Union Berlín – Hoffenheim 1:1 (kon.) | Mohuč – Augsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 1:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:2 (0:0)
SC Freiburg
Neděle 28.02.2021, 18:00 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:04:27)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 16:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
     
    Třiadvacáté kolo Bundesligy končí další citelnou ztrátou Leverkusenu, který z předchozích devíti soutěžních zápasů uhrál jedno jediné vítězství. Doma proti Freiburgu byl Bayer většinu času lepší, ale jeho útoky neměly takový efekt jako občasné výpady Freiburgu. Ten se přiblížil výhře v padesáté minutě gólem Demiroviće, na který za dalších jedenáct minut navázal Höler. Bayer se nevzdal, Bailey dvacet minut před koncem snížil, ale ani závěrečný tlak podpořený příchodem Patrika Schicka k vyrovnání nevedl.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Karim Bellarabi přeskočil skluzujícího protihráče. Kličkou ošálil i další dva, ale střelu z delší vzdálenosti mezi tři tyče nevtěsnal. Asi je rozhodnuto.
     
    90+3
    Sallai zabrzdil možnost rychlého protiútoku. Kwon Čang-hoon si díky tomu vyměnil míč se Santamariou, ale směrem před branku už ho nedostal.
     
    90+2
    Manuel Gulde dostatečně rozhodil Schicka, který se opět sápal po centru Bellarabiho. Rozhodčí nařizují odkop od Müllerovy brány.
     
    90+1
    V první ze čtyř nastavených minut Wirtz uvnitř pokutového území ještě přihrával na Dragoviće, který neprostřelil početný blok.
     
    90
    Roland Sallai vyrazil do protiakce. Společnost mu dělal Jihokorejec Kwon Čang-hoon, jehož pád ve vápně rozhodně nebyl zaviněný.
     
    89
    Většina útočných akcí Bayeru jde přes Baileyho, jehož poslední centr letěl na Schicka a Alaria, jenže pro míč si pořádně nešel ani jeden z nich.
     
    88
    Aleksandar Dragović z pravé strany centroval až k malému vápnu. Jeho terčem byl Schick, ale ten kvůli pozorné obraně nedostal šanci vyniknout.
     
    87
    Lucas Alario hrudí posouval původní Baileyho pas směrem k penaltové značce. Tam sice byl Patrik Schick, ale v nestabilní pozici nestihl připravit přesnější koncovku.
     
    86
    Po faulu na Baileyho došlo k nákopu mezi útočníky. K těm se později přidal i Dragović, ale klička na hranici vápna mu nevyšla.
     
    85
    Jeremie Frimpong nezvládl odehrát ani dvacet minut. Po faulu Güntera zřejmě nemůže překonat bolest v oblasti zad.
     
    84
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Jeremie Frimpong, přichází Karim Bellarabi.
     
    84
    Aránguiz pár metrů před šestnáctkou přenechal míč Dragovićovi, který ambiciózně natáhl, ale ani hostující gólman Müller zasahovat nemusel.
     
    84
    Baptiste Santamaría využil otevřenějšího prostoru před sebou k posunu před velké vápno. Střela pravačkou však proletěla vedle Grillovy pravé tyče.
     
    83
    Günter se už poněkolikáté nemazal s Frimpongem, kterému uštědřil nějakou tu bolístku. Domácí hráč má co dělat, aby se udržel na nohou.
     
    82
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází Kwon Čang-hoon.

    Michal Břuchanský

    Branky: 70. Bailey (Alario) – 50. Demirović (Höler), 61. Höler (Grifo)

    Karty:   68. Aránguiz (LEV), 71. Bailey (LEV) – 21. Demirović (FRE), 73. Günter (FRE), 77. Sallai (FRE)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 16:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:11.
    Bayer Leverkusen: Grill – Fosu-Mensah (44. Dragović), Tah, Tapsoba, Wendell – Amiri (67. Schick), Aránguiz (C), Wirtz – Bailey, Alario, D. Gray (68. Frimpong, 84. Bellarabi).
    Náhradníci: Lomb – Bellarabi, Demirbay, Dragović, Frimpong, Jedvaj, Palacios, Schick, Sinkgraven.

    SC Freiburg: F. Müller – Kübler (76. K. Schlotterbeck), Lienhart (46. Gulde), Heintz, Günter (C) – Schmid, Santamaría, Höfler, Grifo (76. Haberer) – Demirović (82. Kwon Čang-hoon), Höler (76. Sallai).
    Náhradníci: Uphoff – Gulde, Haberer, Kwon Čang-hoon, Keitel, Petersen, Sallai, K. Schlotterbeck, Til.

    Rozhodčí: Zwayer – Foltyn, Achmüller
    thejrc.org