Sampdoria – Atalanta BC 0:2 (kon.) | Crotone – Cagliari 0:2 (kon.) | Inter – Janov 3:0 (kon.)
Udinese – Fiorentina 1:0 (kon.) | Neapol – Benevento 2:0 (kon.) | AS Řím – AC Milán 1:2 (kon.)
konec
UC Sampdoria
0:2 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 28.02.2021, 12:30 • Stadio Luigi Ferraris • Italská Serie A • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:17. (14:22:37)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Atalanty, která svého soupeře porazila výsledkem 2:0. Bergamu se sice povedlo podruhé udeřit v úvodu druhého poločasu, jenomže tato branka neplatila. Hostující celek si přesto schoval již regulérní trefu, která tak znamenala pojišťující vedení. Sampdoria se najednou dostala do hodně složité situace, nakonec se domácímu celku nepovedlo s dvoubrankovým mankem nic udělat a z tohoto zápasu odchází bez bodu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Bergamo se snaží v závěru zápasu neudělat žádnou fatální chybu, což se také daří. Nyní hostující brankář Sportiello dokázal roztáhnout hru na Maehleho.
     
    90+1
    Snadná práce pro hostujícího brankáře Sportiella, kterému se poté povedlo rozehrát nakrátko po zemi přesně na kopačku Palomina.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Hostující celek kráčí za dalším vítězstvím, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Sampdoria se ještě pokouší s nepříznivým výsledkem něco udělat, nyní ale málem inkasovala. Audero ovšem luxusním zákrokem vychytal Pessinu.
     
    85
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany. Atalanta se v tomto případě daleko nedostala, naopak si provedení autu vyzkouší také její protivník.
     
    84
    Na levém křídle pracoval s míčem Candreva, který se dostal k hodně pohodlné vzdušné nabídce, jenž se nakonec snesla přímo do rukavic brankáře Bergama.
     
    83
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Ruslan Malinovskyj, přichází Alexej Mirančuk.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Po rozehrávce volného kopu musel zasahovat také domácí Augello, který na jistotu odvracel do zámezí.
     
    81
    Po dalším nedovoleném zákroku tu máme žlutou kartu, a sice pro hostujícího de Roona.
     
    80
    Obrannou povinnost si poté dokázal splnit hostující Tóloi, který zasahoval ve vzduchu před dotírajícím protihráčem. Sampdoria se ovšem směrem dopředu trápí.
     
    79
    V pokutovém území si útočným faulem pomáhal domácí Thorsby, čehož si pochopitelně všiml také hlavní sudí zápasu. Sportiello tak bude moci odkopávat.
     
    77
    Poté měl hodně daleko k míči hostující Gosens, který se tak musí vrátit zpět od obrany. Autového vhazování se totiž chopil Candreva, kterému to ale trvá.
     
    75
    Za volným míčem se poté jako první dostal Iličić, který se s ním dostal až do pokutového území. Tam ovšem trefil pouze soupeře, který rozjíždí další protiútok.
     
    73
    Velice zajímavým řešením to poté zkoušel Iličić, který se pokoušel mezi obránci najít kolegu Pessinu. Nahrávka ovšem skončila až v moci brankáře domácích.

    David Suchý

    Branky: 40. Malinovskyj (Muriel), 70. Gosens (Maehle)

    Karty:   63. Ekdal (SMD) – 10. Freuler (ABC), 48. Tolói (ABC), 81. de Roon (ABC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:17.
    UC Sampdoria: Audero – Bereszynski, Jošida, A. Ferrari, Augello – Damsgaard (67. Candreva), Ekdal (C), Thorsby, Jankto (67. G. Ramírez) – Verre (61. K. Baldé) – La Gumina (61. Quagliarella).
    Náhradníci: Letica, N. Ravaglia – Askildsen, Candreva, Colley, Gabbiadini, Léris, K. Baldé, Quagliarella, G. Ramírez, Tonelli, Regini.

    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói (C), Romero, Palomino – Maehle, de Roon, Freuler, Gosens – Pašalić (59. Pessina), Malinovskyj (83. Al. Mirančuk) – Muriel (59. Iličić).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Caldara, Ghislandi, Iličić, Al. Mirančuk, Kovalenko, Pessina, Ruggeri.

    Rozhodčí: Marinelli – Valeriani, Raspollini
    thejrc.org