmu Boleslavi, kde kombinují před Janem Růžičkou.
     
    26:17
    Agilní Janis Uvis Balinskis opět zakončoval hodně tvrdě, z pravého kruhu ale branku soupeře minul. Nicméně Verva se stále drží v pásmu hostů.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Ondřej Dlapa – 2 min., podrážení).
    25:00 Aaron IRVING - 2:2
     
    25:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Bruslaři se z vedoucí branky radovali jen osmadvacet vteřin. Domácí totiž velmi rychle znovu srovnávají stav. Na pravém kruhu si z bekhendu přehodil puk na forhend AARON IRVING a prudkou střelou umístil kotouč pod břevno Růžičkovy branky – 2:2. Asistence: František Lukeš.
    24:32 Mitchell FILLMAN - 1:2
     
    24:32
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté si své ztracené vedení berou zase zpátky. Na modrou čáru dostal kotouč Zbořil na MITCHELLA FILLMANA, jenž z nápřahu propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Verva tak musí znovu dotahovat jednobrankové manko. Asistence: Adam Zbořil.
     
    23:45
    Denis Godla zastavil přihrávku Stránského, která mířila na Zbořila a pokazil tak souhru Bruslařů a tým tak notně podržel.
     
    23:09
    Uvis Janis Balinskis se dostal znovu do dobrého zakončení v blízkosti hostující brány, ale mezi tři tyče se netrefil. Bek Litvínova je dnes hodně aktivní.
     
    22:45
    Pawel Zygmunt dostával na svoji hůl přihrávku od spoluhráče, ale Martin Ševc vše vystihl a puk dostal pod kontrolu.
     
    21:58
    Vyrovnávací branka domácí nakopla a záhy se pak Verva dostala znovu do akce, ale obrana Mladé Boleslavi nepustila soupeře k ohrožení branky Jana Růžičky.
    21:17 František LUKEŠ - 1:1
     
    21:17
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Z ničeho nic se v prostoru mezi kruhy zjevil FRANTIŠEK LUKEŠ, který se dostal k opuštěnému puku a poté pořádně tvrdou ránou vymetl v síti hostů pavučiny a puk pověsil pod víko Růžičkovy klece – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
     
    21:06
    Hostům se ale nepovedlo Denise Godlu ohrozit a domácí hned otáčejí hru znovu před Jana Růžičku.
     
    20:18
    Zdráhal vybojoval puk, na pravou stranu se pak přiřítil Richard Jarůšek, ale zblízka na Růžičku nevyzrál. Následně pak rychle hru na druhou stranu otáčí Bruslaři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:20.
     
    Střely na branku: 15 – 7
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme se v desáté minutě dočkali jedné branky, o kterou se postarali hosté. Z hodně těžkého úhlu střílel Oscar Flynn a dokázal najít místo v Godlově kleci. Litvínovští se urputně snažili o vyrovnání, které ale soupeř z Mladé Boleslavi nepovolil. Jan Růžička tak stále hájí své čisté konto. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která bude znovu hodně zajímavá.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    Další akci Litvínova zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala zpět do neutrální zóny, kde se bude za chvíli ještě vhazovat.
     
    19:29
    V závěru prvního dějství se ještě domácí snaží o vyrovnání, ale hosté se velmi dobře brání a nyní k žádnému zakončení soupeře nepustili.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:55
    Místo toho se ale hráči Vervy dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před jejich branku. Vhazuje se po levé ruce Denise Godly.
     
    18:39
    Po nepřesné střele hostů se k puku dostali domácí hráči a hned se snaží protlačit se před branku Jana Růžičky.
     
    17:38
    Denis Zeman vyzval ke střele polského útočníka Pawla Zygmunta, jenž hned vystřelil na Jana Růžičku, ale ten puk vykryl.
     
    17:03
    Na Davida Ciencialu směřoval puk na levou stranu, útočník Mladé Boleslavi ale střílel jen do připraveného Denise Godly. Ten pak raději ukryl kotouč pod lapačku a hra je přerušena.
     
    16:08
    Mladá Boleslav je v plném počtu.
     
    15:54
    Tomáš Pospíšil se dostal k dorážce po nahození Viktora Hübla, ale Růžička puk vykopl pryč. Následně pak se znovu hostující celek osvobodil.
     
    15:02
    Hosté už už vyhazovali puk znovu pryč z pásma, ale ještě ho na okamžik zachytil Patrik Demel. Jenže ho neudržel a znovu se tedy Bruslaři osvobozují.
     
    14:21
    Mladoboleslavští získali okamžitě puk v obranném pásmu a poté ho bez čekání poslali až před litvínovskou klec. Domácí Verva tak musí zakládat další přesilovkovou akci znovu.
     
    14:08
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Gabriel Szturc – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:50
    Viktor Hübl vyzval ke střele své hokejové dvojče Františka Lukeše, ale ten poté nedokázal překonat Jana Růžičku.
     
    13:34
    Další komerční přestávka.
     
    13:20
    Cibulskis pálil hodně nebezpečně, poté se k dorážce chtěl dostat Patrik Zdráhal, ale prvně jmenovaný se mu trochu připletl do cesty a z akce nebylo nic.
     
    12:39
    Pavel Kousal předvedl několik kliček a poté těsně před Denisem Godlou vystřelil, ale domácí brankář předvedl další povedený zákrok.
     
    11:45
    Domácí se snažili o vyrovnání, jejich pokus před Růžičkou byl ale hodně nepřesný.
     
    10:47
    Na druhé straně se zase ke střele dostal Patrik Zdráhal, ale Jan Růžička vytasil další zákrok a ukazuje puk v lapačce. Následně pak také nechal hru přerušit.
     
    09:57
    Další pokus hostů, z pravé straně na Denise Godlu pálil Jan Stránský, ale těžkou střelu nakonec domácí brankář dostal k sobě a podržel svůj tým.
    09:23 Oscar FLYNN - 0:1
     
    09:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se v desáté minutě hry ujímají vedení. Na pravé straně se k puku po střele Pavla Kousala dostal OSCAR FLYNN, jenž ho z těžkého úhlu nakonec dostal za Godlova záda – 0:1. Asistence: Pavel Kousal a Ondřej Najman.
     
    08:58
    Skrze Joony Jääskeläinena střílel Oskars Cibulskis a jeho svižnou ránu ukryl na své hrudi Jan Růžička. Ten poté nechal přerušit hru a opět se vhazuje po jeho pravici.
     
    08:55
    Po ní se bude vhazovat po pravé ruce Jana Růžičky, v útočném pásmu jsou tak nyní nadále hráči Litvínova.
     
    08:55
    Na řadě je první komerční přestávka tohoto duelu.
     
    08:24
    Tomáš Pospíšil nahodil puk před branku hostů, kde si sjížděl nejproduktivnější hráč extraligy Viktor Hübl, ale jeho pokus byl pro Jana Růžičku lahůdkou.
     
    07:33
    Z mezikruží střílel také na domácí straně Patrik Zdráhal, ale jeho pokus neměl takovou razanci, aby si s ním Jan Růžička nedokázal poradit.
     
    07:00
    Po další střele hostů dostal puk pod kontrolu Denis Godla a raději hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, hosté tak mají šanci ještě v pásmu soupeře zůstat.
     
    06:06
    Obrovská šance hostů! David Cienciala poslal kotouč do prostoru mezi kruhy, kde se pořádně do střely opřel Joona Jääskeläinen, ale proti byl Denis Godla, jenž po jeho projektilu neinkasoval.
     
    05:28
    Martin Látal si sjel na levý kruh a jeho svižnou ránu jistí dalším dobrým zákrokem Jan Růžička.
     
    04:59
    Jakub Kotala se ocitl v dobré střelecké pozici, nakonec ale po jeho zakončení nemusel Denis Godla nijak zasahovat.
     
    04:46
    Hosté své první oslabení zvládli a už jsou v plném počtu.
     
    04:14
    Domácí se znovu natlačili před branku soupeře, z prakticky nulového úhlu pak vystřelil Viktor Hübl, ale gólmana Bruslařů nepřekvapil. Přichází další výhoz puku hosty.
     
    03:22
    Hosté na chvíli nechali osamoceného před Růžičkou Richarda Jarůška, který ve velké šanci hostujícího brankáře nepřekonal. Následně pak se Mladá Boleslav osvobozuje.
     
    02:46
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (David Bernad – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    02:35
    A znovu hostující brankář byl vystaven útoku soupeře, nakonec se ale hráči Litvínova před jeho brankou nedostali k nějaké střele, která by mohla vést k otevření skóre dnešního duelu.
     
    01:37
    Jan Růžička čelil nebezpečně střele Viktora Hübla, po ní ale sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    00:48
    Na druhé straně musel do zákroku Denis Godla, ale nebyla to nijak prudká střela, takže s ní neměl velký problém. Hned na to nechává hru plynout a posílá puk spoluhráčům.
     
    00:20
    Akce Vervy ale byla zastavena, neboť se právě Martin Hanzl vystavil ofsajdové pasti a hra je tak vykázána zpět do středního pásma.
     
    00:15
    Po vhazování ve středovém kruhu se hosté snažili dostat do útočného pásma, ale kotouč tam získal Martin Hanzl a Verva může jít dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Probíhá minuta ticha za Petra Boháče.
     
    Před samotným utkáním bude minutou ticha uctěna památka dlouholetého šéfa fanclubu Petra Boháče, jenž minulou neděli zemřel.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Ševc (C), Šidlík, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Bryška, Axman.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez přítomnosti diváků v hledišti.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly už třikrát. Dvakrát se z výhry radovala Mladá Boleslav, jednou pak Litvínov. Ten tak na svém soupeři vybojoval čtyři body. Dnes tedy oba týmy čeká poslední duel v základní části.
     
    Mountfield HK

    Hosté z bruslařského klubu jsou na tom totiž mnohem lépe. V současné době je najdeme na třetím místě a na své konto dosud zapsali osmaosmdesát bodů. Vyřazovací boje mají jisté, ovšem rádi by si udrželi pozici v elitní čtyřce, aby šli rovnou do čtvrtfinále. Mladoboleslavští hokejisté nenavázali na výhru 4:1 v Olomouci a poté padli ve Vítkovicích 2:3. Naposledy se jim však dařilo, když po dvou venkovních duelech doma porazili 5:2 Pardubice. A na tento úspěch chtějí navázat i dnes na severu Čech, kde budou plnit roli favorita. Uvidíme, zda ji proti rozjetému Litvínovu potvrdí, nebo zda naopak Verva přidá čtvrtý úspěch.

    Nejproduktivnější hráči

    David Šťastný 24+24
    Martin Ševc 6+22
    David Cienciala 8+15
    Viktor Hübl zapsal další milník. V utkání se Spartou si připsal jeden kanadský bod a překonal tak dosavadní rekord Richarda Krále. S 809 body je tak nejproduktivnějším hráčem základní části v celé historii nejvyšší soutěže.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté se v tabulce nacházejí na jedenáctém místě se ziskem třiašedesáti bodů. Drží se tak stále v postupovém pásmu do vyřazovacích bojů, konkrétně do osmifinále a to jim už nikdo nevezme. Svou pozici ale mohou ještě i vylepšit, mají tak ještě šanci posunout se o nějaký ten stupínek výše. Po posledním domácím duelu, ve kterém 2:3 padli s Mountfieldem, měli před sebou tři venkovní utkání a ty dokázali zvládnout. 3:1 vyhráli v Pardubicích, 2:1 v Olomouci a naposledy získali hodně cenný skalp, když v pražské O2 porazili 4:2 druhou Spartu. Dnes by rádi tuto šňůru natáhli, proti Mladé Boleslavi je však nečeká nic lehkého.

    Nejproduktivnější hráči

    Viktor Hübl 10+21
    Patrik Zdráhal 10+21
    Richard Jarůšek 18+11
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes jsou na programu další zápasy Tipsport extraligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a BK Mladá Boleslav v rámci devětačtyřicátého kola.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 22. F. Lukeš, 25. Irving (F. Lukeš), 31. V. Hübl (F. Lukeš, Balinskis), 31. Irving (Jarůšek, M. Hanzl), 35. P. Zdráhal (Jarůšek), 60. Pospíšil (F. Lukeš, Irving) – 10. Flynn (P. Kousal, Najman), 25. Fillman (A. Zbořil), 56. Jääskeläinen (Šťastný, Ševc)


    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Balinskis, Cibulskis, Demel, D. Zeman, Irving, Ščotka, Kudla – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – P. Svoboda, Gerhát, Látal – P. Zdráhal, M. Hanzl (A), Jarůšek – M. Havelka, Helt, Zygmunt.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Schwarz) – Ševc (C), Šidlík, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Moravec – Kotala, A. Zbořil (A), Šťastný – Cienciala, Claireaux, Jääskeläinen – Flynn, Najman, P. Kousal – G. Szturc, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Šír, Pilný – Bryška, Axman
    thejrc.org