Košice – Nitra 3:1 (kon.) | Detva – HC Slovan 3:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:3 (kon.)
Poprad – Michalovce 2:3 (kon.) | Miskolc – Banská Bystrica 3:2 (1:0 po s.n.) | Zvolen – Trenčín 2:3 (kon.)
konec
HC Košice
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Nitra
sk Neděle 28.02.2021, 16:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Stretnutie medzi HC Košice a HK Nitra je definitívne na konci. Spokojnejší môžu byť domáci hokejisti, ktorí súpera zdolali pomerom 3:1 a malým dielikom sa tak predsa len priblížili k účasti v play-off.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pokojný zvyšok víkendu. (18:18:29)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:42
    Košičania chcú skórovať aj po štvrtýkrát, hádžu to cez všetky čiary. To už ale nič nerieši, sú tu posledné sekundy a zrejme polsedné vhadzovanie v strednom pásme.
     
    59:17
    Frič sa ešte snažil zrýchliť, aby z toho nebolo zakázané uvoľnenie. Zbytočne, hra sa presťahuje pred Riečického.
     
    59:01
    Domáci sú už v plnom počte. Posledná minúta.
     
    58:38
    Cowley smeruje na striedačku. Šiesti Nitrania to skúsia proti štyrom Košičanom. Tí však môžu spokojne vyhadzovať cez všetky čiary.
     
    58:30
    Je tu posledných 90 sekúnd riadnej hracej doby.
     
    58:04
    Cowley by aj rád vykorčuľoval, ale nie je mu to umožnené. Trikrát teraz musel rozohrávať na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    57:50
    Domáci sa dobre bránia. Naopak, Nitra sa nedokáže usadiť v útočnom pásme.
     
    57:26
    O puk sa bojuje v strednom pásme — bližšie ku košickej obrannej modrej čiare.
     
    57:00
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Frič – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    56:04
    Posledné štyri minúty. Švarný to chcel spoza Cowleyho zrýchliť, ale puk poslal len na zakázané uvoľnenie. Ani toto hosťom príliš nepomáha.
     
    55:14
    Domáci hráči sa dvakrát hodili do náznaku nitrianskych striel, čo im pomohlo puk dostať von z ich obranného pásma. Stále čakáme na tlak corgoňov.
     
    54:30
    Čas na vyrovnanie sa už Nitre poriadne kráti. Dlhší šas sa hralo bez prerušenia, oba celky tak boli nútené prestriedať počas zápolenia na ľadovej ploche.
     
    53:40
    Žitný si obišiel Michalčina, už však nie Poiriera. Oceliari síce nehrajú ideálne, ale dostatočne účinne na to, aby súperovi znemožňovali ohroziť Dominika Riečického.
     
    52:58
    Jacobs zakončoval k vzdialenejšej žrdi, kde Cowley nebol. Gólom sa to nekončí, tento puk sa do nitrianskej bránky nevošiel.
     
    51:47
    Mezei zabojoval na hranici útočného pásma a udržal Nitru pred Riečickým. Hostia sa však dostali len k mantinelom, odkiaľ zakončovať nemohli.
     
    51:22
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:16
    Vpredu bol Minárik, ktorý po osobnom súboji dopadol na zadok. Dopredu šiel následne Poirier, ktorý si vylepšil strelecký uhol, no nie dostatočne na to, aby prestrelil Cowleyho.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 13. Réway (Chovan), 25. Klhůfek (Chovan, Réway), 30. Mráz (Réway, Klhůfek) – 10. Žitný (Dauda, Bajtek)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Nemčík, Baránek, Michalčin, Růžička, T. Slovák, Deyl, Petran — Réway, Chovan, Klhůfek — Belluš, Mráz, Poirier — Jacobs, Eliaš, Jenyš — Frič, Havrila, Jokeľ — Krasničan
    HK Nitra: Cowley (O'Connor) — Vitaloš, Mezei, Nemec, Švarný, Bodák, Ege, Hřebíček, Pupák — Hrnka, M. Slovák, Tvrdoň — Holešinský, Dauda, Finlay — Žitný, Kollár, Bajtek — Fominych, Šiška, Minárik

    Rozhodčí: Novák, Goga — Orolin, Valo
    thejrc.org